Araujo, Christensen, DJ - igyekeztem mindig azt a szót használni, hogy "jelenlegi", elképzelhető, hogy valahol kihagytam.
Ezek közül minimum 1, legtöbbször kettő, nem túl ritka esetben 3 elérhető volt, ha meg nem, akkor totális összezuhanás volt jellemzően tavaly is. DJ-ot nem tartom egy nagy játékosnak, de nyilván ha az a kérdés, hogy Eric Garcia vagy ő, akkor polcnyi a különbség. Igen, mellette Gündogan aki stabil mínusz, plusz volt egy balszélsőnk és egy bal/jobb bekkünk. Mind alapkezdők (Felix csak fél évig). Szóval Xavi alpkezdőjéből Flick alatt eddig nincs:
Ara, Chris, DJ, Gündogan, Cancelo, (Felix, Gavi). Cserében van egy előre láthatóan keveset bevethető Olmo. És akkor még ide szem veszem Fermínt, aki Flick előtt kapott egy duplát nyáron, mert ebben egy kis sara már a németnek is volt talán.
A fenti első 5 névből 3 minimum top öt játékos volt a szezonokban és keretben. Azért remlélem magyarázat nélkül látható az ordas nagy különbség, elsősorban védekező részlegen, ami egy Monaco ellen nem mindegy 10 emberrel. Ezeket a játékosokat nem pótoltuk, tinikkel meg felhozott B-s játékosokkal kellett kipótolni az űrt, és Inigót a tavaly hulla formájából még kirántani legalább egy közepesre.
Xavi korszak vége óta kb pont egy fél kezdőnyi mezőnyjátékossal kapott kevesebbet Flick. Persze 1-1 közülük rendre hiányzott, úgyhogy nem teljesen. De főleg Ara és Chris jelenléte kb a különbség a védelemben aközött, hogy legyen esélyünk megállítani egy gyors, erős ellenfelet, vagy sem.
Írtad, hogy pl. Felix jó-jó, de kiszorult, volt benne extra, de nem volt elég 90 percesnek. És? Hányszor mentette meg télen tavasszal behozva a sejhajunkat behozva? Vagy egyáltalán lehetett vele rotálni! Nem csak a fél kezdő esett ki, de rotációs játékosokat is el kellett passzolni az egy szem érkező regisztrálásáért, akit még csak játszatni sem lehetett idén. Most kire cseréled le Raphinhát? Kire cserélsz le bárkit? Konkrétan nincs tinin kívül játékosunk már a cserepadon. Xavit sem irigyeltem, félreértés ne essék, de a jeln helzethez képest ott kb Kánaán volt. Ha még egy évet visszamennénk, egy Kessiét tudott fanyalogva kukába dobni, hogy nem kell a vkp-ra, most már eleve egy Bernal lett volna az alapkezdő.

Ligahelyekkel van jelenleg gyengébb keretünk, az az 5/5 egy teljesen értelmezhetetlen dolog, amit produkáltunk eddig.
És azért amit Flick félidőben megcsinált szerintem ennyire 0 lehetőséggel, az elég komoly volt, tényleg rúghattunk volna gólokat is akár, egálban voltunk végig emberhátrányban egy elég erős csapat ellen. És nem is zakóztunk (igazság szerint kaphattunk volna még 1-2-t, de legalább rúghattunk is volna).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy