Troym írta: ↑2024.11.10. 23:12:26
bence0330 írta: ↑2024.11.10. 21:56:00
Mert más meccseken nem vezetnek Yamal nélkül 20 támadásokat és lőnek gólokat? Akár a pályán van épp csak nem ér hozzá, akár le van csarélve? Raphinha és Lewy hány gólt lőhettek idén eddig amihez köze nem volt a kicsinek még egy érintéssel sem, direktben kiugratja őket Cassado, Inigo, és gólt lőnek. De ma nem mentünk sűrűn át a félpályán, és mindenki maga alatt teljesített. Ez van. Szerintem elfáradtunk, amúgy már a Belgrád ellen is volt egy ilyen félidőnk, csak ők elég gyengék voltak ahhoz, hogy erőből lesöpörjük őket a második félidőben. Osasuna-Monacón se tudott Yamal mit csinálni, mikor gyenge volt a csapat. Meg máskor az első szabályos gólunkat sem vették azért el. Ez a meccs nem azon ment el, mit nem csináltunk elöl. Hanem hogy mit nem csináltunk középen. Ettől még Yamal persze villanhatott volna egyet, de magán a játék képén semmit nem változtatott volna a posztjáról.
Duzzoghatsz, de Yamal szerepe igenis kiemeltebb még a másik két támadóhoz mérve is.
16 meccsen lépett pályára, 13 meccsen volt gólja, gólpassza, többnyire az első, vagy a vezetést jelentő találat. 3-0 nál már könnyebb másoknak is ficánkolnia.
Ez a meccs pontosan elöl ment el. 0 gól, 0 kaput eltaláló lövés. Hibáztathatjuk ezért a védőket, de én mégis a támadóknál láttam a gondot.
1 kapott gól idegenben igenis előfordul...
Dehogy duzzogok, Yalamal a világ egyik legjobb focistája.

Egyértelmű impact, és egyértelmű a hiánya okozta gond, pláne a jelenlegi Fermínnel pótolva, ez kb mínusz egy ember a pályáról, nem csak mínusz Yamal. Szerintem teljesen félreértesz. Ha ma Raphinha nem játszik, és ugyanezt a siralmat hozzuk le, ugyanezt mondom. De továbbmegyek: ha a prime Messit veszed ki a hengerelő csapatból, akkor is. Hogy lehetett-e volna Yamal pont ma az x faktor? Persze. Hogy végigcselezhette volna magát egyszer a pályán egy teljesen homály csapat mellett is, és bevághatta volna utána mint Leo? Igen, bár ilyenből azért még csak 1-1 végigvitt villanása volt Barca mezben, nem lehet ezt meccsről meccsre várni tőle, mint Leótól. Remélem 2 év múlva igen. De 4-0-ás hengerek után, mikor Baldé beadja Lewy fejére, Casado meg Inigo kiugratja Raphinhát, és lehetne sorolni azt a millió gólt, amit úgy lőttünk Bayernek meg Reálok ellen, hogy Yamal csak állt valahol a túloldalon, szóval a 4-0 és 0-1 közt nem Yamal a különbség Messinél sem lett volna, soha. Yamal nem ver szemmel kintről senkit, és nem is varázsol el szemmel bentről mindenkit. A játékosaink fele ma egy egyeneset nem tudott labdába rúgni. Ezen Yamal semmit nem segített volna.
Ja, és ez fordítva is, ugyanúgy lőttünk rengeteg gólt Raphinha és Lewy teljes nélkülözésével is, és ha kiveszed bármelyiket, ugyanúgy nem lenne magyarázat erre a teljesítményre.
A védőink pont jók voltak szerintem. A középpályát és Flicket hibáztatom, illetve amúgy a két támadónk már a belgrád ellen is fáradt volt, csak akkor még belefér, ők se fociztak épp nagyot, nyilván, de úgy őszintén sok lehetőségük nem is volt rá. Mint ahogy Yamalnak is voltak meccsei, ahol nem focizott jól egyáltalán. Gólpontokban is bőven elmarad tőlük, ez nem véletlen. Ez nem Yamal ellen megy, full ugyanezt mondanám mindenkinél, 1 támadó levitele nem 5 gólos különbség és nem 2 osztálynyi esést jelent. Senkié, soha. Ott egészen más, csapatszintű gondok voltak. Flick meg borzasztóan eltaktikázta ezt a meccset még mellé, elég sok ponton. Ettől még Yamal hiánya is a probléma része volt, a csapatok nem hiába fociznak 3 vagy 4 támadóval, eleve úgy könnyebb, másrészt meg sosem lehet tudni, aznap épp kinek a lábában van az x. És azt is nézd, hogy a világ egyik legjobb támadóját nem egy... mittudomén, Nicóra cseréltük, ahol azt mondanád, hogy oké, esik a szint, de egy erős támadó van fent így is, hanem egy Fermínre, aki nemhogy nem támadó, hanem jelenleg alig focista. Hogy a búbánatos balambérban ne látszódna meg Yamal hiánya? Nyilván meglátszik. Raphinháé is meglátszana, ha Fermínnel pótolnánk, Pedrié meg aztán végképp, ha mondjuk... nem tudom, ad absurdum Gerard Martinnal, mert szerintem Fermín jelenleg vele van egy szinten. De bármelyiket veszed ki, nem 0-1 és 4-0 közti a különbség.
1-2 középpályás váltás, ráadásul komoly minőségi eséssel, na az már lehet különbség, nekik van a játék képére alapvetően ráhatásuk. Hát, nekik sajna volt is. A Soci tradícionális bitang kemény középpályája ellen meg nem fért bele DJ-Pedri féle fiaskó. A Soci letámadása meg tipik az, ami ellen idén egyelőre nem tudunk mit kezdeni. Amikor szintén rotáltunk (még ha ennél nagyobbat is), az Osasuna pont ezzel a stílussal vert minket agyon, a félpályán alig jöttünk át, pedig Yamal a pályán volt. És nem, nem azért kaptunk ki, mert ő a pályán volt.

Csak kb semmit nem tudott a játék képén változtatni, nem is ez a dolga. Ő tudott egyet villanni.
És valami nagyon félresikerült a felkészítéskor, a játékosok mind enerváltak voltak. Hogy most ez egy rosszul beiktatott szünet volt, vagy épp fordítva, fogalmam sincs, de ennyire ügyetlenek és lassúak szerintem még az Osasuna ellen sem voltunk.
És csak halkan, azért általában a VAR sem szokta összekeverni a két játékos lábát. Lehetett volna ebből egy tejesen más meccs is. Általában az első gól után szoktunk igazán hengerelni, az ellenfél kijön, stb. Nem ez volt csak a vereség oka, de egy gólt elvetettek objektíve akkor is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy