Kovbal88 írta: ↑2024.10.27. 11:51:08
Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.10.27. 11:21:19
Egy statisztikai mutatót ragadnék ki az a 12:1 les arány, ami egészen döbbenetes, talán ekkora szám illetve különbség még sosem volt az utóbbi időben, nagyszerűen muzsikál a védelem illetve a Casado fémjelezte középpályás védekezés, azért tegnap sebességben voltak gondjaink a teknősbékával meg az idegbeteg Viniciussal, de remekül helyt állt a védelem és ha valakit akkor Penat is érdemes megemlíteni, mert mióta TS kidőlt rettegek ha ő áll a kapuban, de tegnap ott volt a szeren és remekül teljesített ő is, de a Cubarsi - Inigo duó szintúgy, szóval 12:1, öröm nézni ezt. lestaktikát, Flick pazarul adoptálta az elképzeléseit a srácoknak.
Nézhetjük a statisztikát, de az első félidőbe nem voltunk jobbak, az elején főleg nem, jöttek is sorra a Real lehetőségek, aztán a második félidőben kettő null után, még próbálkoztak, volt egy jó periódusa a Madridnak, utána pedig el is dőlt a meccs. Az a helyzet, hogy látványosan nem dominálunk, nem lehet érezni, hogy felborulna a pálya. Viszont ez nem is várható el, a tegnapi csapatban is egyszerre két 17 éves volt a pályán, oké hogy koruk alapján nem lehet ezt észrevenni, de attól még fiatalok. Fermin, Balde és talán még Pedri is szintén nagyon fiatal játékosok. Nekem ez bőven elég, a világ egyik legjobb csapatát győztük le hatalmas különbséggel a saját otthonában. Ezt nem is kell megmagyarázni. Csak ki kell élvezni a sikert. Sokkal komolyabb kerettel bíró csapatoknak se szokott ez sikerülni.
Az első félidőben valóban nem voltunk jobbunk, én oda egy 45-55 %-ot mondanék a Reálnék, de a sok helyzete a Realnak is kicsit csalóka. (
https://www.youtube.com/watch?v=KCj-4aM6Zck)
Ott van Bellingham ziccere (1:56), amit Pena kikapott, több mint egy fél emberes lesről és a partjelző vonalban volt, VAR nélkül simán lengetik. Az első góljuk sem centis volt (4:15), 4:30-nál ott a vonalazás, a másodiknál pedig egyből be is intették (8:00), Mbappé még vitte a labdát és Inigo sétált, Balde meg kocogott után. Csak néhány példa. Szóval sokat segít a VAR, de a partjelzőknek ez sokkal kényelmesebb is. Az egész jelenlegi labdarúgásban kevesebb lest húznak be és sokkal több a tévesen engedett gól. Sokkal több lest húznának be VAR nélkül és nem lenne ennyi visszafújt gól, mert el sem engedték addig az akciót.
Ráadásul nem véletlenül épít nagyon erre Flick, videobíró nélkül nem valószínű hogy ennyire ráállna a lestaktikára.
Elég csalókák a Real lehetőségei, mert ha nincs belőle gól nem vizsgálgatják és a 12 mellett biztosan lett volna még.
És azt meg sem említem, hogy Yamal egy tiszta 1vs1-et hagyott ki, Raphinha is ha nem önzőzi el Baldénak sima ziccer stb.
Amúgy nem tudom, mi lesz Araujo vagy majd Chris visszatérésével, mert ehhez iszonyatos összhang kell a védők között, ami most megvan főleg a Cubarsi-Inigo duónál. Ha ide bejön az Uru, lehet, hogy pont ez a taktikai elem borul. Amúgy meg nem tudom valójában mennyire kockázatos. Egy Bayern-Real duótól három nap alatt egyetlen gólt kaptunk olyan támadóktól, mint Kane, Gnabry, Coman (Musiala, Müller), Mbappé, Vinicius (Bellingham) és nem egy ihletett formában lévő ter Stegennel , Araujo-Chris védelemmel plusz Casadó-Pedri vkp-kal.
"Normális" védekezés mellett nem tudom ez mennyi lenne. Summa summarum, szerintem valójában nem annyira kockázatos ez, mint amennyire látszik, inkább látványos.
Az ellenfél taktikája sem olyan dolog, hogy majd felkészülnek aztán besülünk vele, meg kiismerik. Amikor szinte csak Messire számíthattunk, akkor is tudták az ellenfelek, hogy csak őt kell megállítani, de sosem sikerült vagy a Pep-féle stílust is oda-vissza ismerték az ellenfelek, de olyan jól játszottuk, hogy hiába készültek rá.
Ancelotti is nagyon jól tudta, hogy ez lesz, de hiába tett előzőleg bármit is képtelenek voltak megoldani, Kompanyval együtt.
És ezt nem az utóbbi két meccsen alkalmazzuk. (Nem tudom mennyivel verhetjük ebben a statban összesen a második"legjobbat" de sanszos, hogy minimum kettővel) A Young Boys futott 7X lesre és egy helyzetük nem volt.
Ha 14 meccs után topcsapatok ellen is megy, akkor csak nincs akkora rizikó benne, de ami fontosabb, hogy ezzel a támadásban sokkal hatékonyabbak vagyunk.
Pedri az egyik akit még kiemelnék. Olyan poszton játszik, amit hozzá hasonló fizikumú, eredeti pozícióján kívüli játékosok szerintem sehol. Mégis amellett, hogy sallangmentesen, baromi látványosan (Yamal után szerintem az ő megoldásait lehet leginkább tátott szájjal nézni) játszik, rengeteg szerelése/megelőző szerelése, labdaszerzése van, nagyon sok támadást állít meg. Tegnap is a mezőnyben toronymagasan legtöbb, 8(!) labdaszerzése volt. Sok esetben egy egész csapat/csapatrész teljesít ennyit. Én a Real ellen neki adtam volna a MOM díjat. A védekezésbeli teljesítménye mellett, gyönyörűen hozta ki, tette-vette a labdákat, élmény volt nézni. Bár nagyon megijedtem, hogy Tchouameni megint hosszútávra elintézte.