westerngom írta: ↑2024.10.26. 11:16:53
Sonoma írta: ↑2024.10.26. 09:49:05
Sokkal szimpatikusabb Andris hozzáállása, hogy inkább szünetelteti a hozzászólásait, amíg újra tud örülni a csapat sikerének.
Nagyon sokan vagyunk akik a fórumon már régóta inkább nem tesznek hozzászólást ezen okokból kifolyólag...
Az egyik legnagyobb kedvencem volt Xavi játékosként, imádtam, nagyon örültem mikor elvállalta az edzői szerepet a klubnál, DE! számomra
eddig! nem kérdés hogy ki tudott a csapat számára többet adni. Xavi a reményt adta egy nagyon nehéz pillanatban, Flick pedig azt amire vágytunk.
Ezt amúgy miért? Esküszöm, nem kötözködésből kérdezem, csak egyszerűen nem értem. Ez a Xavi menesztése körüli ügy?
Csak mert az én szememben ez az egész így zajlott le:
Nagyon szerettem Xavit játékosként, sokáig bíztam benne edzőként, de az utolsó évére felemésztette a nyomás. Amivel nincs is baj, véletlenül sem kerül nálam a bukott edzők közé, vagy ilyesmi, becsülöm azért, amit csinált, de nagyon elérte a plafonját, ami nem volt túl alacsonyan, de magasan sem.
Aztán nyíltan lemondott, hónapokig ismételte, hogy "igen, tuti", aztán mire Laporta már lesírozta Flicket, hirtelen úgy döntött, hogy mégsem, aztán meglepődött, hogy ennek ellenére menesztik, meglepődött, hogy egy Barca szintű klub addigra már talált edzőt, vagy hogy sorozatosan beszedett 4-5 gólokkal nem maradhat. Nálam ő hozta (nem szándékosan) Laportát iszonyú nehéz helyzetbe, aki kedvelte Xavit, de tudta, hogy az ő ideje lejárt, és végre jön egy top edző. Borzasztó helyzetbe került, hogy neki kellett menesztenie, nem akart népharagot azzal, hogy a mikutyánkkölykét meneszti, remek volt neki, hogy magától mondott le. Xavi ígért valamit, amit nem tartott be, ez az egész miatta siklott félre, ha csak annyit csinál, hogy betartja a szavát, egy nagyon szép válás lett volna. Ez mindenkinek jobb lett volna. Laporta nem tehet róla, hogy meggondolta magát a szezon vége előtt. Senko nem bánt rosszul vele kb egy szóval sem, ő bánt el magával, Laporta nem tett az égegyadta világon semmit, de szó szerint, az összes szó, akció Xavié volt. Laporta meg amíg az edzőnk volt, 2,5 évig teljes mellszélességgel támogatta.
Ráadásul amúgy a lemondásos kálváriájától függetlenül sem nagyon értem, miért ne meneszthette volna Laporta "csak úgy" a csapat érdekében, vagyis hogy ez miért okozott volna olyan törést, hogy ne lehessen élvezni a sikereinket, vagy az ősidők óta nem látott szemkápráztató futballt a meccseinken. Elment egy közepes edző, akinek a kapcsolata alsó hangon is teljesen elfáradt, de helyenként már el is mérgesedett a csapattal. Helyére meg érkezett egy top edző.
Mindez nem annullálja Xavi munkáját, aki bár szerintem tett pár olyan dolgot, ami miatt mai napig szívunk, de közben mégiscsak összekapta nehéz időben a csapatot, sokkal jobban, mint szerintem az edzők 60-70%-a tudott volna csinálni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy