Gólpasszokat és felpasszokat tudunk játszani elegen. A két belső védőnk olyan képzett, hogy középpályások is lehetnének. Casado és Pedri hatalmas passzokat adnak, visszalépve, stb. A labdakihozatalt meg amúgy is meg lehet oldani máshogy is.
Nyilván nem gyűlölöm zsigerből, ha egy kapus képes erre.

De akkor viszont legyen tisztában a képességeivel. Nekem az idei példa eddig nem azt igazolja, hogy többet hozna a konyhára. Hoz, persze. De meccsenként 1-2 plusz bedobás szerintem sokkal veszélytelenebb, mint amit mondjuk TS csinált folyamatosan. Meccsenként volt belőle kb gólhelyzet, vagy ugye nemrég kiállítás.
Mert azért nem az van, hogy Pena csak úgy dobálja a labdát az ellennek, meccsenként 1-2-3 ilyen eset van, mikor necces a szitu, kivágja. Pont ezekből lehetne a hiba, ha valaki menőzni akarna.
De a legfontosabb a kontextus, hogy ki áll a kapuban. Pena nem rossz lábbal, egy jó közepes, de semmiképp sem sziporkázó, hogy ilyeneket kérjünk tőle, és az önbizalma sincs azon a szinten. Akkor ne kérjük tőle. Mint ahogy Raphinhától se kérjük, hogy 3 embert cselezzen le, és mindjárt világklasszis játékossá válik, minimál hibával, vagy Lewytől se kérjük, hogy a középpályán maszatoljon meg szélre húzódva cselezgessen, minek. Azt még megértem, hogy TS-től miért kéri ezt az edző (akkor is, ha én megtiltanám kb neki), oké, képes rá. De hogy Penát meg Netót miért kellett ezzel alázni??? Mindkettő sokkal jobban teljesített volna a elmúlt években, ha annyit kérnek tőlük, amit tudnak. Mi nem annyit kértünk. Raphinhától, Lewytől, Grieztől, Coutól, és a többiektől sem azt és annyit kértünk, amit tudnak. Régóta nagy hibánk ez - a másik csoportban ment a téma Carlóról, na nála ez ritkán, vagy max rövidtávon van csak így. Flicknél meg egyelőre gyakorlatilag soha, egyik legnagyobb húzása, hogy mindenkitől azt kéri, amiben a legjobb, és elengedi nála, amit nem tud.
És ezért örülök ennek elsősorban, mert Penával csináljuk ezt. Nem véletlen, hogy az önbizalma javul, mindenkinek javul, ha nem kell olyasmit csinálni, amit nem tud, de legalábbis nem komfortos benne. Egy dologgal kevesebbre kell figyelnie ezzel is. Ha meg van önbizalma, védeni azért tud, ha nem is TS szinten. Figyeljen ő csak erre, meg a takarításokra, amit eddig nagyon jól csinál (ott is néha meg van szidva, hogy miért nem próbál belőle pontos passzt megjátszani... 20 méterre a kapujától...).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy