Bajnokok Ligája & Európa Liga
A Real francia középpályásait én nagyon túlértékeltnek tartom. Az EB-n is sem mutatattak semmit, ahogy a Realban sem hónapok óta. Oké, mezőnymunkájuk hasznos, de kreativitás nem sok van bennük. Kroos kiesése hatalmas érvágás nekik, idén akkor van egy kis szín a játékunkban, amikor veterán Modric játszik.
- Chino
- Llegenda del Barça
A 2. pont biztosan nem teljesült volna. Pereznek ez már olyan szinten presztízskérdés volt, hogy kifarolni nem lehetett belőle. Ráadásul játszatni is folyamatosan kell, Nem esküszöm meg rá, de talán csak egyszer nem kezdett és lecserélve is kb. egyszer-kétszer volt pár percre, pedig ott van egy tehetséges játékos a padon, akinek ráadásul kellenének a percek és 45+30 millióért vették, de lehetőséget sem kap. Lehet, hogy ő sem lenne jobb, legalábbis sokkal, de van rá lehetőség. Még a brazilok kiesésével sem kapott lehetőséget a kezdőben. Ez nem hiszem, hogy Ancelotti hibája, biztosan ukászba kapta felülről, hogy akármi van nyomatni kell Mbappét. Azt is el tudom képzelni, hogy ha Endrick berobbanna nehéz lenne megmagyarázni, miért koptatja tovább a padot és nem lehetőséget a francia kárára.Sinya22 írta: ↑2024.11.28. 10:42:25Én továbbra is azt gondolom, hogy a Madrid a lehető legrosszabb döntést hozta a nyáron. Ennél az is jobb lett volna ha:
1. Eladják Vinit az araboknak, abból kijött volna egy 9-es, meg 1-2 épkézláb védő.
2. Nem veszik meg Mbappét, ha már 4 éven keresztül nem sikerült, helyette rendbe rakják a védelmet.
A sokat szidott, nem sztár Joselu 10x hasznosabb volt nekik az elmúlt szezonban. Mbappé eleve rossz formában van, már a Párizsban se volt jó tavasszal, az EB-n a kaput se találta el, és ezt a remek formát hozza továbbra is. Az a srác, aki anno a Monacoban berobbant, és aztán sokáig úgy tűnt a következő aranylabdás lehet, az már sehol sincs. Ennél tud többet, de az a fejlődés ami benne volt az jól megrekedt a PSG-ben.
A védelem teljesen egyértelmű volt. A szélekre is ráfért volna az erősítés, de nekimenni egy ilyen szezonnak 2 védővel, akik közül az egyik nem is rég épült fel, plusz nagyon sérülékeny nem is tudom hogyan képzelték, főleg hogy az olasz az utánpótlástól kb irtózik. Most már tényleg nem volt kit beállítani, mert Tchouameni sem bevethető. Rüdigerre amúgy nagyon kíváncsi leszek tavasszal. Rotálni amúgy sem szeret Ancelotti, most pedig esélye sincs rá. Nem tudom meddig fogja bírni a terhelést, ha egyáltalán megússza sérülés nélkül.
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Nem is mondtam más, ötlettelenség van, de nem a gyenge játékosok miatt. 3 klasszis a kezdő kp-s. Nem irreleváns az, jelenleg az, de én arra reagáltam, hogy Ancelottinak azért elég jó dolga van ott, simán össze kéne hoznia ebből egy ütős kp-t. Erősebbnek kéne lennie, mint a Poolnak, aztán közük nem volt hozzájuk.Chino írta: ↑2024.11.28. 10:26:16Nem akarom lebecsülni őket, de elképesztő ötlettelenség uralkodik náluk. Elég sok meccsüket láttam idén, de a tegnapinál ritkán játszottak jobban, csak míg egy ez egy Leganes, Alaves, Valladolid ellen elég a Bl-ben vagy erősebb csapatok ellen nem. Egy Barca-BVB-Villarreal-Milan-Atma (Lille) ötös (hatos) ellen már nem nagyon megy. Az, hogy milyen nevekből állnak, de főleg, hogy mennyit érnek ez esetben teljesen irreleváns.
Nekünk mondjuk ott van egy Casádó 15 millióért de a különbség Tchoamenivel sznteket tesz ki. A csapatuk egyik leggyengébb láncszeme és ezt nem csak én mondom. Akárhány Real szurkolóval beszéltem, szinte mindenki max. 2.-3. csereként vagy kh-ként látná. (de inkább másik csapatban). Lassú, körülményes, semmi kreativitás nincs benne, támadásépítéshez semmit nem tesz hozzá, mindig elhal nála a játék. A posztján a top 5-be biztosan nem fér be, de még a top 10-et véve sem annyira egyértelmű.
Plusz ha az edzőket hasonlítjuk össze ott is névre mindenki egyértelműen az olaszt hozná ki Flickkel szemben, a valóság viszont egész más. Nincs egy rendszerük, mintha a játékosok nem tudnák mi a feladatuk, villanásokkal, szerencsével fel vannak küldve a pályára.
Casadónál nyilván jobb játékos, de nekünk van egy rendszerünk, amiben ő villogni tud, és Flick pont azt és annyit kér tőle, amit tud. Ha a francia lenne itt, lehet még előrébb lennénk, simán van ott technikailag ő is, csak mellég sokkal gyorsabb és erősebb. Tchoua meg szerintem tavaly hasznosságban sima MVP közeli volt. Aranylabdát hamarabb érdemelte volna 3 ember a látványosság miatt, Kroos, Bellingham, Vini, de végig magas szint volt, kh-nak beállva is magas szint volt, ha ő nincs... attól függ, kit nézel, én pont a hetekben láttam két madridistát beszélgetni, Tchua mindkettőnél csapaton belül is nagyon elöl volt. Lehet vitatkozni, hogy top5-e a posztján (szerintem igen), de ha nem, akkor...? Ha csak 10.? Akkor is Valverde-Cama-Tchoua-Bellingham közül bármelyik 3 simán lehetne a világ legerősebb középpályája, úgy egy az egyben. Jelenleg gáz, de ez óriási edzői hiba.
Szerintem Ancelotti nem jobb edző, mint Flick. Pedig Milanista is vagyok. Flick csak buta, vagy nem tudom, mi volt kicsit, hogy elherdálta a karrierjét másodedzőként, ezért végül eredményekben nyilván Carlo előzni fogja, nem is kicsivel. Idősebben ment először vezetőedzőként csapathoz, amennyi idős most Pep, aki lassan a kiégés határán áll, lehet visszavonul addigra, mire Flick megkapta az első komoly csapatát. Ennyi időt vesztegetett el, durva belegondolni, sokat vesztett vele a foci.
Ancelotti híres a jó problémamegoldó készségéről, jelenleg ez nem működik, mellélő a felállásokkal, Gülert jegelte, Endricket jegeli, holott a legjobbak között voltak az elején. Eleve egy "laissez faire" vezetői típus kicsit, de ahhoz, hogy hagyja a játékosokat focizni, és érvényesülni tudjanak, meg kell találni a legjobb formációkat legalább, meg azért valami alapszintű struktúra itt is kell, és ez most teljesen hiányzik. Most nem megy az, ami sokszor megy, hogy berak pár klasszist és majd megoldják. Most berak pár klasszist és nekik fogalmuk sincs, mit csináljanak.
Mbappé amúgy ugyanaz, csak nem kp-n. Lerí az arcáról, hogy fogalma sincs, mit csináljon, hol legyen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Én továbbra is azt gondolom, hogy a Madrid a lehető legrosszabb döntést hozta a nyáron. Ennél az is jobb lett volna ha:
1. Eladják Vinit az araboknak, abból kijött volna egy 9-es, meg 1-2 épkézláb védő.
2. Nem veszik meg Mbappét, ha már 4 éven keresztül nem sikerült, helyette rendbe rakják a védelmet.
A sokat szidott, nem sztár Joselu 10x hasznosabb volt nekik az elmúlt szezonban. Mbappé eleve rossz formában van, már a Párizsban se volt jó tavasszal, az EB-n a kaput se találta el, és ezt a remek formát hozza továbbra is. Az a srác, aki anno a Monacoban berobbant, és aztán sokáig úgy tűnt a következő aranylabdás lehet, az már sehol sincs. Ennél tud többet, de az a fejlődés ami benne volt az jól megrekedt a PSG-ben.
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem kicsit rosszul látod. Nem akarom lebecsülni őket, de elképesztő ötlettelenség uralkodik náluk. Elég sok meccsüket láttam idén, de a tegnapinál ritkán játszottak jobban, csak míg egy ez egy Leganes, Alaves, Valladolid ellen elég a Bl-ben vagy erősebb csapatok ellen nem. Egy Barca-BVB-Villarreal-Milan-Atma (Lille) ötös (hatos) ellen már nem nagyon megy. Az, hogy milyen nevekből állnak, de főleg, hogy mennyit érnek ez esetben teljesen irreleváns. Ott van egy MacAllister a Poolban, akinél papíron az összes középpályásuk erősebb, drágább olyan szinten kenterbe veri őket, hogy összehasonlítani is nevetséges.bence0330 írta: ↑2024.11.27. 23:23:53Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:10:38Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.
Mondjuk azt nem mondanám, hogy varázslónak kéne lenni egy Cama-Fede-Bellingham kezdőből egy jó középpályát összehozni. Ezek Flick alatt hengerelnének, elképesztő névsor ez. Tchoua is csak most dőlt ki, addig még brutálisabb volt ez a sor. 410 milliót érnek hárman, a Tchouával 510-et 4-en. És kb reálisnak is tartom az árakat jelen körülmények között.
És akkor ott van rutinnak Modric, meg virtuóznak Güler. Ceballos is simán jó sokadik cserének. Hogy semmi pénzért nem kezdeti Endricket, és ezért legalább egyiket fel kell tolnia, az az ő baja, én csak örülök neki, rettegnék tőle Barcásként, vagy az ellenfél helyében, ha Endrick kezdene.
Megfordítanám, szerintem varázslónak kell lenni, hogy ebből ne legyen egy remek kp.
Nekünk mondjuk ott van egy Casádó 15 millióért de a különbség Tchoamenivel sznteket tesz ki. (Gavi is papíron 90 millió, de valós értéke távolról sem annyi). A csapatuk egyik leggyengébb láncszeme és ezt nem csak én mondom. Akárhány Real szurkolóval beszéltem, szinte mindenki max. 2.-3. csereként vagy kh-ként látná. (de inkább másik csapatban). Lassú, körülményes, semmi kreativitás nincs benne, támadásépítéshez semmit nem tesz hozzá, mindig elhal nála a játék. A posztján a top 5-be biztosan nem fér be, de még a top 10-et véve sem annyira egyértelmű. Az árát inkább az határozta meg, hogy fiatalon került Madridba nagy potenciál volt benne, de inkább visszafelé fejlődött. Egy Camavinga -aki szerintem a középpályájuk magasan legjobb játékosa- és Tchouameni között nagyobb különbség van mint egy jelenlegi de Jong és Casádó között. De ha a hollandot említem, kb. a Real Tchouja. Igazából Camavinga az akit nagyon szívesen látnék itt. Ugyanakkor ő is lesérült, első blikkre nem is egy-két meccset hagy ki. Bellingham azt se tudja milyen rendezvényen van, annyira nincs posztja, nem tudja mit kellene csinálni. Ráadásul ő is inkább bal felé húzódik, ahogy Vinicius és Mbappé is. Mondjuk az angol teljesítményétől sem dobokj egy hátast, közel másfél szezon alatt a tavaly őszit lehet kiemelni. Tavasszal azért a nevéhez, árához, hype-hoz képest inkább egy közepeset hozott.
De, ha nevekre, pénzre nézzük a támadósoruk nagyjából 500 milliót tesz ki, míg a mi Raphi-Lewy-Yamal triónk alig több, mint 200-at. Döntsd el melyik a jobb.
Plusz ha az edzőket hasonlítjuk össze ott is névre mindenki egyértelműen az olaszt hozná ki Flickkel szemben, a valóság viszont egész más. Nincs egy rendszerük, mintha a játékosok nem tudnák mi a feladatuk, villanásokkal, szerencsével fel vannak küldve a pályára.
Igazából teljesen egyértelmű volt, hogy a hátvédsorba legalább 3 ember kellene és inkább egy Kroos profilra kiadni komolyabb összeget. Tavaly is kimagaslóan a legfontosabb játékosuk volt (+még egy fiatalabb Modric)
Mbappé hatalmas kérdés számomra. Eddig mindig azt mondtam, hogy nagyon rövid időn belül elkapja a fonalat és Lewy Pichichijére is komoly veszélyt jelenthet, de a pályán való teljesítménye (és nem csak a gólok hiánya) és hozzáállása alapján nem dobnék egy hátast a meglepetéstől, ha az első szezonjában (legalábbis nagy részében) inkább a Hazardéhoz hasonló pályafutása lenne.
Azért tegnap nagyon sokat köszönhetnek a Poolnak és Courtois-nak., Reaálisan egy sima 5-6:1 volt a meccs. Nunez és Diaz fejenként véghatott volna vagy 3-at, míg a spanyoloknak a büntetőn kívül jóformán lehetőségük sem volt. (valószínűlegf)Camavinga, Vinicius, Carvajal és Militao nélkül mennek most az Atalantához. Ha ott pontokat vesztenek -márpedig az Atalanta elég komoly formában van- könnyen lehet, hogy 16-24 lesz belőle.
