Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
baas11
Entrenador del Barça

2024.11.23. 23:12:11

Az a helyzet hogy nem játszunk jol na … ahigy Sociedad ban sem sőt !

Rengeteg helyzete van az ellenfeleknek es nincs labdas dominciaank ez nem tudom mennyire fenntartható k hosszu távon !?

Ha nem jön be a labdaszerzes visszatamadas … akkor igazabol kb ilyen pók focit nyomunk es bízunk a jo formában levő Rafiban… ez kevés !

Ma a bal oldal tok homaly volt Lenglet2 Gerard Martin Dani Olmoval választással , Yamal borzasztóan hiányzik ( Koundenak is aki ma is nyomort sor meccset ) es Cassando Gavi Pedri 3 as nulla volt támadásban ez sem fér bele h 3 kp bol egy sem tud hozzátenni semmit… igy azert nehez.

Flick Flick …

Szerencsére mist egy kinnyebb sorozat jön
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.23. 23:11:56

Az utolsó 2 meccsünk eléggé a tavalyi szezont idézte. Már a piros előtt is kellett a szerencse, utána meg jött az összeomlás. Emberhátrányban továbbra sem vagyunk jók, nyilván sokat számít, de attól még nem kellene ilyen szintű leolvadásokat produkálnunk.

Vészharangot nem kongatnék, de egy kis ébresztő kell. Abban azért bízhatunk, hogy a visszatérőkkel hamarosan erősödhetünk.

Gavi szerintem is jó formában tért vissza, ez örömteli, Pena nagyon kellett, hogy ne legyen még nagyobb égés, Raphinha pedig továbbra is MVP a szezonban.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.11.23. 23:11:40

Így kell leadni 2 meccs alatt az eddig véres verejtékkel összegründolt előnyt. Szép volt fiúk!

De Jong különben egészen vérlázító, beáll, és szétalibizi azt a maradék pár percet is amit kap. Nem hajlandó futni, nem hajlandó küzdeni, odakerül az ellenfél tizenhatosára, és elkezd nézelődni, kidobja oldalra. Hosszabbítani nem akar, nem is reagál a klub megkereséseire. Valószínűleg marhára nem is akar itt játszani. És egy ilyen ember a kapitány, valahol szánalmas.

Sajnos úgy néz ki, elhitte a csapat hogy a bab is hús, játékban hetek óta nullák vagyunk, és egyre inkább széteső tendenciát látok.

Yamal hiányában a támadójátékunk kb az 50%ára esett vissza, de valahogy az egész csapat egész máshogy néz ki nélküle.
Raphinhát illeti dicséret, nélküle nem sok mindent értünk volna ma sem.

Araujo visszatérését baromira várom, jót fog tenni a gólképes védelmünknek.
Különben Flick is magát lövi tökön az ilyen Gerard Martinonokkal, főleg a liga egyik legnehezebb terepén, egyszerűen nem is értem.

A következő hetekben kiderül mit is tud Flick valójában.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Cseri
Entrenador del Barça

2024.11.23. 23:09:55

Majd az idő eldönti,hogy vesztettünk két pontot,vagy nyertünk egyet. Flick szerintem a torkukra lép egy kicsit,mert ennyire nem jó a csapat,hogy ne megfelelő attitűddel álljanak neki a srácok.Nagyon sok gyenge teljesítmény volt,jó meg kevés,így talán nyertük azt az 1 pontot.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.11.23. 23:09:32

Soci meccsen megtort valami,remelem Flick helyrerazza oket mert karacsonyig elfogy az elonyunk.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.11.23. 23:06:03

Ocsortány teljesítmény, ismét. :)

Nem baj, legalább nem Xavi van, így foghatjuk Yamal hiányára, hogy egy forintot nem értünk ma sem.

De majd megmagyarázzuk, hogy a celta milyen jó otthon, meg Raphina kapufája, etc.

De mi BL-t nyerünk. :mrgreen:

A real elleni sikert lekukázzuk ezekkel a nevetséges meccsekkel.

Olmo mit csinált ma? Meg a nagy goldenboy Pedri? G. Martin B ligás spíler.

Vicc az egész, az agyvérzést kockáztatom ezekkel a meccsekkel, csak.

(kundéról meg nem is nyilatkozom, mert örökre kitiltanak.)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.23. 23:03:36

Nem szeretek egyéneket kiemelni, de Martin 2-es, Kounde 1-es. Koundenak nem volt jó megmozdulása egész meccsen, cserébe összehozott egy gólt, és egy megnyert meccset buktunk el.
Szerintem most kaptak páran egy reality check-et.
Rotáljunk többet? Egy normális kezdőt alig tudunk kiállítani. Tele a keret harmadosztályból felhozott játékosokkal, és a kezdő játékosaink sem bírják ezt a terhelést, mikor 4 meccsenként válogatott bohóckodásokkal esnek ki a ritmusból.
Lehet persze gondolkodni, hogy lehet variálni ezt a csapatot, de tartok tőle, hogy egyre több meccset fogunk elbukni, kérdés a riválisok hogy fogják bírni.
Persze az eddigi eredmények magasra tették a lécet, most kapunk sajnos egy emlékeztetőt, hogy mi a valóság.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.23. 23:00:57

Hát ez egy sokk volt. Pedig 2-0-ig hoztuk azt, amit lehet várni 1-2 rosszabb formában lévő középpályással, Yamal eléggé égető hiányában, meg Martinnal: kicsit szenvedős, de azért korrekt győzelmet.

Aztán, te atyaég. Erre kb szavak nincsenek.

Pena és Raphinha bravó, előbbi hatalmasakat védett, utóbbi meg ami kevés labdát kapott, abból elég sokat kihozott, még ha most nem is az abszolút maximumot, Gavi okés volt, mindenki más gyenge közepes max.

És ami a legdurvább, hogy két olyan játékosunk hibázott meccset eldöntőt, akik talán a legstabilabb színvonalat hozták végig. Nem is tudom, Casado és Koundé egyáltalán követtek-e el fajsúlyosabb hibát idén, nemhogy ekkorát, és egyszerre.

Pech, hogy pont most hiányzott az egyik legjobb játékosunk, két nagyon szívós, nagyon kellemetlen csapat ellen idegenben. Persze két lőtt góllal nélküle is le kellett volna hozni, de vele biztos lehetett volna még egy rúgott.

De hogy Olmo és Pedri hová zuhantak meg már 1-2 meccse, azt nem tudom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.11.23. 23:03:39-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.23. 23:00:25

Azt halkan jegyzem meg, hogy 2 meccse nincs Yamal és 2 meccse vagyunk teljesen impotensek támadásban. Gavi viszont kezdi visszanyerni a formáját, ami rettenet jó hír nekünk.

Pocsék meccs volt, elképesztő gyenge játékkal. Celta ellen idegenben még azt is mondom, hogy belefér, de kezd néhány félelmem megvalósulni.
Troym
Llegenda del Barça

2024.11.23. 22:57:51

Nyertünk 1 pontot, mert akár 2-3 játékosunk kaphatott volna pirosat és többen Laliga kiscsapat szintjén játszottak. (GM, Olmo, DJ, Fermin)
bence0330

2024.11.23. 21:00:09

FcBarcelona1 írta:
2024.11.23. 20:53:51
Mai meccsről: tetszik a kezdő, remélem Olmo és Raphinha nem egy szélen fog játszani, és ilyen formában Pedri lesz a tkp-s.
Erős kezdő.
Azért Balde jelenlegi izomproblémája nem megnyugtató számomra, nincs helyettese.
Minguezara kíváncsi leszek
Nekem is tetszik, HA Pedri nem 10-es lesz. Akkor mélységi irányító nélkül maradunk, Gavi ezt nem tudja pótolni. De legalább ő, és nem DJ.
Én is, remélem kivételesen nem oktat minket, mint ahogy szokta.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.23. 20:53:51

FCBsteve írta:
2024.11.23. 19:43:56
Ti is pont ugyanígy kritizáljátok, csak nem nevezitek néven... Fáradt ez-meg-az, Ferran gyenge, FdJ miért játszik, ki lenne jobb/rosszabb, benézte Fermint bal szélen, stb.

Én pont azt hiányolom, hogy 3 gólos vezetésnél miért hagyjuk lesérülni Yamalt Zvezda, ellen, miért egyszerre kell mindenkit cserélni Osasuna meccsen, stb-stb.

Nem érzem az átgondolt rotációt... Xavinál sem éreztem, ha ez megnyugtató... ;)
Nem mindegy miért kritizálod, és milyen formában.
Ez a keret rövidebb egy Canceloval, Felixxel, Gündogannal, Roqueval és Romeuval.
Akik tavaly szintén kapták a kritikákat.
Szerintem először be kell lőni az edzők és a játékosok képességeit, és úgy érdemes ítéletet mondani.
Nincs is azzal semmi baj, ha mindenki a helyén van kezelve.
Flick pl. ezzel a kerettel vezeti a bajnokságot, gólrekordokat döntögetve.

Mai meccsről: tetszik a kezdő, remélem Olmo és Raphinha nem egy szélen fog játszani, és ilyen formában Pedri lesz a tkp-s.
Erős kezdő.
Azért Balde jelenlegi izomproblémája nem megnyugtató számomra, nincs helyettese.
Minguezara kíváncsi leszek
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.11.23. 20:25:14

bence0330 írta:
2024.11.23. 20:06:40
Mi van Rolival?

Pena; Martin-Inigo-Cubarsi-Koundé; Casado-Gavi; Olmo-Pedri-Raphinha; Lewy

Gavi a wild card, bárhol lehet, Casado partnereként, baloldali félterületben, 10-esben. Remélem utóbbiak, hogy Pedri varázsolhasson, de a tippem sajna a fenti.
Ó nemár, Baldé miért nem kezd? Martinnal ez nagyon meleg lesz.
Gavinak örülök, de nem tudom jó ötlet e pont a Celta ellen idegenben kezdetni először.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

2024.11.23. 20:06:40

Mi van Rolival?

Pena; Martin-Inigo-Cubarsi-Koundé; Casado-Gavi; Olmo-Pedri-Raphinha; Lewy

Gavi a wild card, bárhol lehet, Casado partnereként, baloldali félterületben, 10-esben. Remélem utóbbiak, hogy Pedri varázsolhasson, de a tippem sajna a fenti.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.11.23. 19:43:56

FcBarcelona1 írta:
2024.11.23. 17:59:31
FCBsteve írta:
2024.11.23. 17:18:35
Folyamatosan Flicket kritizálod, gondolom Xavi miatt.
Mehetne egy
Pena
Fort-Garcia-Dominguez-Martin
Casado
Torre-Fermin
Ferran-Pau-Fati sor.
A harmadosztályban...
Meg is lenne a rotáció
Ti is pont ugyanígy kritizáljátok, csak nem nevezitek néven... Fáradt ez-meg-az, Ferran gyenge, FdJ miért játszik, ki lenne jobb/rosszabb, benézte Fermint bal szélen, stb.

Én pont azt hiányolom, hogy 3 gólos vezetésnél miért hagyjuk lesérülni Yamalt Zvezda, ellen, miért egyszerre kell mindenkit cserélni Osasuna meccsen, stb-stb.

Nem érzem az átgondolt rotációt... Xavinál sem éreztem, ha ez megnyugtató... ;)
gránit
Director del Fútbol

2024.11.23. 18:16:00

Azért a rotáció nem feltétlenül jelent teljes sorcserét. Egyszerre 1-2 poszton a folyamatos rotáció azért nem ugyanaz, mintha teljesen a második sorunkkal állnánk ki.

Amúgy tényleg lehetnek majd tavasszal ebből bajok, hogy egyesek lábában már 50 meccs lesz, míg mások meg teljesen kiesnek a meccsritmusból. Ezt azért ki lehet egyenlíteni valamennyire, ami persze nem azt jelenti, hogy a teljes kezdő cserejátékosokból álljon.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.23. 17:59:31

FCBsteve írta:
Folyamatosan Flicket kritizálod, gondolom Xavi miatt.
Mehetne egy
Pena
Fort-Garcia-Dominguez-Martin
Casado
Torre-Fermin
Ferran-Pau-Fati sor.
A harmadosztályban...
Meg is lenne a rotáció
FCBsteve
Entrenador del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.11.23. 09:55:59

Tartok tőle, hogy meg fog állni a lendület, fáradtak a játékosok, és mentálisan is gyengülhetnek, erre elég 1-2 benézett les, vagy a mai esetleges játékvezetői felfogás.
50+ meccset ez a keret nem fog kibírni.
Télen mindenképpen erősíteni kellene, amire semmi esélyt nem látok egyelőre.
Azért fáradtak, mert nincsenek eleget pihentetve...
Mások meg eleget játszatva. Magyarán - a rotáció... :mrgreen:
vg99
Capitá del Barça

2024.11.23. 17:02:07

Ticonak nem egy sikersztori a nyári 200 milliós igazolási pakk. Kb senki se játszik ma. Védelemben meg Azpi, Lenglet.. lassan kell egy vérfrissítés edző fronton is.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.23. 15:39:56

Torre és Pau V szerintem nagyon is jó játékosok, és több játékpercet érdemelnének. Ez pedig nem csak érdem kérdése, hanem pihentetés kérdése is, és a sérüléskockázat csökkentése a kezdőjátékosok számára.

Yamal hiányában Fortot tolnám előre, nem tologásznám össze-vissza az embereket. Raphinha, Lewandowski, Olmo rohamozzon középről, ami már bevált.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.23. 09:55:59

bence0330 írta:
2024.11.23. 09:30:59
Persze egyetértek, de a kérdés, ahogy a podcastban is (még nem hallgattam meg), hogy mire elég ez a keret.
A legjobb felállásban szerintem akár egy BL döntő is. A héten láttam, Flick naptárába bekerült a BL döntő a Barca meccsek közé :)
Így is kell hozzáálni.

Szerintem Fort, Garcia, Martin, Torre, Ferran, Pau, Fati jelenleg nem Barca szintű (bajnokaspiráns) játékosok. Még a rotációban is kevesek lehetnek. Ehhez jön Gavi, De Jong, Araujo, Christensen sérülése, Olmo és Balde sérülékenysége.
Emellett Lewy 36, Yamal 17, és sok a fiatal. Szóval az életkor tényleg nem optimális.
Jó lenne minimum egy Felix (Nico stb.) szintű csere előre, ha a 3-asból valaki kiesik bajban lehetünk, a többi csapatrészt nem érzen ilyen gyengének, Baldenak nincs még helyettese. Legalább darabra megvagyunk mindenhol.
Tartok tőle, hogy meg fog állni a lendület, fáradtak a játékosok, és mentálisan is gyengülhetnek, erre elég 1-2 benézett les, vagy a mai esetleges játékvezetői felfogás.
50+ meccset ez a keret nem fog kibírni.
Télen mindenképpen erősíteni kellene, amire semmi esélyt nem látok egyelőre.
bence0330

2024.11.23. 09:30:59

FcBarcelona1 írta:
2024.11.23. 08:01:05
Nem érzem, hogy a rotációval lenne a probléma. Egyénileg egy Torre, Fort, Pau is lehet kiemelkedő egy jól működő gépezetben. (Ezért sem értem Ferrant ahogy leírtam a másik topicban). Akkor van baj, ha sok "zavaró tényező" összeaddódik, mint a Sociedad ellen.
Flick remélem nem olyan makacs, mint az elődei, meg is kapta a kérdést, hogy mit változtat, mert nem látszott működni a Raphinha balra, Fermin Yamal helyén felállás.
Szerintem Raphinhának jobb szélen kell kezdenie.
Írtam, hogy Olmot ne pazaroljuk el bal szélen, de ő lenne most ott a legjobb megoldás, Ferrant, Fatit elnézve idén kényszer megoldásokat kell kieszközölni, ami múlt héten nem működött.
A múltkori meccsel problémám még, hogy adott lett volna Fermin bal szélsőként kipróbálása, a BL meccsen onnan indult párszor.
Persze az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy azóta sincs magyarázat a les, nem les helyzetre.
Én sem. Nem 100%-os, de kifejezetten jó. Sok embert kéne cserélni, nem ideális a csapat korösszetétele, sokszor nem jut lehetőség bizonyos emberekre. Ja, Yamalt 1-2-szer többet lehetne lecserélni, de ez igaz sajna sokakra. Rotáció is van azért viszonylag jól. Ne felejtsük el, hogy az előző 1-2 szezonhoz képest még szűkebb a keretünk. Ha Felix lenne pl. a cserénk, többet pihennének a szélsőink is. De nincs csere szélsőnk. Egyáltalán. Ott nehéz dolga van Flicknek, mert ha az egyiket lehozza a kettő közül, már baj van.

Mondjuk annyi, hogy a Raphinha bal pusztán azért nem működött mert egyrészt a félpályán sem jöttünk át, másrészt hullafáradt volt, és jó megoldása nem volt. A jelenleg 0 Fermínnel így egy átlag meccsen "csak" féloldalasak lettünk volna, így viszont még azok sem. :D De szerintem sokkal nagyobb gond volt Pedri hiánya a csapat motorjaként. Ott ment el a meccs. Én inkább nézném meg a két szélsőt ugyanebben (a szerintem is rossz) felállásban, és Pedrit hátul, mint fordítva. Persze jó lenne ha mindkettő javítaná. Ha viszont Raphinha jobbos, figyelni kell rá, hogy befelé húzódva focizhasson, ha ezt megtesszük, valószínűleg a legjobb posztját kapjuk meg, tehát ha teljesen tükörben játszhatja a baloldali játékát - Koundé nem tudom, mennyire tudja viszont Baldéként tartani a teljes szélt.

Amikor szezon elején arról diskuráltunk, hogy Olmót hogy pocsékolnánk a szélen, az szerintem mára irreleváns lett. Két tízessel játszunk, Raphinha is az, akinek néha letámadnia meg védekeznie kell Baldé felé, de ennyi, előrejátékban minden mehet középen. Raphinha és Olmo egy heatmapen néhány centire van egymástól. Nálam Yamal nélkül a top kezdőnk elöl Olmo-Torre(Fermín?)-Raphinha lenne, előttük nyilván Lewy. Olmó "bal oldali tizesként" maximum kicsit veszítene abból a skilljéből, amivel össze tudja elég sallangmentesen kötni a csapatrészeket, de azért ez is mehetne bőven.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.23. 08:01:05

Nem érzem, hogy a rotációval lenne a probléma. Egyénileg egy Torre, Fort, Pau is lehet kiemelkedő egy jól működő gépezetben. (Ezért sem értem Ferrant ahogy leírtam a másik topicban). Akkor van baj, ha sok "zavaró tényező" összeaddódik, mint a Sociedad ellen.
Flick remélem nem olyan makacs, mint az elődei, meg is kapta a kérdést, hogy mit változtat, mert nem látszott működni a Raphinha balra, Fermin Yamal helyén felállás.
Szerintem Raphinhának jobb szélen kell kezdenie.
Írtam, hogy Olmot ne pazaroljuk el bal szélen, de ő lenne most ott a legjobb megoldás, Ferrant, Fatit elnézve idén kényszer megoldásokat kell kieszközölni, ami múlt héten nem működött.
A múltkori meccsel problémám még, hogy adott lett volna Fermin bal szélsőként kipróbálása, a BL meccsen onnan indult párszor.
Persze az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy azóta sincs magyarázat a les, nem les helyzetre.
A Liga topicban leírtam, Soto Grado lesz a bíró, akivel a mérleg
11 meccs 4 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség
És a statisztikák alapján az utóbbi 10 év legnehezebb terepe a Barcanak.
Minguezara kíváncsi vagyok.
Remélem 1 góllal nyerünk, a győzelemre most nagy szükség lenne.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.11.23. 07:35:15

gránit írta:
2024.11.22. 22:04:42
A lescsapdánk valószínűleg tesztelve lesz, a Celta szeret kontrákra játszani. Rengetegszer csináltak már bohócot a túlzottan feltolt védelmünkből.

De Jong helyett inkább Torrének adnék játéklehetőséget. Nagyon kevés játéklehetőséget kapott, de amikor megkapta azt a keveset, nagyon jól játszott, és három gólt is szórt. Torrét be lehetne vonni a rotációba, ehelyett ő nem játszik szinte semmit, másokat meg túljátszatunk, ami problémás lehet a szezon hajrájára.
A rotációval Flick alatt (is) érződik gond...
Vannak páran, akik nem rosszak, amikor beállnak, de mégse kapnak lehetőséget (Torre, Pau Victor, talán Fort, stb). Vannak, akiket akkor is játszat, amikor több góllal vezet a csapat, pedig pihenhetnének (Yamal több esetben - pl Crvna Zvezda ellen legutóbb, Lewy, Kounde, stb)...
Mindeközben, valahogy mindig úgy alakul, hogy sok embert kell egyszerre cserélni és becsúszik rossz eredmény...
gránit
Director del Fútbol

2024.11.22. 22:04:42

A lescsapdánk valószínűleg tesztelve lesz, a Celta szeret kontrákra játszani. Rengetegszer csináltak már bohócot a túlzottan feltolt védelmünkből.

De Jong helyett inkább Torrének adnék játéklehetőséget. Nagyon kevés játéklehetőséget kapott, de amikor megkapta azt a keveset, nagyon jól játszott, és három gólt is szórt. Torrét be lehetne vonni a rotációba, ehelyett ő nem játszik szinte semmit, másokat meg túljátszatunk, ami problémás lehet a szezon hajrájára.
Válasz küldése