Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.29. 18:49:14

Nekem amúgy az volt a legfurább, hogy szerintem a cserék előtti periódusban játszottunk a legjobban a második félidő elején.
Az, hogy EG hátrament és kicsit ilyen 3-5-2 lett belőle nagy húzasnak tűnt, kis szerencsével 5 perc alatt egyenlíthettünk is volna. Utólagos okoskodás, de talán nem lett volna szabad ezt megbontani a cserékkel.

Szimpatikusak Flick nyilatkozatai, magára vállalja a felelősséget, nem bírózik (pedig lenne oka rá), a tegnapi tényleg az Ő sara. Nagyon hiányoznak már a középpályásaink, a tegnapi meccs tükrében méginkább felértékelődik ez a 7/7.

Szorosnak tűnik ez a bajnokság, eddig a bírók se segítenek minket, reméljük hogy a végén nem ezen a 3 ponton fog múlni.

Kerülöm a bírózást, de a tegnapi második gól, aminél szerintem enyhébbet vettek el tőlünk, kicsit felcseszett. A túloldalt meg tökönrúgás meg a bíró szemébe "piece of shit"-ezés megy büntetlenül.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

2024.09.29. 18:47:45

brazilfan írta:
2024.09.29. 18:00:45
.Egyébként Olmi leigazolására volt pénz.
Ezt talán a Laporta topicban lenne helye megvitatni.

Egyébként pedig a spanyol válogatott adott ízelítőt abból, hogy mit adhat Olmo a játékhoz egy olyan játékos helyett, aki ugyan lesérült, de nem mellesleg éppen Barcelona játékos.

Ugyancsak nem mellesleg, de amikor eddig Olmo nálunk a pályán lehetett, mutatott is abból valamit, így elkezdte megadni arra a választ, hogy volt rá pénz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.09.29. 18:52:32-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.29. 18:18:38

Én ilyen meccsen nem nagyon szeretek kiemelni senkit, mint gyenge játékost, mert egy egy másodosztályú csapat volt 3-4 top játékossal kiegészítve. Van 1-2 ember a világon, akik full egyedül is tudnak valamit csinálni, Pedri posztjáról pl. hirtelen nem is jut eszembe ilyen-. Tkp-ról meg talán 2-3 ember. Pedri ebben a szűk elitben nincs benne, kell neki csapat, és amúgy most is rakott rá Torresre egy bitang labdát. Én még Torrest sem szidnám egy ilyen meccsen nagy elánnal, amikor tudod, hogy amgy is kifelé tartva a csapatból ilyen támogatás mellett jó, ha 1, esetleg 2 labdát kapsz egy meccsen, nagyon top csatárnak kell lenned, hogy ezt értékesítsd - Lewynek is ritkán megy így.

Én a főoldali értékelésben Koundét nem értem. Oké, hibázott egyet (megintcsak, másodosztályú játékosok mellett játszva, több szerepkört egyszerre betöltve), közben meg végtelen+1-szer mentett, bejátszotta a jobboldalt, de még a középső sávot is néha, kb már center is ő volt bizonyos esetekben, szerintem 2 szinttel volt az egész mezőny felett kb. Nálam a tegnapi teljesítménye a körülményeket és a körülötte lévő csapatot figyelembe véve nem 4-es, hanem úgy 9 körüli, ha az az egy hibája nincs, akkor 9,5 vagy 10.

Amúgy meg nem történt más, mint amit várhattunk, egy első osztályú keret megvert egy félig másodosztályút. Tényleg elképesztő csoda volt eddig is ez a 7/7, ez a keret ilyen "mélységgel", ilyen korátlaggal heti egyben is szenvedne, a heti kettő fizikailag teljesíthetetlen kb.

Gerard Martin amúgy nagyobb rejtély, mint amit én 15 év alatt láttam. Erre 15 évesen is azt mondanám, hogy korlátolt, 22 évesen meg ez egy tiszta harmadik ligás szint, kilógna lefelé a segundából is. Fort meg közben polcokkal feljebbről melegíti a padot. :(
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.29. 18:00:45

LG írta:
2024.09.29. 17:35:10
brazilfan írta:
2024.09.29. 14:42:18
Flick nyáron azt mondta, hogy nincs szükség igazolásra, mert a fiatalok is tudnak játszani a kritikus posztokon.
Egyrészt mikor Flick lenyilatkozta a fenti mondatot, akkor már tudhatta, hogy nincs pénz igazolásokra
Már hamarabb is tudhatta, ha figyelt, mert Xavi nagy vihart kavart nyilatkozatában már jóval korábban jelezte, hogy nincs pénz igazolásra, és anélkül, ennyire vékony kerettel, nagyon nehéz lesz lépést tartani a vetélytársakkal.

Egyébként Olmi leigazolására volt pénz.
LG írta:
azt viszont nem láthatta (esetleg a rémálmaiban) előre, hogy a meglévő sérültek mellé még 5-en kidőlnek, sőt, a bevethető játékosaink közül sem volt mindenki 100 százalékos.
Pedig tudható volt, hogy Gavi, de Jong, Fati nem bevethető, Baldé lábadozik, Christensen az egyik legsérülékenyebb játékosunk, és Araujo is az átigazolási szezon előtt dőlt ki.
LG
Az Év fórumozója 2016

brazilfan írta:
A tegnapi meccs egyik legfőbb tanulsága, hogy Flick sem mágus. Ezt nemcsak a szurkolóknak, hanem a klubvezetésnek és a játékosoknak is be kell látniuk.
Flick nyáron azt mondta, hogy nincs szükség igazolásra, mert a fiatalok is tudnak játszani a kritikus posztokon.
Szerintem is tudnának játszani, de csak akkor, ha nem azonnal, élesben kellene helytállniuk, hanem csereként, fokozatosan lennének szoktatva a felnőtt meccsek iramához és elvárásaihoz. Nemcsak Sergi Dominguezre és Gerard Martinra értem ezt, hanem Cubarsíra is, még ő sem kész játékos, még neki sem lenne szabad ekkora felelősséget a vállára rakni egy ennyire fontos poszton.
Egyrészt mikor Flick lenyilatkozta a fenti mondatot, akkor már tudhatta, hogy nincs pénz igazolásokra, azt viszont nem láthatta (esetleg a rémálmaiban) előre, hogy a meglévő sérültek mellé még 5-en kidőlnek, sőt, a bevethető játékosaink közül sem volt mindenki 100 százalékos.

Túltolta talán a rotációt, de ha még elveszítenénk kulcsembereket sérülés miatt, arra nem meccsek, hanem konkrétan a szezonunk is rámehetne. Szóval nehéz a helyzet.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.29. 17:12:56

brazilfan írta:
A tegnapi meccs egyik legfőbb tanulsága, hogy Flick sem mágus. Ezt nemcsak a szurkolóknak, hanem a klubvezetésnek és a játékosoknak is be kell látniuk.
Ez olyan szépen hangzik, hogy vétek hozzászólni, de megteszem, vétkezem:

A tegnapi meccs legfőbb tanulsága, hogy a játékosoknak, klubvezetésnek és a szurkolóknak is be kell látniuk, vissza is kell(ene) adni mindabból az aranylábú srácoknak, amit kapnak, tanulnak.... :mrgreen:

Osasuna volt az ellenfél, akik a nekünk rúgott 4 góllal is egyelőre több gólt kaptak a 8 forduló alatt, ahányat szereztek és a 8. helyre léptek előre a tabellán a tegnapi 3 pontjukkal.

A mágiát van amikor az edzőben, de van amikor a pályán is lehet keresni.... :lol:

Kellően határozottan látszik, hogy van a diákoknak tanárja, osztályfőnöke, aki képes a tananyagot megfelelően átadni, tehát minden adott, hogy a diákok is megfelelően feleljenek az órákon.

Bizony a srácok részéről is hozzá kell tenni a magukét ahhoz, hogy a mágia működjön.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.29. 16:22:37

Amikor elvérzünk 4 kapott góllal egy Laliga középcsapat ellen, akkor nem is értem a kifejezést, hogy ez vagy az jó volt, a másik meg béna. A védelem másodosztályú volt Koundéval kiegészítve, a középpálya szintén, a támadó Lewa és a csere Yamalon kívül talán azt a szintet sem hozták.
Elvéreztünk, minden játékelemben játékosok éppúgy, ahogy az edző.
11 - 11 ellen és a bírózásnak sincs értelme.

Nincs tragédia, mert lehet javítani, de ahogy Flick el is ismerte ő a hibás (respect, Koeman és Xavi után felüdülés) de a játékosok szerint is egy harmatos teljesítmény volt.
Nem vagyok biztos benne, hogy a Barca B tegnap 4-2re kikapott volna...
andras953
Jugador del Barça

2024.09.29. 15:45:46

Hányszor kell még bebizonyosodnia, hogy Pedri fizikai alkalmatlansága miatt, Ferran főleg értelmi hiányosságai miatt (de egyéb képzetlenségei miatt is) alkalmatlan erre a játékra?
(Pedrinél vérzik az ember szíve, mert - Ferránnal ellentétben - kiváló a játékintelligenciája, technikája, remekül lát a pályán, pontosan passzol, jól érzi a játékot, de mégis életveszély pályára küldeni csapnivaló fizikuma miatt. Egyszerűen nem való nagypályás focipályára (kispályára igen). Kiélezett fontos meccseken tényleges emberhátrányt jelent csapatának az erőtlen lassúságával, könnyen elnyomhatóságával, szerelésre-ütközésre-védekezésre képtelenségével, gyors-dinamikus focira teljesen alkalmatlan testalkatával, fizikumával, amivel ő maga is hozzájárul ahhoz, hogy az ellenfelünk sikeres legyen és gólt-gólokat lőjön, miközben a fentebb említett pozitív erényeiből vagy rúg gólt a csapat, vagy nem. Nincs szükség ezt a kockázatot meccsenként újra és újra felvállalni, főleg úgy, hogy mellette olyan játékostárs-fenomének "javítják ki" a védekezésbeli hibáit, mint Eric Garcia, az egyre rosszabbul játszó Gerard Martin, a tapasztalatlan Dominguez, a védőként használhatatlan Balde.)
Kounde és Cubarsi a védőtársak helyett is "tartják a frontot" - amíg bírják, a túlerővel szemben.
Csatárainknak gólokkal kellett volna kompenzálniuk középpályásaink és említett védőink gyengeségeit, azonban bátortalan játékkal (Pau Victor) , észnélküli, technikailag ügyetlen, ordító gólhelyzeteket rendre kihagyó focival (Ferran Torres) , formán kívüli öreguras mutatvánnyal (Lewa) ez vajon miért sikerült volna?
(Pau bepattogós szerencsés gólja legközelebb pár év múlva fog megismétlődni, Yamal tudatos lövés-góla szerencsére mostanában már elég gyakori.
Mindez azonban láthattuk, hogy kevés a kapott gólok kompenzálásához, tehát a középpályásaink és a védelmünk védekezését kellene sürgősen feljavítani a sikerhez - és a jó játékhoz -, amihez a jelenleg ott szereplő játékosok nem felelnek meg.)
Majd elfelejtettem: Fermin, Casado, Bernal, Olmo sem sokkal fizikálisabb vagy gyorsabb Pedrinél, sajnos.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.29. 14:52:19

https://barcauniversal.com/referee-comm ... au-victor/
Sokat nem érünk vele, ha elismerik, hogy a VAR-nak közbe kellett volna avatkoznia.
brazilfan
Entrenador del Barça

Szerintem is tudnának játszani, de csak akkor, ha nem azonnal, élesben kellene helytállniuk, hanem csereként, fokozatosan lennének szoktatva a felnőtt meccsek iramához és elvárásaihoz. Nemcsak Sergi Dominguezre és Gerard Martinra értem ezt, hanem Cubarsíra is, még ő sem kész játékos, még neki sem lenne szabad ekkora felelősséget a vállára rakni egy ennyire fontos poszton.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.29. 13:06:07

Faramuci69 írta:
2024.09.29. 12:29:55
Pedri? Most komolyan? 21 éves. Végig szoros fogták, rengeteget szabálytalankodtak vele. Ez nem rajta múlt. 1 gól Kounde/Cubarsi, 2 gól bíró spori. 3 gól Balde és a középső védő, 4. Yamal.
Azt írtam, hogy netto emberhátrány volt a srác, tehát szerintem sem rajta múlt..... :D
Szorosan fogták? Az Osasuna góllövői valahogy ki bírtak kecmeregni a szorosan fogták-ból, de Pedri nem?
Vajon, hogy jutott el a labda az ellenfél térfelétől a kapunkig?
Valahogy csak át jutott a középpályán néhányszor a fránya laszti....persze át is repülhet, igen.
Faramuci69
Jugador del Barça

2024.09.29. 12:29:55

Peter írta:
2024.09.29. 00:04:10
Az a vicc, hogy még így is benne volt az x.... :D

Pedri és Ferran netto emberhátrány, csak a felhozott fiatalok dolgát nehezítették és lehúzták, rontották még ennek a csapatnak is a minőségét.
Pena pedig mindíg ilyen volt, egy ütemmel mindíg később reagál, tőle a bravúr sajnos kizárólag szerencse kérdése, de szerencséje csak a jó kapusnak van, így ez a kör bezárul.
Éppen ezért nem lenne szabad mögé hozni kapust, ha már így alakult, minimum mellé kell(ene), de inkább elé.
Ilyen középpálya még ebben a lesajnált La Liga-ban is életképtelen.
Pedri? Most komolyan? 21 éves. Végig szoros fogták, rengeteget szabálytalankodtak vele. Ez nem rajta múlt. 1 gól Kounde/Cubarsi, 2 gól bíró spori. 3 gól Balde és a középső védő, 4. Yamal.
Ferran kihagyott két nagyon nagy ziccert. Nálam ezért menne innen. A srác mentáli katasztrófa. Amúgy meg Flick is csúnyán mellényúlt ma.
Sinya22
Director del Fútbol

2024.09.29. 11:25:42

Fati mellőzésének az az oka, hogy az elmúlt 4 évben 17x sérült újra, miután visszatért és ki lett mondva, hogy 100%-os. Eddig kapott kétszer 10 percet, a következő gondolom majd egy 20 perc lesz, de szerintem a válogatott szünet után fog teljes meccset kapni. Amennyiben fel akarják építeni, és hosszú távon is számolnak vele, akkor semmi értelme a kezdőbe pakolni meccshiánnyal, az edzésen akárhogy teljesít is.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.29. 10:49:21

Fati valószínűleg beállt volna, csak a sérülés átírta Flick terveit. De én is megnézném már, főleg Ferrán formáját tekintve, azt azért nehéz alulmúlni...
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.09.29. 10:31:27

LG írta:
2024.09.28. 23:16:05
Cseri írta:
2024.09.28. 23:11:42
Ezzel a sok sérültel nagyon vékony a keret(amúgy is),erre a kettős terhelésre.Én minden esetben a bl-t engedném el a bajnokság javára Flick nem így tett.
Én a BL-t tartom fontosabbnak, de nem Young Boys-ra kellett volna tartalékolni. Ha a Bayern-nel játszanánk hétközben, teljesen megérteném, így nem.
Igazából csak a védelem volt nagyon tartalékos, de nem nagyon volt más választása annyira nincs emberünk. Elől azért a Ferran nak illett volna alkotnia, mégicsak egy City-t válogatottat megjárt játékos. Nekem legjobban Fati mellőzése fáj, mert annak biztos, hogy oka van, hogy már három mérkőzésen nulla percet kapott.
bosszantó a vereség legalább egy döntetlen jó lett volna. Igazából kíváncsi vagyok,hogy mire leszünk képesek, Gavi, Olmo, Frenkie és Fermin visszatérésével...
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.09.29. 10:22:17

soadroli írta:
2024.09.28. 23:31:04
Hansi Flick: "If you want to blame someone, blame me. I made the mistakes. I overplayed the players and now we had to rest them."

Igen, ilyen egy edző. Nem másokra mutogat !
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.29. 09:33:09

Ha ma nem nyer a Real, akkor egész jól megússzuk a tegnapit. Most nagyon jó, hogy 4 pontos előnyt tudtunk szerezni az elején, ez valószínűleg el fog ugyan, de ott maradhatunk a tűz közelében, amíg megjön a felmentősereg.
Sinya22
Director del Fútbol

2024.09.29. 08:38:34

A 7/7 győzelem szerintem amúgy is túlteljesítés, nem gondolom, hogy aug 31-én amikor kiderült, hogy ez a keret, itt nagyon sokan bajnoki esélyekre gondoltak. Várható volt, hogy idegenben főleg lesz pontvesztés, de ez az ára a pihentetésnek, hosszú távon meg jobban járunk, ha Yamal nem lesz fásult, és pláne nem sérülnek meg újabb emberek. Annak is külön örülök, hogy Lewa kapott megint 20 perc pihenőt, és nem maradt fent azért, mert "benne van a gól mindig".

Sajnos vagy nem sajnos, a kispadunk, ami inkább a C sor, mint a B, nem olyan erős, hogy lehozza a meccseket. Az első félidőért nagy kár, mert a második elején még a cserék előtt rögtön látszott, hogy jobban pörögnek, jött is a gól, csak hát 0-2-ről nehéz bárki ellen. Nagyon várom vissza Gavit és De Jongot, legalább a kp-n legyen lehetőség variálni, ha hátul kevés a lehetőség.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.29. 07:23:43

baas11 írta:
2024.09.29. 00:28:05
Cseri írta:
Ezzel a sok sérültel nagyon vékony a keret(amúgy is),erre a kettős terhelésre.Én minden esetben a bl-t engedném el a bajnokság javára Flick nem így tett.
Csak eddig a BL 1 bol semmi 0 pont es jön a második kötelező meccs … többet nem lehet hibázni, kell a 3 pont ! A Ligában “ belefér “… ha igy vesszük
Én is a bajnokságot tartanám fontosabbnak, főleg egy ilyen kezdés után. De a Young Boyst meg kell verni. Kellenek a milliók a győzelemből, és a BL továbbjutás. Vicces, hogy idáig fajult, és ezt is néznie kell a Barcának, de gondolom ez a fő szempont. Senkinek nem hiányzik, hogy a kiesést haknitúrákkal pótoljuk, vagy az u12-ből regisztráljunk játékosokat a felnőttbe :)

Szerk: tegnap írtam 5 taposásról. Végül is következetesek a bírók, mind az 5 esetnél mi jöttünk ki belőle rosszul. De a tegnapi a legérthetetlenebb, ott áll mellette, és persze a VAR se foglalkozik vele. Ha ez nem szándékos, akkor semmi
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... allowed-f/
baas11
Entrenador del Barça

2024.09.29. 00:28:05

LG írta:
Cseri írta:
Én a BL-t tartom fontosabbnak, de nem Young Boys-ra kellett volna tartalékolni. Ha a Bayern-nel játszanánk hétközben, teljesen megérteném, így nem.
Csak eddig a BL 1 bol semmi 0 pont es jön a második kötelező meccs … többet nem lehet hibázni, kell a 3 pont ! A Ligában “ belefér “… ha igy vesszük
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Peter
Director del Fútbol

2024.09.29. 00:04:10

Az a vicc, hogy még így is benne volt az x.... :D

Pedri és Ferran netto emberhátrány, csak a felhozott fiatalok dolgát nehezítették és lehúzták, rontották még ennek a csapatnak is a minőségét.
Pena pedig mindíg ilyen volt, egy ütemmel mindíg később reagál, tőle a bravúr sajnos kizárólag szerencse kérdése, de szerencséje csak a jó kapusnak van, így ez a kör bezárul.
Éppen ezért nem lenne szabad mögé hozni kapust, ha már így alakult, minimum mellé kell(ene), de inkább elé.
Ilyen középpálya még ebben a lesajnált La Liga-ban is életképtelen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.09.29. 00:29:20-kor.
dingdong
Capitá del Barça

2024.09.28. 23:52:38

soadroli írta:
Hansi Flick: "If you want to blame someone, blame me. I made the mistakes. I overplayed the players and now we had to rest them."
Én is be akartam ezt másolni. Xavi/Koeman után üdítő ilyen nyilatkozatot hallani. Senki sem érti miért nem cserélt kulcs játékosokat le nyert meccsen de elismeri a hibat. Nekem ez elfogadhato. A korábbi edzőink csak sót dörgöltek a sebeinkbe bírózással meg la ligazassal meg igazolasok meg sok a meccs. Azok is igazak voltak de ez a felnőtt viselkedes
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.28. 23:51:16

soadroli írta:
:shock: :shock: :shock:

Oké, a keret így is pocsék, és sok esélyünk nem lehet semmire, de ezért megérte lejátszani ezt a meccset. Ebből gondolom tanulni is tud, ha el tudta ismerni a hibáját. Koeman és Xavi után ehhez majdnem google translate kellett, hogy megértsem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Cseri
Entrenador del Barça

2024.09.28. 23:23:17

LG írta:

Nincs is ezzel semmi gond,ez egyéni preferencia kérdése,nekem mindig a bajnokság megnyerése a fontos,a többi cím a koktél cseresznye a habon.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Válasz küldése