Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én nem láttam ilyen első fél órát. A góljuk után összekaptuk magukat, ment a letámadás, sokszor még Kane-nek is vissza kellett jönnie a saját tizenhatosához, percekig volt 18-20 mezőnyjátékos a térfelükön (Lewandowski épp hogy mellément lövése, Yamal blokkolása Neuer passza stb. mind 18-30 között). Az utolsó 20 percben pedig ők is sokszor már a labdatartásra mentek, Neuer labdázgatott a belső védőkkel. Hiába volt nagyobb a labdabirtoklás, még a gólokat leszámítva is mi voltunk a veszélyesebbek. Talán Gnabrynak volt egy veszélyes helyről leadott lövése, de csúnyán mellélőtte.andras953 írta: ↑2024.10.24. 17:39:16Hazai pályán 40 % labdabirtoklással, 4:1 arányban győzni - ritkán esik meg, szerencse nélkül ez nem elvárható.
Tegnap az egyébként jobb játékosokból álló Bayern úgy kapott ki tőlünk, hogy az első félórában szó szerint a kapunkhoz szegezett bennünket, és csak a szerencsén és az elrontott utolsó passzaikon múlt, hogy nem kaptunk egy hármast a meccs elején tőlük.
Az első félórában nálunk sem volt a labda, nehéz ezt az időszakot utólag jó játéknak nevezni.
A legjobbkor jöttek Raphinha kontrából született remek góljai, melyekre a meccs képe alapján senki sem számított.
Ezek a váratlan gólok mentálisan megtörték a németek önbizalmát, lendületét, amelyen az egyébként minőségi négyes cseréjük sem tudott már - szerencsénkre - segíteni.
Jól és szerencsésen alakult tehát szerintem számunkra ez a meccs, megilleti a dícséret érte a fiúkat, ajnározás azonban talán még nem.
Azon túl, hogy kb az elmúlt 8 éven keresztül nem sokra jutottunk az alibi jellegű 50% feletti és ezer oldalpasszos "uraltuk a meccset" - fogalomzavaros és tévhitű - labdabirtoklással, létezik a hatékonyság fogalma, amiben korábban viszont éppen az ellenfeleink múltak bennünket felül és még a szerencse sem kellett nekik ehhez. (talán a miénkhez sem annyira, hogy ezt így kiemeljük - szerintem)
Szerintem linkeltem is ide.
Azért nem volt ez annyira rossz. Baldé elég sok versenyfutást megnyert, Pena meg szemmel láthatóan komfort zónán kívül, de folyamatosan kijárt söprögetni, szinte végig sikerrel. Tavaly ezeket nem merte megcsinálni, és a megelőző felszabadítások hiánya miatt rengeteg gólt nyeltünk be. A meccs elején rögtön menteni kellett Kane elől. Nyilván van még hova fejlődni, de bőven vállalhatóan játszottak, mégha nem is tökéletesen.Atlantis írta: ↑2024.10.24. 13:21:15Azért arról is megemlékeznék, hogy Penya viszont rengeteget bizonytalankodott (nem megfogott labda, visszatáncolás miután kiindult, stb.), és nekem Baldé sem tűnt igazán magabiztosnak tegnap. Védekezésben sokszor megverték, eladott labdája sem egy volt, támadásban pedig az elfutása nem tudom 1nél többször bejött-e. Megnéztem a statisztikákat, hogy jól emlékszem-e és valóban: 0 megelőző szerelés, 0 tisztázás, 1 darab blokk, pedig sokszor támadtak az Ő oldalán is.
Valahogy egyelőre nem találja Balde azt a formáját amivel Albát kiszorította, Penya pedig egyelőre nem érzem, hogy rácáfolt volna Szczesny idehozatalára.![]()
Rakitic nyilatkozta múltkor, hogy úgy érezték mindenkinél jobbak, ezért sokszor nem adtak bele mindent. Ha az a generáció így ment volna minden meccsen, pár BL trófeával többünk lenne most. Akkoriban azért tele voltunk zsenikkel.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.24. 13:06:09https://barcauniversal.com/28-km-the-di ... vs-bayern/
28 megtett kilométer a különbség a 2 meccs között
25 év óta először nyertünk meccset ilyen alacsony labdabirtoklással a BL-ben (43%)
Most akkor mégis számít a fizikai felkészítés, amiben Valverde mester nem nagyon hitt a nyilatkozata alapján?
Lehet meccset nyerni úgy, hogy nem mi birtokoljuk többet a labdát?
Persze lehet, hogy csak a tegnapi meccs utáni öröm, vagy az idei 3,3 rúgott gól/meccs mondatja ilyen formában velem, vagy lehet, hogy tényleg szükség volt már a stílusunk megreformálására.
Hálám üldözni fog. Nagyon köszibence0330 írta: ↑2024.10.24. 10:35:25https://soccerfullmatch.com/uefa-champi ... 23#tab_ch2
Ha a highlightsra kattintasz, bármelyik link jó a 3 közül. (Ha felette a "TNT Sports"-ra, akkor teljes meccset is megnézheted, ha érdekelne, az ok.ru-s linkek kicsit jobbak mint a többi, félidőnként van feltéve)
Akármelyik is, a watch-ra kattints, ne a downloadra.
https://soccerfullmatch.com/uefa-champi ... 23#tab_ch2
A Bayernen túl vagyunk - meg Flick is túl van. De vajjon az agyontájékozott szurkolóink mikor fogják elhinni, hogy a Barca új korszaka kezdődött és sok játékosunk a nemzetközi élvonalba tartozik?bunga írta: ↑2024.10.21. 11:51:18Kétségtelen, hogy idegenben is a Bayern az esélyes. De ez Flick meccse lesz igazában. A Bayernről mindent tudnia kell. Nomeg a saját keretéről is. Tőle függ az összeállítás és a taktika és ezeken meccs közben is igazíthat. Miért ne produkálhatna egy jó kis meglepetést? De ha ez netán nem sikerülne, akkor se az edző fejét kellene követelni.
Örülök a győzelemnek.
Feltűnően sok volt a könnyed és látványos csel, sokkal több, mint egy-egy bajnoki meccsen. És végig azt éreztem, hogy ezek nem öncélúak, hanem a Bayern szempontjából iszonyúan demoralizálóak lehettek, hozzájárulhattak az önbizalmuk elveszítéséhez.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.23. 22:58:51Raphi tanári, de Yamal és Pedri az, akit egyszerűen öröm nézni, folyamatosan hozzák a gyönyörű, könnyed cseleket, játékosságot, ami annyira jellemző volt a Barcára és mégis kezdett eltűnni.
Nagyot tévedtem. Bár az első pár perc alapján ez lehetett volna másképp is, annyi idő alatt lőtt két gólt, amiből egyik pár centis les volt. Van az az alternatív univerzum, ahol 4-el végez, de szerencsére Flick nem foglalkozott ezzel. Ha ott szétesünk, ami a szerintem azért jogos PTSD-s félelmem volt, valahol 4 körül állt volna meg.