Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyedüli problémás részt a felezővonalig feltolt védelmi vonalban látom. Ha esetleg nem tudjuk a középpályásaikat kikapcsolni, vagy a védőik rájönnek, hogy fel kell rúgni a labdát a térfelünkre, akkor a versenyfutással lehetnek nagy bajok. Vini és Mbappe egyik sem egy kategória az Inigo/Cubarsi védelemmel.Peter írta: ↑2024.10.25. 03:17:52Régen vártam ennyire zsigeri érdeklődés miatt el clasico-t.....![]()
Egyszerűen kiváncsi vagyok, valahol ugyanígy voltam a Bayern meccs előtt is. Nem tippeltem magamban sem, nem latolgattam esélyeket sem, egyszerűen nézni akartam.
Ugyanez a helyzet most is. A Real BL győzelme után azt írtam, hogy erődemonstrációt láttunk.....a tegnapit még nem sikerült jellemeznem, szokatlan volt ízlelgetni a sikert, inkább azt élveztem, de valami olyasmit írnék, hogy "focidemonstrációval" kellően kihívóan válaszoltunk a Realnak.
Régen vártam ennyire zsigeri érdeklődés miatt el clasico-t.....
Szerintem minden azon múlik, mennyi kaput eltaláló lövést engedünk nekik. Elől elképesztően gólerősek vagyunk, nincs kétségem afelől, hogy képesek vagyunk őket is megszórni. A nagy kérdés szerintem az, hogy ők hányszor találják el a mi kapunkat. Szerintem nekik is tudunk adni egy négyest. Csak ha kapunk öt kaput eltaláló lövést, akkor lehet, hogy még ez sem lesz elég. A Bayern is ellen is ez volt a kérdés. Megszórtuk őket, de ha nem egyszer találják el a kapunkat, hanem ötször, akkor ők nyernek. Kettőből kettőt csont nélkül belőttek a lesgóllal együtt. De itt véget is értek a lehetőségeik, és ez volt az egyik kulcs a remek indításaink és befejezéseink mellett. Ha több kaput eltaláló lövést engedünk nekik, még a négy szerzett gól sem biztos, hogy elég. De nem engedtünk nekik többet.Peter írta: ↑2024.10.24. 18:36:59a kiugró sikerek is szerves részei egy egészséges fejlődési folyamatnak. (pofonok is azok, lesznek is igen, de anélkül szintén nem lesz fejlődés sem).
Mindezen az sem fog változtatni, ha a Real kicsit komolyabbat ütne rajtunk, mert ők a németeknél is magasabb minőségű ellenfél
Jó, de nem azt csináljuk, mint a Madrid.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.21. 15:12:53És ezért utáltam meg a Madridot. Éveken át így hullottak nekik a címek, aránytalanul sok meccsen játszottak borzasztóan, ahol valahogy mégis nyertek (mint pl a Celta ellen most a hétvégén). Random, nem kijátszott támadások, kikényszerítetlen hibák kihasználásából. Most 5 gólunkból 4 ilyen volt nekünk is. És nem az első ilyen meccsünk. Első, második góljaink meg szinte kizárólag ilyenekből születnek, utána meg szépen kihasználjuk a fellazult védelem hiányosságait.
Ezt nem mondhatod komolyan! Még te is kiemelted, hogy mennyivel jobban működik a letámadásunk, mert abból egyből veszélyesebbek vagyunk. Kifejezetten jók vagyunk átmenetekből, kifejezetten jók vagyunk egész pályás kontrákból is és kifejezetten sokat játszunk ezekre a nem rendeződött védelmekre. (Pedri gólja is ékes példa erre, jó védekezésből 2 húzással Yamalhoz került a labda, akihez felfutott 5 társ segíteni.)
És ezért utáltam meg a Madridot. Éveken át így hullottak nekik a címek, aránytalanul sok meccsen játszottak borzasztóan, ahol valahogy mégis nyertek (mint pl a Celta ellen most a hétvégén). Random, nem kijátszott támadások, kikényszerítetlen hibák kihasználásából. Most 5 gólunkból 4 ilyen volt nekünk is. És nem az első ilyen meccsünk. Első, második góljaink meg szinte kizárólag ilyenekből születnek, utána meg szépen kihasználjuk a fellazult védelem hiányosságait.
Ezt nem mondhatod komolyan! Még te is kiemelted, hogy mennyivel jobban működik a letámadásunk, mert abból egyből veszélyesebbek vagyunk. Kifejezetten jók vagyunk átmenetekből, kifejezetten jók vagyunk egész pályás kontrákból is és kifejezetten sokat játszunk ezekre a nem rendeződött védelmekre. (Pedri gólja is ékes példa erre, jó védekezésből 2 húzással Yamalhoz került a labda, akihez felfutott 5 társ segíteni.)
Cubarsi és Inigo a két leglabdabiztosabb védőnk Koundéval kiegészülve. Chris is tanár volt ebben. Baldé sok necces helyzetet meg tud oldani egymaga. Gavi és Pedri stabilizálnak nagyon sokat a középpályán, illetve De Jong jó lehetne oda ilyen tekintetben. Casádo kérdőjel, eddig nagyon jól megoldotta a szerepet, viszont hozták már zavarba. Más szóval, még ha gyengébbek is a mostani védőink sebességben, pont, hogy nem a labdakihozatalban leszünk elesve, amiben amúgy sem a védők játszanak akkora kulcsszerepet. Ha a csapat szintű védekezést nézzük, akkor meg a nyomáshelyezés nem a védőkön múlik, hanem többnyire a támadók és a középpályások koordinálásán.
Mindenesetre egy állapotfelméréshez megfelelő alkalom lesz ez a hét.
Az egy nagyon jól sikerült meccs volt játékképre, csak az egy épp eléggé szétesett, harmad olyan jó Bayern volt, a mi hátsó alakzatunk meg úgy nézett ki, hogy Araujo, Christensen, TS. A mostanit inkább le sem írom, nem európai porondra való, a kapusunk még csak nem is spanyol első osztályba. Nem tudom, ott direkt kontráztunk-e, talán igen, de ott volt mire, világelit védőink voltak. Gránit írta, lehet, hogy nincs megoldás, a jelen kerettel sajna ez szerintem stimmel. Nem tudom elképzelni, mivel tudnánk megúszni a gólzáport. Ha visszaállunk, gyenge minden védekező játékosunk, ráadásul nem vagyunk túl jók átmenetekben. Ha feltoljuk a védelmet, megfutnak, de akár mi is vághatunk néhányat, persze akármennyire szidják a BM-esek a Kim-Upamecano duót, azért az nem egy Sevilla védelem. De szerintem meglesz oldva a dolog, nem a miénk lesz a választás, védekeznünk kell majd hősiesen 90 percig.
Talán valahol félúton.gránit írta: ↑2024.10.21. 09:01:26Ezen a héten eljön az igazság pillanata, és megtudjuk, mennyire is vagyunk jók.
Ha sok lövést kapunk, végünk. Ha visszaállunk, magunkra húzzunk az ellenfelet és lövéseket engedünk, végünk. Ha feljebb toljuk a védekezésünket és megpróbáljuk az ellenfeleket távolabb tartani a kaputól, az is egy felelőtlen kamikaze végkifejletbe torkollhat. Mivel nincs középpályás védekezésünk és nincs kapusunk, lehet, hogy nincs jó megoldás. Talán egy hibátlanul kivitelezett lestaktika menthet meg minket. De ha néhányszor mögénk tudnak kerülni les nélkül, akkor nagy baj lesz.
Szerintem Lewy lőtt egyet nem túl régen, akkor volt róla szó, hogy Ferráné volt az utolsó. De nem jut eszembe, mikor.