gránit írta: ↑2024.09.23. 10:27:22
Én azt nem értem, hogy ha olyan gyenge a cserekapusunk, hogy ha szükség lenne rá, nem merjük bevetni, akkor minek van? Neto is itt volt évi 7 milliós fizetésért, és inkább játszattuk a sérült ter Stegent. Eleve egy normális tartalékra van szükség, nem akkor kapkodni, amikor már baj van. Gondolom, úgy állnak hozzá, hogy rendes cserekapus úgyse kell, a kapust nem kell rotálni, meg a kapus úgyse sérül le. Ez ugye egyrészt nem igaz, mert mint tudjuk, a kapus is lesérülhet, másrészt, akkor tényleg minek van egyáltalán bármilyen szempontból Pena?
Ha erre ráfaragunk, akkor Deco-nak mennie kell. Szinte bárki jó lett volna a nyáron Pena helyett, akinek van két keze, két lába, és tudja őket használni.
A cserekapusokra alapvetően nem nagyon figyelnek a klubok, nálunk pedig ez fokozottan igaz volt, mert legalább 5 másik poszt volt, ahová fontosabb volt ember.
Ráadásul -ugyan én nem követtem- a Galatasarayban nagyon dícsérték, nekünk kivédte a szemünket is. A Real is hasonlóan járt, mikor Courtois-nak is egy szezon off volt. Ott volt Lunin, akit éveken keresztül a Valladolidnak meg Leganesnek adtak kölcsön, majd a másodosztályban kötött ki és onnan hozták vissza.
Netot folyamatosan el akarták küldeni, de neki ennyi pénzért megfelelt a cserekapus szerep.
Ha minőségi cserekapust akartunk volna hozni, annak nem két forint lett volna a fizetése (újra az FFP ugye), ha pedig egy olcsó megoldást, azzal nem tudom mennyire lettünk volna előrébb.
Én speciel a legszívesebben Masipot látnám itt, ha nem lenne már olyan idős. Egyrészt ismeri a klubot, másrészt Valdez óta magasan a legjobb kapus, aki kikerült az utánpótlásból. Igazából azért is engedtük el, mert túl jó volt ahhoz, hogy itt második-harmadik számú kapusként húzza le a karrierje nagy részét.
Öröm az ürömben, hogy így legalább a regisztrációkat könnyebben meg lehet oldani, kb. 7 millióval bővül a keret, de ennek azért nagy ára volt. Ráadásul az öltözőből is nagyon fog hiányozni.
Akit még emlegetnek az Arnau Tenas. Most a PSG-ben játszik, de Donnarumma kirobbanthatatlan, így nem sok esélye van, de Navast még így is megelőzte.
Ahogy Astra is komolyan szóba került. 190 cm, jó lábbal és sok barvúrt mutat be. Egyedül a kora az, ami aggodalomra ad okot, de legalább rendszeresen játszik, még ha az utánpótlásban is,edzésben van, míg a klub nélküli játékosoknak nagyon idegen lehet a pálya vagy újra felvenni a ritmust.