Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem egyértelműen 3-0-nál veszünk mindig vissza, nagyon sokadik eset a 7-0 óta. Oké, kaptunk egy gólt, cserében meg egy iszonyat megterhelő szezonban aranyat érő 30-40 percnyit játszottunk ilyen átmozgató edzés szintjén. Flick ott az Osasuna környékén kicsit átértékelte a gyilkológép mentalitást, visszavett, ezt tinikkel, támadósorban és védők közt nagyon szűk kerettel nem lehet végigcsinálni. A BL-hez mindenképp nagy mázli is kell, de hogy legalább a mázlival el tudjunk jutni messzire, ahhoz nagyon jó állapotban kell lennünk. És azért lehet érezni, amikor főleg a két szélsőnk néhány meccsenként lerak egy elég fáradt teljesítményt az asztalra. Olmo is most szerintem azért emelkedett ki ennyire a mezőnyből (azon túl hogy szimplán zseniális meccse volt), hogy ő gyakorlatilag alig kezdett még nálunk, friss. Yamal és Raphinha mentálisan fáradt volt, sokat hibáztak. Nyilván azt a szintet, amit hoznak, nem is lehet meccsről meccsre hozni, és még így is elég jók voltak, és hoztak 1-1 gólpontot, de nagyon sok egyenesen gagyi megoldásuk volt mellé. Flicknél szerintem ők vannak a legjobban megterhelve a játékstílusból adódóan, ők végig sprintelnek kb, ráadásul nekik ugye élesnek is kell lenniük a nehezebb megoldásokhoz, nem csak jól bírni fizikálisan. Ez hamarabb zuhan meg, mint hogy láthatóan fáradtak legyenek. Egy Reál-BM hét után ez érthető, sokat vett ki úgy en bloc a csapatból, de talán belőlük a legtöbbet, nem csak a nagy agresszivitást követelő poszt, hanem Yamalnál a kor faktor, Raphinhánál meg a Liga legnagyobb sprintmennyisége miatt.LG írta: ↑2024.11.03. 21:26:46Az is lehet, hogy Flick próbál tanulni az elődök hibájából. Nem egy szezonunk volt, ahol nagyon jó őszi szezon után leeresztettünk tavasszal. LE, Valverde, Xavi is belefutottak ebbe. Szerintem okosan csináljuk most ezt. Van olyan ellenfél, akinél 3 gólos előnynél sem szabad visszavenni, de az nem az Espanol.
Lehet, hogy kár volt a félidei háromgólos előny. Legalábbis szurkolói szemszögből. Bár támadásban talán túlságosan is visszavettünk, ugyanakkor nem nagyon aggódtam, hogy ebből pontvesztés lehet. A góljuk után nagyon eldugtuk a labdát, csak sajnos ez annak a kárára ment, hogy a negyediket nem nagyon erőltettük. Nyilván feltételes mód, de szerintem, ha muszáj lett volna simán képesek lettünk volna sebességet váltani.bence0330 írta: ↑2024.11.03. 18:22:06Jók voltunk, persze nagyon ki is engedtünk, szerintem szándékosan, még ha azért ennyire nem is akartunk nyilván. A stabil kezdő támadók jók és aktívak voltak, de mind elég sok hibával. Olmo persze remekelt, nagyon remélem, hogy valahogy egészséges tud maradni, mert hihetetlen jó játékos. Casadó hatalmas volt megint, a védelmünk is nagyon jó volt, Fort is bizonyította, hogy van helye. Fermín viszont jelenleg kb Gerard Martin módon lóg ki lefelé a csapatból, nem először, remélem ő csak egy olyan játékos, akinek több idő kell sérülés után a belerázódáshoz, vannak ilyenek.
Fatinál kár, hogy nem volt érvényes a gól, de ettől függetlenül ez most jól nézett ki, ezt várjuk tőle.
Ez meg az elmúlt nem is tudom hány év legszimpatikusabb Espanolja volt, játékra és viselkedésre is.
Peter írta: ↑2024.10.28. 16:22:38Szerintem ez a lestaktika kimondottan a tökös húzásokhoz tartozik.
Rizikós, de maga az alapgondolat nem a dupla vagy semmire "épül" illetve nem a 19-re lapot húzok kategória, hanem olyan kidolgozott taktika, ami ugyan nem feltétlen képes a folyamatos hibátlan működésre, de van mögötte logika és tartalom, meló, felkészültség.
Az is a része, hogy bezavarható, megzavarható, bizonytalanná tehető, de erre vannak a védők, hogy ilyenkor megfelelően reagáljanak rá, gyorsan képesek legyenek választ adni, rendeződni és nem tele gatyával, megremegő lábakkal asszisztálni.
Kicsit rabló pandúr játék, amiben most a pandúrnál van jelenleg az előny, a rabló csatároknak lesz szüksége most valamit erre kitalálni, alkalmazkodni....![]()
Jól bírod ezt a van kalapja, nincs kalapja játékot, de van még mit fejleszteni, hogy eljussunk a statisztikai 100% labdabirtoklásig vagy amíg be nem vezetik az ellenfél nélküli bajnokságot a labdarúgásban.
Áhh, igazad van, tulajdonképpen a "középpálya" is megjátszható volt, noha itt a szélre már kikényszerítettük őket, ami stimmel egy ilyen mid-blocknál és az is stimmel, hogy ennyiszer ennyire tisztán kapják azok a szélsők a labdát. Csak még rosszabb volt, mint amire emlékeztem. 3-4 ütemük volt a legtöbb támadásuknál megtalálni a passzt, ez életveszély. (És annak is tűnt.) Annyiban megvédeném Casadot, hogy nem tud jobbra és balra is fixen kirohangászni, ezt szerintem soha nem csinálta senki abban a szerepkörben, inkább a szélsők feladata lehetne oda visszazárni, vagy a két támadóbb középpályásnak.gránit írta: ↑2024.10.28. 17:38:11Hááááát, az indításokat magunk mögé nem a Madrid hátsó alakzatából kaptuk, hanem szinte kivétel nélkül az ellenfél támadóközéppályájáról. Pontosan onnan, ahonnan egy vkp hiányzik.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.28. 15:51:59a hátsó 4-5 játékosukra semmi nyomást nem tettünk, ezért szabadon tudták kialakítani a támadásaikat. Pontosan a fenti nagyon laza presszió és a középpálya nehezebb megjátszhatósága miatt volt annyira sok elfutásuk, amiből annyira sok les lett. Ezúttal bevált a mostani Madrid ellen, de arra nem lehet apellálni, hogy majd úgyis elrontják mindig. (Őszintén, védhető a taktika, de kockázatos, mert nem te irányítasz.)
https://www.youtube.com/watch?v=VJ5vmGws8J0
Én is úgy látom, hogy ezt a taktikát az adottságaink miatt választotta Flick. Azzal kezdte a nyáron, hogy vkp-n szükség van emberre, majd megmondták neki, hogy azt nem kap. Így máshogy oldja meg a problémát, és eddig kiválóan működik.
Hááááát, az indításokat magunk mögé nem a Madrid hátsó alakzatából kaptuk, hanem szinte kivétel nélkül az ellenfél támadóközéppályájáról. Pontosan onnan, ahonnan egy vkp hiányzik.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.28. 15:51:59a hátsó 4-5 játékosukra semmi nyomást nem tettünk, ezért szabadon tudták kialakítani a támadásaikat. Pontosan a fenti nagyon laza presszió és a középpálya nehezebb megjátszhatósága miatt volt annyira sok elfutásuk, amiből annyira sok les lett. Ezúttal bevált a mostani Madrid ellen, de arra nem lehet apellálni, hogy majd úgyis elrontják mindig. (Őszintén, védhető a taktika, de kockázatos, mert nem te irányítasz.)
Valamivel kénytelen-kelletlen meg kell próbálni ellensúlyozni a jelenlegi adottságainkat.
Szerintem nem oldaná meg egy vkp ezt a gondot, főleg, hogy Casado és Cubarsi (főleg utóbbi) nagyon jó ütemben lép közbe az indításokba, Pedri is elég jól olvassa a játékot. Nem is magában a feltolt védelem miatt érzem pengeélnek a dolgot, hanem tényleg, más szóval nem tudom mondani, a kontroll hiánya miatt.gránit írta: ↑2024.10.28. 01:36:48Pengeélen táncol a lestaktikánk, ez igaz. Éppen ezért tartok tőle, hogy most hátra dőlünk, és lemondunk a vkp-projektről. Középhátvéd, vkp, kapus, ezekre szerintem szükségünk van. Eljöhet az az idő, amikor felkészülnek a lestaktikánkból, és nyeljük majd a gólokat, mint kacsa a nokedlit, mert ElBartimaeus-nak abban teljesen igaza van, hogy ez a pengeélen táncolás nagyon könnyen átfordulhat, most viszont lehet, hogy úgy érzi a vezetőség, hogy nincs szükség igazolásokra, és hátra dőlhetünk.