Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
En is a szelsoket feltem foleg, de jo, hogy van Fermin, Olmo is visszatert, es lehet hasznalni Fatit is. Szerintem most az eroltetett menet utan kapnak tobb pihit Raphaek. Vegre van egy kis variacios lehetoseg.bence0330 írta: ↑2024.10.27. 10:11:10Amúgy egyetértek, ha beállunk védekezni, alighanem több gólt kapunk, és pláne kevesebbet lövünk. Egyébként is, ha egyszer így kikapunk, legalább az van, hogy csupa szórakoztató meccset látunk, jó eséllyel még akkor is, ha egyszer csődöt mondunk hátul.
Főleg úgy nagy boost, hogy 60-70 percek után már lötyöghettünk itt is, mint a szezon nagy részében, biztos elfáradtunk, mert volt iram, de nem annyira, mint amennyire lehetett volna. Beállhattak játékosok, a kp pláne nem fáradhat így el, főleg, hogy a második félidőkben totálisan uraltuk mindkét meccset mezőnyben. A két szélsőnket féltem kicsit egyedül, szerintem tippre ők dolgoznak a legtöbbet, Raphinha hivatalosan is a legtöbbet futja nálunk, de Yamal sem lehet messze, pláne a korához képest. Náluk volt is érezhető fáradtság. Ott mondjuk lényegi csere sincs, sajnos.
Amúgy meg így kell olyan aurát létrehozni, mint a Madrid. BL-eket nyertek a végén már úgy, hogy náluk amúgy jobban focizó csapatok már képtelenségnek tartották, hogy gólt lőhetnek nekik, vagy úgy egyáltalán megverhetik őket.
Amúgy egyetértek, ha beállunk védekezni, alighanem több gólt kapunk, és pláne kevesebbet lövünk. Egyébként is, ha egyszer így kikapunk, legalább az van, hogy csupa szórakoztató meccset látunk, jó eséllyel még akkor is, ha egyszer csődöt mondunk hátul.
Én ennek nagyon nem örülök, Bayern ellen centiken múlt a dolog, Mbappé első gólja is, épphogy les volt, rá lehet erre fázni, bármennyire is tudatos. Amúgy a támadók is éppen a leshatár környékéről indulnak, szóval ki van ez centizve rendesen, de nem mindig fog működni.Ugyanakkor képzeld el azt a bizonytalanságot amibe a támadót helyezi.. Mikor 1v1 be megy és bevillan, hogy most is lesen voltam? Ezt is elfogják venni? Mint egy orosz rulett.. 5 les gyanús helyzetből mindet értékesítened kell és még akkor se biztos, hogy lesz 1 amit aztán megadnak.
Szerintem is ez a legdurvább benne. Mbappé felett kérdőjeleket lehetett már látni meg azt a piros dühös smiley-t egyszerre, mikor már hatodszor ment ziccerben és fogalma sem volt, mi történik, illetve a végére már arról sem, merre van a kapu, vagy hogy kéne Pena mellett elrúgni. BM ugyanez, egyszerűen fejben tönkreteszi őket eddig ez a dolog. Nyilván erre előbb-utóbb felkészülnek majd a csapatok, de jelenleg ez egy nagyon durva mentális hadviselés úgy mellékesben.DaVeR írta: ↑2024.10.27. 09:26:16Am abból a szempontból is zseniális a les taktikánk, hogy kihasználja a VAR-t és gyakorlatilag ha valami les és abból még gól is van ezeket minden esetben felül fogják vizsgálni és a pályán a játékvezető nem tud emberi hibát véteni ilyen esetekben. Majd a videósok kicentizik..Ugyanakkor képzeld el azt a bizonytalanságot amibe a támadót helyezi.. Mikor 1v1 be megy és bevillan, hogy most is lesen voltam? Ezt is elfogják venni? Mint egy orosz rulett.. 5 les gyanús helyzetből mindet értékesítened kell és még akkor se biztos, hogy lesz 1 amit aztán megadnak.
Szép teljesítmény az elmúlt hét, le a kalappal!Bob_Marley írta: ↑2024.10.27. 06:35:13Továbbra is tartom,hogy a rengeteg les nem csak a csatarokon múlt és a vedokon. Bejött Modric,rögtön nem volt les. Rm legnagyobb gondja,hogy a kp-n nincs irányító emberük,nálunk Pedri meg a meccs nehéz időszakban is úgy komponalta a labdakihozatalainkat hogy öröm volt nézni. Náluk nincs ilyen ember. Modric nem bírja, Guler pedig nem tudja. Többiek másban jók, Bellinghamet eg nem tudják hova tenni a pályán,akiben ez még meglehetne.
Komoly gondjaik vannak szerkezetileg,ezért jó mindig a helyzetünk,mert ha van egy alapjatekod az elemeket bármikor ki lehet cserélni,lsd Bernal parádés szezon kezdete után,jön Casado.
És így is lett. Mindössze három kaput eltaláló lövésen tudtuk őket tartani, a négyest meg most is meglőttük. Így garantált volt a győzelem.
Most is volt kettő, mindkettő les volt, és mindkettőt el is vették. Ebben a szezonban már vagy huszonöt lesgólt kaptunk, a Madrid pedig nem készült fel a taktikánkból, a meccs közben sem tanultak, a félidőben sem változtattak az oktondi játékukon, újra és újra belesétáltak a csapdánkba.
Persze, ha ennyire nem szimpatizál valaki vele( laportával) akkor bármit is csinál úgyse lessz megdícsérve a tevékenykedése.sansz írta: ↑2024.10.26. 23:53:46Azért én nem borulnék le előtte. Laporta csak mentette magát, folyamatosan menekül és amikor sorra nem jönnek be a dolgai és egyre nagyobb kárt okoz, akkor másra keni a felelősséget, majd amikor valami bejön, akkor tapsoltatja magát. Xavit egy pillanatig sem lett volna idehozni - kellett volna valaki, aki látja, hogy nem elég jó még, aztán, ha már itt volt, akkor szappanopera-mentesen sokkal előbb el kellett volna küldeni.
LE óta nincs jó edzőnk és ezt sok szurkoló látta, csak a klubvezetés nem. Akinek vannak saját ötletei, aki érti a mai focit, akinek nem szent tehenei vannak, aki tanul a hibáiból.. Mindig jött a nyavajgás, hogy nekünk Barca DNS kell, így meg úgy... Aztán tessék, Flick olyan focit ad nekünk, mint utoljára Guardiola, vagy LE legjobb pillanataiban, csak messze gyengébb kerettel.
Európa 3 legerősebb csapatai közül egy héten belül kettőt nem legyőztünk, hanem 10 éve nem látott módon a padlóba döngöltünk tétmeccsen és a végén még az ellenfeleknek hízelgő, hogy csak 8 gólt lőttünk és nem 10-et. És lehet mondani, hogy nem ideális a keret, de az ami sírás ment tavaly is, meg az előző években az nonszensz volt. Tavaly is mondtam, hogy ez egy bivaly erős keret, most inkább gyengülve látható, hogy ez mit is jelent. Olmó és FDJ nagyon jók, remélem őket jobban preferálja majd Flick, mint Gavit és Fermint. Utóbbi nekem nagyon ellenszenves, de a játéka is hullámzó. A Bayern ellen volt két elképesztő labdája, amik nélkül talán nem is nyerünk, ki tudja. Azon kívül viszont alig ért labdához, ha igen, akkor is minek. Ma pedig végig gyenge volt, FDJ és Olmó viszont azonnal villantak. Gavi pedig majdnem kiállítatta magát pár perc alatt, nem tudom 4:0nál is miért nem tud józanabb lenni...
Imádom a lescsapdánkat, de félek, hogy ebből még lesznek nagy bukók is. Gyakran 5-10 centiken múlik a dolog, ez azért nagyobbrész szerencse, mint bármi más. Ha kettő ilyet benézünk, akkor az kapásból két 100% ziccer az ellenfélnek. Nagyon sokat várok Araujotól, ha visszatér, akkor azthiszem a védelmünk is megállíthatatlan lesz (habár Inigo és Cubarsi is megérdemli a tiszteletet).
Te nyertél, de amennyiben nagyot nem tévedek, ma este valami új születésének is tanui voltunk...
Azért én nem borulnék le előtte. Laporta csak mentette magát, folyamatosan menekül és amikor sorra nem jönnek be a dolgai és egyre nagyobb kárt okoz, akkor másra keni a felelősséget, majd amikor valami bejön, akkor tapsoltatja magát. Xavit egy pillanatig sem lett volna idehozni - kellett volna valaki, aki látja, hogy nem elég jó még, aztán, ha már itt volt, akkor szappanopera-mentesen sokkal előbb el kellett volna küldeni.
Egyébként gondolkoztam már azon, hogy ha Xavi nem sértődött meg, akkor Flick húzásaiból rengeteget tanulhat, hiszen ő igazán ismeri a csapatot. Láthatja mi a különbség aközött, ahogy ő és Flick játszatja a csapatot.
Ugyanez. 0-2-nél Pena bravúrjai nélkül meleg lett volna.Asensi írta: ↑2024.10.26. 23:06:06Le a sapkával a csapat előtt!
Az első félidőben rám ijesztettek a les miatt visszafújt helyzetek. Mert ha egyszer nem les, akkor ... De 4-0 ide. Ha visszanézzük higgadtan a meccset, lehet azt mondjuk tükörsima, de én még 2-0 nál is aggódtam.
Ez nagy lépés a bajnokság felé most már 6.5 pont az előnyünk. Meg a lélektani előny.
Azt mondták ez az utolsó vizsgája Flicknek. Ez speciel megint ötösre sikerült.
Nem hiszem, hogy ezek után bárki legyintene ránk Európában, mint pár éve tették.
Guardiola idejéből emlékszem egy olyan történetre, hogy 10 nap alatt játszottunk a Liga akkori (utánunk következő) legjobbjaival, Margit, Villarreal, Sevilla és vagy az Atletico vagy az Atletic, az eredmény pedig 12 pont a javunkra. A Sevilla, Bayern és a Real is emlékezetes lesz.