Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez hogyan történt, volt-e vita Flick, Laporta és Deco között. Szerintem voltak viták. Mindenesetre én Bernal sérüléséért Flicket okolom, túl nagy terhet rakott a vállára, sokkal türelmesebben kellett volna az első osztály követelményeihez szoktatni.
Persze, nem is írtam mást, nem minden esetben igaz egyáltalán, de többségében igen. Az, hogy Bernalékat használta... hát szerintem alapvetően a nép is így tett volna, így, hogy nem hoztunk senkit - nem volt választásunk. Ugyanúgy, ha nem tudtuk volna mondjuk Olmót hozni, akkor Torre játszott volna sokat. Ha elhoztuk volna mondjuk... Bremert, akkor azért tuti, hogy ő kezdő lett volna valamelyik kh hátrányára, vagy ha elhozunk ad absurdum egy Hakimit, alighanem Koundé kh lenne. Ezt inkább a sors alakította szerintem, amiből ő "csak" kihozta a 110%-ot mérhetetlen profizmussal. Sőt, még Chris is kiesett, szinte tuti kezdő lett volna vagy Casado, vagy Cubarsi rovására.culinho írta: ↑2024.10.25. 09:02:28Bence, én alapvetően egyetértek veled, de azért pár dolog, amit akár Flick máshogy csinál, mint itt a fórumon az átlagvélemény volt:
- Bernal, Cassado esete. Mindenki igazolt volna nyáron védekező középpályást. Lehet Flick is és csupán pénz kérdés volt, mindenesetre a nyilvánosság előtt azt mondta, hogy nem prioritás.
- Kounde jobb oldalon tartása, Inigo kezdőtagsága. Tudom utóbbi kényszer is, de a szezon elején a dán még nem volt sérült. Ha beljebb jön Kounde, akkor Fort lett volna a védő.
Csak példákat akartam felhozni, lenne több, lenne Xavitól is. Van számtalan olyan szituáció, amikor mi távolról nem értünk valamit, nem úgy csinálnánk, de ők vannak ott, ők látják a statisztikai adatokat és mostanra számtalan dolog evidens, amit valamelyik edzőnk újjított, elsőre közfelháborodást kiváltva. Csak Cassado esete. Itt még egy hete sokan arról írtak, hogy ok kiscsapatok ellen jó, de a Bayern átrohan majd rajta.
Szóval sok mindent láthatunk mi is, be is igazolódik, hogy több ezer szurkoló közös véleménye sokszor helyénvaló, de azért messze nem minden esetben.
Ez amúgy egy nagyon furcsa dolog. Szerintem az egyik legkevésbé igaz, de sokat emlegetett dolog egy azért viszonylag sok emberrel jelenlévő fórumon (szerintem már ezen is), hogy jajj, az edző jobban tudja. Ez szerintem ordas kamu. Eleve ha így lenne, nem buknának edzők meg, márpedig folyamatos fluktuáció van emiatt.
Fati a sérülése utáni állapota miatt még jó ideig "csak ígéretes" marad (nálam a támadó szekcióban kb. a hetedik helyen áll), viszont nem sok csapatban ül a kispadon Olmo szintű játékos!bence0330 írta: ↑2024.10.24. 18:01:55Meg ennél sokkal rosszabbul nem fogunk már állni, ahogy mostanáig álltunk, sőt, ennél alighanem csak jobban fogunk. Már a BM ellen is jobban álltunk, hogy be lehetett hozni 3 új középpályást legalább a végén. 1-2 hónapig ényleg nem volt egy felnőtt kezdő 11-ünk gyakorlatilag. Lesznek sérülések, de most sokan tértek vissza, a két nagy védőnk télre visszajön, ha csak az egyik egészséges marad, már jobbak vagyunk. Nyilván ha a 3 top támadónk közül kiesne az egyik (leginkább a brazil, de Yamalt és Lewyt is nagyon megéreznénk) több hónapra, az visszaesés lenne. Persze lehet Fati közben berobban, akkor ez is kevesebb stressz lesz. Jelenleg azért a jó rotációt nagyon segíti az hogy hamar agyonnyerjük a meccseinket, ehhez meg kellenek a top, intenzív támadók.
Meg ennél sokkal rosszabbul nem fogunk már állni, ahogy mostanáig álltunk, sőt, ennél alighanem csak jobban fogunk. Már a BM ellen is jobban álltunk, hogy be lehetett hozni 3 új középpályást legalább a végén. 1-2 hónapig ényleg nem volt egy felnőtt kezdő 11-ünk gyakorlatilag. Lesznek sérülések, de most sokan tértek vissza, a két nagy védőnk télre visszajön, ha csak az egyik egészséges marad, már jobbak vagyunk. Nyilván ha a 3 top támadónk közül kiesne az egyik (leginkább a brazil, de Yamalt és Lewyt is nagyon megéreznénk) több hónapra, az visszaesés lenne. Persze lehet Fati közben berobban, akkor ez is kevesebb stressz lesz. Jelenleg azért a jó rotációt nagyon segíti az hogy hamar agyonnyerjük a meccseinket, ehhez meg kellenek a top, intenzív támadók.
Kétlem, hogy "elfogyhatunk" a szezon végére!
Oké, de ez a kifejezésen való lovaglás, erre nincs konkrét magyar szavunk, úgy gondoltam, hogy az "ebben a pillanatban" ezt lefedi, hisz szó szerint azt jelent, amit írtam, ebben a pillanatban. Hogy meddig lehet bővíteni... talán az egész szezonra. Egész Európában a legjobb számok a mieink sok tekintetben, és akik versenyezhetnek vele (Company az egyik volt, még ha nem is a legelső), azok a miénknél komplettebb, erősebb kerettel rendelkeznek, ami azért az edzői teljesítmény megítélésében elég pozitív (csúcskorszakában pl. egy De Zerbira top5-öt mondtam volna a keretéhez képest, de ő persze kipukkadt utána)ElBartimaeus írta: ↑2024.10.23. 23:59:09A hottest kifejezés találó, de azt a feltörekvő, hirtelen jó és érdekes dolgokra mondják, pontosan arra, ami most Flick, nem a legjobbakra.
Egy picit értelmetlenné válik akkor a jelenlegi legjobb edző, hiszen mi alapján méred? Néhány jól sikerült meccs alapján? Akkor tulajdonképp Rossi is a világ legjobb szövetségi kapitánya volt, mert messze túlteljesített a magyar válogatott egész hosszú ideig D kategóriás játékosokkal.bence0330 írta: ↑2024.10.23. 23:27:16
Ez mind igaz (bár szerintem ha Hansinak ténylegesen lett volna edzői pályafutása, lehet előrébb emlegetnénk, de előttünk az elmúlt 20 évben kb csak a Bayernt edzette 2 évig, ahol mindent megnyert, nálunk meg álomszerű focit tol)
De amit írsz, az nem azt jelenti, hogy ebben a pillanatban ki a legjobb, az arról szól, hogy a jelenkor egyik, ha nem a legjobb edzője Carlóval egyetemben. Nyilván ehhez Flick keveset nyert, még ha arányaiban amúgy sokkal jobban is. De ebben a pillanatban szerintem ő a legjobb, angol kifejezésben a "hottest" szót használnám. És azért hasonlítsuk össze Pep keretét Flick-ével.
Ez mind igaz (bár szerintem ha Hansinak ténylegesen lett volna edzői pályafutása, lehet előrébb emlegetnénk, de előttünk az elmúlt 20 évben kb csak a Bayernt edzette 2 évig, ahol mindent megnyert, nálunk meg álomszerű focit tol)ElBartimaeus írta: ↑2024.10.23. 23:22:30Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat.
Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat. Ha Flick az egész szezont lehozza ilyen játékkal, sem mondanám jobb edzőnek, de ettől még elképesztő messze van nálunk. Elég jól mutat, végre komolyabb ellenfél ellen is, az, amit csinál, de miért kell túlzásokba esni?
Áhh. Andris is inkább realista akart maradni. Szerintem épült szépült a Xavi-féle csapat, de tény és való, hogy valami kevésbé klikkelt a játékosok fejében, most felszabadultabban játszanak és ettől magabiztosabbak is. Én azt gyanítom, hogy Xavi sokkal feszesebb (jó, ez egyértelműen látszik), sokkal taktikusabb játékot várt el, amitől nem tudtak arra fókuszálni, hogy tényleg játszák a játékot, mert még nem voltak benne komfortosak. Flick játéka intuitívabb sokkal és egyértelműen a csapat hasznára válik. Mindezzel együtt nagyon sokat lehet köszönni Xavinak, pl Raphi helyét ő találta meg, Yamalt ő kezdte el felépíteni, ő hozta fel Cubarsit, nála robbant be Fermín aki ma 2 gólpasszt adott, Pedri, Gavi (és De Jong) szintet lépett alatta játékban, stb stb.