Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Peter
Director del Fútbol

2024.10.06. 16:12:29

gránit írta:
2024.10.06. 13:53:23
A mostanában mgszaporodott izomsérülések oka meg leginkább az, hogy rengeteg természetellenes erőítőszert szednek ma a sportolók, a nem természetesen fejlődött izmok pedig nem kötődnek úgy, mint a természetesek, így könnyebben megsérülnek, szakadnak.

Egyszer el kellene játszania az UEFA-nak egy lefojtott szezont, felére csökkentve a meccsek számát,
Az izomzat gyorsabb növelése (naturálban is) elérhető a koncentráltabb kiegészítőkkel és ez átmenetileg becsapós, mert rövid távon úgy tűnik, hogy gyors a fejlődés, de aztán az izmokat tartó ínak szakadása ezt megbosszulja.
Testépítők sérülései detto. Izom nő, erő nő aztán bekopog az izmokat tartó inak leszakadása.
A köznyelv izomszakadásról beszél, miközben ez a valóságban legtöbbször az izmokat tartó "szerkezet" sérülése.
Lassabb, türelmesebb fejlődés hosszabb távon kifizetődőbb, de "sokat akar a szarka...."

Fele meccs lenne, mindenki duzzadna energiával, hűbelebalázs módján menne minden, aztán kérdés, hogy valóban kevesebb lenne a sérülés? Nem vagyok meggyőződve erről, de érdekes gondolat.
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.06. 16:02:44

El Sie7e írta:
2024.10.06. 14:11:29
4 ACL volt csak és mindegyik szerencsétlen mozdulat volt. Militao,Courtois,Alaba és most Carvajal, illetve az ifiben volt még ACL a nyári felkészülés alatt szintén kontakt után. Egyébként ha eltekintünk a férfi focitól a női fociban súlyosabb a helyzet. Ott mint a pestis terjedt el az ACL sérülések az elmúlt években. Egyszerűen már olyan terhelést kapnak amit nem bírnak el. A tavalyi női vb-t 37 játékos hagyta ki ACL miatt.
Most akkor ez csak szerencsétlen mozdulat vagy túlterheltek a játekosok?
Mert szerintem mindkettő, és erre írtam, hogy a Real gálakezdője csapágyasra volt járatva az utóbbi években.

Fabrizio írta ki ezt a 9 esetet, később rakott hozzá képet, ebbe Ő beleszámolta a női meg az utánpótláscsapatot is.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2024.10.06. 14:22:50

Mert ha kevesebb lenne a meccs, akkor egy ilyen szituációban nem fog elszakadni az elülső keresztszalagja?

A kupameccsek számát még csökkentették is Spanyolországban. Csökkent a sérülések száma?
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.10.06. 14:11:29

21 eb eltolva 20-ból utána és persze nemzetek ligája, 22 vb miatt szétvágva az egész év 23 nemzetek ligája és eltolt befejezés mindennek a téli vb miatt és már kezdődött is a szezon, 24 eb+copa megint. 1 héttel az eb vége után már indult is az előszezon, 2-3 héttel az eb vége után már európai szuperkupa volt. Igenis sok a meccs. Ezek a sportolók az abszolút csúcsra vannak járatva de lassan 0 regenerálódási idő van a meccsek között és már nyáron sincs meg a szabad 1-2 hónap amikor lehetne töltődni.
davi10 írta:
2024.10.06. 13:59:04
13 hónap alatt 9 ACL sérülés a Real-nál. Nem lehet, hogy ott csinálnak valamit nagyon rosszul?
Máshol is mintha megnőttek volna ezek az esetek, de messze nem ilyen arányban.

Lehet Pintus-t isteníteni, de amennyire én láttam abnormális módon szét volt hajtva a "gála" csapat ott az elmúlt években, és az elmúlt 2 év Bellingham, MBappe igazolása nem elég arra, hogy a kp-t vagy a védelmet tehermentesítse.
4 ACL volt csak és mindegyik szerencsétlen mozdulat volt. Militao,Courtois,Alaba és most Carvajal, illetve az ifiben volt még ACL a nyári felkészülés alatt szintén kontakt után. Egyébként ha eltekintünk a férfi focitól a női fociban súlyosabb a helyzet. Ott mint a pestis terjedt el az ACL sérülések az elmúlt években. Egyszerűen már olyan terhelést kapnak amit nem bírnak el. A tavalyi női vb-t 37 játékos hagyta ki ACL miatt.

"The increase in interest in women’s football has seen a rise in professionalism and also meant a rise in the demands put on players’ bodies. International players have not had a summer break since 2020. Since then, they have had the delayed Tokyo Olympics in 2021, Euros in 2022, and World Cup in 2023. Now, for some teams, there is the Paris Olympics this summer, the Euros in 2025 and then a break in 2026 before the 2027 World Cup."

Ez a női fociról egy cikkben van ahol az ACL válságról írnak. 7 év alatt lesz 1 szabad nyaruk. Elmebeteg meccsszámok. Köszi FIFA és UEFA, hogy megmentettétek a focit.
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.06. 13:59:04

13 hónap alatt 9 ACL sérülés a Real-nál. Nem lehet, hogy ott csinálnak valamit nagyon rosszul?
Máshol is mintha megnőttek volna ezek az esetek, de messze nem ilyen arányban.

Lehet Pintus-t isteníteni, de amennyire én láttam abnormális módon szét volt hajtva a "gála" csapat ott az elmúlt években, és az elmúlt 2 év Bellingham, MBappe igazolása nem elég arra, hogy a kp-t vagy a védelmet tehermentesítse.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2024.10.06. 13:53:23

20 éve sokkal kevesebb volt az ilyen jellegű kontakt. Ráadásul lábbal erőltetik ezeket a kontaktokat, ami a legrosszabb. Megnéztem az esetet, ezt csúnyán benézte Carvajal. Már nem volt ott a labda, de ő még azért oda akarta tenni a lábát, és neki fájt jobban. Ma mindenki mindenhova oda akarja tenni a lábát. 20-30 éve ha egy játékosnak nem volt esélye elérni a labdát, nem akart mindenáron kontaktot kicsikarni.

Bernal sérülése hasonló volt. 20 éve egy védő nem a lábát teszi oda, hanem fogja és lerántja az ellenfelét, vagy simán nekimegy és leütközi testtel (így jár az a vkp, aki nem tud ütközni, utalva arra a vitára, hogy kell-e tudnia egy vkp-nak ütközni; bizony kell). Most lábbal erőltetik ezeket, ami sokkal kockázatosabb.

Minden nyáron van válogatott torna? Nekem ez új. A kupameccsek számát is csökkentették. Attól, hogy kevesebb lenne a meccs, Christensen ugyanúgy lesérülne az első meccse után. Fermín a negyedik meccsén sérült le ebben a szezonban. Ha nem 60 meccset játszanának, hanem 40-et, akkor nem rúgják le a negyedik meccsén? Olmót lerúgták a harmadik meccsén. Ha fele ennyi meccset játszanának, nem rúgnák le a harmadik meccsén? Sőt, egy rövidebb szezonnal még jól ki is tolnának a sérültekkel, mert visszatérni is kevesebb esélyük lenne. Így legalább a szezon végére visszatérhetnek egyesek, úgy meg a szezon nagyobb hányadát hagynák ki.

A mostanában mgszaporodott izomsérülések oka meg leginkább az, hogy rengeteg természetellenes erőítőszert szednek ma a sportolók, a nem természetesen fejlődött izmok pedig nem kötődnek úgy, mint a természetesek, így könnyebben megsérülnek, szakadnak.

Egyszer el kellene játszania az UEFA-nak egy lefojtott szezont, felére csökkentve a meccsek számát, hogy mindenki lássa végre, hogy nem a meccsek száma a legfőbb oka a sérüléseknek. A szezon legelső meccsén már jönnének a sérülések, a másodikon is, harmadikon is stb, és még vissza sem tudnának térni a szezon végére, a rövidebb szezon miatt.

Azzal teljesen egyetértek, hogy kevesebb mikiegérmeccsre lenne szükség.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.10.06. 14:01:14-kor.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.10.06. 11:05:58

Carvajal “has been diagnosed with a rupture of the anterior cruciate ligament, a rupture of the external collateral ligament and a rupture of the popliteal tendon in his right leg.”

Ment minden. Minimum 8-10 hónap és utána kiderül visszatérhet-e egyáltalán. Nyáron lejár a szerződése amit szerintem 1 évvel meghosszabítunk ahogy szoktuk ilyen esetekben.

Közben Vinicius is kidőlt pár hétre egy nyak sérüléssel.

14 hónap alatt a 4-ik ACL a csapatban. Nem is emlékszem, hogy 20 év alatt lett volna ennyi ACL a csapaton belül most meg 1 év alatt. Igazán kiváló ez a sok mikiegér meccs és a minden nyárra bepréselt válogatott tornák. Most nyáron se lesz pihenés mert a FIFA megmentette a focit és jön a [auto_cenzúra] tornája amit senki se akar megvenni és szponzorálni de így jövőre is maradnak ezek a sérülések.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.06. 08:39:09

Carvajal 32 éves kora még nem annyira sok, de éveken át alig volt rotálva, nyáron végigjátszotta az EB-t, a szeptemberi válogatott meccseket, gyakorlatilag csere nélkül.

A nevek alapján elit támadói ellenére a Madrid alig tud kidolgozott helyzetből gólt lőni, tegnap is két távoli lövésből lettek a gólok. Nem játszanak szórakoztató focit.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.06. 01:03:40

El Sie7e írta:
2024.10.05. 23:16:21
Nem egy szép látvány
Ez nagyon nem, az élőben ez nem jött át.... :mrgreen:
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.10.05. 23:30:45

bence0330 írta:
2024.10.05. 23:23:41
Na, én kikapcsoltam a 80. perc körül, ez tényleg durva. Jobbulást neki.

Most épp elég jól álltok ezen a téren, igazából csak Alaba volt sérült, de mondjuk Vasquez nyilván nem egy életbiztosítás ott.
Alaba 1 éve, most még Brahim 3-4 hónap, Courtois is pár hétre kidőlt emellett Mbappé is sérült és Rodrygo is és Militao is. Rodrygo bejött és az első futás után fogta a hátát amivel bajlódik. Be se kellett volna hozni. És most Carvajal a szezonra fixen de valószínű végleg. Lucasnak elő kell vennie a formát és nem lenne gond de nem Dani. Ifiből talán feljön Fortea akit nagyon harangoznak de nem látom, hogy egy ifire bíznánk egy évet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.05. 23:23:41

Na, én kikapcsoltam a 80. perc körül, ez tényleg durva. Jobbulást neki.

Most épp elég jól álltok ezen a téren, igazából csak Alaba volt sérült, de mondjuk Vasquez nyilván nem egy életbiztosítás ott.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.10.05. 23:16:21

20 rohadt másodperccel a vége előtt. Majdnem 33 évesen ez sanszos, hogy karrier vég neki. 14 óta alapkezdő, minden sikerben benne volt de ez most csoda lenne ha ebből még látnánk. Hatalmas harcos, igazi madridista aki Di Stefánóval együtt rakta le az alapkövet Valdebebasban. Remélem még visszatér a csapatba de ez nagyon fájó búcsú így.

Nem egy szép látvány
https://pbs.twimg.com/media/GZJ7B_0WoAA ... name=large
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.05. 23:11:12

Jó kis rangadó volt,esélyes végül nyert. Eredményben sima,de játékban a sárgák bőven felvették a versenyt. Carvajal valószínű kiesése nagy érvágás viszont a Rm-nak.

Nekünk Alaves ellen kötelező három pont holnap
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.10.05. 22:35:43

Azért ahogy megy előre a meccs, egyre jobban uralják azt, főleg a középpályát.

Na, közben el is dőlt, érett.

Amúgy remek altató, ők meg legalább ebben nem fáradnak el. :)
Ami fura, hogy mintha a Villarreal sem akarna nyomni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.05. 22:31:21

Nagyon rossz meccs ez, de a Real be szokta húzni az ilyeneket. Jó lenne, ha mégsem így történne, szerezhetnénk egy kis előnyt, amíg ilyen szendedős formában vannak. Azért szerintem előbb-utóbb javulni fognak, Mbappé és Bellingham is hónapok óta gyengég, de ez nem lesz mindig így.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.05. 22:20:00

bence0330 írta:
2024.10.05. 21:40:54
Az első 20 perc klasszikus Reál meccs volt, a Villarreal szétfocizta őket kapufával, nagy helyzetekkel, a Madrid meg egy megpattanóból lőtt egy gólt. Azóta legalább a Reál is belejött.
Otthon vagy így vagy úgy de behúzzák, most se gáláznak. Viszont az idegenbeli meccsekben mindig benne van a pontvesztés.

Madridban eddig 5/5, idegenben 5/1 a győzelmek száma, de az a Soci elleni meccs is inkább a szerencsén meg a bírón múlt.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.05. 22:16:07

Elég ikszes meccs de egy megpattanó a különbség eddig.

Villarreal játékosok edzésen gyakorolják ne fussanak lesre :)
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.10.05. 21:40:54

Az első 20 perc klasszikus Reál meccs volt, a Villarreal szétfocizta őket kapufával, nagy helyzetekkel, a Madrid meg egy megpattanóból lőtt egy gólt. Azóta legalább a Reál is belejött.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.05. 21:02:59

Na lássuk, a szezon eddigi egyik legnagyobb spanyol rangadója,táblázat és forma alapján. Rm otthon tartja a 3 pontot,vagy a tengeralattjáró kilövi a spanyolok egyik zászlóshajóját. Érdekes meccs lesz.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.10.05. 20:55:08

Azért a Reál sorsolásának ez a része nem gyenge, ATMA-Villarreal egymás után, aztán egy Celta-Dortmund-Mi... Hátha ma is pontot buknak a Villarreal ellen, nem teljesen esélytelen.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.01. 17:57:10

brazilfan írta:
2024.09.30. 08:10:45
Nem tudom, hogy a mi madridi meccseink milyenek lesznek, de ez a tegnapi Atletico–Real botrányos volt, nemcsak a szurkolók és a kényszerszünet miatt, hanem a rengeteg szabálytalanság, reklamálás, és emiatt a folyamatos, gördülékeny játék teljes hiánya miatt.
Igaz, hogy csak a második félidőt láttam, de egyetlen szép, látványos, ügyes megoldást sem láttam. Talán a legvégén, amikor Correa finoman elhúzta a labdát Courtois lába elől, de azt is csak a lassításkor lehetett látni.
A küzdő jelleg dominált, vagyis unalmas, rossz meccs volt.

Mi sokkal jobbakat szoktunk velük játszani.
Pedig a második félidő szintekkel jobb volt, mint az első. Akkor kb. mindkét csapat úgy játszott mintha 2:0-ra vezetne. Ha a Realnál volt a labda ők kezdtek el félpályánál oldalra, hátr passzolgatni, ha az Atmánál, ők csinálkták ugyanezt és mindkét részről nulla letámadás, 11 emberrel 40-45 méteren belül.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.09.30. 10:56:17

brazilfan írta:
Nem tudom, hogy a mi madridi meccseink milyenek lesznek, de ez a tegnapi Atletico–Real botrányos volt, nemcsak a szurkolók és a kényszerszünet miatt, hanem a rengeteg szabálytalanság, reklamálás, és emiatt a folyamatos, gördülékeny játék teljes hiánya miatt.
Igaz, hogy csak a második félidőt láttam, de egyetlen szép, látványos, ügyes megoldást sem láttam. Talán a legvégén, amikor Correa finoman elhúzta a labdát Courtois lába elől, de azt is csak a lassításkor lehetett látni.

Az utóbbi évek tendenciája, hogy az Atletico ellen jók szoktunk lenni, a Real ellen meg rendre égünk. Utóbbiban meglepő lenne a változás, az Atletico ellen meglátjuk. Idén elég kreatívak voltak eddig.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.09.30. 09:04:52

Az Atleti nagyon megváltozott, persze jobb kerettel, lehet labdát tartani, járatni és támadni a real ellen is. Ötlet az kevés volt mindkét csapattól. Viszont az Endrick nagyon masszív, jó csatának tűnik.
Ami tetszett, az a játékvezető, elég nehéz meccs, de senki sem róla beszél, tehát jó volt.
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330

2024.09.26. 14:49:26

18Barca99 írta:
2024.09.26. 14:36:35
Tudom kicsit OFF, de még ehhez annyit, hogy én már annak is örülnék, ha érteném, hogy mi a piros és mi nem :D. Ferran Torres belépője tegyük fel piros volt, még ha nem is volt szándékos, szimplán ész nélkül ment oda. Oké. Akkor kérdezem én naívan, ez itt 1:35-nél tegnap miért nem piros? https://www.youtube.com/watch?v=xJBEYbU ... tArgentina
Hát igen, ez a halvány narancssárga. :D Szerintem Ferráné nem volt piros, de ott eszembe sem jutott reklamálni, csak azt sajnáltam, hogy nem tiltották el még a Getafe meccsre is, lehet akkor 2-0-val fejezzük be. :D

Nem vagyok teljesen naprakész, változhatott, a dolog az elmúlt hónapokban, de amikor még képben voltam a szabályokkal, akkor a boka feletti talpalás volt az automatikus piros. Bokáról is lehet, de akkor annak nagyon erőszakosnak kell lennie, ami itt szerintem nem áll fent. Ezért kéne már többféle lap, röhejes, hogy ez meg egy mezlevétel/pofázás ugyanannyit ér. De szerintem Ferráné is hasonló volt, bár ott a végén már nem követtem, van ugye a megtorlásos szabálytalanságból adódó piros, ha Torres törlesztett, más kérdés, nem rémlik, volt-e előzménye. De Yamalról is ki lehetett volna állítani pl. a Villarreal meccsen ilyen indokkal játékost.

Most nem firtatom, ennek mennyi értelme van, mert megértem azt a játékost, akit rongyosra rúgnak egész meccsen, és törleszteni akar egyet, még akkor is, ha nyilván nem ez a megoldás. De közben meg nincs erre megoldás, Spanyolországban főleg, a szövetség felől az összes jobban cselező támadó játékosnak ketté törhetik a lábát. Meg én egy ilyen bokára csúszást is pirossal jutalmaznék, de ez egyéni szoc problémám.
Nyilván aki azért törleszt Yamalon, mert az elment mellette kétszer és vereségre állnak, az más téma, azonnali piros lenne nálam 3 meccses eltiltással.
Válasz küldése