De ezt a Pool-t nem tudom, hogy idén ki tudná megállítani, főleg 2 meccsen. Az 1. helyük kb. garantált. A BL sorsolásra sem nagyon panaszkodhatnak. A 2 erősebb meccsüket megkapták otthon, ráadásul a sérülésekkel is nagy szerencséjük van eddig. A top csapatokat figyelembe véve ebben a tekintetben egyértelműen ők állnak legjobban a szezont tekintve.
Forca Barca!!!!
Carlo is edzőlegenda, de szerintem lassan neki is rezegni fog a léc, 24. hely a BL-ben 5 meccs után azért siralmas.
Mbappé eddig minden szempontból bukta, de azért még a tavaszt megvárnám vele, mielőtt leírnám. Csömörben van, az látszik, de talán még ki lehet jönni ebből. Sajnálni én sem sajnálom az egyik felet sem, a francia magának köszönheti ezt a helyzetet.
Mbappé eddig minden szempontból bukta, de azért még a tavaszt megvárnám vele, mielőtt leírnám. Csömörben van, az látszik, de talán még ki lehet jönni ebből. Sajnálni én sem sajnálom az egyik felet sem, a francia magának köszönheti ezt a helyzetet.
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Kicsit sem tudom sajnálni őket. Amikor nálunk kb, a teljes kezdő sérült volt, feltöltöttük a keretet B csapatos játékosokkal. Közülük többen a padot sem melegítették, mert egyből a kezdőbe kerültek.Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:10:38Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.
Oldják meg ők is az utánpótlásukból.
Perez papa most a saját kardjába fog dőlni ezzel a Mbappe ügylettel. Nyilván ingyen volt (de tudjuk, hogy ez sincs ingyen). Ha helyette igazol és feltölti a kispadot, akkor jobban néznének most ki.
Sok a hasonlóság. Csak mi ész nélkül elvertük a pénzt egy Coutinho-Griezmann-Dembelé trióra, míg ők valamiért nem költekeznek....
Ettől függetlenül szerintem a végén ott lesznek legalább a legjobb 8 között.
Més que un club 

- bence0330
Ja, a valóságban így most tényleg hótt gyenge.Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:34:28...én pusztán a látottakbol indultam ki, hogy elkepeszto ötlettelen a közeppalyajuk ősszel és még kontraban sem jók.
Hogy Endrick miért a padot surolja az az igazi rejtély.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Ja, igazad van.
én pusztán a látottakbol indultam ki, hogy elkepeszto ötlettelen a közeppalyajuk ősszel és még kontraban sem jók.
- bence0330
Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:10:38Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.
Mondjuk azt nem mondanám, hogy varázslónak kéne lenni egy Cama-Fede-Bellingham kezdőből egy jó középpályát összehozni. Ezek Flick alatt hengerelnének, elképesztő névsor ez. Tchoua is csak most dőlt ki, addig még brutálisabb volt ez a sor. 410 milliót érnek hárman, a Tchouával 510-et 4-en. És kb reálisnak is tartom az árakat jelen körülmények között.
És akkor ott van rutinnak Modric, meg virtuóznak Güler. Ceballos is simán jó sokadik cserének. Hogy semmi pénzért nem kezdeti Endricket, és ezért legalább egyiket fel kell tolnia, az az ő baja, én csak örülök neki, rettegnék tőle Barcásként, vagy az ellenfél helyében, ha Endrick kezdene.
Megfordítanám, szerintem varázslónak kell lenni, hogy ebből ne legyen egy remek kp.
-
- Entrenador del Barça
Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.
Ez a Liver kemény. Nagyon okos taktikát toltak és zseniális a zártság és a freestyle keveréke.
A Madrid meg most kicsit olyan, mint az öregedő Roy Jones, hogy még próbálja a fedezék nélküli elhajlásos, eltáncolgatós mutatványt, de már nem jön ki annyira a ritmus. Jobb lenne feltenni a fedezéket
A Madrid meg most kicsit olyan, mint az öregedő Roy Jones, hogy még próbálja a fedezék nélküli elhajlásos, eltáncolgatós mutatványt, de már nem jön ki annyira a ritmus. Jobb lenne feltenni a fedezéket

Feltünt, hogy nem volt rágógumi. Elég rossz színben volt Ancelotti
Megpróbáltak a leggyengébből jobbat csinálni....csababarca írta: ↑2024.11.27. 22:29:37Mindig jó ötlet odarakni tizit rúgni a csapat leggyengébbjét.
És aztán a liverpool is megteszi ugyanezt, pedig eldönthették volna.

- bence0330
Ez a két csapat jelenleg nincs egy szinten. Akkor is, ha csak 2-0 van, a reális eredmény szerintem olyan 4-1 körül állna. Ha így maradna, 23. helyen állna a Madrid, és mennek Bergamóba, akik a jelenlegi formájukkal lehet, hogy esélyesként mennek majd ki a pályára. Nyilván a végén bekocognak a top24-be, nagy hajrával akár a 16-ba is, de kicsit most alighanem megijednek.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Mindig jó ötlet odarakni tizit rúgni a csapat leggyengébbjét.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- bence0330
Na ez a csúcsrangadó egy igazán érdekes meccs lehet. Talán Európa jelenlegi legstabilabb, legerősebb csapata játszik a feltámadóban lévő Reállal. A vörösök ha 3 hete találkoznak velük, azt mondom, sima, de az elmúlt meccseken a Real elég jó volt már. Annyira nem szoktam szándékosan ellenük szurkolni, ha a mi érdekünk nem igazán diktálja, de most nagyon szorítok. Lassan kikerülhetnének ebből az elmúlt pár év "akárhogyjátszunkúgyisnyerünk" spiráljából, és ehhez első körben jó lenne, ha legalább a top8 nem lenne meg, és valami erős csapattól kizúgnának a rájátszásban. Lehet elkezdene kicsit megcsappanni az a legyőzhetetlen aura.
Érdekes, hogy Szoboszlai nem kezdett a minapi MOM teljestménye után.
Na végre, osztálykülönbség van a két csapat közt az eleje óta stabilan, TC tartotta eddig életben őket.
Áhh, ekkora butaságot Robertsontól. Lehet hat még az a Reál aura.
Vagy nem.
A gól Mbappá botrányos passzából született, és kihagy egy tizit. Előbb-utóbbi biztos megtalálja magát, de addig kösz, hogy jöttél. Kelleher zsinórban 4 tizit védett 2 hét alatt, azért az nem semmi.
Érdekes, hogy Szoboszlai nem kezdett a minapi MOM teljestménye után.
Na végre, osztálykülönbség van a két csapat közt az eleje óta stabilan, TC tartotta eddig életben őket.
Áhh, ekkora butaságot Robertsontól. Lehet hat még az a Reál aura.
Vagy nem.

- Chino
- Llegenda del Barça
Én csak az összefoglalót láttam, de az alapján a City lesimázta a hollandokat, rengeteg helyzetük volt, míg a Feyenoord szinte semmit nem tudott kialakítani, megköszönhetik szépen Edersonnak a meccset. A korábbi vereségeiket nem láttam, de ez nem volt igazán releváns abból a szempontból, hogy gödörben vannak-e vagy sem. Ugyanakkor szerintem a top8 így is meg lesz nekik, annak ellenére, hogy mennek Torinóba és Párizsba, nem mernék nagy pénzt tenni rá, hogy 9 pontnál kevesebbet gyűjtenek a következő három meccsen.bence0330 írta: ↑2024.11.27. 00:54:15City a Feyenoordot sem tudta megverni, de legalább nem kaptak ki... 3-3. Durva. 15-ek a tabellán, és ugye vannak csapatok akik még nem játszottak..
BM megütötte a PSG-t, ők jönnek fel szépen, de a PSG nincs a top24-ben... Dembi kiállíttatta magát sikerrel.
Azért az meglepett, hogy az Arsenal ennyire lesimázta a Sportingot, Amorim távozása persze nem lehetett jó hír ott. A két nagy idei meglepetés ma szépen csődöt mondott.
A PSG-nél már inkább rezeg a léc. 4 pontjuk van, még játszanak a Cityvel, ha az idegenbeli Salzburg-Stuttgart duó ellen pontokat veszítenek, lehet, hogy csomagolhatnak. Új ez a BL lebonyolítás, de 9-10 pont alatt nem tudom be lehet-e csúszni akár csak a 24-be is. (és akkor még ott a rájátszás). Ha kiesnek kíváncsi vagyok Lucho mivel fog takarózni.
A Sporting szerintem megtudta, hogy kb. hol a helye. A City elleni győzelem nyilván nagy bravúr volt (ahogy jelenleg sok mindenki megtette), de amúgy ugyanaz mint a Brest. A PSV, ami még nagyobb csapat volt, de ott is X-eltek.
Nekem inkább Lipcse meglepetés, valahogy velük kapcsolatban vagyok nagyon csalódott. Gyengültek valamivel tavaly óta és Xavi Simons kiesése is fájó, de a 0 pont akkor is 0 pont.
Nagyon szurkolok ma a Dinamonak, hátha meg tudják lepni a BVB-t és egy X-re jók lesznek, de igazából a Pool meccs az, ami igazán érdekes lesz. Nem igazán tudom kinek szurkoljak, talán egy X-nek örülnék a legjobban.
Forca Barca!!!!
Nem fognak hiányozni

Majd LE elmesélheti a nyári netflix realityben, hogy úgy játszottak idén mint az Eibar.
Én a hétvégi city-spurs meccset láttam. A játék képe alapján nem 0-4 volt mert nagy helyzeteik voltak amik rendre mellé mentek viszont a védelmet még közepes játékosok is szétbontják. Sok korábbi húzónevük leépült pl Walker + vannak hiányzók. Hiába emlegetjük mindig a city cserepadját most látszik, hogy nem akkora álom az sem. A tőlünk elűzött Gündogan folyamatosan kezdő pedig nem lenne indokolt.
Wirtzről nem esik annyi szó mint kellene mert vészesen közelít a legszűkebb elithez. Most úgy néz ki őt igazolja a döntése, hogy maradt a Leverkusennél mert ezután még magabiztosabban mehet majd nagyobb csapatba ahogy ez pl Bellingham vagy Haaland esetében is jól jött ki.
- bence0330
City a Feyenoordot sem tudta megverni, de legalább nem kaptak ki... 3-3. Durva. 15-ek a tabellán, és ugye vannak csapatok akik még nem játszottak..
BM megütötte a PSG-t, ők jönnek fel szépen, de a PSG nincs a top24-ben... Dembi kiállíttatta magát sikerrel.
Azért az meglepett, hogy az Arsenal ennyire lesimázta a Sportingot, Amorim távozása persze nem lehetett jó hír ott. A két nagy idei meglepetés ma szépen csődöt mondott.
- Chino
- Llegenda del Barça
Annyira szerintem a Chelsea nem állt össze. Gurítottak egy nyolcast valami noname örmény csapatnak, akik még az angol másodosztályból is kiesnének, a bajnokságban az utolsó négy meccsükön: 1 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, ráadásul most jön még az Arsenal meg a Villa.bence0330 írta: ↑2024.11.08. 19:56:14Múltkor megemlítettem már a Serie A topikban, de most Pedro épp eldöntötte az EL meccsüket, szárnyal az ember.
A CFC sajna eléggé összeállt, otthon is jót mennek, most is vágtak egy nyolcast. Guiu gólt lőtt.Ex-Barcások napja volt.
Amúgy meg a Sociedad kikapott a Plzentől, úgyhogy egy fokkal kevésbé félek tőlük a hétvégén. Nyilván egy tök jó játékosokból álló csapat, meg mi sem fogjuk az összes kötelezőt hozni, de nincsenek túl jó passzban, itt vereség, 25. hely az EL tabellán, és 11. a LL-ban.
Igazából arról sincs fogalmam hogy ezt a konferencia ligát miért találták ki. Vagy kihagyhatták volna belőle a top bajnokságok csapatait.
A Soci sajnos tényleg gyengélkedik, pedig szurkoltam nekik, ellenben a Bilbao komolyat megy és az elkövetkező meccseik is bőven nyerhetők.
A Socira visszatérve én nem vagyok olyan nyugodt, ha kijön a lépés nekik okozhatnak meglepetést. A Real csak az égieknek köszönhette, hogy elvitte a 3 pontot, az Atmával X-eltek. Viszont érdekes, hogy otthon nagyon gyengék. AZ EL-t és bajnokságot tekintve 1 győzelmük van az Anoetában, a 7 vereségükből pedig csak egy volt idegenben, a többi pofont otthon kapták.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Múltkor megemlítettem már a Serie A topikban, de most Pedro épp eldöntötte az EL meccsüket, szárnyal az ember. 
A CFC sajna eléggé összeállt, otthon is jót mennek, most is vágtak egy nyolcast. Guiu gólt lőtt.
Ex-Barcások napja volt.
Amúgy meg a Sociedad kikapott a Plzentől, úgyhogy egy fokkal kevésbé félek tőlük a hétvégén. Nyilván egy tök jó játékosokból álló csapat, meg mi sem fogjuk az összes kötelezőt hozni, de nincsenek túl jó passzban, itt vereség, 25. hely az EL tabellán, és 11. a LL-ban.

A CFC sajna eléggé összeállt, otthon is jót mennek, most is vágtak egy nyolcast. Guiu gólt lőtt.

- Chino
- Llegenda del Barça
Az egyértelmű, hogy túltöltötték magukat elől, méghozzá elég erős jellemű emberekkel, várható volt, hogy ott gondok lesznek. Ami azért meglepő, hogy Bellingham, de főleg Mbappé ilyen gyengén muzsikál. Az angol alapvetően nem játszik hátrébb, valamivel védekezőbb a feladata, de nem olyan sokkal, csak tavaly ss-t játszott, ami után ez nyilván feltűnőbb. A bejátszott területét tekintve nrem változott olyan sokat, ugyanúgy a támadóharmadban van, viszont ő is inkább a pálya bal oldalát foglalja el mint a középsőt. Ez nagyon jól le volt vezetve statokkal és hőtérképpel, de amúgy is feltűnő. Ennek ellenére 11 meccsen 0 gól/2 assist borzalmas szám.davi10 írta: ↑2024.11.07. 15:19:21Igazából szerintem nem túl meglepő ez a Real visszaesés, szinte ponzosan az történik, amit hónapokkal ezelőtt bedobtunk.
- Vinicius még mindig inkább a szurkolókkal foglalkozik, mint a védekezéssel.
- MBappe 9-esként van játszatva, először játszik külföldön egy erősebb bajnokságban, nem is ment zökkenőmentesen az átállás.
- Rendes 9-esük nincs.
- Bellingham hiába lett hátrébb rendelve, senki nem tudja pótolni Kroos-t. Évek óta hallgatni, hogy mit akarunk 60 kilós La Masia-s gyerekekkel, most meg Güler-t követelik a kezdőbe a Madridnál, mert nincs oda kreatív ember. Tchouameni-ről szerintem nagyon kevés szó esik, 80 misiért szerintem hatalmas mellényúlás a csávó.
- Védőjük nincs, Militao elég gyenge a visszatérése óta, Alaba-ra nem lehet még mindig számítani. Mendy, Fran Garcia gyengusz. Carvajal kidőlésével mondjuk nem számolhattak előre.
Plusz szerintem tettünk egy nagy szívességet a világnak ezzel a 4-essel, és talán több csapat is elhiszi végre, hogy verhető ez a Real. Ha a Clasico nincs, szerintem a Milan se veri el őket.
Szerintem az utóbbi évek sikerei inkább a Real nimbuszának köszönhető, mint Ancelotti zsenijének.
Azokat a BL-eket a Modric-Kroos (Casemiro) duó (trió) nélkül nem nagyon húzták volna be, legalábbis ennyit biztosan nem. Körülbelül annyit számított nekik, mint nekünk a Busquets-Ini-Xavi kp, Mi is próbáltunk Coutinhoval stb. foltozni, úgy ez nekik sem megy. A brazil és Kroos már nincs, Modric már 40-hez közelít, félidőket is alig bír, ráadásul ahogy jön a több és több meccs egyre kevésbé tartja fizikailag magát és játszótárs híján a teljesítménye is visszaesett.
Sokan azt gondolták, hogy majd Bellingham pótolja Kroost, mert egy nagyon jó játékos, de ez inkább csak egy kapaszkodó volt. Ugyanezt játszottuk el mi is.
Anyagilag pedig szerintem nem állnak olyan jól, ahogy azt mindenki gondolta. Még a vak is látta, hogy Nacho távozásával muszáj hozni egy védőt, a legelvakultabb szurkolók sem vitatkoztak ezzel. Próbáltak is kettőt, Yoro úgy tűnt meg is van, aztán a MU 5 millióval megemelte az árat és egyből lemondtak róla.
Ahogy szerintem Davies-szel sem azért próbálkoztak csak úgy tessék-lássék, mert ügyesen ingyen akarták hozni, hanem mert keret nem volt rá. Perez nem olyan ember, aki egy sztárjátékosért nem tesz meg mindent és ürít kasszát, ha igazán meg akarja szerezni (Az oltári szerencséjük, hogy Tchouameni elég jól elboldogul védőként, sőt talán joobban mint egy pozícióval feljebb). Én vele kapcsolatban semmi pluszt nem látok. Sőt a szurkolóktól is inkább azt hallom, hogy hagyja ott a posztját és legyen kh, mert amióta itt van nem tud semmi pluszt nem nyújtani. Én sem látom, hogy az utóbbi 2-3 évben komoly előrelépés történt volna nála. Ha Camavinga nem lenne ott kb. meghalna egyedül.
Az a Mbappé-transzfer valószínűleg komolyan megterhelte őket, még ha papíron ingyen is érkezett. De ezzel megint a megalománia és nem a sportszakmai szempontok győztek. Viszont ez csak egy hipotézis, de szerintem legkevésbé sem alaptalan.
Mbappé alapból nem egy 9-es, ő is kicsit a bal oldalról szeret inkább indulni, úgyhogy egymást tapossák Viniciussal. Tavaly egy Joseluval jobban és eredményesebben megfértek egymás mellett.
Ancelottival kapcsolatban kicsit azt érzem, hogy már belefásult ebbe, már nem olyan hozzállással dolgozik mint korábban.
Ugyanakkor én egyáltalán nem írom le őket egyik sorozatot tekintve sem. Lehet, hogy gyengén, lehet, hogy csúnya játékkal vagy kis szerencsével, de a meccseiket még így is húzni fogják, ahogy többnyire eddig is tették, az viszont kicsit meglepő, hogy a komolyabbakat nem igazán képesek.
Ha a 28 30. fordulóban is lesz 6-7 pont előnyünk (ami azért még nagyon optimista jóslat) akkor sem lehet picit sem hátradőlni és B-csapatokat felküldeni.
Ráadásul még jó esély van, hogy sikerül valamennyire összeállni és sok játékosuk van, aki ha elkapja a fonalat megindul a szekér.Még a bajnokságra is látok részükre komoly esélyt, egy bepótolt buktával is.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Az utolsó mondattal 100%ban egyetértek. Ancelotti annyit tett hozzá, hogy ezt nem rontotta el.davi10 írta: ↑2024.11.07. 15:19:21Igazából szerintem nem túl meglepő ez a Real visszaesés, szinte ponzosan az történik, amit hónapokkal ezelőtt bedobtunk.
- MBappe 9-esként van játszatva, először játszik külföldön egy erősebb bajnokságban, nem is ment zökkenőmentesen az átállás.
- Rendes 9-esük nincs.
- Bellingham hiába lett hátrébb rendelve, senki nem tudja pótolni Kroos-t. Évek óta hallgatni, hogy mit akarunk 60 kilós La Masia-s gyerekekkel, most meg Güler-t követelik a kezdőbe a Madridnál, mert nincs oda kreatív ember. Tchouameni-ről szerintem nagyon kevés szó esik, 80 misiért szerintem hatalmas mellényúlás a csávó.
- Védőjük nincs, Militao elég gyenge a visszatérése óta, Alaba-ra nem lehet még mindig számítani. Mendy, Fran Garcia gyengusz. Carvajal kidőlésével mondjuk nem számolhattak előre.
Plusz szerintem tettünk egy nagy szívességet a világnak ezzel a 4-essel, és talán több csapat is elhiszi végre, hogy verhető ez a Real. Ha a Clasico nincs, szerintem a Milan se veri el őket.
Szerintem az utóbbi évek sikerei inkább a Real nimbuszának köszönhető, mint Ancelotti zsenijének.

Viszont Mbappé sokat játszott kilencest korábban a PSG-ben, sőt a válogatottban is, ez nem lehet mentség erre, amit művel, remekelni szokott ezen a poszton is. Szerintem LE-nek is sokat köszönhetünk, az utolsó fél évben, mikor megtudta, hogy Mbappé távozik, gyakorlatilag csak akkor használta, mikor muszáj volt, év végére eléggé le is épült a teknős. Egyébként remek kilencesük van Endrick képében, nagyon látványosan is kezdte a szezont, aztán valamiért jegelte Carlo, ennek is sokat köszönhetünk szerintem, ijesztően jó volt, senki nem érti egyik oldalon sem, mi történt vele. Güler még hagyján, bár őt sem értem, de Endrick...
Tchuameni szerintem nagyon-nagyon jó focista, amikor a Madrid posványban van, nyilván túl sokat ő sem tud hozzátenni, ez a poszt nem is olyan. De két helyen is klasszist nyújt a sérülései körüli időkön kívül. Jelenleg ő is gyenge, de mindenki az egész csapatban. De még a károgóbb saját szurkolók is kedvelik.
Lehetett sejteni, ahogy írod, hogy ez nehéz lesz, viszont a mérleg másik oldalán ott van a kitűnő pedagógus, sokszoros BL győzes Ancelotti, akiről én azt gondoltam, hogy novemberre már megoldja. Még mindig nem kétlem, hogy meg fogja, szerintem tavaszra simán megint fő BL esélyesek lesznek, de ha még 1-2 hónapig húzzák, mi meg kitartunk, akkor a bajnokság akár már félig el is szállhat nekik. Nekünk igazából ennyi lenne a lényeg most.
- davi10
- Llegenda del Barça
Igazából szerintem nem túl meglepő ez a Real visszaesés, szinte ponzosan az történik, amit hónapokkal ezelőtt bedobtunk.
- Rendes 9-esük nincs.
- Rendes 9-esük nincs.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"