Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2024.09.25. 13:27:08

Pena mögé sietve igazolni a jelenlegi helyzetünkben - szerintem - teljesen értelmetlen, kvázi a lehetőség elégetése lenne, de Pena mellé ésszel idevadászni egy megfelelőt, abban lenne ráció.

Újraindított kicsit kopott, itt ott döcögős, ilyen olyan kisebb, de javíthatatlan hibával rendelkező régebbi kiadású motorokban én biztosan nem gondolkodnék.... :mrgreen:

Jelenleg is tele a keret olyan játékosokkal, akiknél a plussz oldallal szemben jócskán tele lehet írni a mínuszos oldalt is, akkor is, ha ezek nem kifejezetten a játékos hibái éppen (adottség vagy életkor vagy éppen képesség), miközben rácsodálkozunk egy monacoi kirándulás élményeire.
Egyébként ilyenek miatt tele is vagyunk szurkolói ellentmondásokkal is....
soadroli
Llegenda del Barça

2024.09.25. 13:23:54

Barça are considering signing Porto goalkeeper Diogo Costa next summer as a long-term replacement for ter Stegen. [Mundo Deportivo]

Szczesny pedig elvileg igent mondott.
Kép
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.09.25. 12:42:36

Én nem értem, miért gondoljuk, hogy bárki, aki sehol, semelyik csapatnak nem kellett, tudna nekünk segíteni és nem csak +1 lenne a csapatban fizetéssel. Teljesen fölösleges ide bárkit vadászni a mezőnybe. Kapus poszton is első sorban Pena mögé kéne valaki, hogyha ő is kidőlne valamilyen balszerencsés eset következtében. Szczesny iszonyat sokat potyázott, lábbal életveszély, amúgy voltak bravúrjai. Haverom Arsenalos, egy jó szót nem mondott róla, ráadásul visszavonult. Mentálisan újra felpörögni baromi nehéz, ha már egyszer kicsekkoltál.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.25. 11:33:25

Én is gondolkodtam vkp-on, de nincs a piacon, ha csak Busquets fel nem bontja a szerződését. :)
Szczesny viszont sokat érhet ilyen védelem mögött.
Diego Costa neve merült fel, nyárra, de hát 50+ millió lenne, Mamardasvili is figyeljük évek óta, 30+5-ért megy a Poolba, Stegennek pedig még hosszú a szerződése. Mezőnyjátékost sem nagyon tudunk igazolni. Szczesny vajon tényleg, miért vonult vissza, csere kapusnak akár maradhatna is 1-2 évre, ha beválna, Pena biztos megy, ha jön valaki, Lewy haverja biztosan marad még egy évet, addigra nézhetnénk valami jó kapust Stegen elé-mellé, akár ingyen is.
Steve írta, egy hónapunk van regisztrálni az új, szerződés nélküli játékost, különben januárban az FFP-t terheli, amikor Olmo és Pau is év végéig van regisztrálva.
BL-ben így is Pena véd januárig, és a kupa is ott lesz.
Ha Rabiot egy hete nem igazolt volna a Marseille-be, szerintem nem kérdés.
De elvileg De Jong 1-2 héten belül visszatér, és Gavi is felépül lassan, kérdés ők hogyan fogják bírni.
Off: láttátok Endrick rúgását, az Alaveses csávót érzékenyen érinthette :)
gránit
Director del Fútbol

2024.09.25. 11:28:25

Troym írta:
2024.09.25. 11:15:04
A tartalék bhv szintén nem szint, ahogy vkp sem, khv sincs, jhv se. Kb bárkit lehet hozni, annyira nincs senki sehova.
Ez igaz, de Pena annyira béna, hogy egy jó vkp-val is meg lenne szórva. A kapus eszméletlenül fontos. Ha nem véd semmit, akkor egy jó csapat is nyeli a gólokat, mint kacsa a nokedlit. Ennyire közvetlen hatása a gólokra senki másnak nincs, mint a kapusnak. 5-10 kaput eltaláló lövést meg kisebb csapatok ellen is kaphatunk.

Amúgy ha Pena nem lenne béna, teljesen egyetértenék veled, és kapva kapnék az alkalmon, hogy egy jó vkp-t szerződtessek. Télen már játszhatna a BL-ben, és a tavasz a legfontosabb.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.25. 11:15:04

gránit írta:
2024.09.25. 11:07:58
Troym írta:
2024.09.25. 10:53:12
Lehet hozni valakit az őszi 12-13 bajnokira, csak nem látom miért jó
Hogy legalább a bajnokság ne ússzon el. Hogy mennyire alulértékelt téma nálunk a cserekapus kérdése, mutatja, hogy két év alatt két bajnokságot bukhatunk emiatt. Egy használható tartalékkapus éppúgy fontos, mint egy tartalék bármely poszton. Sőt, még fontosabbá is válik, ha szükség van rá, mert akkor egyből főszereplővé válik, nem úgy, mint egy peremember a mezőnyben.

Ahogy az is beigazolódik, hogy ha elbagatellizálunk valamit, akkor ott be fog ütni a ménkű, lásd a középhátvéd vagy a vkp posztját is.
A tartalék bhv szintén nem szint, ahogy vkp sem, khv sincs, jhv se. Kb bárkit lehet hozni, annyira nincs senki sehova.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.25. 11:07:58

Troym írta:
Lehet hozni valakit az őszi 12-13 bajnokira, csak nem látom miért jó
Hogy legalább a bajnokság ne ússzon el. Hogy mennyire alulértékelt téma nálunk a cserekapus kérdése, mutatja, hogy két év alatt két bajnokságot bukhatunk emiatt. Egy használható tartalékkapus éppúgy fontos, mint egy tartalék bármely poszton. Sőt, még fontosabbá is válik, ha szükség van rá, mert akkor egyből főszereplővé válik, nem úgy, mint egy peremember a mezőnyben.

Ahogy az is beigazolódik, hogy ha elbagatellizálunk valamit, akkor ott be fog ütni a ménkű, lásd a középhátvéd vagy a vkp posztját is.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.25. 10:59:16

Szerintem a bajnokság most fontosabb, mint a BL. A BL-hez egyszerűen nincs keretünk, szerintem ott kb annyi a kérdés, hogy a rájátszásban esünk-e ki, vagy eggyel később. A ligát viszont ha domináljuk a kisebb csapatokat, akár még kisebb csodával meg is nyerhetjük. Ráadásul egy próba lenne, ha bejönne, akár maradhat év végéig is. De ha egy igazi jó szűrőt tudnánk hozni, támogatnám, azzal Penának is segítenénk.
Csak hát a fő gond, hogy ha a BL-ben amúgy sem játszhatna, akkor vele sem mennénk sokra, a ligában kb csak két csapat ellen nem elég a jelenlegi "vkp" állományunk. Így nem látnám sok értelmét.

Szczęsny amúgy miért vonult vissza? 34 éves volt csak, mezőnyjátékosként sem szokás még ilyenkor a mai világban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.09.25. 10:13:29
Troym írta:
2024.09.24. 14:30:10
szerintem nem jön senki, max januárban. Amúgy bárkit hozunk, akkor is Pena védene a BLben, mert ott nem lehet regisztrálni ilyenkor.

Télen meg rá kell menni Schmeichelre :)
Nem hozni senkit januárig nagyon problémás lenne. Sok hely szabadul fel, bár nem tudom, hogy a 80%-os szabály akkor is 80%-e, ha nem vagyunk 1:1-ben. 80%-kal 5 millió eurónyi helyi szabadul fel, de ha két- vagy háromfelé osztjuk, abból is kijön egy nagyon jó kapus, talán kettő is.

Schmeichel jó ötlet. Ha bírja, még a következő szezonra is le lehetne szerződtetni. Évi egymillió fontos szerződése van most.
Lehet hozni valakit az őszi 12-13 bajnokira, csak nem látom miért jó, ha BL-ben mindenképp Pena véd. Anno a BL regisztráció az átigazolási szezon utolsó napja utáni nap volt és onnantól nem lehetett módosítani a listán, ez gondolom nem változott. Természetesen más a helyzet, ha az esetleges érkező játszhat ott is.

Talán inkább mezőnyjátékost kéne hozni, nincs előírva, hogy ugyanarra a posztra kell érkezzen valaki.
Elég korlátolt az a lista is, de pl ott van Solet, aki alapember volt a Salzburgban, 24 éves, 10m a piaci érték és khv, vkp posztokra lenne jó.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.25. 10:13:29

Troym írta:
szerintem nem jön senki, max januárban. Amúgy bárkit hozunk, akkor is Pena védene a BLben, mert ott nem lehet regisztrálni ilyenkor.

Nem hozni senkit januárig nagyon problémás lenne. Sok hely szabadul fel, bár nem tudom, hogy a 80%-os szabály akkor is 80%-e, ha nem vagyunk 1:1-ben. 80%-kal 5 millió eurónyi helyi szabadul fel, de ha két- vagy háromfelé osztjuk, abból is kijön egy nagyon jó kapus, talán kettő is.

Schmeichel jó ötlet. Ha bírja, még a következő szezonra is le lehetne szerződtetni. Évi egymillió fontos szerződése van most. Aligha van a jelöltek között, mivel szerződésben áll, akiknek meg most nincs munkájuk, valószínűleg olcsóbban elhozhatók.

Akik szerint Pena jól kezdett, nem tudom, pontosan mire gondolnak.

2023 tavaszán két bajnoki meccsre berakták. Nézzétek meg, mit művelt a Celta Vigo ellen. 1:57-től

https://www.youtube.com/watch?v=21yX3WV3ac0

A Valladolid ellen is nagyon gyenge volt:

https://www.youtube.com/watch?v=euJiP-VR2tU

Körülbelül egy félidőnyi játékidő alatt kapott három gólt. A Villarreal ellen sem rajta múlt, hogy nem tömték ki egy félidő alatt. Ha rajta múlik, legalább kettőt ott is beszed.
bence0330

2024.09.25. 00:59:23

Én bedobnám Vaclík nevét. Kezdőként védett egy akkor még BL szintű Sevillában 18-21 között, 35 éves, nem rettentő öreg még kapus szinten. 54-szeres cseh válogatott, 23-ban, 1 éve(!) még ő volt ott a kapus.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bunga
Capitá del Barça

2024.09.24. 21:56:27

Szczesny feltétele logikus: első kapusnak akar jönni 1 évre. Flick is érthető: minőségi kapus nélkül baljós nekimenni a tétmeccseknek. Penának viszont annyi: egyértelművé tette a klub, hogy itt nincs perspektívája. Kérdés, hogy kap-e ajánlatot máshonnan.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.24. 21:44:09

Elvileg a kapcsolatfelvétel már meg is volt, Szczesny az elsőszámú kiszemelt, talán szerintem is jobb opció, mint Navas vagy Bravo.

Remélem minél hamarabb lezongorázzuk, el tudom képzelni, hogy Inaki meglep minket, de nyugodtabb lenne mindenki, ha lenne egy riválisa.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

2024.09.24. 18:31:22

Barcelona are making a move for Szczesny. @tjuanmarti

Wojciech Szczesny’s agents have been approached by Barcelona to discuss potential terms.
Szczesny announced his retirement this summer but Barça want to understand his situation.
Keylor Navas and one more candidate remain in the list. (Fabrizio Romano)
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.09.24. 17:57:30

fanbarca írta:
2024.09.24. 15:25:53
FcBarcelona1 írta:
2024.09.24. 15:18:28
Kapust igazolunk, Helena Condis (egyik legmegbízhatóbb forrás )szerint.
3 lehetőség
Bravo
Navas
Szczesny
Én utóbbira szavaznék, de a nevét nehéz lesz leírni :)
34 éves, top csapatban, top bajnokságban védett pár hónapja, Lewy haverja.
Navas meg Szczesny lábmunkában nagyon nem extra.
Bravo meg 41 éves.

Sokkal inkább jöhetne Masip.
Nem név alapján kell választani, hanem azt hozni, aki játszott a közelmúltban. Ha az a lengyel akkor ő kell.
lábmunka annyira nem számít, csak ki tudja passzolni oldalra mindegyik. Védjen nagyokat.
Pena még kap gondolom most gyorsan három meccset az alatt tud bizonyítani.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.24. 15:42:08

fanbarca írta:
Elvileg a lengyel hosszú labdákban jó, azért gyengébb a passzhatékonysága. Gondolom 10 m-re ki tudja gurítani.
Bravúrkapus, jó a ziccerek ellen, 195 cm-es, mindenhová odaér.
Nem nézek Juve meccseket, nem tudom milyen szögleteknél. Stegen pont ott gyengébb, és sok az eladott labdája, amivel gólhelyzetet teremt. Kétlábas, de amikor messzebbre kell kirúgni, sokszor pontatlan, ez is baj, mikor letámadnak minket, és a fiatalok nem tudják kihozni a labdát, mint a Monaco ellen is, a hosszú labdákat alig tudtuk megjátszani.
Penanal csak jobb lehet, van bőven rutinja.
Beilleszkednie is könnyebb lehet Lewy által.
Szerintem. De majd meglátjuk ki jön.
Bravo is jó lehetne, de nagyon idős
Navas is jó lehetne, de az utóbbi években kevesebbet játszott.
Masip írtam, 2 éve nagyon jó volt, azóta nem tudom mi van vele.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.24. 15:41:02

bence0330 írta:
2024.09.24. 14:44:51
Pena nagyon jól védett a Galatában. Nálunk meg megzuhant - amúgy nálunk se kezdett rosszul. Nyilván nem egy klasszis kapus, de sima EL-szintű, ha ezt Flick ki tudja hozni belőle, szerintem rendben leszünk. Amúgy kapta a savat, de védett egy hatalmasat közben. Remélem ebből merítkezik.

Ettől még remélem, hozunk egy kapust gyorsba, olcsón, bukni nemigen tudunk vele, Flick nyilatkozatából nem kell kiindulni, akkor is elégedetten (vagy azt színlelve) nyilatkozgatna, ha a Barca B-vel kéne kompletten felállni és Casado lenne a rangidős, miközben Gavi állna a kapuban.
Pont ezen filóztam én is.Igazából mi egy 2 hónapos intervallumból szűrünk le szinte 100 %-os következtetést. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz gyenge, de biztosra sem lehet venni, főleg, hogy az első meccsein kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. Talán akkor kezdett hirtelen visszaesni, amikor azt a hatalmas potyáját kapta. Kapusigazolás pedig még labilisabb dolog, úgy meg pláne, ha csak néhány klub nélküli játékosból lehet választani, akik már nem csak a meccsritmusból de en bloc a profi futball köréből is kiestek..
A Galatában nem követtem, de állítólag kiváló szezont hozott. Emlékezzünk mit mondtunk róla miután a szemünket is kivédte.
Valdes sem volt egy klasszis, de azért nem is egy átlagos középszer. Rengeteg hatalmas bravúrja volt, viszont szentigaz, hogy amellett sok aspektusban gyengén teljesített, azonban nem lógott ki, vagy nem volt féke a csapatnak. Nyilván kellett mellé egy jó védelem is, viszont csak húszszoros válogatott volt. Ahogy innen eligazolt teljes lejtmenet.
De vehetjük Bravot, aki talán Baia óta a legjobb kapusunk volt. Tényleg klasszis szintet hozott. Miután távozott teljesen lefőtt neki a kávé. Angliában és Spanyolországban egyaránt.
Navas sem ott folytatta, ahol a Realban abbahagyta.

A legjobb megoldás talán az lenne, hogy januárig hagyjuk Penát és meglátjuk mit alakít. Ha tényleg olyan gyenge lesz januárban megpróbálhatunk hozni valakit, a választék is nagyobb lesz, de ha Pena addig jó szezont hoz, akkor megvan a megoldás. Fél évre cserekapusként Astra is bőven jó. Igaz, hogy a harmadosztályban, de hétről hétre jó teljesítményt nyújt, nagyon tehetséges. Lunint is a másodosztályból vitte vissza a Madrid 21 évesen második számúnak.
A jelenlegi felhozatalból szerintem legalább akkora kockázat hozni valakit, mint hagyni télig Penát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2024.09.24. 15:42:30-kor.
Forca Barca!!!!
fanbarca
Entrenador del Barça

FcBarcelona1 írta:
3 lehetőség
Bravo
Navas
Szczesny
Navas meg Szczesny lábmunkában nagyon nem extra.
Bravo meg 41 éves.

Sokkal inkább jöhetne Masip.
més que un club
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

3 lehetőség
Bravo
Navas
Szczesny
Amúgy tudja valaki miért vonult visszabilyen fiatalon? Simán lennének benne évek is, akár második számú kapusként is, akár nálunk is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.09.24. 15:28:22-kor.
bence0330

2024.09.24. 14:44:51

Pena nagyon jól védett a Galatában. Nálunk meg megzuhant - amúgy nálunk se kezdett rosszul. Nyilván nem egy klasszis kapus, de sima EL-szintű, ha ezt Flick ki tudja hozni belőle, szerintem rendben leszünk. Amúgy kapta a savat, de védett egy hatalmasat közben. Remélem ebből merítkezik.

Ettől még remélem, hozunk egy kapust gyorsba, olcsón, bukni nemigen tudunk vele, Flick nyilatkozatából nem kell kiindulni, akkor is elégedetten (vagy azt színlelve) nyilatkozgatna, ha a Barca B-vel kéne kompletten felállni és Casado lenne a rangidős, miközben Gavi állna a kapuban.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.24. 14:40:06

Troym írta:
Hansi Flick: "Signing a goalkeeper? Iñaki is doing very well, he is a great professional. We trust him. We will discuss what we should do. We are comfortable with him. We don't feel pressure."

Azt olvastam Barca Universal-on (Mundo Depor alapján), hogy 30 napja van a klubnak, hogy TS helyére a 80%-os szabály alapján új csapattagot regisztráljon...
Ez alapján egy januári igazolás a std FFP feltételek szerint kellene menjen...

Én hoznék egy jónevű, kiöregedő kapust szezon végéig...
Így lenne versenyhelyzet kapusfronton, és Pena is tudná, hogy a helyzet csak szezon végéig áll fent.
Troym
Director del Fútbol

Hansi Flick: "Signing a goalkeeper? Iñaki is doing very well, he is a great professional. We trust him. We will discuss what we should do. We are comfortable with him. We don't feel pressure."

gránit
Director del Fútbol

2024.09.24. 14:22:38

Nico Williams nem is jöhetne, ahogy FcBarcelona1 írta, két átigazolási szezon között már nem lehet szerződésben álló játékost igazolni, csak szerződésen kívülit (az persze igaz, hogy az újságírókat a tények nem mindig szokták feszélyezni). Korábban még lehetett, ha a helyi szövetség engedélyezte.

https://en.as.com/soccer/can-barcelona- ... -stegen-n/

"Despite the closure of the transfer window on August 31, Spanish Football Federation (RFEF) rules permit the club to sign and register a new keeper now - as long as two conditions are met. He must arrive as a free agent, and has to have terminated his contract with his previous club before deadline day."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.09.24. 14:30:53-kor.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.24. 14:18:31

Jöjjön fel Áron. :D Penát kiszorítja...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.09.24. 13:54:01

Nagyon szűkösek a lehetőségeink. Navas és Szczesny is jók lehetnek, de azért bennük is van bőven rizikó faktor, így félig-meddig visszavonulva. Álvaro Vallest lenne igazán jó elhozni a Las Palmasból, de erre gondolom nincs esélyünk. Most, hogy felszabadult egy minimális keret, csodálkozom, hogy nem jönnek a hírek Nico Williamsről. =D>
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése