Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Szó sincs róla, hogy kishitű lennél!Peter írta: ↑2024.10.26. 18:29:21Jogos....![]()
Azt gondolom, hogy ők mostanság olyan polcon vannak, ahová mi igyekszünk és ma még nem tartunk ott, hogy a közvetlen következő lépés már ez a polc lenne. Elsősorban a csapatépítés fázisai tekintetében, ők egy kész csapat, mi még csak nagyon alakulófélben vagyunk.
A lendület segíthet és felugorhatunk ettől még arra a polcra.
Mindenesetre este kiderül, benne van, hogy kishitű vagyok....
Jogos....
Hinni attól még lehet a csodában is....
A labda gömbölyű és arról szól a labdarúgás, hogy adott időben és adott körülmények között a pályán lévő két csapat megmérkőzzön egymás ellen. Mindkettő győzni akar, de mindkettő nem győzhet.
És ez ráadásul a VAR miatt van így. Ha visszatekintünk, megvan az az érzésünk, mintha rengeteg gólt kaptunk volna, de ha nem lenne var, ezek 90%-át beintették volna eleve, és ki sem alakul a helyzet, sokkal magabiztosabbnak tűnne a védelmünk.gránit írta: ↑2024.10.26. 12:17:49A túlzottan feltolt védelemmel kapcsolatban annyit hozzátennék, hogy ez most működik, hogy végre elkezdtük alkalmazni a lestaktikát. Korábban lestaktika hiányában ez nagyon nem működött. Ebben a szezonban rengeteg lesgólt kapunk, csak ezeket szépen érvénytelenítik.
Nem ezt írtam, hanem azt, hogy, hogy „Ez a [tehát a szerdán látott] Bayern minden volt, csak nem elit. Nem nézett ki elit csapatnak.”
De Araujo nincs, így nem lehet rá számítani.
Komolyan nem èrtem még mindig mi a jó a semmilyen körbe passzolgatásban? Ez a keret a magas pressinges labdatartásra nem alkalmas és úgy érzem Xavi is ebbe bukott bele. Végre egy külsős edző jött akinek van “b” terve nem csak passzolgassunk legyen nálunk a labda helyzet meg nincsbunga írta: ↑2024.10.25. 21:59:13Isten ments visszatérni az impotens passzolgatásra. A Flick focit kell tovább tanulni, mindig javítva rajta. Persze a védekezést rendbe kell hozni, de megmaradva a lestaktikánál és a vertikális játéknál.Bob_Marley írta: ↑2024.10.25. 16:09:56ha lehet valamit kérni akkor egy 60-70%os labdabirtoklos kapott gól nélkül lehozott győzelem,na az erodemonstracio lenne.
Isten ments visszatérni az impotens passzolgatásra. A Flick focit kell tovább tanulni, mindig javítva rajta. Persze a védekezést rendbe kell hozni, de megmaradva a lestaktikánál és a vertikális játéknál.Bob_Marley írta: ↑2024.10.25. 16:09:56ha lehet valamit kérni akkor egy 60-70%os labdabirtoklos kapott gól nélkül lehozott győzelem,na az erodemonstracio lenne.

Igazából folyamatosan ez megy, hogy milyen veszélyes a feltolt védelem és majd a átjátszák a lassú védőkett, amiben van is igazság, de valahogy mégis működik, és nem kell a kapusoknak ziccert fogniuk. Pedig a csapatok legalább háromnegyede ezt csinálja ellenünk. Mégis 13 meccs alatt csak kétszer kaptunk 1 gólnál többet. Ráadásul sem a Monaco (80+ percig emberhátránybán) sem az Osasuna (GM-Cubarsi-SD-Koundé-EG-Pedri védelemmel) ellen nem ezt erőltettük. Nagyon könnyen lehet, hogy ha hátrébb húzzuk a védelmi vonalat még több gólt kapunk a támadójáték viszont biztosan nagyon megsínylené. A Bayernben is voltak nagyon gyors, technikás játékosok, a Villarreal is center nélkül csak gyors támadókkal állt fel és lehetne folytatni, de valahogy mégsem sikerült a csigalassú feltolt védelmünket átjátszani. A BL meccs előtt is ugyanettől visszhangzott a fórum aztán láss csodát mégis simán működött. Én inkább attól tartok, hogy rájátszanak Pena gyengeségére a távoli lövésekkel, mert abban viszont nagyon jók.culinho írta: ↑2024.10.25. 08:36:13Néztem egy elemzést a Bayern elleni meccsről. Nem csupán feltoltuk a félpályáig a védelmet (összesűrítve ezzel 20 mezőnyjátékost egy szűk területre), hanem hat játékossal megszálltuk a belső területet és a két szélen hagyva területet. Így a Bayern nem tudott középen játszani, Kimmichet vissza kellett húzniuk a védelem tengelyébe, esetenként bal szélsőnek, hogy tudjon indítani (de még oda is utánament Fermin).
Ha jól tudom a Realnál kiesett Rodrygo, így Valverde lesz gondolom jobb oldalon. Ügyes nagyon, de azért a Bayern jobb oldala se volt gyenge. Azt hiszen a fő hangsúly a bal szélen és a középen kiugratáson lesz. Bal szélen lesz Kounde, aki talán a legjobb formában lévő jobb oldali védő jelenleg a világon. Belül össze fog tömörülni Inigo és Cubarsi, valamint Cassadon lesz nagy felelősség, hogy Bellingham ne tudjon ficánkolni.
Az szerintem borítékolható, hogy mindkét csapat legalább 1 gól lőni fog, de akár 2-2-t is. Én sok gólos meccset várok, középpályán a mi dominanciánkkal. Az elejét biztossan nagyon meg fogja nyomni a Real, azt kell túlélni. Fizikálisan ezt most bírni fogjuk. Ahol keresni valónk lehet az Modric. Ő nem fogja bírni a sebességet, ott kell területet nyerni, illetve blokkolni, hogy ne tudja építeni a fehérek támadásait.
Egyedüli problémás részt a felezővonalig feltolt védelmi vonalban látom. Ha esetleg nem tudjuk a középpályásaikat kikapcsolni, vagy a védőik rájönnek, hogy fel kell rúgni a labdát a térfelünkre, akkor a versenyfutással lehetnek nagy bajok. Vini és Mbappe egyik sem egy kategória az Inigo/Cubarsi védelemmel.Peter írta: ↑2024.10.25. 03:17:52Régen vártam ennyire zsigeri érdeklődés miatt el clasico-t.....![]()
Egyszerűen kiváncsi vagyok, valahol ugyanígy voltam a Bayern meccs előtt is. Nem tippeltem magamban sem, nem latolgattam esélyeket sem, egyszerűen nézni akartam.
Ugyanez a helyzet most is. A Real BL győzelme után azt írtam, hogy erődemonstrációt láttunk.....a tegnapit még nem sikerült jellemeznem, szokatlan volt ízlelgetni a sikert, inkább azt élveztem, de valami olyasmit írnék, hogy "focidemonstrációval" kellően kihívóan válaszoltunk a Realnak.