Chino írta: ↑2024.09.17. 15:05:52
Az NFL-t én azért nem venném ide, mert ott az, hogy mennyire változatosak a győztes csapatok nem feltétlenül az dönt, hogy milyen a lebonyolítás, sőt az dönt legkevésbé.
Nem is írt senki olyasmit, hogy emiatt lenne változatosabb. Azért változatosabb, mert a nagyok egy közös súlycsoportban vannak, és nem aprózódnak szét több országos ligában, ahol 1-2 esélyes van országonként. De még a BL-nél is változatosabb.
Sőt, ott még kisebb az esélye a meglepetésnek.
Ezt nem így látom. Az EuroLigában például az elmúlt 5 kiírásnak 4 győztese volt, az NBA-ben 5 év alatt 5 különböző bajnok stb.
A KC-t is csak az nem verte meg aki nem akarta, aztán kineveltek egy Mahomes-t és láss csodát
Ez pont azért van, mert kiegyenlítettek az erőviszonyok. Egy jó drafttal máris nagyot lehet ugrani, sőt, az egykori sereghajtó csapatok nem csak az élre tudnak ugrani, de meg is tudják tartani a ledraftolt játékosaikat. Egy hasonló kaliber nem sokáig maradna az Alaves-ben vagy az Ipswich-ben.
A lényeg a lényeg, hogy ezt rendesen alkalmazni a focira nem lehet
Miért ne lehetne?
Sőt szerintem azzal, csak joobban mélyítik a szakadékot, hogy 2 meccsel többet kell játszani
Szerintem meg nem. Nagyon kevés nemzetközi meccset játszottunk eddig, és főleg kevés ellenfél ellen. Az új lebonyolításnak köszönhetően most több csapattal is összemérjük a tudásunkat. A sok meccses mizériával kapcsolatban én nagyon örülök Flick nyilatkozatának, amit Yamalról mondott. Játszania kell, bírnia kell. Az úszok, atléták mind terhelve vannak. A vízilabdázók néhány hónapon belül játszottak vb-t, eb-t, olimpiát. Sehol máshol nincs ilyen nyafogás, csak a labdarúgásban. Bírnia kell.
De ami talán olyan változatossá tette az inkább egy ember személye. A Pats sem azért esett vissza, mert mondjuk a pénz vagy a szezon lebonyolítása miatt kiegyenlítődtek az erőviszonyok, hanem elment Brady, pótolni pedig egy újonc távolról sem tudta, (ez törvényszerű volt) Nem véletlenül ment olyat az a addigi pofozógép (de a Colts-ról is kb elmondható) Tampa.
Pont azért, mert kiegyenlítettek az erőviszonyok. Ha a Real Madridból, a Barcelonából, a Bayern Münchenből távozik 1-1 nagyobb név, még mindig ütik-verik az otthoni mezőnyt. Ott meg nem, mert 1-1 változás máris borítja a kiegyenlítettebb erőviszonyok miatti törékeny sorrendet.
Nem igazán értem az álláspontodat, mert neked nem tetszik az sem, ha a nagyok létrehozzák a saját ligájukat, neked nem tetszik az sem, ha az UEFA kisebb csapatokkal vizezi fel a mezőnyt. Pedig ez a két irányvonal van. Nincs másik. Ahogy korábban volt, úgy nem maradhatott, ezt mindenki látta. Ezt a csapatok is látták, ezt az UEFA is belátta.
Nekünk egy olyan rendszerre van szükségünk, ahol a bevételeket a csúcsra járatjuk, a költségeket pedig lent tartjuk. Ezért áll ki a klub a szuperliga mellett. A BL jelenlegi lebonyolítása sem elég, és nem is szabad itt megállni, remélhetőleg ez csak átmeneti időszak.