2024.11.17. 13:30:54
Szerintem sem a munkáltatót, sem a válogatottat nem kell előtérbe helyezni, én annak a híve vagyok, hogy az ember számít, a játékos dönthessen. Ha akarja, lemondja a válogatottságot. Ha akarja, kamu sérülést jelent be, és skippel egy válogatott kiruccanást, így pihenhet két hétig (a csapatunk nagy része most két hétig pihen, ezt ne feledjük). Ha akarja, elmehet a válogatott meccsre, és látjuk, hogy mennek a válogatott meccsre. Akár racionális, akár érzelmi alapon dönt, joga van döntenie a játékosnak. De Jongnak meg különösen fontos most a játékidő, bár én úgy látom, hogy Flick nagyon bízik benne, és visszaépíti a kezdőbe. De egy hosszú kihagyás után minden játékosnak kellenek a játékpercek, hogy megmutathassa magát. Teljesen lényegtelen, milyen jelentéktelen a Nemzetek Ligája, neki most kellettek a játékpercek, hogy mutassa, hogy be lehet vetni. Én persze remélem, hogy minél hamarabb lelép Barcelonából, de az ő fejével gondolkodva részéről ez volt a logikus lépés, neki most mutatnia kellett a jelenlétét, mind a Barcelonának, mind a válogatottnak, ahová szintén vissza kell játszania magát, főleg azok után, hogy az EB-n nagyon jól megvoltak nélküle, és nagyon nem úgy tűnt, mintha ő létfontosságú lenne a holland válogatottnak.
Azért az vicces, hogy a kifáradós téma mindig azzal kezdődik, hogy sajnáljuk a játékosokat a sok terhelés miatt (miközben bármikor lemondhatnák a válogatottságot, ha akarnák), de a végén mindig oda lyukadunk ki, hogy valójában nem a játékosokért "aggódnak", hanem a klub érdekeiért. Csak a klub meg nem tehet semmit, ha a játékos egyik álma a válogatott. A labdarúgás a válogatottakról is szól, sőt, a kucaszurkolóknak inkább csak arról szól. Én különválasztanám a két világot, lenne egy klub- és egy válogatottszezon, de a klubnak sosincs joga a válogatottságtól megfosztania a játékost. A játékos dönthet úgy, hogy lemondja.