bence0330 írta: ↑2024.09.24. 14:44:51
Pena nagyon jól védett a Galatában. Nálunk meg megzuhant - amúgy nálunk se kezdett rosszul. Nyilván nem egy klasszis kapus, de sima EL-szintű, ha ezt Flick ki tudja hozni belőle, szerintem rendben leszünk. Amúgy kapta a savat, de védett egy hatalmasat közben. Remélem ebből merítkezik.
Ettől még remélem, hozunk egy kapust gyorsba, olcsón, bukni nemigen tudunk vele, Flick nyilatkozatából nem kell kiindulni, akkor is elégedetten (vagy azt színlelve) nyilatkozgatna, ha a Barca B-vel kéne kompletten felállni és Casado lenne a rangidős, miközben Gavi állna a kapuban.
Pont ezen filóztam én is.Igazából mi egy 2 hónapos intervallumból szűrünk le szinte 100 %-os következtetést. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz gyenge, de biztosra sem lehet venni, főleg, hogy az első meccsein kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. Talán akkor kezdett hirtelen visszaesni, amikor azt a hatalmas potyáját kapta. Kapusigazolás pedig még labilisabb dolog, úgy meg pláne, ha csak néhány klub nélküli játékosból lehet választani, akik már nem csak a meccsritmusból de en bloc a profi futball köréből is kiestek..
A Galatában nem követtem, de állítólag kiváló szezont hozott. Emlékezzünk mit mondtunk róla miután a szemünket is kivédte.
Valdes sem volt egy klasszis, de azért nem is egy átlagos középszer. Rengeteg hatalmas bravúrja volt, viszont szentigaz, hogy amellett sok aspektusban gyengén teljesített, azonban nem lógott ki, vagy nem volt féke a csapatnak. Nyilván kellett mellé egy jó védelem is, viszont csak húszszoros válogatott volt. Ahogy innen eligazolt teljes lejtmenet.
De vehetjük Bravot, aki talán Baia óta a legjobb kapusunk volt. Tényleg klasszis szintet hozott. Miután távozott teljesen lefőtt neki a kávé. Angliában és Spanyolországban egyaránt.
Navas sem ott folytatta, ahol a Realban abbahagyta.
A legjobb megoldás talán az lenne, hogy januárig hagyjuk Penát és meglátjuk mit alakít. Ha tényleg olyan gyenge lesz januárban megpróbálhatunk hozni valakit, a választék is nagyobb lesz, de ha Pena addig jó szezont hoz, akkor megvan a megoldás. Fél évre cserekapusként Astra is bőven jó. Igaz, hogy a harmadosztályban, de hétről hétre jó teljesítményt nyújt, nagyon tehetséges. Lunint is a másodosztályból vitte vissza a Madrid 21 évesen második számúnak.
A jelenlegi felhozatalból szerintem legalább akkora kockázat hozni valakit, mint hagyni télig Penát.