Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.10.26. 12:41:05

Sonoma írta:
2024.10.26. 09:49:05
Mert a Bayern elleni siker igenis nagy dolog. Xavi alatt egy komolyabb csapat ellen ilyen mérvű siker nem volt 3 év alatt a BL-ben.
Azért én még emlékszem tavalyról a PSG elleni első meccsre, az is eléggé ehhez hasonló volt...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.26. 11:51:37

LG írta:
2024.10.26. 10:57:11
kmb írta:
2024.10.25. 21:39:41
Írják páran hogy Neuer milyen béna volt,meg rajta ment el stb.Raphinha 2 ik lövését még a jó isten se érte volna el,de a harmadikat is csak kevesen,mert az igen jól el lett löve a sarokra,és erő is akadt benne.Egyedül a Lewa góljánál lehet azt mondani hogy talán ott elszámolta.Nekem ami a legjobban tetszett az a gól utáni taktikai váltás ami látványosan be is jött.Ennyit számít egy jó edző,azonnal felismerte hogy változtattni kell a taktikán.
Nem akarom kicsinyíteni a csapatunk érdemeit, ha bárki véd, nyerünk. De Neuer véleményem szerint lefőtt, és ezt nem egy meccs alapján mondom, láttam elég sok Bayern meccset az elmúlt években. Már évek óta nem tartom elit kapusnak, mára pedig kifejezetten gyenge pontja lett a bajoroknak, a hiba sok, a bravúr kevés. Ez pedig sokszor döntő tényező lehet fotnos meccseken, pl. a tavalyi BL-elődöntő...
Én pedig Stegen érdemeit nem akarom kisebbíteni, mert pl. az utolsó bajnoki címet szerintem főként neki köszönhetjük, de rengeteget hibázik.

Penat sem akarom nagyon dícsérni, mert nem tartom elég jó kapusnak. De fel lett hozva, hogy Neuer kapott 4 gólt, milyen gyenge kapus.
Közben a Monaco ellen a meccs Stegen hibáján ment el.
Pena pedig a meccs elején a kijövetelével góltól mentette meg a csapatot. Folyamatosan jól játszotta meg a hátvédeket, mindig jókor ívelte fel a labdát, még ha nem is talált társat. Én a labdakihozataloktól tartottam, mert a jelenlegi hátvédsornak ez az egyik gyengesége. Ha jól emlékszem Sansz írt Penáról.
Most nevezhetjük szerencsének, mentális vagy taktikai felkészítésnek, de szerintem nem jogos kiemelni Penat vagy Neuert a kapott gólokért. Ha Stegen áll a Bayern kapujában, akkor sem biztos, hogy akár csak egyiket is megfogja. De Kane ellentétes sarokba elemelt labdáját sem.

A meccsek eredményei ilyen nüanszokon múlhatnak, mint ahogy meccs előtt kiemeltem, ez a bíró az Inter ellen nem adta meg Pedri gólját, nem ítélt büntetőt Dumfries kezezésénél, nem állította ki Calhanoglut. Vagy a múltkori Bayern elleni meccsen nem kaptunk büntetőt, mikor Davies egyértelműen buktatta Dembelét a 16-on belül. Mindezt VAR mellett.
Most elengedték Fermin támasztását.
Most mi jöttünk végre ki jól a meccsből, nevezzük szerencsének, vagy jó felkészítésnek.
westerngom
Entrenador del Barça

2024.10.26. 11:16:53

Sonoma írta:

Sokkal szimpatikusabb Andris hozzáállása, hogy inkább szünetelteti a hozzászólásait, amíg újra tud örülni a csapat sikerének.
Nagyon sokan vagyunk akik a fórumon már régóta inkább nem tesznek hozzászólást ezen okokból kifolyólag...
Az egyik legnagyobb kedvencem volt Xavi játékosként, imádtam, nagyon örültem mikor elvállalta az edzői szerepet a klubnál, DE! számomra eddig! nem kérdés hogy ki tudott a csapat számára többet adni. Xavi a reményt adta egy nagyon nehéz pillanatban, Flick pedig azt amire vágytunk.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.26. 10:57:11

kmb írta:
Írják páran hogy Neuer milyen béna volt,meg rajta ment el stb.Raphinha 2 ik lövését még a jó isten se érte volna el,de a harmadikat is csak kevesen,mert az igen jól el lett löve a sarokra,és erő is akadt benne.Egyedül a Lewa góljánál lehet azt mondani hogy talán ott elszámolta.Nekem ami a legjobban tetszett az a gól utáni taktikai váltás ami látványosan be is jött.Ennyit számít egy jó edző,azonnal felismerte hogy változtattni kell a taktikán.
Nem akarom kicsinyíteni a csapatunk érdemeit, ha bárki véd, nyerünk. De Neuer véleményem szerint lefőtt, és ezt nem egy meccs alapján mondom, láttam elég sok Bayern meccset az elmúlt években. Már évek óta nem tartom elit kapusnak, mára pedig kifejezetten gyenge pontja lett a bajoroknak, a hiba sok, a bravúr kevés. Ez pedig sokszor döntő tényező lehet fotnos meccseken, pl. a tavalyi BL-elődöntő...
Sonoma
Capitá del Barça

Értem én, hogy egyeseknek még mindig fáj Xavi menesztése, de túl kellene már ezen lépni és nem folyamatosan beletkötni Flickbe, vagy az ellenfél lehúzásával kicsinyíteni az elért sikereket.
Mert a Bayern elleni siker igenis nagy dolog. Xavi alatt egy komolyabb csapat ellen ilyen mérvű siker nem volt 3 év alatt a BL-ben. A csapategység és a játék (eddig) is rég nem látott magasságokban van.
Sokkal szimpatikusabb Andris hozzáállása, hogy inkább szünetelteti a hozzászólásait, amíg újra tud örülni a csapat sikerének.
Érdekes a mérkőzés előtt nem voltak kommentek arról, hogy ez a Bayern mennyire gyenge és ezt most kötelező megverni. Csak utólag került a "nem elit" kategóriába.
Kicsit Nostradamus érzésem van. Előre senki nem olvasta ki belőle, de utólag már látni (olvasni) lehetett, hogy ez lesz...
Peter
Director del Fútbol

2024.10.25. 21:48:36

vidra írta:
2024.10.25. 21:02:54
Amúgy az vót, hogy ez egy gyenge Bayern és amúgy is otthon voltunk! :D
Azt hallottam még, hogy VARcelona.
Bezzeg tavasszal az elit PSG ellen.....otthon voltunk akkor is és ugyanígy VARsevót... :lol:
kmb
Jugador del Barça

vidra
Entrenador del Barça

2024.10.25. 21:02:54

Mi lesz itt, ha netán kikapunk szombaton?!
Mi lesz, mi lesz...
Flick out! :D

Amúgy az vót, hogy ez egy gyenge Bayern és amúgy is otthon voltunk! :D

Azt hallottam még, hogy VARcelona.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.25. 20:37:07

Troym írta:
2024.10.25. 17:50:52
FcBarcelona1 írta:
2024.10.25. 17:18:00
Én arra lennék igazán kíváncsi, hogy 9 év után elverjük 4-1-re a Bayernt, és még most is inkább több a "panasz".
Mi lehet az igazi probléma vajon?
Hogy nem a saját kutyánk kölyke edzőnek sikerült nyernie...vagy előtte a többi spanyol és/vagy egykori játékosunknak, hanem egy semennyire nem ide kötődő 58 éves német edző munkájának hála...
Gondolom ez többek gondja, csak próbálja más álkifogások mögé rejteni a dolgot.
Ja....felébredtem, hogy erre miért nem is gondoltam? Pedig nekem aztán ezt a hozzáállást tapasztalatból fel kellett volna ismernem....szóval tavaly rúgtunk volna egy tízest egy ilyen Neuernek....most meg csak négyet....így előbb értettem volna a lényeget.... #-o

Annó a mielőbbi megújulás és a klub érdeke miatt lecseréltem volna mindenkit szép sorban - persze ésszel és edzőstül - (Juve még nem, de Róma, pool után igen), de én voltam itt a "feketepéter", hogy jövök én ahhoz, hogy kritizáljam őket.

A feltételek nélküli lojalitás az egyenes út a sírásóhoz, de 8 év után végre jó irányba kanyarodtunk vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy talán az utolsó pillanatban elrántottuk a kormányt a sír előtt.

Mi lesz itt, ha netán kikapunk szombaton?! (benne van a pakliban, szerintem elég komolyan vesznek most minket)
Ha meg nyerünk, akkor a Real nem lesz már elit csapat?! (jó lenne győzni, hogy kiérdemelje a Real a kiscsapat jelzőt Mbappé Vinicius duóval.... :D)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.25. 18:39:56

brazilfan írta:
2024.10.25. 18:27:34
Igen, de ez a mezőnyjátékra igaz, és nem magyarázat arra, hogy a második gól előtti könyöklés/támasztás, amit le is szoktak fújni, meg nem is, most miért nem lett lefújva. A meccs előtt írta valaki, hogy a bíróval vigyázni kell, mert egyszer már megjártuk vele. Most egyetlen eset miatt sem lehet rá panasz, ilyen kupameccsünk is elég régen volt utoljára.
Továbbá a „taktikailag megfogtuk őket” lehet magyarázat például a Bayern bénult támadásépítésére, de nem magyarázat az egyébként világbajnok és BL-győztes Neuer teljesítményére, aki szerdán Penánál is gyengébb volt. Értem, hogy az első gólnál nem merte bántani Raphinhát, nehogy kiállítsák, de azt, hogy pont szerdán ilyen pocsék napot fogjon ki, és a mezőny leggyengébb játékosa legyen, én a szerencse faktorok közé sorolom.
Neuer régóta stabilan pocsék, nem épp rossz napot fogott ki. Kapusban egyenértékűek voltunk, ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy pechünk van, hogy Penának kell védenie. Kapusszinten egálban voltunk, mindkettő beengedett mindent, csak ők nem tudtak kapuralőni, mi meg néha igen. Ez volt az előnye annak hogy mezőnyben jobbak voltunk. :)

Azzal a határeset szabálytalansággal jól jártunk, legutóbb egy tiszta tizit nem kaptunk meg, hosszútávon kiegyenlítődik, most mi jártunk jobban egy kétes esetnél.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.25. 18:27:34

bence0330 írta:
2024.10.25. 17:30:18
Ahogy Troym írta, igenis ennyit engedtünk nekik… egyszerűen taktikailag megfogtuk őket.
Igen, de ez a mezőnyjátékra igaz, és nem magyarázat arra, hogy a második gól előtti könyöklés/támasztás, amit le is szoktak fújni, meg nem is, most miért nem lett lefújva. A meccs előtt írta valaki, hogy a bíróval vigyázni kell, mert egyszer már megjártuk vele. Most egyetlen eset miatt sem lehet rá panasz, ilyen kupameccsünk is elég régen volt utoljára.
Továbbá a „taktikailag megfogtuk őket” lehet magyarázat például a Bayern bénult támadásépítésére, de nem magyarázat az egyébként világbajnok és BL-győztes Neuer teljesítményére, aki szerdán Penánál is gyengébb volt. Értem, hogy az első gólnál nem merte bántani Raphinhát, nehogy kiállítsák, de azt, hogy pont szerdán ilyen pocsék napot fogjon ki, és a mezőny leggyengébb játékosa legyen, én a szerencse faktorok közé sorolom.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.25. 18:01:16

Troym írta:
FcBarcelona1 írta:
Én arra lennék igazán kíváncsi, hogy 9 év után elverjük 4-1-re a Bayernt, és még most is inkább több a "panasz".
Hogy nem a saját kutyánk kölyke edzőnek sikerült nyernie...vagy előtte a többi spanyol és/vagy egykori játékosunknak, hanem egy semennyire nem ide kötődő 58 éves német edző munkájának hála...
Költői kérdés volt :)
De köszi a választ :)
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
bence0330

2024.10.25. 17:30:18

Szerintem ez a Bayern igenis elit. Mégpedig szűk elit. Az egész szezonban mészárolták mezőnyben az ellenfelet, de tényleg mészárolták, akiket meg nem vertek meg a főlényük ellenére, ott jellemzően 1-1 meccsen nem működött a helyzetkihasználás, de még ezeken is játszi könnyedséggel kerültek helyzetekbe.
Ahogy Troym írta, igenis ennyit engedtünk nekik. Nem voltak ők rosszabbak, mint szoktak, hanem egyszerűen 20 percet kivéve (ahol azért rúgtak gólt és egyet csak mázlival úsztunk meg), egyszerűen taktikailag megfogtuk őket. Ez ilyen. Elsülhetett volna fordítva is, szó se róla, de egyszerűen jobbak voltunk, akkor is, ha nem 3 góllal. xG alapján eggyel, szemre is nekem ennyi volt kb.

Ugyanúgy azok a csapatok sem voltak gyengék, akiket kitömtünk. A Valladolid amúgy alapvetően igen, de a Madrid pl alig talált fogást rajtuk a végéig. Ha jól számolom, 13 meccsből 7 alkalommal lőttünk 3-at már az első félidőben, ami elég félelmetes adat. Lehet relativizálni negatív irányban, hogy pont mindenki rossz napot fogott ki ellenünk, de nem érzem túl jogosnak (kivéve 1-szer teljes meccset 10 emberrel játszva és egyszer a B sorral felállva).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Peter írta:
2024.10.25. 16:40:06

Szégyen legyőzni egy nem elit csapatot 4-1-re?

Minden más, egyéb győzelem, amikor mi bénáztunk és ez csak részben volt köszönhető az ellenfél játékának.....az ilyen győzelem ezek szerint igazibb? jogosabb? eredetibb? dicséretesebb? méltóbb, hősiesebb?.....vagy milyen, szerinted?

Tényleg érdekel, kíváncsi vagyok.
Amúgy ha nincs feltolt védelem/csapat, azt a 15-20 percet elnézve szerintem legyalulnak minket, ha visszaállunk védekezni ezzel a kezdővel.
Amúgy ez van, ezt engedi a Liga FFP-je.
Én is örülnék... játékosoknak (neveket nem írok).
Még lehet ennél is jobb, ha nem lesz ennyi sérült, és lesz 1-2 igazolás.
Teljes mértékben erőn felül teljesítünk, és ez Flicknek köszönhető.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.25. 17:07:41

Chino írta:
2024.10.25. 15:41:09
A jelenlegi Bayern simán top 3-as csapat, ha csak a keret minőségét nézem is max. a City tudja felülmúlni.
Lehetséges, de szerdán Neuer, a hátvédeik és a támadóik is bénultak voltak. Megismétlem, ha kell, Neuer egyetlen lövést sem tudott megfogni vagy kivédeni. Musiala, akitől itt a fórumon is rettegtek páran, talán labdába sem ért. A meccset visszanézve is megérdemelt a győzelmünk, de a 4-1-es gólkülönbségben (például a második gól megadásában) nagyon sok volt a szerencse faktor.
Nem kell megsértődni azért, mert másként látom.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.25. 16:40:06

brazilfan írta:
2024.10.25. 14:59:55
Ez a Bayern minden volt, csak nem elit.
Bénáztak, és ez csak részben volt köszönhető a mi játékunknak.
Szégyen legyőzni egy nem elit csapatot 4-1-re?

Minden más, egyéb győzelem, amikor mi bénáztunk és ez csak részben volt köszönhető az ellenfél játékának.....az ilyen győzelem ezek szerint igazibb? jogosabb? eredetibb? dicséretesebb? méltóbb, hősiesebb?.....vagy milyen, szerinted?

Tényleg érdekel, kíváncsi vagyok.
Olcha
Jugador del Barça

2024.10.25. 16:29:45

Nagyon vicces a sok inkonzekvens megnyilvánulás. Amennyiben nem tömjük ki mondjuk a Villarrealt akkor: "hát ezt illik hozni" - amennyiben kitömjük: "ők a gyengék".

A meccsbe belenyúlt Flick és arra nem volt válasza Kompany-nak, Cruyffista posztjában (https://www.facebook.com/cruyffistahu/p ... RKjQMwjAdl) megtekinthető.

Bele kell törődjünk: ilyen minőségű a csapatunk és Flick pontosan tudja, hogy mit csinál. =D>
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.25. 15:41:09

brazilfan írta:

Ez a Bayern minden volt, csak nem elit. Nem nézett ki elit csapatnak. Neuernak egyetlen védése sem volt, az első félidő mindhárom, kapura tartó lövéséből gól lett. Az első gólnál Kimmich, a másodiknál Neuer hibázott nagyot és a VAR is tévedett, a harmadikhoz nagy szerencse kellett. Davies bénultan nézte Yamal szólóit. A Bayern félelmetesnek mondott támadói semmit nem tudtak felmutatni. Lehet erre azt mondani, hogy azért, mert nem engedtük őket, ez részben igaz is, de az első félidőben volt olyan szituáció is, amikor egy hosszú keresztlabda után a jobbszélső egyedül mehetett volna a kapu felé, de nem tudta lekezelni a nem túl bonyolult labdát.
Akkor azt mondom, ha Lewy nem töri el a labdát tiszta lövőhelyzetben a 25. perc körül, akkor gól, ha Yamal becsúszásánál a labda nem kifelé, hanem a befelé pattog gól, ha Olmo passzát Yamal úgy veszi át és indul vele, ahogy 10-ből 8x, akkor ziccer és gól, ha Lewy nem marad le másfél centivel Yamal labdájáról (vagy becsúszik/másik lábbal próbálja) akkor gól, ha jól veszi át Olmo passzát akkor ziccer és gól. Folytassam? És akkor hol tartunk? Olyan 8-9:4-re nyertünk.

Most komolyan? Az szerencse, hogy Yamal megeteti Daviest? Akkor Vinicius mire kap aranylabdát? Vagy szerencse, hogy Raphinha bevarrt egy helyzetet. Ennyi erővel Kane gólja is az vagy bármilyen passz/csel ami történt a meccsen.
Ez már több mint kukacoskodás. A jelenlegi Bayern simán top 3-as csapat, ha csak a keret minőségét nézem is max. a City tudja felülmúlni.
Ha ez az egész fordítva van, ők vannak a mi mezünkben, mi pedig az övékben, akkor is ugyanezt mondod, Hogy nem voltak jók csak szerencséjük volt.

2-3 gól simán volt közte, ha csak a helyzeteket nézzük akkor is.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.10.25. 15:23:10

A bayern elit csapat, de nem hozták a szintet szerdán.
Miattunk se tudták, de az első 20-25 percben amikor még csak kóvályogtunk se fociztak értelmesen.
Az első gólunk is már előrejelezte, hogy úgy jöttek ide, hogy gurítanak egy laza hármast, ellötyögnek és kész. Hát nem így lett, nem vettek minket elég komolyan, és megbosszulta magát. Ez van, szerintem a 4-1 sem túlzó, mert egyáltalán nem kerültek helyzetbe se miután rendeztük a sorokat, és kicsit hátrébb húztuk a vonalunkat.

A legfelháborítóbb Olise flegmasága volt, mondtam az élőben is, én 10 perc után lecseréltem volna Kompany helyében. Ekkora kút és nemtörődöm teljesítményre én focipályáról nem emlékszem mióta nézem a focit. Ideértve a megye 3-as meccseket is.
Neuer meg, ami kapura ment, az nyelte, hozzászagolni se tudott semmihez. TS ilyen teljesítményért volt bójázva sokszor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Troym
Director del Fútbol

2024.10.25. 15:16:18

brazilfan írta:
bence0330 írta:
2024.10.25. 14:45:48
... akkor is hatalmas dolog egy igazi elit, alsó hangon is top5 csapat ellen.
Ez a Bayern minden volt, csak nem elit. Nem nézett ki elit csapatnak.
Mindenki annyit játszik, amennyit az ellenfél hagy neki.
Ugyanez a Bayern oda-vissza elnáspángolt minket cca 2 éve.
Ez is a dícséret része, hogy most ennyire voltak képesek ellenünk.
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
andras953 írta:
2024.10.25. 14:33:51
Továbbra is azt gondolom, hogy ritka szerencsés meccset játszottunk a Bayernnel, és (sajnos) megtévesztő eredmény született.
... akkor is hatalmas dolog egy igazi elit, alsó hangon is top5 csapat ellen.
Ez a Bayern minden volt, csak nem elit. Nem nézett ki elit csapatnak. Neuernak egyetlen védése sem volt, az első félidő mindhárom, kapura tartó lövéséből gól lett. Az első gólnál Kimmich, a másodiknál Neuer hibázott nagyot és a VAR is tévedett, a harmadikhoz nagy szerencse kellett. Davies bénultan nézte Yamal szólóit. A Bayern félelmetesnek mondott támadói semmit nem tudtak felmutatni. Lehet erre azt mondani, hogy azért, mert nem engedtük őket, ez részben igaz is, de az első félidőben volt olyan szituáció is, amikor egy hosszú keresztlabda után a jobbszélső egyedül mehetett volna a kapu felé, de nem tudta lekezelni a nem túl bonyolult labdát.
bence0330

andras953 írta:
Továbbra is azt gondolom, hogy ritka szerencsés meccset játszottunk a Bayernnel, és (sajnos) megtévesztő eredmény született.
Addig egyetértek, hogy nem volt reális a 4-1. De a győzelem reális volt, szerintem a valóságban 1 gólos különbség volt a két csapat közt, de ha csak így vesszük (legyen akkor 2-1 az eredmény most a vita kedvéért), akkor is hatalmas dolog egy igazi elit, alsó hangon is top5 csapat ellen. Raphinha lába jól sült el, lehet soha ilyen nem lesz még egyszer, ez Ronaldo szintű befejezés volt, sőt, annak is a fénypontja. de közben meg szerintem Lewy az egyik legrosszabb meccsét játszotta mezőnyben idén, több gólhelyzetet puskázott el, vagy épp nem került abba jó átadások után rossz labdaátvételekkel, vagy lemaradva. Nem sűrűn lesz ilyen rossz. Sok volt a majdnemhelyzetünk, ami nem kerül az xg-be. A középpályát, és vele a meccs ritmusát meg 15-20 perc kivételével uraltuk, amiben kb 0% szerencse volt. Ez főleg egy Leverkusen meccs után hatalmas dolog, akik 90 percen át nem tudtak megtartani ellenük egy labdát, és kb egyszer mentek át a félpályán. Pedig elég szervezett, elég jó csapat. Ha 2-1-nek veszem az eredményt, akkor is kár negatívan relativizálni, Girona meg Villarreal meccsek után is volt sok vélemény, hogy "hát, ezek gyenge csapatok". Nem azok. Flick annak állítja be őket, annyira jó a focink jelenleg. Azt nem gondoltam, hogy BM szint ellen is így lesz, de ezek szerint igen. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy most akkor elvárás a BL győzelem, de igenis azt jelenti, hogy felül tudtunk múlni egy topcsapatot, ráadásul a mumust, és jelzi, hogy egyre inkább fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel, és surranópályán fekete lóként akár még meglepetésszinten számolni is kell velünk a végjátékban. A BL persze lutri, ehhez egy adag szerencse is kell, főleg ennyire szűk kerettel, szóval ilyen kijelentéseket nem lehet biztosággal tenni, csak nagyon óvatosan.
andras953
Jugador del Barça

sansz
Entrenador del Barça

2024.10.24. 23:35:12

andras953 írta:
2024.10.24. 17:39:16
Hazai pályán 40 % labdabirtoklással, 4:1 arányban győzni - ritkán esik meg, szerencse nélkül ez nem elvárható.
Tegnap az egyébként jobb játékosokból álló Bayern úgy kapott ki tőlünk, hogy az első félórában szó szerint a kapunkhoz szegezett bennünket, és csak a szerencsén és az elrontott utolsó passzaikon múlt, hogy nem kaptunk egy hármast a meccs elején tőlük.
Az első félórában nálunk sem volt a labda, nehéz ezt az időszakot utólag jó játéknak nevezni.
A legjobbkor jöttek Raphinha kontrából született remek góljai, melyekre a meccs képe alapján senki sem számított.
Ezek a váratlan gólok mentálisan megtörték a németek önbizalmát, lendületét, amelyen az egyébként minőségi négyes cseréjük sem tudott már - szerencsénkre - segíteni.
Jól és szerencsésen alakult tehát szerintem számunkra ez a meccs, megilleti a dícséret érte a fiúkat, ajnározás azonban talán még nem.
Szerencse? Ne viccelj... A 8:2ben is volt szerencse, persze, mindenben van. Olyan nyomás alatt tartottuk a Bayernt a meccs nagy részében, mint egy kicsi spanyol csapatot.
Valóban jól sült el Raphinha lába, de nekünk a 90 perc alatt sokkal több pechünk volt, mint a Bayernnek. A Bayernnek az a szerencse, hogy nem kaptak még két gólt legalább. Lewa önmaga akadályozott meg két nagy lehetőséget és nagyon sok utolsó pillanatos mentésük volt, vagy mellé lövésünk. A második félidőre egy pillanatig sem volt esélye a Bayernnek. A labdabirtoklásról mi barcások tudjuk a legjobban, hogy valójában semmit nem ér önmagában. Az elmúlt években berögzülés volt, hogy mindennek az alapja, hogy csak nálunk legyen a labda... Ez abszolút nincs így. Nyilván, mikor Ronaldinhok és Messik tolták nekünk, akkor persze, hogy agyondomináltunk mindenkit, dehát az más. A tegnapi meccsen a Bayern 60%-ának egy nagy része az volt, hogy 60 percig vért hugyozva, összeszorított fogakkal próbálták kivinni a labdát a saját térfelükről és közben imádkoztak, ha elvesztik, nehogy Yamalhoz kerüljön, mert hülyét csinál belőlük, ahogy meg is tette nem egyszer. Itt jegyezném meg, hogy le a kalappal a Bayern játékosok előtt. Goretzkát leszámítva talpig úrisrácok. Yamal oda-vissza szivatta az ellenfelet és még ekkor sem rúgtak oda neki igazán, pedig ehhez nincsenek hozzá szokva.
A Real fórumon is röhögtek, hogy csak mák volt, mert minden kapura menő lövés gólt lett, de valójában az nem volt mák, hogy óriási nyomás alatt volt az egész Bayern, futószalagon jöttek a veszélyes támadásaink, ahol centiken múlt a ziccer lehetősége.
Nem tudom milyen fél óráról beszélsz, egy nagyon erős 15 percük volt, de igazából már a góljuk előtt is kezdtünk éledezni. Nem mondom, én is óráknak éreztem, de nem volt fél óra közel sem. Utána viszont amit kaptak.. És az, hogy szünetről is úgy jönnek ki, hogy halvány esélyük sincs semmire, az nagy dolog. Nem nagy. Hatalmas. Szerintem, ha van pillanat ajnározni a csapatot, az most van (kb 10 év óta..). Egy bivalyerős csapatot, a nagy mumust vertük rommá teljesen jogosan. Nem barátságos meccsen, hanem BL meccsen. Lehet mondani, hogy a múltkor már botlott a Bayern, de az más kávéház volt. Na ott pechük volt. Felborult a pálya, helyzetek tömkelege, tényleg csoda volt a vereségük. És amúgy vezetik a Bundesligát és nagyon erős, jó focit tolnak, szerintem Kompany jó karakter, jó munkát végez.

Én sosem szerettem mikor az edzőket rangsorolják, vannak jó és rossz edzők is, de alapvetően a jó edző sem mágus, csak kihozza a játékosokból a maximumot, akik ott és úgy játszanak, ahol a leghasznosabbak. Megfogadtam, hogy nem szidom többet Xavit, örülök, hogy elment, de lentebb láttam, hogy már védték.. Hát Xavi a sok rossz edzőnk közt a legrosszabbak közt volt. Igazán sok lehetősége volt, ezerszer több, mint az elődjeinek, de még Flicknél is több. A jó játékosaink néha kihúzták a slamasztikából, de egy vergődés volt. Következetlen is volt, szörnyűeket nyilatkozott és képtelen volt tanulni a hibáiból. Flick nagyon hamar megmutatta, hogy mihez kellett volna közelítenie. A srácok szárnyalnak, gyakorlatilag konstans jól játszanak, egy-két szenvedés van csak. Pedri, Raphinha, Yamal, de bőven lehetne sorolni, hogy kik azok, akik mintha ki lennének cserélve. Nem mondom, hogy Flick tökéletes, de látványos, hogy mennyire tud tanulni a saját hibáiból. Xavi mellett sokszopr a félidő után szétestünk, totál vakvágányon voltak, akik azt gondolták, hogy ez (csak) erőnlét...Nem, ez az edzői hatás. Flicknél pont az ellentétje van. Félidő után látványosan javulunk tovább. Vannak olyan elemek, amiket én nem tartok jónak, pl ez a lestaktika.. a tűzzel játszunk. Centizgetéseken dől el sokszor és ha nem jön be, akkor ziccer. De nem morgok nagyon, mert eddig az eredmények Flicket igazolják.

Néhányan szidják a kapust még mindig, pedig szerintem teljesen elfogadható a teljesítménye. Lehet mutogatni statisztikát, hogy 4 lövésből négy gól, de egyik sem potya volt, sőt. Ilyen alapon szidhatnánk akkor is, ha 4 11esből négy gólt kap... Tény, hogy nem egy bravúr kapus, de összességében a meccseinken szerintem egy bravúrkapus sem kapott volna kevesebb gólt, mert pl ő nagyon jól kijön védőt játszani.. a Bayern ellen is kétszer előzte meg így a támadót, azért ezt nem sok kapus tudja. A beíveléseknél bizonytalan, de abban amúgy Ter Stegen is nagyon az. Ter Stegen simán hagyja 4-5 méterről is fejelni a támadókat, visszatáncol a kapuba, hogy reflexből védhessen...(mondjuk szegény sérülése pont akkor jött mikor végre normálisan mozdult a labdára..). Azt nem mondom, hogy Penával nem vagyunk hátrébb, mint Ter Stegennel, de azért Penáűban azt szeretem, hogy nem félek, ha nála a labda. A német meccsenként kétszer csinált olyan érthetetlen dolgot, ami nagyon veszélyes volt a nagy magabiztossága miatt... Pena viszont teszi a dolgát, még időben elrúgja. Hogy nem mindig pontos? Kit érdekel... Részemről, amíg a védhető lövéseket védi csak ki, de nagy bravúrokat nem hajt végre, addig én nem szidnám. Tudom, van aki szerint szentségtörés, de az aranygenerációnk kapusa Valdes közepesen gyenge volt, még Penánál is rosszabb, de nem kellett jobb oda. Ha így játszunk máskor is, mint tegnap, akkor most se kell. A lengyel kapus meg lehet, hogy pont a kapuból kirohanásokban lenne gyenge, amire márpedig szükség van ilyen lestaktika mellett.
Válasz küldése