Azon túl, hogy talán kicsit kevéssé voltunk agresszívebbek letámadásnál, láttál mást? Alapvetően a játék képe nálam nem nagyon voltozott, vagy ha kicsit kevésbé vehemensen támadtunk le, azt simán írhatnám a fáradtság javára (meg a Villarreal minőségére, ők most ebben a pillanatban szerintem a 4. legjobb csapat a bajnokságban), a két szélsőnk egyértelműen kimerült, a letámadásnak meg Lewy+aktuális 10essel együtt létfontosságú részei. Nem vagyok biztos benne, hogy ez szándékos volt-e, persze simán lehet.
A Monaco elleni meccsből amúgy nem tudom, lehet-e következtetést levonni, extrém eset volt. Én max olyasmire gondolnék, mit csináljunk legközelebb 10 emberrel, de igazából olyan rossz az nem is volt. Flick asszem mondta is utána, hogy azóta jobban gyakorolják a 10 emberes védekezést.
Viszont nekem az egyértelműen lejött, hogy rendesen visszahúzódva egész pályás kontrákra nem állhatunk be, bármi van. Egyrészt nincs meg a minőség, hogy kivédekezzük a rohamokat (statisztikailag biztos kicsit kevesebbet kapnánk sündisznóban azért), de a nagyobb gond a támadás. Nem olyanok a játékosaink. Yamal az egyetlen, akire egy kontránál lehet számítani. Nincs középpályás átmenetünk, nincs villámléptű Valverdénk (FDJ erre lehet pont jó lenne), Lewy lassú hozzá, nem ér fel időben, Raphinha egy 8 éves gyerek szintjére esik vissza sajnos, ha egyedül kell vezetnie a labdát a kapura, 10 kérdőjelet lehet látni a feje felett kb, ráadásul mivel zseniálisan indul be, legtöbbször rá jön ki a játék, sajnos. Időnként levezetünk 1-2-t jól, de inkább csak akkor szoktuk, ha nagy az előny, és akkor már az önbizalom is megvan hozzá. A játékosállományunk adottságai abszolút a kisebb játékban domborodnak ki, mikor mi támadunk, mi szorítjuk be az ellenfelet. Lewy-Raphinha-Pedri osztályt javul egy ilyen helyzetben. Yamalnál kisebb a különbség jóval.
Csak érdekességképp, mindhárom stabil kezdő támadónk 8 ponttal rendelkezik a kanadai táblán. Szépen elosztják egymás között a srácok.

Így tovább. Ha 3 játékos is 6 meccsenként 8 gólpontot hoz, a Ligát alighanem még két klasszikós buktával is megnyernénk. Nyilván ez nem túl valószínű, hogy így lesz.
Engem jelenleg egyáltalán nem aggaszt a védekezés része. Mintha fél lábbal akarnánk megdönteni Bolt 100 méteres rekordját. Lőjünk annyi gólt mint eddig, és élmény lesz nézni a meccseket. A védekezésre majd visszatérünk, ha lesz védekező játékosunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy