Rumig írta: ↑2024.09.20. 01:44:10
Nem értem ezt a többnyire gyászos hangulatot. Továbbjutó helyen vagyunk
De egyébként se kell még szerintem temetni se a csapatot, se az egyéneket, így a hatodik tétmeccs után.
Sokan elbagatellizálják a kiállítás játékra gyakorolt hatását, pedig azért mégis csak az a természetes, főleg a Bl-ben, hogy 80 percet emberhátrányban játszva kikapsz, mintsem hogy ráerőlteted a játékodat a másik csapatra és jó eredményt érsz el. És az nálam gyenge érv, hogy már előtte se nézett ki jól. 10 perc ment el addig, bőven lett volna idő változtatni.
Abszolút egyetértek, főleg annak fényében, hogy idén jellemző volt ez, hogy az elején ha nem is aludtunk be, de nem találtuk a fogást. A Girona hasoló szintű (csak más stílusú) csapat, mint a Monaco, de legalábbis csak picit marad el tőlük, ha gyengébbek is. Ott is 10-20 percig oda-vissza mentek a támadások, eléggé egálban voltunk, aztán lépésről lépésre föléjük kerekedtünk, és széttörtük őket. Erre a csapatja jellemző az, hogy megoldásokat találunk, nincs sok kétségem, hogy ez itt is megtörtént volna. Emberhátrányban meg kb szerintem hoztuk, amit lehetett.
De az is igaz, hogy ez forgatás nélkül nem fog menni. Raphinha enervált volt, Yamal enervált volt (igen, ettől még volt egy zseni megmozdulása, ami majdnem elég volt...), nem csoda, előbbi 0 percet töltött a padon, még egy iszonyat melós csapatból is kiemelkedve a melójával, utóbbi meg néhányat. Lewyt hagyom is, rég padra vágtam volna, csak akkor nem akadályozza már a támadásokat meccsek óta, ha nem kapja meg a labdát. Pedrivel nem tudom mi volt, őt nem fáradtnak láttam, inkább reszketett, TS meg jobban összeomlik a BL meccseken, mint bárki.
Flicknek max azt tudom felróni, hogy a több csiki-csuki lehetőség közül azt választotta, hogy Garcia lesz a 2. pivot. A Casado-Pedri eddig jól működött, az összeszokottság ott nagyon számít, sok más megoldási lehetőség lett volna, Raphinha mint tizes Torres/Victorral a szélen, Torre középen, vagy az egyik kicsi is akár. Megmondom őszintén, nekem kb. a 4. megoldásom lett volna az, amit ő a pályára rakott. Garcia nem szint, akkor sem, ha kevésbé hibáztatom, mint TS-t (de ahogy Csaba is írta, a 10. percben még egyértelmű, melyik a jobb döntés, a gól vagy az emberhátrány, egy második félidő környékén már nem lenne nálam hiba, amit csinált.). A második félidőre viszont nagyon összeszedte a csapatot, ott simán partnerek voltunk még így is, csak hát mulattatóbbnál mulattatóbb megoldások miatt nem kerültünk komolyabb helyzetebe.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy