El Sie7e írta: ↑2024.09.15. 15:54:01
Szerintem ezzel nincs gond.
Szerinted nincs azzal gond, hogy a saját nevelésű, vagy fiatalon, ingyen ide érkező játékosokat nem tudjuk regisztrálni? Araujo, Gavi, Balde, Yamal.
Ha nem okoskodnának Laportáék, már a fele távozott volna a francba, százmilliós károkat okozva a klubnak. Arról nem is beszélve, hogy a BL kiesések a gyenge keret miatt megint százmilliós kieséseket okoztak.
A Sevilla is fizetheti majd a tartozásait a másodosztályból, a BL indulások helyett.
Írtam, megnéztem volna mit mondanál hasonló szabályokra, mikor eladtátok a közvetítési jogdíjaitok 100%-át. Nem Chirstiano Ronaldokat, Bale-ket igazoltatok volna 100 milliókért, hanem küzdöttetek volna az utánpótlás regisztálásáért.
Mindezt úgy, hogy a többi 100+ bajnokságban azt sem tudják mi az a regisztráció, elküldik a papírokat aláírásra.
Ha nincs La Liga FFP, már régen jöhetett volna egy jó edző, és nem évi 30-50 milliós extra költségen múlt volna a klub csődje, évente jöhetett volna egy minőségi játékos a hiányposztokra. Ez a pénz kb. évente visszajött volna BL csoportből való továbbjutás és +1 körből.
Eleve milyen alapon mondják meg, mire költhetnek a klubok? Hol élünk, a Franco érában?
Mi van, ha ezzel vitték pont csődbe a Sevillat? Ott nagyon hiányoznak a BL pénzek.