Atlantis írta: ↑2024.09.18. 18:49:03
1 edzés után egy ugyanolyan sérülést szedett össze a másik lábán, mint az előző. Azért itt egy kicsit nehéz nem belelátni a szakértelem hiányát a dolgokba a rehabilitációs csapatnál(+játékosnál). Nem ez az első eset itt a csapatnál, hogy valaki nagyon gyorsan lesérül újra a visszatérése után.
Természetesen lehet hatalmas nagy pech is, csak hát sokadik alkalom...
Azért annyira én nem tudok csodálkozni. Végigtol egy 43 meccses szezont, plusz közben válogatott meccsek. Utána pihen kb. egy hetet már megy is a válogatott edzőtáborába, ott egy újabb hónap szintén megállás nélkül. Épp hogy vége van már megy is az Olimpiára 2-3 hétre, aztán pici, kb. két hetes pihenő és újra vissza a csapathoz.
Szerintem egy teljes naptári év alatt nem pihent 3-4 hétnél többet (plusz a téli szünet, mint mindenkinél). Nem lehet az emberi testet büntetlenül zsigerelni. Könnyen lehet, hogy ez most független a túl nagy terheléstől, de az biztos, hogy sérülésekre hajlamosabb így.
Azt nem tudom, hogy a klub mit tehetett volna, az Olimpiára azt hiszem kötelező elengedni, az EB-vel kapcsolatban fogalmam sincs.
Biztos nem lehetett volna könnyen rábeszélni, hogy egy válogatott behívóval ilyen fiatalon elmehet, még ha kiegészítő emberként is akár EB-t nyerni, az Olimpia pedig szintén nagyon fontos lehetett neki, főleg, hogy ott már húzóemberként számítanak rá.
Ha elkezdik "kényszeríteni", hogy maradjon itt, (főleg, hogy a társai mennek) abból szintén nem biztos, hogy jól jövünk ki.