Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Szó szerint nem, de mi mást jelent az, ha Pedri volt a legjobb és "senki nem nőtt föl mellé" avagy "ha van mellette 10 megfelelő társ"....?
Nézd meg ezt a videot, szerintem sokkal többet mutat, mint egy stat.
Ilyet senki nem írt.
Anno még a Rijkard érában, mikor már nem ment jól a csapatnak, Xavit és Iniestát el akarták küldeni a csapattól, mert egyszerűen nem játszottak jól abban a felállásban és felfogásban, pedig nem 21 évesek volt egyikük sem, Pep idején Xavi már 30 volt.
Értem és az tiszta nekem, hogy adott meccsen egy jó labda is lehet a mérleg a nyelve.
Azért a kialakított helyzet stat, akármennyire jó is egy hosszabb mintára, itt teljesen értelmetlen. Nem csak azért, mert egy B csapatban volt, mert nyilván Torre is abban volt. De pl. azért nem alakított ki helyzetet, mert Torres egyszer biztos az elején, de asszem később is egyszer nem tudta átvenni a parádés labdáját. Ez ugye nem lett helyzet, ergo nem kerül be a statisztikába. Egy szezon alatt mérvadó ez, de egy meccsen semennyire kb.
Levédekezték. Torrét nem védekezték le? Ha őt is és Pedrit is levédekezték, akkor miért volt Pedri jobb?Faramuci69 írta: ↑2024.09.30. 09:14:42Adott ő jó lasztit, kérte a labdát, de levédekeztek. Mellette Torre nagyon gyenge volt.
10 megfelelő társ mellett már sokkal jobban kijonne a tehetsége.
Nagyon adom az egész hozzászólásod. Annyi csak hozzá, hogy szerintem ott csúszott ez meg, hogy kikaptunk Monacoban. Most így a Young Boys ellenit nem lehet elbliccelni, egyszerűen muszáj lenne a három pont. Így meg maradt az, hogy most előtte a hétvégi meccsen pihentettünk.Bob_Marley írta: ↑2024.09.29. 23:53:31Pihentetni lehetett volna előző meccseken,mikor már mindegy volt. Csak le kellett volna gurigazni,de ment a full értelmetlen hajtás. Vagy lehetne a Young Boys ellen. Ez időzítés szempontból nem volt ideális,hogy Osasuna ellen történt meg.
Nem tragédia,de amit írsz,pont hogy óriási nyomást rakhattunk volna a két madridi csapatra,látszódott is rajtuk,hogy igazából így hogy kikaptunk az iksz nem rossz egyiknek sem.
....
És még egyszer ki lehet kapni Pamplonaban,más is szenved ott,de nekünk ezt a meccset nagyon komolyan kellett volna venni,mert a két üldöző egymás ellen játszott.
Azt hiszem nagyon messze vagx a realitás talajatól. Pedri nagyon nagyon jó játékos, de csak 21 eves. Egy ilyen szárnya szegett csapatban ne tőle várd a csodát. Adott ő jó lasztit, kérte a labdát, de levédekeztek. Mellette Torre nagyon gyenge volt. A védők sokat hibáztak, és a csatárok sem úgy mozogtak, ahogy Yamal és Raphinha tudnak focizni. A cserék már későn jöttek. Egyik gól sem múlt rajta. Ő nem Messi, hogy a felezőtől végig cselezve rugjon gólt. 10 megfelelő társ mellett már sokkal jobban kijonne a tehetsége. Iniesta 21 évesen még csak csere volt, ha jól emlékszem. Persze a csapat is más volt. Már most is sokat erősödött, nagyon céltudatosan dolgozik magán. Ebben a Barcaban Yamal után őt a legnagyobb élmény nézni. Tapad hozzá a labda, jók a meglátásai. Nem befejező ember. Nem is ütköző. Ez van.Peter írta: ↑2024.09.29. 13:06:07Azt írtam, hogy netto emberhátrány volt a srác, tehát szerintem sem rajta múlt.....Faramuci69 írta: ↑2024.09.29. 12:29:55Pedri? Most komolyan? 21 éves. Végig szoros fogták, rengeteget szabálytalankodtak vele. Ez nem rajta múlt. 1 gól Kounde/Cubarsi, 2 gól bíró spori. 3 gól Balde és a középső védő, 4. Yamal.![]()
Szorosan fogták? Az Osasuna góllövői valahogy ki bírtak kecmeregni a szorosan fogták-ból, de Pedri nem?
Vajon, hogy jutott el a labda az ellenfél térfelétől a kapunkig?
Valahogy csak át jutott a középpályán néhányszor a fránya laszti....persze át is repülhet, igen.
Nem értek egyet,mert a Young Boys és Alaves következik. Egyik sem verhetetlen,Osasuna sem,de otthon mindig is erősek, és nem hiába csak egy iksz többi győzelem náluk az El Sadarban. Pihentetni lehetett volna előző meccseken,mikor már mindegy volt. Csak le kellett volna gurigazni,de ment a full értelmetlen hajtás. Vagy lehetne a Young Boys ellen. Ez időzítés szempontból nem volt ideális,hogy Osasuna ellen történt meg.LG írta: ↑2024.09.29. 23:24:27Utólag nyilván mindenki okos, de én már eddig is azt mondtam, hogy nem volt annyira buta ötlet a tegnapi rotálás. Nekünk a legerősebb kezdővel is necces lett volna, a madridi rangadón pedig legalább egy rivális biztos volt, hogy bukik. Így, hogy x lett, még jobb. 1 pontot hoztak rajtunk, de kicsit tudtunk pihentetni, és ebben a hosszú, nehéz szezonban, a mi vékony keretünkkel ennek még lehet jelentősége.
A tegnap este összeállított csapat nem sokat profitált ebből. De ez nem elsősorban a fiataljaink hibája, őket kevésbé hibáztatom amiatt, hogy minimális rutinnal, felnőtt csapat-beli tapasztalattal be vannak dobva a mélyvízbe, hogy oldjátok meg, fiúk.
Ezt gyakorlatilag szó szerint így gondoltam meccs közben.davi10 írta: ↑2024.09.29. 18:49:14Nekem amúgy az volt a legfurább, hogy szerintem a cserék előtti periódusban játszottunk a legjobban a második félidő elején.
Az, hogy EG hátrament és kicsit ilyen 3-5-2 lett belőle nagy húzasnak tűnt, kis szerencsével 5 perc alatt egyenlíthettünk is volna. Utólagos okoskodás, de talán nem lett volna szabad ezt megbontani a cserékkel.
Ezt talán a Laporta topicban lenne helye megvitatni.
Már hamarabb is tudhatta, ha figyelt, mert Xavi nagy vihart kavart nyilatkozatában már jóval korábban jelezte, hogy nincs pénz igazolásra, és anélkül, ennyire vékony kerettel, nagyon nehéz lesz lépést tartani a vetélytársakkal.
Pedig tudható volt, hogy Gavi, de Jong, Fati nem bevethető, Baldé lábadozik, Christensen az egyik legsérülékenyebb játékosunk, és Araujo is az átigazolási szezon előtt dőlt ki.
Egyrészt mikor Flick lenyilatkozta a fenti mondatot, akkor már tudhatta, hogy nincs pénz igazolásokra, azt viszont nem láthatta (esetleg a rémálmaiban) előre, hogy a meglévő sérültek mellé még 5-en kidőlnek, sőt, a bevethető játékosaink közül sem volt mindenki 100 százalékos.brazilfan írta: ↑2024.09.29. 14:42:18A tegnapi meccs egyik legfőbb tanulsága, hogy Flick sem mágus. Ezt nemcsak a szurkolóknak, hanem a klubvezetésnek és a játékosoknak is be kell látniuk.
Flick nyáron azt mondta, hogy nincs szükség igazolásra, mert a fiatalok is tudnak játszani a kritikus posztokon.
Szerintem is tudnának játszani, de csak akkor, ha nem azonnal, élesben kellene helytállniuk, hanem csereként, fokozatosan lennének szoktatva a felnőtt meccsek iramához és elvárásaihoz. Nemcsak Sergi Dominguezre és Gerard Martinra értem ezt, hanem Cubarsíra is, még ő sem kész játékos, még neki sem lenne szabad ekkora felelősséget a vállára rakni egy ennyire fontos poszton.
Ez olyan szépen hangzik, hogy vétek hozzászólni, de megteszem, vétkezem: