Mennek a nevek, de igazából tökmindegy. A jó kapusok gyakran csak egy-egy csapatban igazán jók, illetve náluk talán a legfontosabb a mentális egészség, ami igazán ingadozó. Ter Stegennek is voltak hullámvölgyei. Amúgy szerintem ő akkor volt a legjobb, amikor a védelmünk romokban volt. Neki nagyon megy az, hogy az ellenfél tüzijátékot rendez és folytonos akcióban van. Nála ilyenkor jönnek a bravúrok. Össze se lehetne számolni hány pontot hozott nekünk ilyenkor. Szerintem volt olyan év, amikor ő a legtöbbet. Aztán mikor a védelem erősödött, akkor meg mintha ő lanyhult volna. Amikor nem a folytonos bravúrokra van szükség, csak simán védje ki azt a 3 labdát, ami a meccsen a kapuját eltalálja, akkor azért jövögettek hibák. Emellé a gyatra labda lehúzásai (rengetegszer visszatáncol és inkáb hagyja fejelni az ellenfelet 4 méterről, minthogy ő erőt demonstrálva lehúzza a labdát.) Illetve jönnek az eladott labdái, amiből egyfelől nincs sok, mert parádés lábbal, másrészről túl sokat is bevállal és ha hibázik, szinte mindig nagyon nagy a baj.
Amellett, hogy a hiánya amúgyis nagy érvágás én azért is nagyon sajnálom, mert pont kíváncsi voltam, hogy idén milyen lesz. Biztos voltam benne, hogy nem átlagos lesz, hanem vagy hero, vagy gyenge... Emberileg is nagyon sajnálom, tényleg egy normális srác... Egyszer láttam egy barcelonai metrón (ő a legnagyobb híresség, akit valaha láttam az utcán), rötyögtem magamban, hogy deffektet kapott a bentley? Aztán utána olvastam, hogy nem, nála ez tök normális, nagyon földi halandóként éli az életét. Hát idénre nincs, ez van. Viszont az egyetlen dolog, ami miatt nem hibáztatom Laportáékat, az a kapus kérdés. Iszonyú nehéz a padra tényleg jó kapust tenni. A legtöbb top csapatnak abszolút lutri már a második számú kapusa is. Vagy beválik, vagy nem. Szerintem túl van dramatizálva Pena miatti félelem. Nem egy elit kapus, de amikor rosszul ment neki, akkor az egész csapat totálisan katasztrófa volt. Amikor a csapatnak jobban ment, akkor ő sem volt olyan rossz. Volt egy-két bravúr és védte a kötelezőeket. Akárkit is idehozunk, semmi garancia, hogy ennél többet tudnának a többiek. Navas amúgy tényleg nagyon jó kapus volt, de most azért kérdéses milyen...Azt nem bánom, hogy nem olyan ügyes lábbal, mint a mi kapusaink, legalább nyugodtabb lennék, ha nála a labda, mert biztonságra fog menni... De ha visszatér Araujo, akkor Cubarsival falat fognak alkotni, kapus se fog kelleni

Egyébként lehet istenkáromló leszek, de szerintem Valdes is full átlagos (a szó rossz értelmében!) kapus volt. De nem is kellett jobb...