Troym írta: ↑2024.09.29. 22:29:10
Nem először írom le:
Yamal kiszorította Raphinhát a "természetes" posztjáról. Tetszik, nem tetszik ez történt. Pont ahogy Messi is anno a riválisait, akik vagy megtanultak máshol/máshogy játszani, vagy nem sok sót ettek meg. Úgy tűnik Raphinha alkalmazkodott a helyzethez, ami dícséretes de az ugye megvan, hogy ha jön Nico, akkor ő, Olmo és Yamal a gálakezdő, Raphinha meg a csere? Egyszerűen nincs több poszt elöl és gondolom Olmo se és Nico se cserének jönne.
Szóval majd amikor jön GipszJakabinho és jobb, mint Yamal, akkor gondolom Yamalnak is fel lesz téve a kérdés, hogy megtanul valami mást játszani, más poszton, vagy sikertelen lesz...
Ezzel semmi gond, de ettől még necces kicsit az összehasonlítás. Jól alkalmazkodott, de nyilván nem innen hozza a maximumát, és azok a védekezhetetlen, kemény, éles betekerései nagyon sokszor hiányoznak azért. (4-3-3-ban amúgy simán lehetne jobb oldali középpályás Yamal mellett is!), illetve ha Olmo kiszorítja a 10-es posztról, és Nico jönne, és kiszorítaná balról (ez jó lenne, mert Raphinha elég stabilan jó, amikor a csapat nem rossz, szóval ez azt jelentené, hogy mindketten nagyon magas szinten teljesítenek), akkor vagy találunk neki helyet elöl (felállást váltva, pl, 4-3-3), vagy nem, és elsőszámú rotációs lesz, nyilván, ez az élet rendje. Nagyon szeretem, de a csapatot jobban, Nico szerintem hatalmasat dobna. Raphinha nem tud balszélsőként funkcionálni, ahogy kéne, több érthető okból kifolyólag. Onnan is tud 10-est játszani, szerencsére, még ha kicsit esetlenebbül is, érthető okokból egy ballábasnál, de ennyi. Ha neki valahová szorulnia kéne, nem a balszél, hanem a középpálya lenne, lehetőség szerint a jobb oldala. Ott még talán előre is lépne, nemhogy vissza.
Egyelőre nem tudom, Olmo vagy ő lenne-e jobb 10-esben. De adná az ég, hogy ezen legalább gondolkodni kelljen.
Nyilván ezek most alapvetően luxuskérdések, adja az ég, hogy a Liga ffp elmebaja elmúljon, és az legyen a legnagyobb bajunk, hogy egy Raphinha kezdő lesz-e, vagy csere, mert vannak nála jobbak a csapatban. Ha nem is ideálisan, de elöl megvagyunk, kb 5 védekező játékost igazolnék azelőtt, hogy Nicót egyáltalán megfontolnám. De önmagában annak nagyon örülnék, ha itt lenne, százszor jobban, mint Dembélének. Viszont remélem, hogy Laportáéknak is feltűnt már az a nagy lyuk, ami 10-estől hátrafelé minden csapatrészben tátong. Vagy nem is tudom, lyuknak lehet-e ezt nevezni, mikor egy légüres tér az egész.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy