Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én pedig Stegen érdemeit nem akarom kisebbíteni, mert pl. az utolsó bajnoki címet szerintem főként neki köszönhetjük, de rengeteget hibázik.LG írta: ↑2024.10.26. 10:57:11Nem akarom kicsinyíteni a csapatunk érdemeit, ha bárki véd, nyerünk. De Neuer véleményem szerint lefőtt, és ezt nem egy meccs alapján mondom, láttam elég sok Bayern meccset az elmúlt években. Már évek óta nem tartom elit kapusnak, mára pedig kifejezetten gyenge pontja lett a bajoroknak, a hiba sok, a bravúr kevés. Ez pedig sokszor döntő tényező lehet fotnos meccseken, pl. a tavalyi BL-elődöntő...kmb írta: ↑2024.10.25. 21:39:41Írják páran hogy Neuer milyen béna volt,meg rajta ment el stb.Raphinha 2 ik lövését még a jó isten se érte volna el,de a harmadikat is csak kevesen,mert az igen jól el lett löve a sarokra,és erő is akadt benne.Egyedül a Lewa góljánál lehet azt mondani hogy talán ott elszámolta.Nekem ami a legjobban tetszett az a gól utáni taktikai váltás ami látványosan be is jött.Ennyit számít egy jó edző,azonnal felismerte hogy változtattni kell a taktikán.
Nagyon sokan vagyunk akik a fórumon már régóta inkább nem tesznek hozzászólást ezen okokból kifolyólag...
Nem akarom kicsinyíteni a csapatunk érdemeit, ha bárki véd, nyerünk. De Neuer véleményem szerint lefőtt, és ezt nem egy meccs alapján mondom, láttam elég sok Bayern meccset az elmúlt években. Már évek óta nem tartom elit kapusnak, mára pedig kifejezetten gyenge pontja lett a bajoroknak, a hiba sok, a bravúr kevés. Ez pedig sokszor döntő tényező lehet fotnos meccseken, pl. a tavalyi BL-elődöntő...kmb írta: ↑2024.10.25. 21:39:41Írják páran hogy Neuer milyen béna volt,meg rajta ment el stb.Raphinha 2 ik lövését még a jó isten se érte volna el,de a harmadikat is csak kevesen,mert az igen jól el lett löve a sarokra,és erő is akadt benne.Egyedül a Lewa góljánál lehet azt mondani hogy talán ott elszámolta.Nekem ami a legjobban tetszett az a gól utáni taktikai váltás ami látványosan be is jött.Ennyit számít egy jó edző,azonnal felismerte hogy változtattni kell a taktikán.
Mi lesz, mi lesz...Mi lesz itt, ha netán kikapunk szombaton?!
Ja....felébredtem, hogy erre miért nem is gondoltam? Pedig nekem aztán ezt a hozzáállást tapasztalatból fel kellett volna ismernem....szóval tavaly rúgtunk volna egy tízest egy ilyen Neuernek....most meg csak négyet....így előbb értettem volna a lényeget....Troym írta: ↑2024.10.25. 17:50:52Hogy nem a saját kutyánk kölyke edzőnek sikerült nyernie...vagy előtte a többi spanyol és/vagy egykori játékosunknak, hanem egy semennyire nem ide kötődő 58 éves német edző munkájának hála...FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.25. 17:18:00Én arra lennék igazán kíváncsi, hogy 9 év után elverjük 4-1-re a Bayernt, és még most is inkább több a "panasz".
Mi lehet az igazi probléma vajon?
Gondolom ez többek gondja, csak próbálja más álkifogások mögé rejteni a dolgot.
Neuer régóta stabilan pocsék, nem épp rossz napot fogott ki. Kapusban egyenértékűek voltunk, ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy pechünk van, hogy Penának kell védenie. Kapusszinten egálban voltunk, mindkettő beengedett mindent, csak ők nem tudtak kapuralőni, mi meg néha igen. Ez volt az előnye annak hogy mezőnyben jobbak voltunk.brazilfan írta: ↑2024.10.25. 18:27:34Igen, de ez a mezőnyjátékra igaz, és nem magyarázat arra, hogy a második gól előtti könyöklés/támasztás, amit le is szoktak fújni, meg nem is, most miért nem lett lefújva. A meccs előtt írta valaki, hogy a bíróval vigyázni kell, mert egyszer már megjártuk vele. Most egyetlen eset miatt sem lehet rá panasz, ilyen kupameccsünk is elég régen volt utoljára.
Továbbá a „taktikailag megfogtuk őket” lehet magyarázat például a Bayern bénult támadásépítésére, de nem magyarázat az egyébként világbajnok és BL-győztes Neuer teljesítményére, aki szerdán Penánál is gyengébb volt. Értem, hogy az első gólnál nem merte bántani Raphinhát, nehogy kiállítsák, de azt, hogy pont szerdán ilyen pocsék napot fogjon ki, és a mezőny leggyengébb játékosa legyen, én a szerencse faktorok közé sorolom.
Igen, de ez a mezőnyjátékra igaz, és nem magyarázat arra, hogy a második gól előtti könyöklés/támasztás, amit le is szoktak fújni, meg nem is, most miért nem lett lefújva. A meccs előtt írta valaki, hogy a bíróval vigyázni kell, mert egyszer már megjártuk vele. Most egyetlen eset miatt sem lehet rá panasz, ilyen kupameccsünk is elég régen volt utoljára.
Költői kérdés voltTroym írta: ↑2024.10.25. 17:50:52Hogy nem a saját kutyánk kölyke edzőnek sikerült nyernie...vagy előtte a többi spanyol és/vagy egykori játékosunknak, hanem egy semennyire nem ide kötődő 58 éves német edző munkájának hála...FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.25. 17:18:00Én arra lennék igazán kíváncsi, hogy 9 év után elverjük 4-1-re a Bayernt, és még most is inkább több a "panasz".
Gondolom ez többek gondja, csak próbálja más álkifogások mögé rejteni a dolgot.
Hogy nem a saját kutyánk kölyke edzőnek sikerült nyernie...vagy előtte a többi spanyol és/vagy egykori játékosunknak, hanem egy semennyire nem ide kötődő 58 éves német edző munkájának hála...FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.25. 17:18:00Én arra lennék igazán kíváncsi, hogy 9 év után elverjük 4-1-re a Bayernt, és még most is inkább több a "panasz".
Én arra lennék igazán kíváncsi, hogy 9 év után elverjük 4-1-re a Bayernt, és még most is inkább több a "panasz".Peter írta: ↑2024.10.25. 16:40:06
Szégyen legyőzni egy nem elit csapatot 4-1-re?
Minden más, egyéb győzelem, amikor mi bénáztunk és ez csak részben volt köszönhető az ellenfél játékának.....az ilyen győzelem ezek szerint igazibb? jogosabb? eredetibb? dicséretesebb? méltóbb, hősiesebb?.....vagy milyen, szerinted?
Tényleg érdekel, kíváncsi vagyok.
Lehetséges, de szerdán Neuer, a hátvédeik és a támadóik is bénultak voltak. Megismétlem, ha kell, Neuer egyetlen lövést sem tudott megfogni vagy kivédeni. Musiala, akitől itt a fórumon is rettegtek páran, talán labdába sem ért. A meccset visszanézve is megérdemelt a győzelmünk, de a 4-1-es gólkülönbségben (például a második gól megadásában) nagyon sok volt a szerencse faktor.
Szégyen legyőzni egy nem elit csapatot 4-1-re?
Akkor azt mondom, ha Lewy nem töri el a labdát tiszta lövőhelyzetben a 25. perc körül, akkor gól, ha Yamal becsúszásánál a labda nem kifelé, hanem a befelé pattog gól, ha Olmo passzát Yamal úgy veszi át és indul vele, ahogy 10-ből 8x, akkor ziccer és gól, ha Lewy nem marad le másfél centivel Yamal labdájáról (vagy becsúszik/másik lábbal próbálja) akkor gól, ha jól veszi át Olmo passzát akkor ziccer és gól. Folytassam? És akkor hol tartunk? Olyan 8-9:4-re nyertünk.brazilfan írta: ↑2024.10.25. 14:59:55
Ez a Bayern minden volt, csak nem elit. Nem nézett ki elit csapatnak. Neuernak egyetlen védése sem volt, az első félidő mindhárom, kapura tartó lövéséből gól lett. Az első gólnál Kimmich, a másodiknál Neuer hibázott nagyot és a VAR is tévedett, a harmadikhoz nagy szerencse kellett. Davies bénultan nézte Yamal szólóit. A Bayern félelmetesnek mondott támadói semmit nem tudtak felmutatni. Lehet erre azt mondani, hogy azért, mert nem engedtük őket, ez részben igaz is, de az első félidőben volt olyan szituáció is, amikor egy hosszú keresztlabda után a jobbszélső egyedül mehetett volna a kapu felé, de nem tudta lekezelni a nem túl bonyolult labdát.
Bénáztak, és ez csak részben volt köszönhető a mi játékunknak.
Mindenki annyit játszik, amennyit az ellenfél hagy neki.
Ez a Bayern minden volt, csak nem elit. Nem nézett ki elit csapatnak. Neuernak egyetlen védése sem volt, az első félidő mindhárom, kapura tartó lövéséből gól lett. Az első gólnál Kimmich, a másodiknál Neuer hibázott nagyot és a VAR is tévedett, a harmadikhoz nagy szerencse kellett. Davies bénultan nézte Yamal szólóit. A Bayern félelmetesnek mondott támadói semmit nem tudtak felmutatni. Lehet erre azt mondani, hogy azért, mert nem engedtük őket, ez részben igaz is, de az első félidőben volt olyan szituáció is, amikor egy hosszú keresztlabda után a jobbszélső egyedül mehetett volna a kapu felé, de nem tudta lekezelni a nem túl bonyolult labdát.
Addig egyetértek, hogy nem volt reális a 4-1. De a győzelem reális volt, szerintem a valóságban 1 gólos különbség volt a két csapat közt, de ha csak így vesszük (legyen akkor 2-1 az eredmény most a vita kedvéért), akkor is hatalmas dolog egy igazi elit, alsó hangon is top5 csapat ellen. Raphinha lába jól sült el, lehet soha ilyen nem lesz még egyszer, ez Ronaldo szintű befejezés volt, sőt, annak is a fénypontja. de közben meg szerintem Lewy az egyik legrosszabb meccsét játszotta mezőnyben idén, több gólhelyzetet puskázott el, vagy épp nem került abba jó átadások után rossz labdaátvételekkel, vagy lemaradva. Nem sűrűn lesz ilyen rossz. Sok volt a majdnemhelyzetünk, ami nem kerül az xg-be. A középpályát, és vele a meccs ritmusát meg 15-20 perc kivételével uraltuk, amiben kb 0% szerencse volt. Ez főleg egy Leverkusen meccs után hatalmas dolog, akik 90 percen át nem tudtak megtartani ellenük egy labdát, és kb egyszer mentek át a félpályán. Pedig elég szervezett, elég jó csapat. Ha 2-1-nek veszem az eredményt, akkor is kár negatívan relativizálni, Girona meg Villarreal meccsek után is volt sok vélemény, hogy "hát, ezek gyenge csapatok". Nem azok. Flick annak állítja be őket, annyira jó a focink jelenleg. Azt nem gondoltam, hogy BM szint ellen is így lesz, de ezek szerint igen. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy most akkor elvárás a BL győzelem, de igenis azt jelenti, hogy felül tudtunk múlni egy topcsapatot, ráadásul a mumust, és jelzi, hogy egyre inkább fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel, és surranópályán fekete lóként akár még meglepetésszinten számolni is kell velünk a végjátékban. A BL persze lutri, ehhez egy adag szerencse is kell, főleg ennyire szűk kerettel, szóval ilyen kijelentéseket nem lehet biztosággal tenni, csak nagyon óvatosan.
Szerencse? Ne viccelj... A 8:2ben is volt szerencse, persze, mindenben van. Olyan nyomás alatt tartottuk a Bayernt a meccs nagy részében, mint egy kicsi spanyol csapatot.andras953 írta: ↑2024.10.24. 17:39:16Hazai pályán 40 % labdabirtoklással, 4:1 arányban győzni - ritkán esik meg, szerencse nélkül ez nem elvárható.
Tegnap az egyébként jobb játékosokból álló Bayern úgy kapott ki tőlünk, hogy az első félórában szó szerint a kapunkhoz szegezett bennünket, és csak a szerencsén és az elrontott utolsó passzaikon múlt, hogy nem kaptunk egy hármast a meccs elején tőlük.
Az első félórában nálunk sem volt a labda, nehéz ezt az időszakot utólag jó játéknak nevezni.
A legjobbkor jöttek Raphinha kontrából született remek góljai, melyekre a meccs képe alapján senki sem számított.
Ezek a váratlan gólok mentálisan megtörték a németek önbizalmát, lendületét, amelyen az egyébként minőségi négyes cseréjük sem tudott már - szerencsénkre - segíteni.
Jól és szerencsésen alakult tehát szerintem számunkra ez a meccs, megilleti a dícséret érte a fiúkat, ajnározás azonban talán még nem.