Xavi Hernandez

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Szerinted maradjon még egy szezont?

Igen
16
29%
Nem
40
71%

Szavazatok száma: 56
szbsz
Capitá del Barça

2024.10.27. 14:23:34

ElBartimaeus írta:
2024.10.27. 14:00:04
Visszanéztem Xavi madridi 0-4-ét is, érdekes volt látni, mennyire más focit játszik a két Barca. Akkor még volt Busquets, Piqué, Alba, Dembelé, gyakorlatilag egy ember volt a kezdőben akkor és most is Pedri személyében. Hogy melyik az erősebb keret, azt ki-ki döntse el maga, de szűk 1 éven belül nem véletlen lett elküldve annak a csapatnak több, mint a fele.

Elég sok különbség volt, de ami szerintem sokunknak hiányozhat, az a totális kontroll, ami a mostani meccsen egyáltalán nem volt meg. A letámadás ég és föld volt a Xavi féle Barca javára, a középpálya sokkal nyugodtabban és stabilabban játszott, mi diktáltuk a tempót végig és ennek köszönhetően sokkal kevesebb helyzete is volt a Madridnak akkor. Idén minden 3 támadásból 2-t (de lehet magasabb az arány) lescsapdával fogunk meg, amihez tényleg kell egy raklap szerencse, Mbappé 4-szer futott meg így teljes ziccerbe kerülve, 2-szer játékban maradt, a másik kettőben belőtte.

Xavinál elég sok rangadón lehetett ezt a totális kontrollt érezni, ami Flicknél nem mutatkozik a játékban eddig, de az eredmények jönnek, sőt, még stabilabban is jönnek egyelőre.

Igazából csak annyit akarok mondani, hogy voltak nagyon jó húzásai, fel tudott építeni egy csapatot, le tudott cserélni egy teljes magot és tudott ő nagyon látványos játékot is játszatni a csapatával. Nem kell Xavit félteni szerintem sehol sem, szerintem itt is javult volna a csapat vele, még ha nem is olyan látványosat, mint Flickkel mondjuk.
Nem lehet összehasonlítani a két meccset, a Xavival vívott classicokor a Real már megnyerte lényegében a bajnokságot és még versenyben voltak a BL-ben is, plusz Carlo is lenyilatkozta, hogy kisérletezett azon a meccsen ami balul sült el....

A tegnapi viszont egy éles Madrid volt, amit sikerült kisebb-nagyobb szerencsével semlegesíteni, és elhúzni 6 pontra a bajnokságban, úgy hogy eggyel kevesebb napunk volt pihizni miután most mi is BL-eztünk hétközben nem csak ők ...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.10.27. 14:00:04

Visszanéztem Xavi madridi 0-4-ét is, érdekes volt látni, mennyire más focit játszik a két Barca. Akkor még volt Busquets, Piqué, Alba, Dembelé, gyakorlatilag egy ember volt a kezdőben akkor és most is Pedri személyében. Hogy melyik az erősebb keret, azt ki-ki döntse el maga, de szűk 1 éven belül nem véletlen lett elküldve annak a csapatnak több, mint a fele.

Elég sok különbség volt, de ami szerintem sokunknak hiányozhat, az a totális kontroll, ami a mostani meccsen egyáltalán nem volt meg. A letámadás ég és föld volt a Xavi féle Barca javára, a középpálya sokkal nyugodtabban és stabilabban játszott, mi diktáltuk a tempót végig és ennek köszönhetően sokkal kevesebb helyzete is volt a Madridnak akkor. Idén minden 3 támadásból 2-t (de lehet magasabb az arány) lescsapdával fogunk meg, amihez tényleg kell egy raklap szerencse, Mbappé 4-szer futott meg így teljes ziccerbe kerülve, 2-szer játékban maradt, a másik kettőben belőtte.

Xavinál elég sok rangadón lehetett ezt a totális kontrollt érezni, ami Flicknél nem mutatkozik a játékban eddig, de az eredmények jönnek, sőt, még stabilabban is jönnek egyelőre.

