Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.21. 08:41:50

safranek írta:
2024.09.21. 00:36:47
Plusz nem egy hisztizo edzot latsz a padnal.
Flick sárgát kapott a hatodik tétmeccsén és az első vereségkor (ha a Gampert nem számítjuk tétmeccsnek).
Xavi "hisztizése" az utolsó idényében történt, valószínűleg a klubon belüli történésektől sem teljesen függetlenül.
bence0330 írta:
2024.09.20. 23:49:34
Na de továbbra is, otthon kikaptunk 3 góllal 11v11, most meg idegenben kikaptunk 1 góllal 10v11. Objektíve két gólnyi javulás még a nyilvánvaló, és figyelmen kívül nem hagyható tényezők ad absurdum figyelembe nem vételével is. 6 tétmeccsnyi idő alatt 2 gólnyi javulás amúgy nem lenne túl rossz amúgy sem, ha fejlődéstörténetet nézünk.
Ezek szerint jó az irány, biztató a tendencia, és legközelebb már döntetlent fogunk játszani a Monacóval?
safranek
Barça B

2024.09.21. 00:36:47

bence0330 írta:
2024.09.20. 20:54:37
3-0-ra kaptunk ki otthon, most meg idegenben 10 emberrel 2-1-re. Azért ezt nem javulásnak hívni... Ha leveszed a pályaválasztás jogát meg a közel 90 pernyi emberhátrányt, akkor is két gól a difi objektíve, és azért elég nehéz levenni a képletből egy 90 perces emberhátrányt meg azt, hogy idegenben játszottunk, azért utóbbi is kitesz pár százaléknyi különbséget.
Plusz nem egy hisztizo edzot latsz a padnal.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.20. 23:49:34

FCBsteve írta:
2024.09.20. 23:45:02
bence0330 írta:
2024.09.20. 23:27:57

Ez mire érv, vagy mi az, amit alátámasztanál ezzel?
Pl azt, hogy amit elképzelt, az nagyon nem valósult meg...

És hogy nem úgy tűnik, hogy komolyan vették volna a Gamper meccsen történteket...
Na de továbbra is, otthon kikaptunk 3 góllal 11v11, most meg idegenben kikaptunk 1 góllal 10v11. Objektíve két gólnyi javulás még a nyilvánvaló, és figyelmen kívül nem hagyható tényezők ad absurdum figyelembe nem vételével is. 6 tétmeccsnyi idő alatt 2 gólnyi javulás amúgy nem lenne túl rossz amúgy sem, ha fejlődéstörténetet nézünk.

Persze, hogy nem valósult meg, soha semmilyen edző terve nem valósul meg, ha nem nyer, meg nem is tervezte, hogy 90 percet játszunk emberhátrányban. Onnantól ment a levesbe bármi, amit elképzelté, és esetleg megvalósíthattuk volna (vagy nem).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.20. 23:45:02

bence0330 írta:

Pl azt, hogy amit elképzelt, az nagyon nem valósult meg...

És hogy nem úgy tűnik, hogy komolyan vették volna a Gamper meccsen történteket...
vidra
Entrenador del Barça

2024.09.20. 23:42:31

bence0330 írta:
2024.09.20. 23:18:16
Szerintem az van (nem állítva, hogy amúgy máshogy csinálta volna!), hogy konkrétan nincs hátsó részleg. Nincs BL szintű vkp, és van két közepes középső hátvéd, meg egy Baldé, aki... maradjunk a közepesnél hátrafelé. Ez 6 alapvetően védekező posztból 1 Koundét jelent, aki ténylegesen szintet képvisel.

Erre szerintem az ő meglátása szerint az a válasz, hogy kivédekezni úgy sem tudunk senkit, van gólerős centerünk, de ő kontrázni nem tud, támadjunk, rúgjunk ötöt, és akkor vagy azzal maszkoljuk el, hogy nincs védekező részleg, hogy uraljuk a meccset (LL-ban ez kb így történt, szerintem két jól passzoló fórumtagot is odaállíthattunk volna hátra, akkor is nyerünk), vagy úgy, hogy oké, kalkuláltan kapunk kettőt, de rúgjunk 4-et. Na tegnap egyrészt a 10 ember, másrészt Pedri-Raphinha szélsőségesen rossz, és a többiek általánosan rossz napja miatt ez nem jött össze. Valami miatt nem volt jó a felkészülés a meccsre, ilyen rosszul több játékos egyszerre nem focizhat. Vagy beremegtek, tudja a fene, a lényeg, hogy ez a része nem ment. De ezt láthatja az egyetlen esélynek jelenleg, mert abban biztosak lehetünk, hogy ezzel a kerettel lehetetlen, hogy ne kapjunk 2 gólt jobb csapattól, akárhogy sündisznózunk.

Ettél még tényleg jó lenne, ha a pakliban lenne lehetőségként, de tényleg nem tudom, megvalósítható ez jelenleg védők nélkül, egy erősen orrnehéz csapattal. Ami nem is orrnehéz, hanem egy nagy orr.
Ja, értem, amit mondasz, de nemtom. Én mondtam korábban, hogy Flick-kel az a bajom, hogy megint egy paradigma edző. Vicces, hogy Xavi is akkor volt jó, amikor még nem volt az.
És nézd meg a Flick Bayern-t! Egy középpályán és az ellenfél tizenhatosánál védekező csapat volt. A Purist Football-os csávó tök jól mondta, hogy igazából sosem látott nála nagyon védekezést.
De nézd meg azt a Bayern-t és nézd meg hozzá képest ezt a Barcelonát!

Szóval, amit mondani, akarok, hogy nem érzem azt, hogy Flicknél előjöhetnek újabb elemek. Ez a Flick foci. Remélem, hogy megcáfol. Persze lehet úgy is BL-t nyerni, hogy ebben annyira profik vagyunk...de az még nagyon messze van.
bence0330

FCBsteve írta:
2024.09.20. 23:24:08
A Gamperen szerezett tapasztalatok segíthetik majd önöket a holnapi találkozón?

„Ez két teljesen különböző összecsapás, szerintem nem lehet összehasonlítani a kettőt. Új játékosok lesznek a pályán, és sok napja, hete versenyhelyzetben vagyunk. A játékosok tudják, mit kell tenniük. Nem volt sok időnk, de jól felkészültünk. Holnap még lesz egy meetingünk a mérkőzés előtt, de tisztán elmondtuk a játékosoknak, hogy mit szeretnénk játszani, ők pedig megértették.”

Flick nyilatkozat, főoldali cikkből
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.20. 23:24:08

A Gamperen szerezett tapasztalatok segíthetik majd önöket a holnapi találkozón?

„Ez két teljesen különböző összecsapás, szerintem nem lehet összehasonlítani a kettőt. Új játékosok lesznek a pályán, és sok napja, hete versenyhelyzetben vagyunk. A játékosok tudják, mit kell tenniük. Nem volt sok időnk, de jól felkészültünk. Holnap még lesz egy meetingünk a mérkőzés előtt, de tisztán elmondtuk a játékosoknak, hogy mit szeretnénk játszani, ők pedig megértették.”

Flick nyilatkozat, főoldali cikkből
bence0330

2024.09.20. 23:18:16

Szerintem az van (nem állítva, hogy amúgy máshogy csinálta volna!), hogy konkrétan nincs hátsó részleg. Nincs BL szintű vkp, és van két közepes középső hátvéd, meg egy Baldé, aki... maradjunk a közepesnél hátrafelé. Ez 6 alapvetően védekező posztból 1 Koundét jelent, aki ténylegesen szintet képvisel.

Erre szerintem az ő meglátása szerint az a válasz, hogy kivédekezni úgy sem tudunk senkit, van gólerős centerünk, de ő kontrázni nem tud, támadjunk, rúgjunk ötöt, és akkor vagy azzal maszkoljuk el, hogy nincs védekező részleg, hogy uraljuk a meccset (LL-ban ez kb így történt, szerintem két jól passzoló fórumtagot is odaállíthattunk volna hátra, akkor is nyerünk), vagy úgy, hogy oké, kalkuláltan kapunk kettőt, de rúgjunk 4-et. Na tegnap egyrészt a 10 ember, másrészt Pedri-Raphinha szélsőségesen rossz, és a többiek általánosan rossz napja miatt ez nem jött össze. Valami miatt nem volt jó a felkészülés a meccsre, ilyen rosszul több játékos egyszerre nem focizhat. Vagy beremegtek, tudja a fene, a lényeg, hogy ez a része nem ment. De ezt láthatja az egyetlen esélynek jelenleg, mert abban biztosak lehetünk, hogy ezzel a kerettel lehetetlen, hogy ne kapjunk 2 gólt jobb csapattól, akárhogy sündisznózunk.

Ettél még tényleg jó lenne, ha a pakliban lenne lehetőségként, de tényleg nem tudom, megvalósítható ez jelenleg védők nélkül, egy erősen orrnehéz csapattal. Ami nem is orrnehéz, hanem egy nagy orr.
vidra
Entrenador del Barça

2024.09.20. 22:47:56

Egy jó edző fel tudja mérni a rendelkezésére álló csapat képességeit és ahhoz alakítja a taktikát.
A Ligában eddig ez jól sikerült és a hiányokat is nagyon profin, sokszor észrevétlenül foltozta.

Ezen a BL meccsen viszont előjött a gyengesége, hogy ő is hajlamos a merev teoretikusságra. Biztos van, aki ezt cáfolni tudná, de a tegnapi meccs a tipikus Flick foci igazi BL-barcás eltörése volt.
Felesleges a kiállításon pörögni, mert az első 10 perc is nagyon gyenge volt és az vezetett a kiállításhoz.

Ezt most Flick benézte. Azt gondolta, hogy egy Monaco szintű csapat letámadását majd kapu előtt passzolgatós freestyle helyezkedős focival röhögve kijátsszuk. Hát nem jött be.

Sokkal nagyobb szerénység kellett volna.

A Barcának amúgy ezer éve óriási gyengesége a taktikai és játékelembeli sivárság.
Mindig ezt a hlye kipasszolgatósdit erőltetjük, nincs középpályán emberünk, akinek fel lehetne ívelni.
Annyival előrébb vagyunk a 8-2-höz képest, hogy legalább vannak gyors szélsőink, meg amúgy a játékosaink nagy része viszonylag gyors.
Szögletből szerzünk néha gólt. Felívelt beadásból talány egyre kevesebbet. Nincs egy Luuk de Jong-unk, aki tökre színesítette a játékunkat.
Kevés lesz a Flick magic, ha mindig ugyanazt az egy dolgot csináljuk.
bence0330

2024.09.20. 22:19:08

Igen, én elhiszem, hogy van, aki nagyon ragaszkodott Xavihoz (én majdnem két évig ilyen voltam), de a végén az a kapcsolat elromlott és kész. Ezt ő is érezte, lemondott. Aztán feltámadt valamiféle harci kedve, és lemondta, de hát addigra Flick már a zsákban volt. A váltást meg kellett lépni. Sajnálom, hogy pont olyankor jött egy ennyire magas szintű edző, amikor az elmúlt közel 20 év évünk leggyengébb keretét kaphatta készhez egy fél év kivételével (eddig mindenképp), még az előző kettőnél is sokkal szűkebbet, konkrétan a fél kezdő hiányzik az előző szezonról.

De ez van, azért ne csináljunk úgy, mintha 1-1,5, akár 2 évig is ne lett volna Xavi még jobban védve, mint Flick eddig.

Most el kell fogadni, hogy ez elmúlt, váltani kellett, megromlott, elfáradt a kapcsolat, Xavi meg a végére kiégett. Amúgy szerintem neki is jót tett az elválás, én nagyon kedvelem, és remélem, hogy sikeres edző lesz, szépen felépítve magát egy kisebb csapatnál (Milan edzőt keres :D)

De vége. Most Flick van itt (szerintem nem az ő személye ellen megy a kampány, mint Xavi védelmére). A meccsek élvezhetősége az egekbe ugrott, De mivel hiányzik alóla a fél csapat, nem fogunk pariban lenni, főleg most még a nagyobb csapatokkal, és 10 emberrel végig egy Monacóval is alig.

És ez nem kettős mérce, közel sem az, az emberek (én is!!!) így álltak hozzá Xavihoz is az elején, szerintem teljes joggal, nehéz helyzetben érkezett ő is. Az lenne a kettősmérce, ha a 2 éve itt lévő Xavi hibáit mérnénk a néhány hete itt lévő Flickéhez.

A németet szerintem nem is úgy érdemes méregből nézni, hogy de mert Xavi milyen lenne helyette, ez nem lényeg, ha nem Flick lenne itt, akkor valaki más. Xavi semmiképp sem.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.20. 21:44:35

Miért van olyan érzésem, hogy a Xavi-fanok szinte a csapat ellen szurkolnak, hogy elmondhassák, hogy "na, lám-lám nem is végzett rossz munkát Xavi", "Xavinak volt igaza", "visszasírjuk még Xavit", "na tessék Flick is kapott sárgát" stb?
Nem tudom hogy vagytok vele, én szerettem Messit / Xavit / Puyolt / Guardiolát / Stoichkovot, stb stb de mindenek felett a Barcelonát, ez akkor is így volt, amikor jól ment, rosszul ment, jött világsztár, ment világsztár stb. Ha holnap Zidane jelenne meg, mint vezetőedző, vagy Pepe, CR, stb, de vele sikeres lenne a csapat, tojnám le, hogy mennyire szimpi amúgy.

Nem tudom Flick mennyire lesz sikeres, de vereségek, hibák, stb mindig lesznek, ettől még ezzel a BL vereséggel együtt is jobban szórakoztam ezen a 5-6 meccsen, mint az előző teljes szezon bármelyik részén, így azt kijelenteni nem nagy őrültség, hogy megérte leváltani Xavit, AKKOR IS, ha csak 4. helyen kocogunk be a bajnokság végén.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.20. 21:04:04

FCBsteve írta:
2024.09.20. 20:39:19
Ha nem lett volna előtte egy Gamper meccs, akkor kevésbé lennék csalódott/felháborodott...

Ugyanabba a folyóba lépni kb egy hónap eltéréssel, hááát... És hogy "akkor még nem voltunk abban a felkészülési fázisban"...
Úgy tűnik, nagy volt az arc, kicsi az elképzelés - egy olyan meccsen, ahol nagyon számít az eredmény... Pénzben is, a csekély számú javítási lehetőség miatt is, és az extra meccsek elkerülése miatt is!
Kíváncsi lennék mit írtál, amikor Xavival 128-szorra is ugyanazt eljátszottuk, 2* kiestünk a BL csoportból, 2* az EL-ből.
Mindezt írod Flickre 6 tétmeccs után.
Csak nem az edző személyével van az igazi problémád?
bence0330

2024.09.20. 20:54:37

3-0-ra kaptunk ki otthon, most meg idegenben 10 emberrel 2-1-re. Azért ezt nem javulásnak hívni... Ha leveszed a pályaválasztás jogát meg a közel 90 pernyi emberhátrányt, akkor is két gól a difi objektíve, és azért elég nehéz levenni a képletből egy 90 perces emberhátrányt meg azt, hogy idegenben játszottunk, azért utóbbi is kitesz pár százaléknyi különbséget.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.20. 20:39:19

Nyiri81 írta:
2024.09.20. 18:37:14
Megvan az első vesztett tétmeccse. Követelik már a kirúgását? :D
Ha nem lett volna előtte egy Gamper meccs, akkor kevésbé lennék csalódott/felháborodott...

Ugyanabba a folyóba lépni kb egy hónap eltéréssel, hááát... És hogy "akkor még nem voltunk abban a felkészülési fázisban"...
Úgy tűnik, nagy volt az arc, kicsi az elképzelés - egy olyan meccsen, ahol nagyon számít az eredmény... Pénzben is, a csekély számú javítási lehetőség miatt is, és az extra meccsek elkerülése miatt is!
Cseri
Entrenador del Barça

2024.09.20. 20:18:51

Nyiri81 írta:
Még nem,de az "én megmondtam"-ok má' vannak :) Végre kikaptunk így lehet sírni.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Nyiri81
Entrenador del Barça

Csak is Puyol
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.09.20. 14:36:29

ktm írta:
2024.09.20. 00:07:51
A korrektseg kedveert jegyezzuk meg, hogy a 79. percben besargult annak ellenere, hogy o soha nem foglalkozik a birokkal. Szoval csak az elso zakoig kellett varni vele. Fog o meg a lelatorol Barca meccset nezni azt hiszem, ha nem is annyiszor, mint Xavi.
Jó, de ezért csak Xavit lehet itt kritizálni. 😉

Eddig - nekem - pozitív csalódás a fószer, a tegnapi blama ellenére is, de szegény ember kézzel nőz, meglátjuk, mit hoz a jövő.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
ukjent140
Barça C

2024.09.20. 13:02:21

ab1daL írta:
2024.09.20. 12:13:31
Flick out. Ugyanazok a hibák, mint tavaly, semmi koncepció. Hiba volt kinevezni.
Már bocsánat, de egy ilyen megszólalásnak mi értelme van? :D

Igen, valóban kikaptunk idegenben 2-1-re, 7 hiányzóval, 85 percnyi emberhátrányban úgy, hogy pontosan az a poszt esett ki, ahol alapból nem vagyunk meg, csak kényszermegoldással. Egy ennyire szűk keret ennyire sok hiányzót nyilvánvalóan nem fog tudni elbírniés erre még pluszban rá is tett a szinte azonnali -1, egészen biztos vagyok benne, hogy másképp alakult volna a meccs, ha nem jön a piros már a legelején.

Arra meg végképp nem igazán lehet mit mondani, hogy semmi koncepció nincs, elég magabiztosan vertük a Bilbao-t, akik simáztak bennünket tavaly a kupában, de akkor meg is lehet említeni a Gironát, akik oda-vissza vertek bennünket tavaly, szemre mutatós, látványos, sokkal direktebb játékkal, amit végre érdemes nézni.
Eléggé komolytalannak tartok minden ilyen megnyilvánulást 5 meccsel a hátunk mögött, amiből az első 4 bőven a "jó" kategóriába tartozott és összejött egy idegenbeli 2-1-es vereség. (Ami mindannyian tudjuk, hogy tavaly nem 2-1-re végződött volna.)

Igazán illene legalább azt megvárni, hogy Flicknek ne szó szerint az ifikkel kelljen a fél keretet feltölteni, hanem legalább a "nagy" keret 95%-ával tudjon dolgozni huzamosabb ideig.

(Amennyiben szatíra, mea culpa :D )
ab1daL
Director del Fútbol

2024.09.20. 12:13:31

Flick out. Ugyanazok a hibák, mint tavaly, semmi koncepció. Hiba volt kinevezni.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
bence0330

2024.09.20. 00:34:52

ktm írta:
A korrektseg kedveert jegyezzuk meg, hogy a 79. percben besargult annak ellenere, hogy o soha nem foglalkozik a birokkal. Szoval csak az elso zakoig kellett varni vele. Fog o meg a lelatorol Barca meccset nezni azt hiszem, ha nem is annyiszor, mint Xavi.
Lehet szétszedjük majd őt is, Xavit sem irigyeltem, és neki még jobb kerete volt a mostaninál, de az elvárások mindkét esetben elég durvák voltak.
ktm
Capitá del Barça

Peter
Director del Fútbol

2024.09.16. 00:55:20

bence0330 írta:
2024.09.15. 21:53:12
Ez homlokegyenest ellenkező stratégia az eddigiekkel.
Semmilyen személyes Flick stratégiát én nem látok a bírók tekintetében, mivel nemes egyszerűséggel csak úgy viselkedik, úgy nyilatkozik, ahogyan egy edzőtől az megfelelő. Az, hogy e tekintetben mit kér a játékosaitól, abban sem látok semmilyen stratégiát, mivel minden normális serdülő B-C-D korosztály olyan felkészítésben részesül, ahol alapfogalom - többek között az is -, hogy a pályán a bírónak mindíg igaza van (akkor is, ha erről az érintett mást gondol).
Biztosan lesz, amikor elgurul a bogyó, mindenkivel előfordulhat, ha ilyen bekövetkezne, majd megtapasztaljuk azt is.

Stratégia helyett, a mentalitás kifejezést gondolom.... :lol:
bence0330

2024.09.15. 21:53:12

Nagyon kerek-perecen kijelentette a meccs után Flick egy bírókkal kapcsolatos kérdésre, hogy ő soha nem törődik velük, és mind az 5 meccsen kiváló munkát végeztek, "csak pozitívumokat tud róluk mondani". Ez homlokegyenest ellenkező stratégia az eddigiekkel. Az is lehet, hogy a bírók jó néven veszik, ki tudja.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.10. 11:24:32

bence0330 írta:
2024.09.10. 00:45:15
Chino írta:
2024.09.09. 14:17:50
Tegnap megnéztem az U19-esek meccsének első félidejét (amúgy nyertek 3:2-re), nagyon ügyesek voltak, Quim Junyent újra kimagaslott a mezőnyből.
Flick ezt a mérkőzést is az első sorból nézte Krkic-el. Valóban nem csak duma volt, hogy odafigyel az utánpótlásra, hanem tényleg komolyan szemezget.
Kíváncsi vagyok kik fognak még bemutatkozni alatta.
Junyent pazar ügyességű játékos, szerintem kb 99% Puig, de az a kérdés, hogy Flicknek kell egy ilyen ember... majd kiderül.

Egyébként ahogy így belegondoltam, amit Flick csinál, az gyakorlatilag (nem tudom mi a magyar megfelelője) ralationism, nem? És annak is egy letisztultabb, modernizált változata, ahol azért nem 8 játékos megy a labda körül előre. Az elmúlt 1-2 évben (újra) nagyon felkapott lett 1-1 dél-amerikai edző révén (Diniz pl.), akik nagyon látványos focit toltak, és eléggé híre ment, innen ugrott be. Gyakorlatilag a pozíciós játék ellentéte (támadásban legalábbis, védekezésben szerintem Flick papírra felrajzolt alakzata nagyon jól kirajzolódik), ahol a játékosoknak nincs igazán posztjuk 1-1 kivétellel, hanem egymáshoz viszonyítva, egymás közelségében mozognak, elsősorban a pálya közepén vezetve a támadásokat (elég egyértelmű, miért élvezi ezt a szabadságot, meg kicsit grundfociszerű játékot a focisták többsége, kb úgy érezhetik magukat, mint otthon az utcán, ahol megszerették a játékot).
Én Puiggal összehasonlítva azt látom, hogy a közös metszetük a technikai képzettségben van. Junyent nagyon sokszor játszik mélységben, olyasmi, mint tavaly Gündogan, esetleg mindt most Pedri. Nem feltétlenül egy 10-es vagy egy tipikus tkp, nem igazán jó szó rá, de olykor amolyan "mélységi irányítóként" játszik, támadásban hátramegy felvenni a labdát a védőktől. Ugyanakkor olyan "nyolcas/tízes" pozícióban is otthonosan mozog, a hétvégén például pont ilyen szerepben játszott, a válogatottban ugyanakkor ahányszor láttam vagy néztem videót mindig mélyebben volt.

Ahogy például Toni Fernandeznek is nagy erőssége a mobilitás. A támadósor szinte bármelyik pozícióban ugyanolyan hatékony. Akár, jobbszélső, akár hamis kilences, akár center és középpályán is ugyanúgy megállja a helyét.

De egy kicsit elkanyarodtam a témától. Flicknél valóban feltűnő a magasabb intenzitás, fizikailag sokkal jobban fel vannak készítve a játékosok, ugyanakkor ez a játékstílius nagyon igényli és sokat kivesz az emberekből. Főleg a védekezésben. Labdavesztés után az elől helyezkedők azonnal támadnak vissza, néha ketten is támadják a labdást, míg a többiek a passzsávokat zárják, ezzel vagy hibára , kapkodó megoldásra kényszerítik az ellenfelet vagy nyernek időt hogy a többiek visszarendeződjenek. Ez viszont nagyon sokat kivesz a játékosokból és 60-70 meccs alatt ezt fent tartani nagyon nehéz lesz. Ráadásul a szezon érdemi része tavasszal kezdődik.
Ami viszont számomra igazán meglepő, hogy nagyon rövid idő alatt sikerült átadni és beépíteni az elképzeléseit, a fizikális felkészítést, pedig minimális időt töltött a játékosokkal az előszezonban. Plusz sokkal látványosabb is lett a játék, az hogy egyből annak a lehetőségét keresik, hogyan jusson fel a labda, minél gyorsabban induljon a támadás sokkal szórakoztatóbb is.
Ez a stílus kicsit kockázatosabb, de szerintem hatékony nagyobb csapatok ellen is.

Pár statisztikai adat, ami nem ad szigorúan pontos képet, de nagyjából tükrözi a csapat játékát Flick alatt:

Az eddigi meccsek alapján

átlag xG: 2,81 (a Valladolid a 4,77-el ront a tiszta képen, de még a magasan legrosszabb is 1,42)
ellenfél xG-je: 0,73
Kialakított ziccer/komoly gólhelyzet: 5,25
Ellenfél által kialakított ziccer/komoly gólhelyzet: 1,25

A Valladolid kicsit torzítja a képet, ugyanakkor a Rayo is, csak ellentétes irányba, így nagyjából kiegyenlítődnek.

Tudom, csak négy meccs, gyenge ellenfelek stb. és nem lehet szigorúan így elosztani a jelenlegi helyzetet, de valamilyen szinten le lehet vonni következtetéseket.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.09.10. 02:36:44

Peter írta:
2024.09.08. 18:43:31
Ennél bizony én egy kicsit egyszerűbben fogalmaznék.

Jelenleg nagy valószínűséggel minden csupán úgy történik, ahogyan a megfelelő szakmai háttér mellett egy ilyen klubnál történnie kell.

Amit cirka 8 éve - FC Barcelona mérkőzéseit tekintve - hétről hétre folyamatában nézni lehetett, abból azért néhányan egész biztosan kristálytisztán látták azt is, hogy a szakmai háttér bizony egyáltalán nem biztos, hogy a klub patinájához megfelelő színvonalon működik.
(csodavárás és szurkolói illúziókon kívül)

És ehhez még Barca szurkolónak sem kellett lenni.... :mrgreen:
Néhányan valóban kristálytisztán látták a problémát. Sokan pedig nem. A klubon belüli harcok jelenlegi állását jelzi, hogy most azok kerültek fölénybe, akik látták a problémát. Ha a csapat egyértelműen előre tud lépni Flick kezei alatt, az Laportának komoly ütőkártyát adhat a választásra, és akár ennek mentén is értelmezheti majd a választás tétjét, hiszen ő szerződtette, ő választotta ki helyesen az új irányvonalat egy olyan korszakkal szemben, amikor megettek minket a mezőnyben, ellenfeleit pedig hatékonyan azonosíthatja a 7-8 bekapott gólokkal.

Ne feledjük, hogy ez nem volt mindig így. Mekkora hitviták folytak arról minden barcás felületen, hogy van-e szükség izomra, van-e szükség erőnlétre, vagy nincs. Engem is hányszor átkoztak ki azzal, hogy egy igazi Barca-drukker nem akar izmot, mert mi mindig vasággyal 20 kilós játékosokkal játszottunk. Majd elkezdtem ilyenkor sorolni korábbi időkről néhány keményebb emberünket, pont a sikerkorszakainkból, a másik fél álláspontja mindig az volt, hogy ide nem kell izom, mert ide nem kell izom, és Busquets sem volt izmos, mégis milyen jól elvoltunk.

Folytak ezek a hitviták, közben évről évre csúsztunk egyre lejjebb és váltunk egyre inkább nevetség tárgyává Európában. Talán az első körös EL-kiesés adta meg az igazi mélyütést, az előző szezonban pedig már kerestük is annak a lehetőségét, hogy izmot vigyünk a középpályára.

Flick-nek nehéz dolga lesz, mert igazolni nem tud, az utánpótlásnevelés adta lehetőségek pedig nyilván korlátozottak. A szezon kezdeti szakaszában még nincs sok értelme még arról beszélni, hogy mire lehet elég az, amit most látunk, mert ez majd a rangadók eljövetelekor fog kiderülni. Most egy kicsit korábban, mint máskor, mert az új BL-lebonyolításnak köszönhetően most már ősszel is jönnek a rangadók, amikor sok mindenre fény derül.

Az tény, hogy a fizikai felkészítés során most önmagunkhoz képest lépünk előre, ami más top kluboknál már természetes volt. Hogy ez az önmagunkhoz képest való fejlődés mire lesz elég, még nem tudjuk. Amiről már most érdemes beszélni, hogy a klub hosszú idők után felismerte ezt a problémát, és a klubon belüli harcokban most ez került fölénybe az ősguardiolaizmussal szemben (azért teszem hozzá, hogy "ős", mert Guardiola is sok mindenben változott azóta, csak mi nem).

Más dolgok is tetszenek, például az, hogy végre újra a kapu felé és nem a szélek felé húz a játékunk. Az elképzelések tetszenek. Hogy ez mire lesz elég, azt nem tudom, de az elképzeléseket üdvözlöm.
Válasz küldése