Nem lehet összehasonlítani a két meccset, a Xavival vívott classicokor a Real már megnyerte lényegében a bajnokságot és még versenyben voltak a BL-ben is, plusz Carlo is lenyilatkozta, hogy kisérletezett azon a meccsen ami balul sült el....ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 14:00:04Visszanéztem Xavi madridi 0-4-ét is, érdekes volt látni, mennyire más focit játszik a két Barca. Akkor még volt Busquets, Piqué, Alba, Dembelé, gyakorlatilag egy ember volt a kezdőben akkor és most is Pedri személyében. Hogy melyik az erősebb keret, azt ki-ki döntse el maga, de szűk 1 éven belül nem véletlen lett elküldve annak a csapatnak több, mint a fele.
Elég sok különbség volt, de ami szerintem sokunknak hiányozhat, az a totális kontroll, ami a mostani meccsen egyáltalán nem volt meg. A letámadás ég és föld volt a Xavi féle Barca javára, a középpálya sokkal nyugodtabban és stabilabban játszott, mi diktáltuk a tempót végig és ennek köszönhetően sokkal kevesebb helyzete is volt a Madridnak akkor. Idén minden 3 támadásból 2-t (de lehet magasabb az arány) lescsapdával fogunk meg, amihez tényleg kell egy raklap szerencse, Mbappé 4-szer futott meg így teljes ziccerbe kerülve, 2-szer játékban maradt, a másik kettőben belőtte.
Xavinál elég sok rangadón lehetett ezt a totális kontrollt érezni, ami Flicknél nem mutatkozik a játékban eddig, de az eredmények jönnek, sőt, még stabilabban is jönnek egyelőre.
Igazából csak annyit akarok mondani, hogy voltak nagyon jó húzásai, fel tudott építeni egy csapatot, le tudott cserélni egy teljes magot és tudott ő nagyon látványos játékot is játszatni a csapatával. Nem kell Xavit félteni szerintem sehol sem, szerintem itt is javult volna a csapat vele, még ha nem is olyan látványosat, mint Flickkel mondjuk.
A tegnapi viszont egy éles Madrid volt, amit sikerült kisebb-nagyobb szerencsével semlegesíteni, és elhúzni 6 pontra a bajnokságban, úgy hogy eggyel kevesebb napunk volt pihizni miután most mi is BL-eztünk hétközben nem csak ők ...