Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Idén Valverde mellett a legfontosabb játékosuk. Legalább 2-3 meccset neki köszönhetnek. A Stuttgart ellen is simán lehetett volna fordított a végeredmény.bence0330 írta: ↑2024.10.23. 19:49:10Tavaly is azt hittük, és BL-t nyertek Luninnal. Szinte biztosra veszem, hogy ha Pena védett volna ott, akkor is abban a győztes mentalitásban olyan magabiztosana védene, mint a grundon, és behúzták volna vele ugyanúgy. Egyszer majd lebomlik ez az aurájuk, de szerintem nem most. Ettől függetlenül egy hangyányi könnyítés tényleg lehet.PorSiempre írta: ↑2024.10.23. 13:00:51Rodrygo után Thibault is kihullott...
Ez némi könnyítés nekünk ..
Mondjuk pont ellenünk nem volt elég sokszor az aura, elkaptuk őket párszor akkor is, amikor Európában nem tudta senki megállítani őket. Mindkét csapat jól hangolt a meccsre, de a forma szerintem most melletünk szól, még idegenben is úgy érzem, jók lehetünk.bence0330 írta: ↑2024.10.23. 19:49:10Tavaly is azt hittük, és BL-t nyertek Luninnal. Szinte biztosra veszem, hogy ha Pena védett volna ott, akkor is abban a győztes mentalitásban olyan magabiztosana védene, mint a grundon, és behúzták volna vele ugyanúgy. Egyszer majd lebomlik ez az aurájuk, de szerintem nem most. Ettől függetlenül egy hangyányi könnyítés tényleg lehet.PorSiempre írta: ↑2024.10.23. 13:00:51Rodrygo után Thibault is kihullott...
Tavaly is azt hittük, és BL-t nyertek Luninnal. Szinte biztosra veszem, hogy ha Pena védett volna ott, akkor is abban a győztes mentalitásban olyan magabiztosana védene, mint a grundon, és behúzták volna vele ugyanúgy. Egyszer majd lebomlik ez az aurájuk, de szerintem nem most. Ettől függetlenül egy hangyányi könnyítés tényleg lehet.PorSiempre írta: ↑2024.10.23. 13:00:51Rodrygo után Thibault is kihullott...
Én sem értem, hogyan hozhatják így a meccseket. Vagy hatalmas mákjuk van (Soci, Celta, LP, de még idevenném a VfB-t is)) vagy jönnek a rendszeres büntetők (Las Palmas, Soci, Betis), amivel sikerül valahogy pontot szerezni.bence0330 írta: ↑2024.10.19. 23:42:57Igen, a Celta egész meccsen egyszerűen jobb volt. Döbbenet, hogy úszik meg a Madrid sorozatban ilyeneket, életemben nem láttam nagyobb anomáliát, mint az ő sorozataik. Nem az, hogy sokat nyernek, így is remek csapat, remek játékosokkal, de ilyen 42 meccses veretlenségi, atyaég, a negyedénél legalább győzelmet érdemelt volna az ellenfél.
Az első félidőben nem tudom, mire gondolsz, de Mbappét úgy szerelte le többször 1v1-ben, mintha falba ütközött volna a francia, meg mintha gyerektől venne el játékot a 16-oson belül, simán utolérva, kristálytisztán. El is küldték onnan a teknőcöt utána befelé, semmit nem tudott kezdeni vele a világ egyik, ha nem a legjobbja. Gólt már középen mozogva szerzett.
Nem kell kezdőnek jönnie feltétlen. Jelenleg simán az lenne, de nem tudjuk, hogy Chris és Ara mennyi játékpercet tud eltölteni a visszatérésük után. Gyanús, hogy sokat lesznek sérültek.
És tökéletesen illeszkedne a feltolt védelmi vonalhoz a sebességével és a relatív jó labdakezelésével. És ha Aráék érkezésével ki is szorulna, hát nagyon nem mindegy, hogy amikor ők épp nincsenek, akkor Mbappééknak meg Adeyemiknek, Nunezeknek a 27-8 km/h végsebességű Cubarsi-Inigo párost, vagy a 34-5 km/h végsebességű Mingut kell lefutniuk. Mint ahogy az sem, hogy beállíthatod Koundét középre, ha akarod,, vagy feltolhatod Christ középre, ha épp az kell. Az elmúlt 2,5 évben óriási hiány volt, hogy gyenge cserék voltak helyette, rendre mentek el az ilyen Inter féle meccsek a csigalassú, bizonytalan védőinken.
Távolról sem olyan jó akár játékban, akár számokban nézzük. Gyakorlatilag csóró szenved a pályán, ráadásul nemhogy a kémia nincs meg Mbappéval és Viniciusszal, inkább rontják egymás teljesítményét (8 meccs, 0 gól, 1 assist). Ahogy az előbbi kettő is sokszor kiveszi egymást a játékból. (10 forduló után együtt rúgtak 6 akciógólt, már ez is sok mindent elmond)
Ez a meccs 2 hete dőlt el, amikor Moriba passza után elcsúszott, bele az ellenfélbe egy pirosért, és a reklamáló kapitány is megkapta a pirosát. Egyesek szerint pont véletlenül a tegnapi meccs előtt.bence0330 írta: ↑2024.10.19. 22:38:17Hát én nem tudom, fejlődött-e, az új posztján biztos, de alapvetően minőségben ugyanezt csinálta nálunk is, védekezésben mindenképp, khként simán, már a bemutatkozása környékén is. JH-ként kicsit nyilván bele kellett nőnie, de nálunk már kb balhátvédként is volt tolva, aztán meglepődtünk, hogy ott nem kimagasló, de egy közepest bárhol megütött. Az elmúlt 5 évünk legnagyobb hibája volt elküldeni, mert 1-2 másik volt, de ott legalább anyagi okai is voltak. Itt szimplán csak sportszakmai. Úgy döntöttünk, hogy olyan remek anyagi helyzetben vagyunk, hogy egy labdával erős, magas, erős, a liga leggyorsabb játékosa nekünk nem kell kis fizetésért. Belekerült pát BL helyünkbe és meccsünkbe.
Az oldaláról gyakorlatilag nem érkezett Madrid támadás, mindezt úgy, hogy a világ két legjobb balszélsője volt vele szemben a pályán, akiket kb miatta a végére beljebb is vezényelt Ancelotti, mikor Mbappé már harmadszor ütközött falba vele.
Nem hiszem el, a Celta 2 góllal nyerhetett volna ma.Olyan támadósorral, mint a Madridi, ez ma valami 6-1 lett volna.
Szerintem ugyanolyan jó idén, mint volt tavaly a jobb formájában, csak a szerepköre miatt villogni nem tud, nem ér oda a kapu elé onnan. Rendre a meccseik legjobbja, csak nem látványos ebben a visszavont, szinte vkp szerepkörben.
Hazai, potenciálisan téltől még hazaibb vonatkozásban meg Mingueza nem először húzza be a sorompót teljes magabiztossággal Mbappé előtt.Mascherano14 írta: ↑2024.10.19. 21:10:27Celta nagyon jól nyomja a real ellen, mutatja nekünk is hogyan lehet könnyedén átjátszani őket. Eddig elbénázták a legnagyobb 1-1-et is, majdnem büntetett is a real. Jó meccsnek tűnik!
Akkor a BL-lel sem tudsz mit csinálni. A csapatok többsége ott sem akar kevesebb meccset. A csapatok többsége örül, hogy ott lehet, pénzhez jut, megmutathatja magát. Emellett azt se feledjük, hogy a BL-ben annak idején 2 csoportkör volt, így 16 csapat kapásból minimum 12 meccset játszott. Ahhoz a szinthez képest nincs meccsszámnövelés a BL-ben, sőt.
Itt elsősorban a sűrűséggel van baj. Nem azzal, hogy szezon végen plusz néhány meccsre jön ki. Most 20 nap alatt lejátszottunk 7(!) meccset, abból ötöt idegenben.gránit írta: ↑2024.10.08. 14:22:40Én biztosan nemKedvencem még, amikor a plusz 2 BL-meccs miatt megy a panszkodás, miközben a bajnokságban tucatszámra játszuk a töltelékmeccseket.
A klubszezont és a válogatottszezont el kellene különíteni. Most kb minden második meccsen megsérül valaki, egy válogatott szünet alatt meg játszanak két meccset, így szinte garantált, hogy minden válogatott szünetben le fog sérülni valaki.
A bajnokság szerintem lehetne akár 10-12 csapatos is, egy mostaninál komolyabb nemzetközi bajnokság érdekében. Csak hát a Liga miért is hozna ilyen döntést? A ki nem selejtezett csapatok hálásak, és szavazatokat jelentenek. Újra is választották tavaly Tebas-t.