Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát Dest nem pont így emlékszik...Chino írta: ↑2024.12.06. 13:03:47
Desttel kapcsolatban Xavi is korrekt volt. Elmondta neki, hogy nem számít rá, ezért ment el a PSV-be és kaptak a hollandok egy fix opciós összeget a vételre. Csak annyi volt a bibi, hogy lett egy komoly sérülése és a hollandok úgy döntötttek inkább várnak egy évet, míg ingyen igazolható lesz, játékban úgyis csak 2-3 hónapot tudna segíteni, bár az is kétséges. Ráadásul ki tudja mennyire teszi tönkre egy durva keresztszalag szakadás. Azért pedig nem fognak fizetni, plusz a bérét állni.
Desttel kapcsolatban Xavi is korrekt volt. Elmondta neki, hogy nem számít rá, ezért ment el a PSV-be és kaptak a hollandok egy fix opciós összeget a vételre. Csak annyi volt a bibi, hogy lett egy komoly sérülése és a hollandok úgy döntötttek inkább várnak egy évet, míg ingyen igazolható lesz, játékban úgyis csak 2-3 hónapot tudna segíteni, bár az is kétséges. Ráadásul ki tudja mennyire teszi tönkre egy durva keresztszalag szakadás. Azért pedig nem fognak fizetni, plusz a bérét állni.
Inkább az a szánalmas, hogy Fati aki FT perceinek töredékét kapta meg, sokkal ígéretesebben focizott, agilis volt és hosszú kihagyás után, jól szállt be a játékba, ráadásul tavaszra illetve bajnoki hajrára szerintem piszkosul kellene egy egészséges Fati, ehelyett a suta, botlábú Ft egyből kb. kezd visszatérése után. Meg is érdemeljük, hogy ezek a játékosok - teljes joggal - a nyakunkon maradjanak. Majd Yamal a maga 17 életévével megoldja ismét a terhek nagy részét...
Ez így korrekt!
Alapvetően úgy értettem, hogy az egész mozgás megváltozhat, főleg ha necces szituba keveredik az ember. Ha félti a térdét (alapvetően mindegy ilyen szempontból, hogy amúgy fájdalommentes, 100%-os, vagy nem), máshogy fogja használni. Egy kitámasztásnál, akár ha épp indul, pl lehet, hogy nem hajlítja be olyan mélyen félelemből, mint amúgy tenné, és egy ilyen esetnél pl kap a lábán az izomzat többletterhelést. Nyilván a mindennapi életben ez kb mindegy, nem is venné talán soha észre, de egy profi focistánál...Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 14:12:36A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.
Amikor hosszabbítottunk vele, akkor már elvileg felépült a sérüléséből és egy nagyon kelendő játékos volt. Igazából az első sérülése volt, mikor hosszabbítottunk vele, ha nem kap szerződést fillérekért elvihette volna bármely csapat. Ha jól emlékszem a MU vagy a Chelsea ajánlott érte az elején 100 milliót. Kb. olyan volt mintha most Yamal lesérülne. Akkor is hosszabbítanánk vele és nem engednénk el az itteni pályafutását. Simán a jövő húzóemberének nézett ki. És egy olyan sérülés, ami vele történt minden játékosnál benne van. Ráadásul az első orvosi vizsgálatok sem állapították meg krónikusnak (köszönjük szakemberek). Olyan a helyzet, mint mondjuk most Gavival vagy Bernallal stb. (főleg, hogy a bajnoki évet például sérülés nélkül hozta le)Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 14:12:36A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.
A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.
Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 11:04:38Azért egy 4 hetes sérülés, bár az ő esetében soha, de válogatott szünet alatt talán jobbkor jön, vissza fog ő térni ebben biztos vagyok, de baromira bosszantó, hogy edzésen sérül le.. nem egy meccshelyzet, nem egy rúgás/belépő.. azért borzasztó kíváncsi lennék a hátterére és hogy mennyire is volt ő tüzetesen megvizsgálva, mi volt a kommunikáció a két fél között, mert valami ismét félre ment.
A La Liga honlapján kb negyven játékosunk fel van tüntetve. Ez nem azt jelenti, hogy mind regisztráltak, max 25 játékos lehet csak regisztrálva. Nálunk most annyian vannak kiregisztrálva, mint égen a csillag.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.14. 13:07:05Sérülés esetén sincs "kiregisztráció" erről még a Sport is tett fel visszás 2 cikket. (Más-más tartalommal)
Christensen, Araujo is ott van a La Liga honlapján.
Sérülés esetén sincs "kiregisztráció" erről még a Sport is tett fel visszás 2 cikket. (Más-más tartalommal)Troym írta: ↑2024.11.14. 13:01:04nincs ilyen kiregisztrálás, ezt felejtsétek el.gránit írta: ↑2024.11.14. 12:58:02Bolond lenne lemondani a majdnem 14 milliós fizujáról. 2027-ig van szerződése, ebbe gondoljatok bele. És azt már nem Bartomeuék kötötték... A harmadik legnagyobb fizuja van a csapatban. Nem semmi. Mindenesetre ha kiregisztráljuk, könnyítünk a kereten. A fizetését persze így is álljuk.
Akkor van valami ehhez hasonló, ha 3-4 hónapra esik ki valaki és hozunk átmeneti helyettesítést, minden megfázás, húzódás esetén nincs ilyen opció, hogy 12 napra, 4 hétre, 2nap 8 órára "kiregisztrálunk"
nincs ilyen kiregisztrálás, ezt felejtsétek el.gránit írta: ↑2024.11.14. 12:58:02Bolond lenne lemondani a majdnem 14 milliós fizujáról. 2027-ig van szerződése, ebbe gondoljatok bele. És azt már nem Bartomeuék kötötték... A harmadik legnagyobb fizuja van a csapatban. Nem semmi. Mindenesetre ha kiregisztráljuk, könnyítünk a kereten. A fizetését persze így is álljuk.
Nagyon sajnálom, mert rettentő tehetség, de ez fejben is előbb-utóbb kikészíti.