Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tudom kicsit OFF, de még ehhez annyit, hogy én már annak is örülnék, ha érteném, hogy mi a piros és mi nem
Nem fogják megérezni. Egyben vannak, bármennyire is nem úgy tűnik a játék képe alapján. Nekik egy dolog a necces idén, az a védelem. Ha ott kiesik valamelyik belső védő, akkor hosszútávon még lehet gond a meccsterheléssel, mert egy-egy napra megoldja Tchouameni/Carvajal meg Camavinga. Hosszútávon szerintem nem.bence0330 írta: ↑2024.09.26. 13:51:21De hogy ON legyen: Mbappé megsérült, pár hetet kihagy. Egyre jobb formában volt, és azért az ATMA meccs előtt lehet, hogy ez számítani fog, viszont szerintem mostanra amúgy összeállt elég szépen a Madrid, annyira sajna nem féltem őket, pláne, hogy sajna rejtélyes okokból Endrick a pályán lehet, ilyen formában Mbappé nélkül is nagyon komolyak lehetnek. Azért szurkolni lehet, hátha a rangadón pontot buknak, és növelni tudjuk a különbséget. Nem láttam az Atleticót, egyelőre ránézésre még ők sem álltak össze, de hátha.
Igazából a VAR bevezetése óta nem nagyon változtattak rajta gyökeresen. A második sárga pl. érthetetlen, miért nem kerül visszanézésre, amikor pontosan ugyanannyit jelent a meccs szempontjából, mint az azonnali piros. Lassan forog a gépezet, lassúak a változtatások, pedig lenne rá szükség. Más kérdés, milyen szintig lehetne belenyúlni, mert azért azt nehéz elképzelni, hogy mezőnyben állandóan nézegessék, mi történt. Egy szöglet már necces, gyakran fordul elő olyan, hogy gólt szerez a csapat érvénytelen szögletből, viszonylag nagy indirekt gólveszélynek számít. Viszont rengeteg a szöglet, mindig megnézni, hogy tuti, hogy a védekező csapatról ment-e ki, vagy tuti kint volt-e... ez határeset, de megoldható lenne. Persze ez mind az alap VAR szabályzat kérdése. Ahogy viszont használják, az tényleg szánalmas. Szerintem mindkettőn kéne változtatni, precízebbé tenni a szabályokat, és nagyobb átláthatósággal alkalmazni azokat. Komoly büntetésekkel tévedések esetén, mert az egész futballban egy embert nem büntethetnek csak meg soha, és ez a szégyenletes szintű bírók.18Barca99 írta: ↑2024.09.26. 12:42:56Szerintem mindenki jobban ugrik mikor a saját "gyereke" ellen történik valami igazságtalanság. Évek óta rém gyenge a spanyol játékvezetés és ezt a 600 kameraszög, azonnali nézőknek történő visszaismétlés még jobban kiemeli. Én reménykedtem benne, hogy a VAR bevezetésével majd könnyebben ki lehet javítani a pályán lévő bírók tévedéseit, de sajnos ez nincs így. Mi csak a két nagy meccseit nézzük szerintem hétről hétre, és azokon a meccseken lévő tévedéseket elemezzük, de ezek a meccseket (és így közvetve edzői vagy játékos pályafutásokat) befolyásoló tévedéseket megcsinálják kisebb csapatok ellen is. Nonszensz, hogy a szobában ülő 4 bíró miért nem szólhat le a hibázó fülére és változtathatja meg a döntést fentről és magyarázhatja el később egy közleményben, hogy miért döntöttünk így vagy így. Nonszensz, hogy miért nincs még mindig gólvonal technológia, mikor minden évben van legalább 2-3 olyan szitu, amikor meg kellene adni egy egyértelmű gólt (akarva akaratlanul eszembe jut a tavalyi clasicó a bernabeuban, de rémlik pl. egy jordi alba betis elleni meg nem adott gól is. A félautomata les technológiával legalább sikerült elérni, hogy ezeket a centizgetéseket ne tegyék kétessé a nézők, de továbbra sem értem miért nem lehet leszólni fentről, hogy te figyi ez nem sárga volt, hanem piros, vagy fordítva. Vagy te figyi ez kirúgás lesz, nem szöglet. Semmit nem tenne hozzá a játékidőhöz, nem kell percekig elemezni, ott van a visszalassítás, egyértelmű.
Nem akarlak meggyőzni, de írok egy példát.bence0330 írta: ↑2024.09.25. 20:48:42Én ebben is ugyanazt látom, mint bármikor bármiben: botrányos színvonalú bírói munkát, amit egy 6 éves gyerek is meg tudna oldani ezen a szinten. De továbbra sem érzem, hogy ide vagy amoda csúszna el a dolog. Endrick megmozdulása szánalmas volt, és simán megérne egy 2-3 meccses eltiltást, de közben meg 2-3 meccsel ezelőtt nem kapott meg két jogos büntetőt a reál, egyiket legalább ennyire nyilvánvaló alapon, mint amilyenen Endricknek piros járt volna.
Lassan tényleg jobban járnánk, ha odaadnánk a "sípot" egy AI-nak (tudom, nincs még ezen a szinten). Spanyolban legalábbis, rosszabb már nem lehet. A vége szerintem úgyis ez lesz, még ha nem is a nagyon közeli jövőben. És akkor pártatlanságon sem kéne aggódni.
Szóval a Reál kapott 7 szablytalanságra 1 sárga lapot piros helyett, Alaves meg 10-re nullát.
Nem értem ezt a mentalitást. Írtam is hogy simán piros volt. Erről a bíróról nem is volt realtv csak utána hogy milyen [auto_cenzúra] volt. Hol volt a var. Hogy kapott a Real 7 szabálytalanságra 4 lapot ebből 3 nem is szabálytalanságért. Alaves 0 lap 10re. Endrick miért nem piros. Ótvar bíró volt ismételten.Chino írta: ↑2024.09.25. 20:27:34Azt esetleg láttad, hogy a Villarreal ellen Yamal miket kapott? Hányszor törlesztett érte? Vagy úgy átlgbosan milyen rúgásokat kap.El Sie7e írta: ↑2024.09.25. 18:47:38
1:35től érdemes nézni hogy cibálják Endricket. És egész meccsen ez ment, mindenki ellen, Bellinghamet vagy hatszor két kézzel 4 méterre lökték hátulról és le se fújta. Végeredmény: Alaves 0 sárga lap. Ez melyik univerzumban létezik. Endricket ennél durvábban rángatta a mielőtt tökön rúgta. Meg is érdemelte. Endrick is mehetett volna pirossal. Ocsmány, [auto_cenzúra] bíró volt és nem a kétes ítéletek miatt hanem látszott, hogy mit csinál egész meccsen.
Ha mindenki így reagálna arra hogy rángatják a foci már küzdősport lenne. Ez semmire sem magyarázat. Normális bírónál ez piros, aztán 2-3 meccs, főleg hogy van VAR, minden részletét visszanézheti.
A lényeg hogy működik a RealTV.
Azt esetleg láttad, hogy a Villarreal ellen Yamal miket kapott? Hányszor törlesztett érte? Vagy úgy átlgbosan milyen rúgásokat kap.El Sie7e írta: ↑2024.09.25. 18:47:38
1:35től érdemes nézni hogy cibálják Endricket. És egész meccsen ez ment, mindenki ellen, Bellinghamet vagy hatszor két kézzel 4 méterre lökték hátulról és le se fújta. Végeredmény: Alaves 0 sárga lap. Ez melyik univerzumban létezik. Endricket ennél durvábban rángatta a mielőtt tökön rúgta. Meg is érdemelte. Endrick is mehetett volna pirossal. Ocsmány, [auto_cenzúra] bíró volt és nem a kétes ítéletek miatt hanem látszott, hogy mit csinál egész meccsen.
Endrick kaphatott volna többet is. De gondolom itt senki nem nézte a meccset. Ez a pökhendi [auto_cenzúra] bíró az első perctől kezdve olyan rosszul fújt hogy forrt a vérem. Mindenre sárgát adott kivéve az Alavesnek. Egész meccsen ment az aprítás és volt, hogy le se fújta.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.25. 14:39:20Nem nyitja meg. Mire gondolsz, Vinicius sárgával a tartalékbíróra mutat és közben röhög, mikor felmutatja a 6 perc hosszabbítást, vagy Endrick herevasalásáról?Chino írta: ↑2024.09.25. 13:49:02Amúgy valaki magyarázza már el ezt hogy lehet megúszni sárgával. (2:00)
https://www.youtube.com/watch?v=OO4UzUf7o9E
Hozzá tartozik (footballespana), hogy a Realnal nem értuk, hogy lehet, hogy ők 9 sárgát kaptak reklamálásért, a Barca és az Atletico 1-et.
Lehet nem kéne písz of shitelni, meg hasonlók.
Szerk: Mondom én, hogy felháborító a Real Madrid TV nyomásgyakorlása, simán kaphattak volna tegnap is 2 pirosat, de nem mernek a bírók rájuk sem nézni. Közben már tegnap nyomatták a hírek szerint a bíró fikázását. Jövő héten a bíró kér elnézést, ha leendrickelik?
"It's not football. It's La Liga".![]()
Nem nyitja meg. Mire gondolsz, Vinicius sárgával a tartalékbíróra mutat és közben röhög, mikor felmutatja a 6 perc hosszabbítást, vagy Endrick herevasalásáról?Chino írta: ↑2024.09.25. 13:49:02Amúgy valaki magyarázza már el ezt hogy lehet megúszni sárgával. (2:00)
EZ( értsd: easy) :Chino írta: ↑2024.09.25. 13:49:02Amúgy valaki magyarázza már el ezt hogy lehet megúszni sárgával. (2:00)
Nincs kedvem mélyebben utánakeresni az esetnek, rögtön nem dob fel videót róla a yt, de igen, ez egy csúnya elmaradt tizinek tűnik a képek alapján.
Kb. Saszemmel lehetne megállapítani, hogy a vonalon volt e Endrick dereka, és az espanolos keze, mert a lába bőven a vonal előtt volt. A bíró megítélte így is, pedig szemre egyértelműen vonalon kívül.
Én akárhányszor nézem vissza, simán a büntetőn belül még látom a mezhúzást.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.22. 10:15:44Általában egyetértek veled, de ezekben a szabályokban nagyon nem.bence0330 írta: ↑2024.09.22. 09:48:34Vicces szám, de láttam az összeset, szerintem mind jogos volt.Elsőre én is azt hittem, kívül volt, de van egy szabály, ami... hát, tükörfordítva "folytonos" szabálytalanságot jelent ami ha fizikailag kívül kezdődik, de a vonalon belül ér véget, akkor tizi. És egyértelműen vonalon belül ért véget. Szerintem ez logikus is, mert ugye ez pont ilyen eset volt, mikor látványosan rángatták vissza klasszik Espanol módon, a madridi meg ment tovább, nem adta fel, és csak a legvégén esett el, Messinek volt sok ilyen esete (ergo lehet, hogy ha 1 méterrel hamarabb engedi el, akkor továbbmegy és helyzet). Szerintem ez is 100%-os tizi volt, mint az összes többi eddig.
Múltkor elrúgta Vinicius a labdát, úgy léptek rá a lábára. Ez sehol a világon nem büntető. Felhoztam Kane-Dumfries EB-s szituációját, a szakértők, még az angolok is azt mondták, hogy nem büntető, pedig az tényleg 50-50-es szituáció, Kane-t simán veszélyeztette, mert rátartott a lábára. Vinicius esete típikusan nem büntető, még ha mezőnyben be is fújják.
Tegnapi esetről mindenhol fent vannak a képek, hogy elengedi a derekát a 16-os előtt.
Mindezt VAR mellett 2-3 bíróval, kamerákkal.
Szerintem nincs szükségük ilyenekre, a szezon előtt is írtam, hogy simán bajnokok a gyenge keretünk miatt, és Ancelotti majd megoldja, mert nagyon jó edző.
Nagyon jól gazdálkodnak, top 3-as edzőjük van, tele vannak pénzzel, jó játékosokkal, az elnökük az ország egyik legbefolyásosabb embere.
Én hányingert kapok az ilyen Tebas féle nyilatkozatoktól (most is mit nyilatkozott a héten, Barca gazdasági helyzet, Negreira, csúnya Perez), La Liga lezüllesztésétől, Barca hátráltatásától, Real TV bírók befolyásolásától.
Ismétlem, szerintem nincs szüksége a Real Madridnak ilyenekre, normális és fair küzdelmet szeretnék látni, én személy szerint simán el tudnám fogadni a 2-4. helyet, ha jól játszunk. Simán elismerem, hogy a Real Madrid jobb csapat.
A körítéstől rosszul vagyok, mert nem a fociról szól.
Általában egyetértek veled, de ezekben a szabályokban nagyon nem.bence0330 írta: ↑2024.09.22. 09:48:34Vicces szám, de láttam az összeset, szerintem mind jogos volt.Elsőre én is azt hittem, kívül volt, de van egy szabály, ami... hát, tükörfordítva "folytonos" szabálytalanságot jelent ami ha fizikailag kívül kezdődik, de a vonalon belül ér véget, akkor tizi. És egyértelműen vonalon belül ért véget. Szerintem ez logikus is, mert ugye ez pont ilyen eset volt, mikor látványosan rángatták vissza klasszik Espanol módon, a madridi meg ment tovább, nem adta fel, és csak a legvégén esett el, Messinek volt sok ilyen esete (ergo lehet, hogy ha 1 méterrel hamarabb engedi el, akkor továbbmegy és helyzet). Szerintem ez is 100%-os tizi volt, mint az összes többi eddig.
Carlo kiváló edző,nem volt kérdés,hogy megoldja,tavaly is 1 db vereségük volt,ha jól rémlik. Az egokkal szerintem nem akkor szokott baj lenni,amikor szalad a szekér.Esetleg beesne 2 kellemetlen vereség egymás után,már érdekesebb képet festhetne az öltözöről.bence0330 írta: ↑2024.09.22. 01:28:38Nem lesz itt sok gond az egókkal, önzetlenül szolgálják ki egymást már most, és örülnek a gólokkal. Persze ha nem Carlo lenne ott, hanem mondjuk egy Lopetegui szint, más lenne a helyzet, de kezd azért egyre jobban összeállni az a támadó 4-5-ös, Bellingham-Mbappé-Vini-Rodrygo-Endrick... és akkor melléjük még egy Güler-Diaz is ott van... Ijesztő egy támadósor, mindenképp a világ legjobbja szerintem, ráadásul remekül illeszkedik mind a stílusukhoz.
És az ő keretük azért még így sérülésekkel is erős, szemben a miénkkel. Sprintben egyelőre jobbak vagyunk a ligában, de ekkora ordító keretbeli különbséggel kizártnak tartom, hogy a maratont végül ne ők nyerjék meg. A tavalyival még so-so lenne esély, vagy ha mindenki jól visszatérne télen és nem esne ki közben 1-2 embernél több.
Vicces szám, de láttam az összeset, szerintem mind jogos volt.
Ès velük van Referee, Tebas, Penalty, VAR ès Negreira isbence0330 írta: ↑2024.09.22. 01:28:38Nem lesz itt sok gond az egókkal, önzetlenül szolgálják ki egymást már most, és örülnek a gólokkal. Persze ha nem Carlo lenne ott, hanem mondjuk egy Lopetegui szint, más lenne a helyzet, de kezd azért egyre jobban összeállni az a támadó 4-5-ös, Bellingham-Mbappé-Vini-Rodrygo-Endrick... és akkor melléjük még egy Güler-Diaz is ott van... Ijesztő egy támadósor, mindenképp a világ legjobbja szerintem, ráadásul remekül illeszkedik mind a stílusukhoz.
És az ő keretük azért még így sérülésekkel is erős, szemben a miénkkel. Sprintben egyelőre jobbak vagyunk a ligában, de ekkora ordító keretbeli különbséggel kizártnak tartom, hogy a maratont végül ne ők nyerjék meg. A tavalyival még so-so lenne esély, vagy ha mindenki jól visszatérne télen és nem esne ki közben 1-2 embernél több.