Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Osztom a véleményed.Chino írta: ↑2024.10.04. 18:19:55https://www.youtube.com/watch?v=Kp22l4IBqM0
Itt van egy gyenge meccs az Osasuna ellen. Számold meg hányszor sikerül elvenni tőle a labdát szabályosan, de még szabálytalanul sem, pedig nem egyszer ketten-hárman próbálták.
Neki nem kell ütközni tud szerelni anélkül is és rengeteg labdát szerez. Miért kéne ütköznie? Csak úgy lehet védekezni?
https://www.youtube.com/watch?v=Kp22l4IBqM0andras953 írta: ↑2024.10.04. 16:34:15
"A jó szemű és jó lábú Pedrit támadásnál olyan játékosnak látjátok, aki kocogó sebességével faképen hagyja ellenfeleit miközben 50 kilójával sportszerűen lepattintja magáról a rárohanókat?" Mert én nem ...
Támadásnál én is látom Pedri kivételes tehetségét, gondolatban mégsem tenném be a kezdőbe, mert kocogása és gyenge fizikuma miatt az erényei nem tudnak jól hasznosulni a csapat számára.
Nem jó látni azt a pályán, amikor az elismerten jól passzoló, jól cselező technikás Pedrit a támadásunknál
vállal elnyomják, könnyedén leszerelik, szabályos módon leütközik, elsodorják, testükkel távol tartják a labdától, a közelébe sem engedik, amikor lefutják, megelőzik, utólérik,
amikor védekezésnél
légüres térben kocogva próbálja követni a labda útját anélkül, hogy odaérne, amikor szerelési lehetőség közelébe sem tud érni, vagy ha igen, a szerelése sikertelen, mert lassú blokkolni, lassú a támadót utólérni, erőtlen elnyomni, elsodorni vagy ütközni, a támadót feltartani, a labdát elvenni, elkanalazni. Azt hiszem, erőtlen kocogással még szabálytalankodni is nehéz neki.
Előre zseni. Nézz meg Pedri vs xy meccs összefoglalókat (a Monacó ellenit neandras953 írta: ↑2024.10.03. 18:59:11Pedri a védekezésben annyit ér, mintha a pályán sem lenne. (Jól írta valaki: nettó emberhátrány) Azt mondjátok - támadásban viszont zseni. Biztosan? Pedrit támadásnál annak a jó szemű, jó lábú játékosnak látjátok, aki kocogó sebességével faképen hagyja ellenfeleit miközben 50 kilójával sportszeűen lepattintja magáról a rárohanókat? Mert én nem. (Ha ilyen lenne, ki nem tenném a csapatból, még ha nem is tud védekezni!) Néháhy tényleg kiemelkedő erénye nem pótolja a súlyos hiányosságait.Vagy ha mégis, akkor vissza kell hozni Puigot is.
Szó szerint nem, de mi mást jelent az, ha Pedri volt a legjobb és "senki nem nőtt föl mellé" avagy "ha van mellette 10 megfelelő társ"....?
Nézd meg ezt a videot, szerintem sokkal többet mutat, mint egy stat.
Ilyet senki nem írt.
Anno még a Rijkard érában, mikor már nem ment jól a csapatnak, Xavit és Iniestát el akarták küldeni a csapattól, mert egyszerűen nem játszottak jól abban a felállásban és felfogásban, pedig nem 21 évesek volt egyikük sem, Pep idején Xavi már 30 volt.
Értem és az tiszta nekem, hogy adott meccsen egy jó labda is lehet a mérleg a nyelve.
Azért a kialakított helyzet stat, akármennyire jó is egy hosszabb mintára, itt teljesen értelmetlen. Nem csak azért, mert egy B csapatban volt, mert nyilván Torre is abban volt. De pl. azért nem alakított ki helyzetet, mert Torres egyszer biztos az elején, de asszem később is egyszer nem tudta átvenni a parádés labdáját. Ez ugye nem lett helyzet, ergo nem kerül be a statisztikába. Egy szezon alatt mérvadó ez, de egy meccsen semennyire kb.
Levédekezték. Torrét nem védekezték le? Ha őt is és Pedrit is levédekezték, akkor miért volt Pedri jobb?Faramuci69 írta: ↑2024.09.30. 09:14:42Adott ő jó lasztit, kérte a labdát, de levédekeztek. Mellette Torre nagyon gyenge volt.
10 megfelelő társ mellett már sokkal jobban kijonne a tehetsége.
Nagyon adom az egész hozzászólásod. Annyi csak hozzá, hogy szerintem ott csúszott ez meg, hogy kikaptunk Monacoban. Most így a Young Boys ellenit nem lehet elbliccelni, egyszerűen muszáj lenne a három pont. Így meg maradt az, hogy most előtte a hétvégi meccsen pihentettünk.Bob_Marley írta: ↑2024.09.29. 23:53:31Pihentetni lehetett volna előző meccseken,mikor már mindegy volt. Csak le kellett volna gurigazni,de ment a full értelmetlen hajtás. Vagy lehetne a Young Boys ellen. Ez időzítés szempontból nem volt ideális,hogy Osasuna ellen történt meg.
Nem tragédia,de amit írsz,pont hogy óriási nyomást rakhattunk volna a két madridi csapatra,látszódott is rajtuk,hogy igazából így hogy kikaptunk az iksz nem rossz egyiknek sem.
....
És még egyszer ki lehet kapni Pamplonaban,más is szenved ott,de nekünk ezt a meccset nagyon komolyan kellett volna venni,mert a két üldöző egymás ellen játszott.
Azt hiszem nagyon messze vagx a realitás talajatól. Pedri nagyon nagyon jó játékos, de csak 21 eves. Egy ilyen szárnya szegett csapatban ne tőle várd a csodát. Adott ő jó lasztit, kérte a labdát, de levédekeztek. Mellette Torre nagyon gyenge volt. A védők sokat hibáztak, és a csatárok sem úgy mozogtak, ahogy Yamal és Raphinha tudnak focizni. A cserék már későn jöttek. Egyik gól sem múlt rajta. Ő nem Messi, hogy a felezőtől végig cselezve rugjon gólt. 10 megfelelő társ mellett már sokkal jobban kijonne a tehetsége. Iniesta 21 évesen még csak csere volt, ha jól emlékszem. Persze a csapat is más volt. Már most is sokat erősödött, nagyon céltudatosan dolgozik magán. Ebben a Barcaban Yamal után őt a legnagyobb élmény nézni. Tapad hozzá a labda, jók a meglátásai. Nem befejező ember. Nem is ütköző. Ez van.Peter írta: ↑2024.09.29. 13:06:07Azt írtam, hogy netto emberhátrány volt a srác, tehát szerintem sem rajta múlt.....Faramuci69 írta: ↑2024.09.29. 12:29:55Pedri? Most komolyan? 21 éves. Végig szoros fogták, rengeteget szabálytalankodtak vele. Ez nem rajta múlt. 1 gól Kounde/Cubarsi, 2 gól bíró spori. 3 gól Balde és a középső védő, 4. Yamal.![]()
Szorosan fogták? Az Osasuna góllövői valahogy ki bírtak kecmeregni a szorosan fogták-ból, de Pedri nem?
Vajon, hogy jutott el a labda az ellenfél térfelétől a kapunkig?
Valahogy csak át jutott a középpályán néhányszor a fránya laszti....persze át is repülhet, igen.
Nem értek egyet,mert a Young Boys és Alaves következik. Egyik sem verhetetlen,Osasuna sem,de otthon mindig is erősek, és nem hiába csak egy iksz többi győzelem náluk az El Sadarban. Pihentetni lehetett volna előző meccseken,mikor már mindegy volt. Csak le kellett volna gurigazni,de ment a full értelmetlen hajtás. Vagy lehetne a Young Boys ellen. Ez időzítés szempontból nem volt ideális,hogy Osasuna ellen történt meg.LG írta: ↑2024.09.29. 23:24:27Utólag nyilván mindenki okos, de én már eddig is azt mondtam, hogy nem volt annyira buta ötlet a tegnapi rotálás. Nekünk a legerősebb kezdővel is necces lett volna, a madridi rangadón pedig legalább egy rivális biztos volt, hogy bukik. Így, hogy x lett, még jobb. 1 pontot hoztak rajtunk, de kicsit tudtunk pihentetni, és ebben a hosszú, nehéz szezonban, a mi vékony keretünkkel ennek még lehet jelentősége.
A tegnap este összeállított csapat nem sokat profitált ebből. De ez nem elsősorban a fiataljaink hibája, őket kevésbé hibáztatom amiatt, hogy minimális rutinnal, felnőtt csapat-beli tapasztalattal be vannak dobva a mélyvízbe, hogy oldjátok meg, fiúk.