Igazából csak annyit akarok mondani, hogy voltak nagyon jó húzásai, fel tudott építeni egy csapatot, le tudott cserélni egy teljes magot és tudott ő nagyon látványos játékot is játszatni a csapatával. Nem kell Xavit félteni szerintem sehol sem, szerintem itt is javult volna a csapat vele, még ha nem is olyan látványosat, mint Flickkel mondjuk.
szbsz
Capitá del Barça

2024.10.27. 11:50:43

Amit itt előadott a végén, ha azt folytatja lazán benne van, hogy kiesik a Manchesterrel a Championshipbe :D Neki most valami kevésbé stresszes, regenerálódós meló kell valami kis csapat padján!
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.27. 10:13:18

bence0330 írta:
2024.10.27. 10:04:03
Troym írta:
2024.10.26. 23:47:38
Az edzői szakmában nincs olyan, sorry...eredményeket, teljesítményeket várnak el.
Ha nem neki való, akkor más karrierben kéne gondolkodnia, én mennék a helyébe Manchesterbe, mielőtt csak Freiburg, Osasuna, Guingamp állásajánlatok jönnek.
Kap fél év türelmet, ez a szezon már úgyis gatya, ennél többre máshol sem számíthat.
Olyan nincs, de olyan meg van, hogy a pályafutásod elején nem feltétlenül a 3-4 legnagyobb múltú klubból kell bevállalni kettőt, már az első is túlzás volt. Xavi nyilván nem kész edző még, fel kell futtatnia magát taktikailag, tapasztalatilag egy kisebb klubnál szerintem.
Néha vissza kell lépni egyet valakinek, hogy aztán újra előre léphessen. Edzők és játékosok is csinálták már meg, hogy egy rosszul sikerült felfelé váltás után elmentek kisebb csapatba, és ott újra felépítették magukat. Ez kellene Xavi-nak is. Kicsiben amúgy is működött az elképzelése, amikor már volt elvárás és nyomás, akkor omlott össze.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.27. 10:04:03

Troym írta:
Az edzői szakmában nincs olyan, sorry...eredményeket, teljesítményeket várnak el.
Ha nem neki való, akkor más karrierben kéne gondolkodnia, én mennék a helyébe Manchesterbe, mielőtt csak Freiburg, Osasuna, Guingamp állásajánlatok jönnek.
Kap fél év türelmet, ez a szezon már úgyis gatya, ennél többre máshol sem számíthat.
Olyan nincs, de olyan meg van, hogy a pályafutásod elején nem feltétlenül a 3-4 legnagyobb múltú klubból kell bevállalni kettőt, már az első is túlzás volt. Xavi nyilván nem kész edző még, fel kell futtatnia magát taktikailag, tapasztalatilag egy kisebb klubnál szerintem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.10.27. 10:01:43

LG írta:
2024.10.26. 23:44:40
Én sem erőletném a MU-t a helyében. Neki most nyugodt környezet kéne, egy olyan csapat, ahol nincs azonnali eredménykényszer, és hagyják építkezni.
A MU-t és főleg Angliát én se erőltetném, nem az az ő pályája. Hajtós mérkőzések, zsinórban egymás után, ahhoz komoly fizikai felkészítés kell, és egy hosszú kispad, ő se rotációs megoldások embere volt. Az olajosoknál elvolt, ha csak a pénz számít, ott kell letelepedni. Viszont egy jó válogatottal, például, spanyol, belga, stb ahol vannak minőségi játékosok sokra viheti. Látványos, eredményes és szép focit képes játszatni, ha erre megvannak a megfelelő emberek a csapatban.
Troym
Director del Fútbol

LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.26. 23:44:40

Én sem erőletném a MU-t a helyében. Neki most nyugodt környezet kéne, egy olyan csapat, ahol nincs azonnali eredménykényszer, és hagyják építkezni.
bence0330

2024.10.26. 21:02:38

Troym írta:
2024.10.26. 20:59:01
A pletykák szerint a MU-nál. Ott el tudnám képzelni, mert szét vannak esve és van pénz is.
Vagány lenne, de ha egy hely van a világon, ahol akkora a nyomás, mint itt, az bizony Manchester pirosabb fele. Remélem valami lazább helyen pallérozódik először.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.10.26. 20:59:01

A pletykák szerint a MU-nál. Ott el tudnám képzelni, mert szét vannak esve és van pénz is.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.10.26. 20:51:26

Szerintem ideje lenne elengedni, ő már a múlt,nem is értem miért kell újra elővenni ezt a lemezt,sokan leírták már a véleményüket a személyéről,munkásságáról,szerintem ne nyissuk újra ezeket a fárasztó,partalan vitákat. Lassan fél éve nem ő az edző,messze nem ő a klub történetének legrosszabb edzője és persze nem is a legjobb. Vele nyert utoljára bajnokságot a csapat,ezért mindenképpen megérdemli a tiszteletet,sok nála nevesebb és rutinosabb trénerrel meg nem sikerült.Sok sikert neki máshol!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2024.10.26. 20:34:02

westerngom írta:
2024.10.26. 11:16:53
Sonoma írta:
2024.10.26. 09:49:05

Sokkal szimpatikusabb Andris hozzáállása, hogy inkább szünetelteti a hozzászólásait, amíg újra tud örülni a csapat sikerének.
Nagyon sokan vagyunk akik a fórumon már régóta inkább nem tesznek hozzászólást ezen okokból kifolyólag...
Az egyik legnagyobb kedvencem volt Xavi játékosként, imádtam, nagyon örültem mikor elvállalta az edzői szerepet a klubnál, DE! számomra eddig! nem kérdés hogy ki tudott a csapat számára többet adni. Xavi a reményt adta egy nagyon nehéz pillanatban, Flick pedig azt amire vágytunk.
Ezt amúgy miért? Esküszöm, nem kötözködésből kérdezem, csak egyszerűen nem értem. Ez a Xavi menesztése körüli ügy?

Csak mert az én szememben ez az egész így zajlott le:

Nagyon szerettem Xavit játékosként, sokáig bíztam benne edzőként, de az utolsó évére felemésztette a nyomás. Amivel nincs is baj, véletlenül sem kerül nálam a bukott edzők közé, vagy ilyesmi, becsülöm azért, amit csinált, de nagyon elérte a plafonját, ami nem volt túl alacsonyan, de magasan sem.

Aztán nyíltan lemondott, hónapokig ismételte, hogy "igen, tuti", aztán mire Laporta már lesírozta Flicket, hirtelen úgy döntött, hogy mégsem, aztán meglepődött, hogy ennek ellenére menesztik, meglepődött, hogy egy Barca szintű klub addigra már talált edzőt, vagy hogy sorozatosan beszedett 4-5 gólokkal nem maradhat. Nálam ő hozta (nem szándékosan) Laportát iszonyú nehéz helyzetbe, aki kedvelte Xavit, de tudta, hogy az ő ideje lejárt, és végre jön egy top edző. Borzasztó helyzetbe került, hogy neki kellett menesztenie, nem akart népharagot azzal, hogy a mikutyánkkölykét meneszti, remek volt neki, hogy magától mondott le. Xavi ígért valamit, amit nem tartott be, ez az egész miatta siklott félre, ha csak annyit csinál, hogy betartja a szavát, egy nagyon szép válás lett volna. Ez mindenkinek jobb lett volna. Laporta nem tehet róla, hogy meggondolta magát a szezon vége előtt. Senko nem bánt rosszul vele kb egy szóval sem, ő bánt el magával, Laporta nem tett az égegyadta világon semmit, de szó szerint, az összes szó, akció Xavié volt. Laporta meg amíg az edzőnk volt, 2,5 évig teljes mellszélességgel támogatta.

Ráadásul amúgy a lemondásos kálváriájától függetlenül sem nagyon értem, miért ne meneszthette volna Laporta "csak úgy" a csapat érdekében, vagyis hogy ez miért okozott volna olyan törést, hogy ne lehessen élvezni a sikereinket, vagy az ősidők óta nem látott szemkápráztató futballt a meccseinken. Elment egy közepes edző, akinek a kapcsolata alsó hangon is teljesen elfáradt, de helyenként már el is mérgesedett a csapattal. Helyére meg érkezett egy top edző.

Mindez nem annullálja Xavi munkáját, aki bár szerintem tett pár olyan dolgot, ami miatt mai napig szívunk, de közben mégiscsak összekapta nehéz időben a csapatot, sokkal jobban, mint szerintem az edzők 60-70%-a tudott volna csinálni.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.10. 22:41:31

Troym írta:
2024.10.10. 19:14:29
azért nem lett teljes gatya a szezon, mert bejelentette, hogy elmegy és utána elkezdtek meccseket nyerni, kicsit úgy éreztem a távozási ötlete őt és a csapatot is felszabadította, pár hétig jótékony hatása volt.
Ott januárra annyi pofont kaptunk, hogy enélkül az impulzus nélkül szerintem még mélyebb gödörbe sodródtunk volna és a dobogó is kétesélyes lett volna, hogy meglesz. De gondolom azt Laporta se merte volna vállalni, így ha Xavi nem jelenti be teátrálisan, hogy majd nyáron távozik, akkor márciusra simán elküldték volna.
Én biztos is voltam benne, hogy az öltöző is Xavi távozását akarta. Volt egy olyan érzésem, hogy ott már a buktatási szándék is benne volt egyesek részéről. Aztán, ahogy mondod, lekerült ez a teher a játékosokról, és elkezdtük nyerni a meccseket. Ebben szerepet játszhatott az is, hogy kidőlt néhány ember, akik sem az akkori, sem a mostani győzelmeinkhez nem hiányoztak. Amikor látszott, hogy ez a csapat így is tud játszani, már biztos voltam abban, hogy úgy is kirúgják, hogy azelőtt meg a folytatás lett bedobva. A Girona elleni összeomlás jó ürügyet is adott erre.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.10. 15:01:09

Troym írta:
2024.10.10. 10:35:35
Utolsó lennék, aki védi Laportát, de edzőkérdésben az jó döntés volt, hogy kirúgta Xavit.
(más kérdés, hogy nem kellett volna kinevezni, mert ő sem állt készen és nem szakmai alapon történt)
Nem tudom elhinni, hogy csak őt lehetett hozni, csak szokásunkhoz híven 1-1 játékoshoz, edzőhöz ragaszkodunk és nem szondázzuk a lehetőségeinket. Xavi leigazolása 5 millióba került, amit fele-fele ő és a klub fizetett, ami nevetséges összeg egy Katarban dolgozó edzőért. Emlékszem anno is volt minimum 3-5 jelölt, csak ugye egy Gallardo, Gio, Pellegrini nem kapott volna 2 év türelmet, pedig akár ingyen jöhettek volna mások.

Flicknek a kinevezése is jó döntés főleg, mert neki ez egy munkahely!

És a fontos, hogy legyen is. Ameddig nem "otthonaként" tekint valaki erre a helyzetre, hanem "dolgozik" vezetőedzőként, addig szakmailag a legjobb munkát akarja végezni és nem érzelmi, hanem sokkal objektívebb megfontolások vezérlik.

Nekem ezért problémás egykori játékoslegendát (akár LE, akár Xavi) ugyanazon csapat kispadjára rakni, mert kicsit olyan, mint amikor valami rokonodnak kell állást adni, holott biztos vannak jobb jelöltek és ha rosszul végzi a dolgát, akkor csak sértődés árán lehet közölni, plusz ugyanilyen hiszti van a családban is, ha elküldöd.
A zárójeles részt leszámítva mindennel egyetértek. Szerintem nem volt rossz döntés Xavi kinevezése, akkor nagyon mélyen voltunk, kevesen vállalták volna el. Rövidtávon pedig szerintem teljesen bejött, és kihúztuk vele addig, amíg nem tudtunk hozni egy már bizonyított edzőt.

LE pedig elég sértődöttnek tűnik, szerintem nem túl korrekt ilyen csúnyán beleszállni a volt csapattársába. Nem azzal van a baj, hogy kritikát fogalmaz meg, de annak mértékét és stílusát túl erősnek érzem.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.10. 14:09:48

Troym írta:
2024.10.09. 21:48:35
Chino írta:
2024.10.09. 21:04:16
Itt nem az a lényeg, hogy melyik klub, sőt itt nem is LE nyilatkozatáról van eslősorban szó.
Csak az, hogy ilyen pragramtikusan nem lehet a fociban ilyeneket megállapítani.

Te azt mondod az eredmény x:y és kész, a többi felesleges és érdektelen.
Ez sport.

Nincs "ha" és "de", vannak eredmények, azok alapján vannak győztesek és vesztesek.
Néha neked jönnek nyerőbb lapok, néha másnak, de ugyanazon a napon adott körülmények között kell nyerned. Néha könnyű, néha szinte lehetetlen.
Tudod mi a válaszom a "ha nem állítják ki Araujot" kezdetű gondolatra? Akkor kiállítják Stegent, vagy Cancelot, megsérül XY és így tovább. Vagy replikázhatok, hogy azért állították ki Araujot, mert Xavi nem jól készítette fel, így ez benne volt a pakliban...

Rendben, Te így gondolod, hogy nincs "ha" és hasonlók. Lucho is bőven hivatkozott feltételes módokra. Ha 11 vs 11 lett volna is ők nyernek, ha 12-en lettünk volna is ők nyernek, ha kielemzik a meccset ők voltak jobbak az odavágón, ha vártam volna biztos én lennék az edző, ha én csinálnám nem csak kritikákat kapnék stb..
Alapjában ott a véleménykülönbség, hogy csak eredmények alapján és egy-egy olyan stat ami nem támaszt alá semmit nem lehet ilyen konzekvenciákat levonni. Attól, hogy egy edző eredményes, nem látják hosszútávon szívesen. Mondjuk Flick olyan játékot játszatna, hogy felrúgjuk a labdát, majd lesz valami és ha találunk egy gólt elkezdünk bunkerezni nem tudom mi lenne az általános vélemény róla vagy meddig maradhatna a padon, hiába lenne eredményes.

De mindent összevetve LE-nél elsőrorban a stílussal volt a gond. Az Eibaros és hasonló megnyilvánulások nem méltók egy profi, komoly edzőhöz. Ha ehhez még hozzávesszük a visszavágó eleji sajtótájékoztatót fokozottan igaz. Olyan az egész, mintha egy sértett kisgyerek fakadna ki. Abban reménnykedem, hogy Xavi nem veszi fel a kesztyűt (mert sanszos, hogy szenzáció hajhászás miatt őt is meg fogják keresni, hogy mit szól ehhez) és nem lesz az egészből egy szájkerete, mint anno előfordult a Mou-Pep éra idején is, mert Luchonak is bőven van csontváz a szekrényében, amit fel lehet hozni.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.10.10. 10:35:35

Utolsó lennék, aki védi Laportát, de edzőkérdésben az jó döntés volt, hogy kirúgta Xavit.
(más kérdés, hogy nem kellett volna kinevezni, mert ő sem állt készen és nem szakmai alapon történt)
Nem tudom elhinni, hogy csak őt lehetett hozni, csak szokásunkhoz híven 1-1 játékoshoz, edzőhöz ragaszkodunk és nem szondázzuk a lehetőségeinket. Xavi leigazolása 5 millióba került, amit fele-fele ő és a klub fizetett, ami nevetséges összeg egy Katarban dolgozó edzőért. Emlékszem anno is volt minimum 3-5 jelölt, csak ugye egy Gallardo, Gio, Pellegrini nem kapott volna 2 év türelmet, pedig akár ingyen jöhettek volna mások.

Flicknek a kinevezése is jó döntés főleg, mert neki ez egy munkahely!

És a fontos, hogy legyen is. Ameddig nem "otthonaként" tekint valaki erre a helyzetre, hanem "dolgozik" vezetőedzőként, addig szakmailag a legjobb munkát akarja végezni és nem érzelmi, hanem sokkal objektívebb megfontolások vezérlik.

Nekem ezért problémás egykori játékoslegendát (akár LE, akár Xavi) ugyanazon csapat kispadjára rakni, mert kicsit olyan, mint amikor valami rokonodnak kell állást adni, holott biztos vannak jobb jelöltek és ha rosszul végzi a dolgát, akkor csak sértődés árán lehet közölni, plusz ugyanilyen hiszti van a családban is, ha elküldöd.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.10.10. 10:35:11

brazilfan írta:
2024.10.10. 08:58:27
FcBarcelona1 írta:
2024.10.10. 08:21:06
... szerintem sem Xavi, sem Luis Enrique nem alkalmas arra, hogy jelenleg az FC Barcelona edzője legyen. És Laporta jó döntést hozott, hogy váltott, és Hansi Flicket hozta edzőnek.
Csakhogy nem ez történt, hanem nagy valószínűséggel az, hogy Laporta német edzőt akart, de Koeman elkerülhetetlen kirúgásakor egyikük sem volt elérhető. Xavi sem volt az, érvényes szerződése volt Katarban, saját maga szerint sem is állt még készen a feladatra, de mégis elvállalta. És ő volt talán az egyetlen, akit akkor, abban a helyzetben, a közvélemény is elfogadott.
Egyre inkább azt sejtem, hogy Laporta kezdettől ideiglenes megoldásnak tartotta Xavit, a kétségtelenül pozitív változások és a bajnoki cím ellenére.
Talán az is baja volt vele, hogy Xavinak túl nagy befolyása, hatása volt a klubon belül, több volt, mint egy edző.

Enriquét továbbra sem értem, mintha valamiért sértett lenne, valamilyen komplexusa lett volna Xavival szemben, és az, hogy az a rész a végleges filmben is benne maradt, azt jelzi, hogy ma sem gondolja másként azt a mondatát.
Enrique ezzel a csapattal amivel Xavi eredményeket ért el, riválisokat győzött le, semmit se ért volna el...most fog idén kijönni ez amikor már nincs Mbappé a Psgnél. Ahol a világ minden pénze így is a rendelkezésére áll.
Az meg hogy mit játszik a csapat attól is függ milyen játékosok állnak rendelkezésre. Nem is értem...
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.10. 08:58:27

FcBarcelona1 írta:
... szerintem sem Xavi, sem Luis Enrique nem alkalmas arra, hogy jelenleg az FC Barcelona edzője legyen. És Laporta jó döntést hozott, hogy váltott, és Hansi Flicket hozta edzőnek.
Csakhogy nem ez történt, hanem nagy valószínűséggel az, hogy Laporta német edzőt akart, de Koeman elkerülhetetlen kirúgásakor egyikük sem volt elérhető. Xavi sem volt az, érvényes szerződése volt Katarban, saját maga szerint sem is állt még készen a feladatra, de mégis elvállalta. És ő volt talán az egyetlen, akit akkor, abban a helyzetben, a közvélemény is elfogadott.
Egyre inkább azt sejtem, hogy Laporta kezdettől ideiglenes megoldásnak tartotta Xavit, a kétségtelenül pozitív változások és a bajnoki cím ellenére.
Talán az is baja volt vele, hogy Xavinak túl nagy befolyása, hatása volt a klubon belül, több volt, mint egy edző.

Enriquét továbbra sem értem, mintha valamiért sértett lenne, valamilyen komplexusa lett volna Xavival szemben, és az, hogy az a rész a végleges filmben is benne maradt, azt jelzi, hogy ma sem gondolja másként azt a mondatát.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
gránit írta:
2024.10.09. 18:43:31
Luis Enrique olyan volt, amilyen, szerintem a spanyol válogatottat kifejezetten lehúzta, rosszul válogatott, tele volt a csapat noname emberekkel. De amit mondott, az igaz. Még akkor is igaz, ha Xavi gyengébb csapatot kapott, mert Flick azért megmutatja, hogy tud ez a csapat is barcásan játszani.
Egyetértek külön kéne választani, hogy LE amit mond igaz-e, meg azt, hogy ő jó edző, vagy sem.

Ha nem így lenne, akkor kb minden TV studió üres lenne, mert a "szakértők" többnyire közepes, vagy annál is gyengébb edző, esetleg olyanok, akik soha nem is dolgoztak a szakmában, talán csak játékosok voltak.
Egyetértek veletek. Még ha hozzáveszem (lehet csak én látom így) Laporta múltkori nyilatkozatát, hogy Flick nem keres kifogásokat, és azt, hogy a sajtó felkapta, hogy Laporta és Xavi kerülte egymást Iniesta visszavonulásán, akkor megint csak azt vonnám le, ami számunkra és a KLUB számára a legfontosabb, szerintem sem Xavi, sem Luis Enrique nem alkalmas arra, hogy jelenleg az FC Barcelona edzője legyen. És Laporta jó döntést hozott, hogy váltott, és Hansi Flicket hozta edzőnek.
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:
Itt nem az a lényeg, hogy melyik klub, sőt itt nem is LE nyilatkozatáról van eslősorban szó.

Ez sport.

Nincs "ha" és "de", vannak eredmények, azok alapján vannak győztesek és vesztesek.
Néha neked jönnek nyerőbb lapok, néha másnak, de ugyanazon a napon adott körülmények között kell nyerned. Néha könnyű, néha szinte lehetetlen.
Tudod mi a válaszom a "ha nem állítják ki Araujot" kezdetű gondolatra? Akkor kiállítják Stegent, vagy Cancelot, megsérül XY és így tovább. Vagy replikázhatok, hogy azért állították ki Araujot, mert Xavi nem jól készítette fel, így ez benne volt a pakliban...

Ki tudja 12 évvel ezelőtt melyik úszó állt ki az olimpián a versenyszámra lázasan, melyik autóversenyző italos kulacsa nem működött a 60 fokos versenyben...
A sport nem igazságos, ahogy az élet sem.
Pont ma megnéztem Iniesta gólját a BLben. Egyrészt emberhátrányban egyenlítettünk az egyik legjobb PL csapat ellen, másrészt vagy 5 büntetőgyanús szitut összehoztunk.

A végén az eredmény számít.

Tegyük félre a BL-t 1 percre: 4 El Classico vereség zsinórban akkor sem elfogadható, ha a világ leggyengébb Barcája néz farkasszemet a top-top megagalaktikus Madriddal. Erre sincs se "ha", se "de".
gránit írta:
Luis Enrique olyan volt, amilyen, szerintem a spanyol válogatottat kifejezetten lehúzta, rosszul válogatott, tele volt a csapat noname emberekkel. De amit mondott, az igaz. Még akkor is igaz, ha Xavi gyengébb csapatot kapott, mert Flick azért megmutatja, hogy tud ez a csapat is barcásan játszani.
Egyetértek külön kéne választani, hogy LE amit mond igaz-e, meg azt, hogy ő jó edző, vagy sem.

Ha nem így lenne, akkor kb minden TV studió üres lenne, mert a "szakértők" többnyire közepes, vagy annál is gyengébb edző, esetleg olyanok, akik soha nem is dolgoztak a szakmában, talán csak játékosok voltak.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2024.10.09. 17:03:50

A PSG is játszott a Villareal-al és az Alavessel is?

Vagy ki a mondataidban a "mi" és az "ők"? Ha a Real akar lenni az "ők", az hogy keveredik a PSG edzőjének nyilatkozatához?

LE megfogalmazott egy markáns kritikát a Xavi féle csapattal szemben, nem a Realról beszélt.

A Realt hoztam fel példának, mert az eredményeinket velük tudjuk jobban összehasonlítani. Ha az általad elmondottak alapján mérjük össze most a két klubot akkor az jön ki, hogy sokkal jobbak vagyunk mint a Real. Pedig ez nem igaz.

Ugyanúgy ennek alapján, hogy ha 11 vs 11 ellen játszottunk volna tovább, akkor is ők nyernek. Ezt mi támasztja alá?
Amikor kikaptak, Lucho szerint jobbak voltak, akkor ezzel mi a helyzet?
Ha szerinte azokon az adatokon múlik, hogy ki képviseli jobban a Barca stílust, hogy ki felé dől a labdabirtoklás, szinte az összes meccsünkön nálunk van/volt többet a labda. Pedig ennek még kismillió összetevője van.

De a legkomolyabb baj itt a stílussal, a lenéző szavakkal van, amik nem illenek egy komoly edzőhöz.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

Szerintem itt nem a Luis Enrique és a Xavi közötti különbség a lényeg, hanem a Xavi és Flick közötti különbség. Flick gyakorlatilag ugyanazokkal a játékosokkal magasabb szintű futballt játszat, aminek a Barca-DNS-hez is több köze van, mint Xavi edzői mutatványának.

Xavi is csinált jó dolgokat, például Raphinha középre húzása vagy Christensen vkp-ként játszatása. Ezek azért komoly segítségek Flick-nek. De amit Luis Enrique mondott, önmagában igaz. A tavaszi párharc előtt is megmondta, hogy ők fogják többet birtokolni a labdát, és igaza is lett. Nem a levegőbe beszélt sajnos. Már az odavágón is 59-41 százalék volt a labdabirtoklási arány, a javukra. A második meccsen meg sajnos le lettünk mosva a pályáról.
bence0330

2024.10.09. 18:01:44

Troym írta:
„Xavi Barçája nem egy jól védekező, de nem is egy domináns, labdabirtoklásra alapuló csapat.”

Na ez miatt kaptunk kb 10 meccsen minimum 4 gólt és ezért lőttünk még ennek ellenére is keveset.
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy maga a megfogalmazása jó, de azért ez csak az utolsó évében volt így. Előtte több, mint jól védekező csapat voltunk. Aztán ez szétesett, szerintem amúgy pont azért, mert Xavi nagyon akarta ezt a Barca-DNS témát, de nem tudta megfelelően átadni, és ezek az időszakok rendre tragédiával végződtek.

Illetve az első fél événél Xavinál is igaz volt, ami nála, csak sokkal gyengébb és megkopottabb kiadásban. Amíg megvolt a fél gerinc a régiek közül (Alves, Busi, Piqué, Alba) addig egész látványos, nagyon támadószellemű pozíciós játékot tudtunk játszani. Új játákosokkal sajna nem tudott mit kezdeni. LE ugyanez volt, csak egy sokkal-sokkal erősebb keretet kapott, talán még erősebbet, mint a 2000-es évek végi volt.
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:
2024.10.09. 16:47:26
Ha ennyire szemellenzősen nézed, akkor mi gálázva kitömtük a Villarrealt idegenben egy raklapra való hiányzóval, ők szenvedve megverték otthon őket 2:0-ra. Az Alavest mi idegenben lesimáztuk 3:0-ra, ők otthon kiszenvedtek egy egygólos győzelmet. A Bl-ben kikaptak egy góllal egy Lille-ttől, mi szinte teljes meccsen emberhátrányban ugyanannyival egy jóval erősebb csapattól.
Ebből akkor az következik, hogy mi jobbak vagyunk mint a Real.
A PSG is játszott a Villareal-al és az Alavessel is?

Vagy ki a mondataidban a "mi" és az "ők"? Ha a Real akar lenni az "ők", az hogy keveredik a PSG edzőjének nyilatkozatához?

LE megfogalmazott egy markáns kritikát a Xavi féle csapattal szemben, nem a Realról beszélt.
Nekem ez a legmarkánsabb mondat:
„Xavi Barçája nem egy jól védekező, de nem is egy domináns, labdabirtoklásra alapuló csapat.”

Na ez miatt kaptunk kb 10 meccsen minimum 4 gólt és ezért lőttünk még ennek ellenére is keveset.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.09. 16:47:26

Troym írta:
2024.10.09. 10:29:08
brazilfan írta:
2024.10.09. 07:01:04
Én sem bonyolítom, nagyon egyszerűen nézem, 4-6 összesítéssel továbbment a PSG. Minden más csak szócséplés.
És logikusnak gondolom LE kritikáját.

A bajnokikon még rosszabb:
odavissza 8 gólt vágott a Girona, 8at a Villareal
Ha ennyire szemellenzősen nézed, akkor mi gálázva kitömtük a Villarrealt idegenben egy raklapra való hiányzóval, ők szenvedve megverték otthon őket 2:0-ra. Az Alavest mi idegenben lesimáztuk 3:0-ra, ők otthon kiszenvedtek egy egygólos győzelmet. A Bl-ben kikaptak egy góllal egy Lille-ttől, mi szinte teljes meccsen emberhátrányban ugyanannyival egy jóval erősebb csapattól.
Ebből akkor az következik, hogy mi jobbak vagyunk mint a Real.

Vagy 22/23-ban a bajnokságban kikaptunk a fehérektől, végül 10 pontot vertünk rájuk. Akkor ez hogyan történhetett?

A Porto anno BL-t nyert. Azt kellene akkor mondani, hogy mekkora lúzerek, mert az utóbbi 20 évben még döntőbe se jutottak. (holott ez főleg a játékosállomány miatt egyáltalán nem igaz, azon a szinten vannak ahová kb. tartoznak). Vagy visszamehetünk a Crvena zvezdáig.

Ezt így nem lehet összehasonlítani, objektíven megállapítani, a futball nem ennyire pragmatikus, sok más összetevője is van a nyers eredményeken kívül.
Ha kicsit szigorúak/ valóban objektívek vagyunk, akkor Lucho itteni regnálását logikusan inkább kudarcként vehetjük. Azzal a csapattal, játéékosokkal három év alatt kétszer kiesni a negyeddöntőben Atmák ellen, nem szemkápráztató játékkal (amire ő hivatkozik) mindenre jogosít csak pökhendiségre nem.
De ha ennyire a tényeket kell nézni, honnan tudja, hogy 11-12 emberrel sem vertük volna meg őket. A logika azt diktálja, hogy 11 vs 11 ellen 2 góllal mentünk előttük, ez alapján emberhátrány nélkül esélyük sem lett volna a győzelemre. Ez így logikus, amit ő mondott csak egy hipotézis amit nem tud alátámasztani.
Az Eibaros hasonlatot pedig hagyjuk is.
De a 2:3-at is úgy állítja be, hogy ők voltak a jobbak. Itt hol a logika?

Akkor lenne releváns, ha ugyanazzal, ugyanolyan életkorban lévő kerettel játszanának egymás ellen, de ez nyilván lehetetlen.
Mourinhot hogy szapultuk, amikor hasonlókat nyilatkozott, mert ez szinte minden aspekusában ugyanaz. Féligazságok, csak azt említi ami számára kedvező képet mutat, a többiről hallgat. Tipikus portugál vagy van Gaal -féle nyilatkozat.

Ha az ő regnálása alatt nyilatkozott volna ilyet, ugyanúgy szégyellném és nagyon nem lennék büszke rá.

Bocsámat, nagy off-nak éreztem a korábbi helyén, talán ide jobban illik.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése