brazilfan írta: ↑2024.10.02. 15:29:12
A fórumon tavaly is téma volt már, hogy Raphinhát kicsit hátrébb kellene vonni, de nem tudom, hogy nem akkoriban sérült-e meg. Közben Xavi felhozta Yamalt a szélre, akivel mostanra megoldódott a szélső poszt.
Így van, a Xavi-érában akkor volt a legjobb egyértelműen, mikor szeptemberben a sérülése előtt játszott jobboldali nyolcast, illetve 10-est. Két ilyen meccse volt, két 20 méterről lőtt gólt eresztett meg ezeken, közben ugyanúgy parádézott, mint most. Ott lehetett volna ütni a vasat még, csak lesérült, utána meg valahogy nem került oda megint, nem tudom, miért, főleg, hogy akkor a baloson azért egy bőven használható Felix volt, nem egy mostani duplanulla Torres (hú, de jó lett volna, ha a portugál itt lenne a spanyol helyett... mi kreatív támadókvartettünk lenne, te atyaég...)
FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.02. 15:04:58
Azt is vedd figyelembe, hogy egy csere volt eddig, először Dembelé, majd Yamal cseréje. Sokkal több van benne, mint amit az utóbbi 2 évben láttunk tőle, pedig az sem volt kevés.
Ma olvastam, hogy a legjobb formában lévő brazil. Ha így folytatja, hamar eléri az ára a 100 milliót. Tavaly írtam gól+gólpassz statisztikát 90 percre vetítve. Sokkal jobb volt már tavaly is, mint pl. Rodrygo.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, megvannak a korlátai, és továbbra is szívesen látnék egy minőségi bal szélsőt. Yamal még mindig csak 17. Raphinha Flick alatt 3 poszton is bevethető, így simán meg lehetne osztani a perceket 3 játékos között.
Amúgy meg VB óta, közel két éve hozza a 90-100 percenkénti 1 gólpontos átlagot, ez már elég nagy minta ahhoz, hogy kijelenthessük, ő kb ezt tudja, főleg, hogy ezt legalább 3 posztról harácsolta össze, nagyrészt nem legideálisabb helyről, még a jobbszélen is oda volt szegényem szögezve a vonalra, pedig befelé húzódó jobbszélsőként sokkal jobb. Nem mondom, hogy 50-el fogja befejezni, ha nem sérül le, de szerintem úgy nagyságrendekben, ha a csapat nem esik teljesen össze, és nem történik semmi előre nem látható, vagy ha nem szorul ki nagyon balszél felé, akkor 35-40 benne van minden sorozatban úgy, hogy beleveszem az ilyen meccsvégi kieresztéseket, meg a túljátszatásból adódó pármeccsenkénti enerváltabb teljesítményét.
Ez mai piacon 100 milliós játékos, belevéve a mezőnymunkáját. De igen, annyira leszedáltuk, és annyira lábtörlő volt néha nálunk, hogy lehet, hogy sajna reális volt az a "csak" 50 millió.
Ez szerencsére Yamalban is benne van, meg Lewyben is. Talán Olmo sem maradna el nagyon, csak hát ott a percek a kérdésesek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy