Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem, az idei szezont nézik. Rodri a világ legjobb focistája volt idén (is), ezért kapta meg. Miért nézné bárki a korábbi eredményeit? Ezt nem is értem. EB MVP volt, PL-t nyert, a világ egyik legjobb csapata nem tudott nélküle focizni, ehy jobbacska támadó statjait hozta közben le, nem nagyon kellett korábbra tekintgetniük...Troym írta: ↑2024.11.02. 23:21:27- Az EB nem számít? Pont, mint a tavalyi BL Rodrinál, aki kb. eldöntötte azt. Ennyire ne legyünk naívak, az a 100 újságíró nem centivel nézi a napokat, cca 1 évet vizsgálnak, de tuti némelyiknél hatással volt Rodri első helyére nem csak az idei EB arany, hanem a tavalyi BL.
- Selejtezőkön Raphinha jól teljesít?Ez kedves, ennyi erővel Szoboszlai lesz az aranylabdás, kb annyi hatása selejtezőknek a díjra. A Copán az egész brazil csapat leszerepelt, Ő is. Gólokat meg nem lő, ez sima mellébeszélés, 1 gólja van idén, azt a Copán lőtte. Többnyire felejthető a válogatottbeli teljesítménye épp úgy, ahogy Viniciusnak is. Válogatott nélkül nem jutsz sehova.
- Ha nem nyersz, csapatszinten valahol valami nagyot, akkor meg a top10 sem reális. Ott van Saka. EB ezüst, PL dobogó 16+9 a bajnokságban és szerintem a 20ba nem került be. Vagy Wirtz. 12. lett egy közel veretlen bajnoki idénnyel, EL ezüsttel, német kupával, 49 meccsen 18 gól, 20 assziszttal.
Ezért írtam, hogy ha Raphinha 10be jut, eléri a maximumot, mert arra látok némi esélyt, hogy a bajnokságot megnyerjük, de BL-ben még 4 közé jutásra sem.
- Az EB nem számít? Pont, mint a tavalyi BL Rodrinál, aki kb. eldöntötte azt. Ennyire ne legyünk naívak, az a 100 újságíró nem centivel nézi a napokat, cca 1 évet vizsgálnak, de tuti némelyiknél hatással volt Rodri első helyére nem csak az idei EB arany, hanem a tavalyi BL.
Hogy jön ide az EB? Az az előző szezonhoz tartozott. Yamal épp azért került be a mostaniba, mert jó EB-t futott, azért az előző klubszezonban nem volt messze a top5 legjobb/legfontosabb játékosunk között sem, ha nincs EB, soha a top30 közelébe sem került volna (ezért gagyi néha az aranylaszti, Carvajal ugyanez, nincs a világ 100 legjobb játékosa, meg a Reál legjobb 5 játékosa közt, de komoly esélyes voltTroym írta: ↑2024.11.02. 21:12:17Ha eljut Raphinha az aranylabda top10-be, akkor éri el a maximumát, mert ne feledje senki, hogy a válogatottban még Viniciusnál is kevesebbet mutatott. A 2 db mesterhármas és 7-8 kiemelkedő meccs még semmire nem elég. Ha behúznánk a BL-t (nem fogjuk), akkor se ő lenne aranylabda esélyes, hanem Yamal, aki már az EB-t 1g, 4a zárta.
Szerintem pedig pont, hogy nem a legevidensebb megoldást választotta. Ha egyszerűen annyit csinál, hogy bevág LV elé és nem mindenképpen kapura tör a védő simán összerúgja a lábát, az pedig kérdés nélkül piros, még így is hátulról rátette a kezét. Sok rutinos játékos meglépi, persze emiatt még nagyobb dícséret a gólja.brazilfan írta: ↑2024.10.27. 12:07:42Én 2-0-nál még nem voltam teljesen biztos a győzelemben, ahhoz nagyon kellett a harmadik is. Raphinhának kulcsszerepe volt benne, a labdaátvételkor megverte Lucas Vazquezt, és utána eldönthette, hogy egyedül megy-e a kapu felé, vagy kipasszolja Yamalnak. A negyedik gólnál a gyorsaságával verte meg Vazquezt, közben fejjel tette maga elé a labdát, mindkét mozzanatnál látszott, hogy a cselezési hiányosságai ellenére is mennyire technikás.
Lewy góljai fontosabbak voltak, de igen, hogy két vállra fektessük a remontadakirály Madridot, kellett Raphinha két villanása (az elsőnél nyilván Yamalé volt a nagyobb szerep, gyönyörű gólt lőtt). De nekem az egészben a következő tetszett a legjobban: Látszik, hogy van 4-5-6 meccsenként egy pont nála, amikor fáradtan focizik. Inkább fejben, mint fizikálisan, önző megmozdulása is volt és sok rossz, ezek nem jellemzőek rá. Valahol az Osasuna környékén volt még ilyen. Nem csoda, durva a naptár, és ő van legkevesebbet lecserélve, és ő futja a legtöbbet a csapatban, ráadásul ő nem ösztönös zseni, aki zsigerből old meg dolgokat, neki fejben ott kell lenni 100%-ban. Viszont az mindent elmond róla (Yamalról is!!!), hogy ez volt a rossz meccse. Egy Reál ellen gól+assziszt kombóval. Amúgy a két megmozdulásán, meg a Lewynek előkészített 100%-os ziccerén kívül tényleg nagyon rosszul focizott, de hát ilyen legyen a többi rossz meccse is.brazilfan írta: ↑2024.10.27. 12:07:42Én 2-0-nál még nem voltam teljesen biztos a győzelemben, ahhoz nagyon kellett a harmadik is. Raphinhának kulcsszerepe volt benne, a labdaátvételkor megverte Lucas Vazquezt, és utána eldönthette, hogy egyedül megy-e a kapu felé, vagy kipasszolja Yamalnak. A negyedik gólnál a gyorsaságával verte meg Vazquezt, közben fejjel tette maga elé a labdát, mindkét mozzanatnál látszott, hogy a cselezési hiányosságai ellenére is mennyire technikás.
Jobbszélsőként szerintem ha elfulatlanság nélkül nézzük és csak a teljesítményt (most ilyen alázat stb. nélkül, mert abban mindenki verte a franciát) Dembélé azon a poszton jobb volt.Subinho írta: ↑2024.10.24. 10:44:47Amióta megvettük, mondom, hogy hatalmas potenciál van benne, csak Xavi nem tudta kihasználni. Csere volt, vagy lecserélte, bármilyen jól játszott. Mindenki Dembele miatt volt elajulva, már akkor mondtam, simán padra tettem volna a franciát a brazilért cserébe. Szerencsére ő maradt, a francia ment és még nagyobb szerencse, hogy Xavi is ment. Most látszik, hogy ha kap a csapat egy olyan embert, aki érti a dolgát, akkor mennyi minden változik. Pl. Raphinhan is. Xavi nem tudott vele mit kezdeni, Flick alatt még lubickol!! Nagyon örülök neki!
Hát, a PSG meccs után (ahol azért ő volt kb a legkevésbé hibás, hogy kiestünk), a sok fapofa mellett ő rugdosta egyedül a kapufát és sírt, ő már akkor is meg akarta nyerni a BL-t, és ő már akkor is beletette mindenét mindkét egyenes kieséses párharcon húzóemberként. Csak nem volt még csapat körülötte. Most van.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.10.24. 08:21:46Talán ez a mutató írja le a legjobban, hogy Raphinha idén mennyire magas színvonalon játszik, nem is akarom senkihez hasonlítani, de ha nála a laszti, akkor garantált, hogy valami történni fog, a letámadásoknál szerintem jelenleg nincs nála jobb európában, nagyon örülök a mesterhármasának, megérdemelte, és az az alázat amivel focizik, példaértékű, főleg a madridi brazilnak, hogy lehet(ne) így is. Szép volt Raphinha, menni kell tovább ezen az úton. Vissza gondolva a bl győzelemmel nem poénkodott, elég komoly melót beletesz a csapatba.
Nem illett Xavi rendszerébe, ő mindenáron vonalszélsőkkel akart focizni. Nyilván ott is jó volt, de nem egy beast. Persze ha van egy klasszis szintre is képes focistád, aki amúgy nem vonalszélső, akkor tudni kéne ebben változtatni, erre Xavi a legvégén volt csak hajlandó, és azért akkor sem annyira szabadon, mint Flick tette. Sajnos nekünk egy klasszis tizesünk volt eldugva a farzsebbe, nem klasszi(ku)s szélsőnk. Kessié esete ugyanez, egyszerűen nem készültünk fel a hozzánk érkező játékosok erősségeiből, nem tudtuk, kit vettünk.Subinho írta: ↑2024.10.24. 10:44:47Amióta megvettük, mondom, hogy hatalmas potenciál van benne, csak Xavi nem tudta kihasználni. Csere volt, vagy lecserélte, bármilyen jól játszott. Mindenki Dembele miatt volt elajulva, már akkor mondtam, simán padra tettem volna a franciát a brazilért cserébe. Szerencsére ő maradt, a francia ment és még nagyobb szerencse, hogy Xavi is ment. Most látszik, hogy ha kap a csapat egy olyan embert, aki érti a dolgát, akkor mennyi minden változik. Pl. Raphinhan is. Xavi nem tudott vele mit kezdeni, Flick alatt még lubickol!! Nagyon örülök neki!
Talán ez a mutató írja le a legjobban, hogy Raphinha idén mennyire magas színvonalon játszik, nem is akarom senkihez hasonlítani, de ha nála a laszti, akkor garantált, hogy valami történni fog, a letámadásoknál szerintem jelenleg nincs nála jobb európában, nagyon örülök a mesterhármasának, megérdemelte, és az az alázat amivel focizik, példaértékű, főleg a madridi brazilnak, hogy lehet(ne) így is. Szép volt Raphinha, menni kell tovább ezen az úton. Vissza gondolva a bl győzelemmel nem poénkodott, elég komoly melót beletesz a csapatba.
Igazából mindig is így kellett volna játszani, fura, hogy Xavi mellőzte, vagy csak másoknak is akart játékpercet adni, Ferrantól és Fatitól is hasonló játékot várnék el, ha nem is minden meccsen, de azért általában.LG írta: ↑2024.10.16. 18:34:34Én eddig őt tartom a szezon legjobbjának, és nemcsak klubszinten. Ha egy jobban csengő név hozná ezt, akkor hatalmas hype lenne, ódákat zengenének róla. Azt sokat mondó, hogy leginkább Yamal és Lewa teljesítményét dicsérik a külsősök, és nem alaptalanul, de van még náluk is jobb. De ahogy idén fut, előbb-utóbb megkapja a megérdemelt elismerést.
Majdnem tökéletes amit írtál!Chino írta: ↑2024.10.02. 14:43:59
...
Szerintem annyira jogtalan nem volt az elküldésére irányuló hsz-ek. Jobb oldali vonalszélsőként és balszélsőként nem tudott sem játékban sem eredményességben sokat hozzátenni a csapat erdményességéhez, így egy olyan játékos volt, aki beáldozható lett volna, hogy más poszton erősíthessünk.
Flick viszont talált neki egy olyan pozíciót, amiben fickándozhat és a csapat meghatározó embere.
...