Chino írta: ↑2024.09.05. 11:56:38
Nagyon sanszos, hogy Rodri jó ha a top 3-ba bekerül.Klubszinten PL ,FA kupa, Klub VB győzelem válogatott szinten EB-győzelem, EB MVP-je, teljesítmény alapján ugyanannyira, ha nem jobban függ a csapata tőle, mint egy Viniciustól, de nem olyan látványos, amit tennie kell, nem igazolták le idén 180 millióért, a BL-ben csak negyeddöntőig jutott, így nincs túl sok esélye. Legalábbis nagyon reálisan kellene értékelni, hogy megkapja.
Vagy ott van Rafael Leao, aki ugyanazon a poszton szerintem jobb is, mint a brazil, de nem BL döntőzött, nem nyert toronymagasan bajnokságot és még a top 30-ban sincs benne. Ha Vinicius játszott volna a Milanban és a portugál a Real-ban talán a legfőbb esélyes lehetne.
Pedig ha van igazság, megkapja. Megvannak az eredményei is, és a világ legmeghatározóbb játékosa szerintem csapatszinten, egy City kikap, ha ő kiesik. Nálam ő a világ legjobbja. De persze, a posztról hátrányban van.
Leao feleolyan jó játékos sincs, mint Vini, hidd el, látom minden héten. Feleolyan statokkal, feleolyan melóval, köze nincs a brazilhoz, nem is egy polc, max nem egy akkora roncs emberileg, de az mindegy ebből a szempontból. Remélem, hogy nem kerül a top30 közelébe sem, nem érdemli meg. Vagy hát Milan drukkerként remélem, mert akkor a csapat nagyot ment, de azon kívül nem. Még csapaton belül Pulisic is jobb statokat hozott ugyanazon a poszton, csak melózott is mellé. Eléggé egyetértés van már odaát, hogy ha a kettő közül kéne választani, az amerikait tartanák meg. Én is hamarabb hoznám őt ide.
Alapvetően Vinivel focira nem lenne bajom, megérdemelné a klubszezonra, de nagyon gyenge a válogatottban (1 jó meccse most legalább volt). Viszont kéne, hogy legyen valami fair play része is a díjnak, egy ilyen ember amúgy nem nagyon kaphatná meg, mert ez mégiscsak egy képviselői cím a foci oldaláról. De ha ilyen megkötés nincs, akkor sajna nem lenne bajom vele, csak a Copa szereplés. De Rodri nálam focira és eredményekre is jobban megérdemelné, ha már ilyen súlyozott az EB-VB.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy