La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
gránit
Director del Fútbol

2024.09.15. 15:40:23

El Sie7e írta:
2024.09.15. 13:35:04
Amikor bejöttek ezek az ffp szabályok akkor nagyon nagy szükség volt rájuk. Nem tudom ki olyan öreg, hogy emlékezzen de 2013 előtt iszonyatosan nagy adóssága volt minden spanyol csapatnak és sorra indultak a csődeljárások. Piszkosul keméynen rendbe kellett tenni a pénzügyeket.
Én nagyon nagy rajongója vagyok a keretplafonoknak, ez az amerikai major sportágakban nagyon jól működik. Sőt, ott sokkal szigorúbb és egységesebb, mint a La Ligában, mert utóbbiban még így is hatalmasak a különbségek a csapatok között, és a szabály nem egységes, hanem csapatokra szabott. Nem is a mezőny összerázása a céljuk, hanem valóban a csődök elkerülése. Az akkori helyzethez még hozzátenném, hogy azokban az években végigsöpört a világon egy gazdasági világválság, ami sok klub bevételeit megtépázta.

A probléma ez esetben az volt, hogy a Barcelona keretét irreálisan nyesték meg a többi élcsapatéhoz képest, ami nem tett jót a labdarúgásnak.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.15. 13:35:04

Amikor bejöttek ezek az ffp szabályok akkor nagyon nagy szükség volt rájuk. Nem tudom ki olyan öreg, hogy emlékezzen de 2013 előtt iszonyatosan nagy adóssága volt minden spanyol csapatnak és sorra indultak a csődeljárások. Piszkosul keméynen rendbe kellett tenni a pénzügyeket. Nézzük meg, hogy hol vannak a régi csapatok. Depor,Racing,Malaga,Zaragoza,Gijon,Murcia stb. De akik most az első osztályban vannak ott is a Villareal,Rayo,Osasuna,Betis mind megjárta a másodosztályt és szerencsére nem mentek csődbe. A Rayo is amikor feljutott olyan állapotban volt, hogy 10 hónapja nem fizették a játékosokat. Volt olyan és ami úgy indult, hogy lehet el sem indul a bajnokság mert sztrájkolnak a játékosok a ki nem fizetett bérek miatt. És ezek csak a nagyobb csapatok. Volt idő amikor az első 2 osztály majdnem fele csődvédelem alatt állt. Szóval nagyon is indokolt volt ez a szigorú rendszer mert elkezdtek az alsóbb ligákban bedőlni és megszűnni a csapatok és terjedt a top ligákra is. Most elhiszem, hogy [auto_cenzúra] a helyzet mert kriminálisan volt menedzselve a klub de mekkora lenne a felháborodás ha egyszerűen bezárna a klub? A szurkolót persze a sikerek és a fényes igazolások izgatják de itt komolyabb dolgok vannak a háttérben.
Tobias88
Entrenador del Barça

2024.09.15. 12:30:00

LG írta:
2024.09.15. 11:31:57
Szerintem is jogosak voltak a büntetők
Csak az összefoglalót láttam. Az elsőről nincs benne szemből vagy hátulról hogy hol volt a keze ami fura, de úgy tűnik hogy jogos. A második az olyan amilyen. Volt vagy 10 ilyen eset nekünk tavaly amit nem néztek vissza a la ligában és ezek alapján 11es. Én befújnám ezeket, szerintem jogos, csak akkor fújják be mindig és mindenkinek.
94:39 6 - 1
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.15. 11:48:20

FcBarcelona1 írta:
2024.09.15. 11:40:26
LG írta:
Kíváncsivá tettetek. Bevallom mostanában Barca meccsek mellett nem nézek sok egyéb bajnoki meccset.
A Barca nem kap ilyenre büntetőt, nem emlékszem a 20+ éves szurkolási pályafutásom alatt.
Tudtok olyan példát hozni, ahol elrúgták a labdát, és az utána következő szabálytalan belépő után adtak büntetőt? Ami eszembe jut, EB-n Kane hollandok elleni büntetője, ahol a szakértők is megkérdőjelezték a jogosságát, ahol pedig simán veszélyes volt a játékosra Dumfries rúgása.
Konkrétat nem tudnék hozni, hisz nem ragad meg mikor hol volt (én is a Kane esetet tudtam volna csak fejből, dunsztom nincs, ki kérdőjelezte azt meg, egyértelmű volt, de ez az eset még annál is egyértelműbb, a labda a közelében nem volt annak, hogy elhagyja a játékteret), megnézem a nagyobb angol klubok összefoglalóját mindig, néha a teljes meccset, a spanyolokét már rég hanyagolom, semmi értelme. Olaszban is van kedvenc csapatom, úgyhogy fordulónként 1 meccset onnan mindig látok. De láttam már sok ilyen esetet, 100%-os büntető, mezőnyben is 10/10-szer szabálytalanság, semmi jelentősége, hogy a labda már odébb van. Eleve ugye a labda mindig odébb lesz egy szabálytalanságnál, hisz az pont nem labdát fog találni, csak a távolság a különbség, ennek meg nincs jelentősége, és teljesen egyet is értek vele.

Mintha lenne egy olyan szabály, hogy a labdának a játéktéren kell lennie a tizihez, de nem tudom, ez jelenleg is van-e (szóval ha elrúgta és kint van a labda már a szabálytalanság idején, akkor nem számít, ugyanúgy, mint ahogy egy szögletnél sem lehet ítélni semmit (csak lapokat) amíg nincs játékban a labda). De ebben tényleg nem vagyok biztos.
De itt erről szó nincs ez 100%-os tisztaságú. A kéznél jobban lehetne szerintem vitázni, szerintem sima büntető, de ott lehetne még ilyen halvány védelmeket hozni, hogy védte a fejét, persze ilyet nem lehet, meg ezt felülírja a nem természetes kéztartás.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.15. 11:40:26

LG írta:
Kíváncsivá tettetek. Bevallom mostanában Barca meccsek mellett nem nézek sok egyéb bajnoki meccset.
A Barca nem kap ilyenre büntetőt, nem emlékszem a 20+ éves szurkolási pályafutásom alatt.
Tudtok olyan példát hozni, ahol elrúgták a labdát, és az utána következő szabálytalan belépő után adtak büntetőt? Ami eszembe jut, EB-n Kane hollandok elleni büntetője, ahol a szakértők is megkérdőjelezték a jogosságát, ahol pedig simán veszélyes volt a játékosra Dumfries rúgása.
bence0330

2024.09.15. 11:38:47

FcBarcelona1 írta:
2024.09.15. 09:16:43
bence0330 írta:
2024.09.15. 09:01:27
Nekem egyik tizivel sem volt bajom, szerintem mindkettő jogos volt teljesen. Az sokkal jobban idegesített, ami már évek óta megy, hogy az ellenfél körüllövi a kaput, széttöri a kapufát, de gólt képtelen lőni. :D Állítom, ha nem Real Madridnak hívták volna ezt a csapatot, de teljesen ugyanúgy fociztak volna, alsó hangon 2 gólos hátrányba kerültek volna.
Szerintem nem is ezzel van a baj.
Hanem ezzel
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... e-5-games/
Szerk: mármint a nyomásgyakorlásra gondolok. Nem érdekel hány büntetőt kapnak.
Ez ilyen formában egy vicc. Majd jön, hogy még elmaradt 3 büntető. Meddig lehet ezt még csinálni?
El tudod azt képzelni, hogy más bajnokságban ilyet csinálnak büntetlenül? Ehhez még jön az FFP-jük. Külsős szemmel egy vicc az egész liga, és ha egy csapatossá válik pár (3?) év múlva nem túl sokat fognak fizetni a közvetítési jogokért.
https://barcauniversal.com/lamine-yamal ... ntroversy/
:)
https://sports.yahoo.com/doing-himself- ... 00140.html
A Barca szerintem innen kb már csak felfelé fog menni, nem lesz ebből egycsapatos liga soha. Nyilván a liga összességébe gyengül az ffp miatt, de ha megnézed, a Madrid sem tud összevásárolni csak úgy bármit, ez általános probléma. Tebasék a padlóra küldték a ligát, és tönkretettek olyan klubokat, mint a Sevilla. De ez szerintem független a madrid-barca témától. Tényleg az az egy szerencse, és azért nem előzött még be csont nélkül legalább az olasz és a német liga, mert a tehetség, főleg mélységében itt a legnagyobb, az egész elsőosztály képes lenne versenyképes lenni, a jobbak akár BL-ben is akkor is, ha csak helyi nevelések, vagy legalábbis spanyolok állnának ki. Így még kis pénzből is ronda, de versenyképes focit tudnak hozni a csapatok. A többi liga ilyen ffp mellett nagyobbat esne vissza szerintem, az olaszok pláne.

Bevallom, semmit nem láttam még ebből a Madrid tv-ből, úgyhogy elhiszem, hogy hányadék, és nem szabadna engedni, de én ettől függetlenítem a Madridot, mint csapatot... őszintén nem nagyon hiszem, hogy az összkép rosszabb lenne nekünk, mint nekik, szerintem ezt a két tizit simán befújták volna ide is, vagy max annyira nem, amennyire egym ásik meccsen valamelyik dilettáns a madridnak sem fújta volna be.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330 írta:
Nekem egyik tizivel sem volt bajom, szerintem mindkettő jogos volt teljesen. Az sokkal jobban idegesített, ami már évek óta megy, hogy az ellenfél körüllövi a kaput, széttöri a kapufát, de gólt képtelen lőni. :D Állítom, ha nem Real Madridnak hívták volna ezt a csapatot, de teljesen ugyanúgy fociztak volna, alsó hangon 2 gólos hátrányba kerültek volna.
Szerintem is jogosak voltak a büntetők, a Real ereje pedig abban van, hogy az ilyen húzós meccseit nagyon nagy százalékban behúzza. A formájuk viszont továbbra sem túl meggyőző, én reménykedem benne, hogy az ősszel tudjuk növelni az előnyünket.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.15. 09:16:43

bence0330 írta:
Szerintem nem is ezzel van a baj.
Hanem ezzel
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... e-5-games/
Szerk: mármint a nyomásgyakorlásra gondolok. Nem érdekel hány büntetőt kapnak.
Ez ilyen formában egy vicc. Majd jön, hogy még elmaradt 3 büntető. Meddig lehet ezt még csinálni?
El tudod azt képzelni, hogy más bajnokságban ilyet csinálnak büntetlenül? Ehhez még jön az FFP-jük. Külsős szemmel egy vicc az egész liga, és ha egy csapatossá válik pár (3?) év múlva nem túl sokat fognak fizetni a közvetítési jogokért.
https://barcauniversal.com/lamine-yamal ... ntroversy/
https://sports.yahoo.com/doing-himself- ... 00140.html
Múltkor azt nyilatkozta, hogy egész Spanyolország rasszista, és ha nem változik, el kell venni a VB rendezést :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.09.15. 11:34:04-kor.
bence0330

El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.15. 08:35:16

Ezért is mondtam, hogy meglepett a második. Az elsőnél nem tudom mi a probléma. A másodikat nem kellett volna befújni de Hernandez Hernandez volt a Var bíró. Ahogy írtam is akkor is egy kókler ha épp nekünk az, akkor is ha ellenünk. Szerintem ez elég pártatlan vélemény. Rossz bíró. Most jól jöttünk ki belőle. Ha a védő nem tapos rá Vini lábára nincs miről beszélni, de így már volt valami amiről döntenie kellett. Nem szabad ezeknek az esélyt se megadni, jogy döntést kelljen hozniuk mert orosz rulett épp mit csinálnak.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.15. 08:01:36

El Sie7e írta:
2024.09.14. 23:24:11
Hernandez Hernandez volt a VAR én mondtam :mrgreen: Az első szóra sem érdemes az szikla tizi volt. A második érdekesebb. A labda már nem volt ott és a védő szépen oda akart pakolni egyet suttyomban Vininek amire ráfázott. Engem meglepett, hogy befújták. Ritkán adják meg az ilyet. Felesleges volt a védőtől kikényszeríteni egy döntést mert amúgy egy semmi helyzet volt. Minek adja meg a legkisebb esélyt is, hogy befújják.

Igazi Soci elleni brusztolós meccs volt de itt ma nem kaphattunk ki olyan kozmikus védőangyalunk volt. A kapufákat le kell cserélni úgy szétlőtték.
Menjél már full kamu büntető volt mind a 2.
Elfogult vagy. Legalább ne játszanád ezt egy Barca fórumon.
Ès még elő is készítetted.
Bejött a nyomásgyakorlás a bírókra...
Szerk: az elsőnél mondható, hogy következetesek, múltkor nem kaptátok meg, amikor a válla vonalában lógott a teste mellett. Az új szabály szerint az nem büntető, ellenben ha a feje fölött érinti, de tegnap szerintem a fejét védte.
A második totál semmi, majd perceket néznek vissza, mikor volt az elrúgás után szabálytalan a védő? Múltkor nem kardoskodtál ennyire, mikor Courtois belelépett a csatár lábfejébe, ami írtam, hasonló volt, mint Kounde taposása, (vagy ez)ahol elvették a gólunkat. Ez jó sok (kétes) szituáció, ahol egy kivételével mindig (kezezés a test mellett)ti jöttetek ki jól, és még csak az 5. forduló van.
Megszoktuk már, de ez egy Barca fórum. Szerintem itt sem bírózunk itt úgy nagy általánosságban.
Ez van, ezt kell szeretni.
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.09.15. 06:46:10

Azért az nem semmi, hogy 3 meccs 4 büntető .... Ezeknek köszönhetően hoztak 4 pontot...
Nem kérdőjelezem meg a jogosságukat, de ha szitu van, akkor azért nekünk is fújják be, mert volt bőven rá lehetőség az elmúlt meccseken és néma maradt a spori sípja.
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.14. 23:24:11

Hernandez Hernandez volt a VAR én mondtam :mrgreen: Az első szóra sem érdemes az szikla tizi volt. A második érdekesebb. A labda már nem volt ott és a védő szépen oda akart pakolni egyet suttyomban Vininek amire ráfázott. Engem meglepett, hogy befújták. Ritkán adják meg az ilyet. Felesleges volt a védőtől kikényszeríteni egy döntést mert amúgy egy semmi helyzet volt. Minek adja meg a legkisebb esélyt is, hogy befújják.

Igazi Soci elleni brusztolós meccs volt de itt ma nem kaphattunk ki olyan kozmikus védőangyalunk volt. A kapufákat le kell cserélni úgy szétlőtték.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.14. 22:37:32

Szerencsétlen Soci a második tizit hozza össze, mindkettő kicsit feleslegesnek néz ki.

Remélem a Real TV-nél ezt most óriási győzelemnek élik meg, az Ő kitartó és kemény munkájuk nélkül ma tuti egyet se fújtak volna be.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.03. 21:40:48

Troym írta:
2024.09.03. 20:28:34
A top5 liga hét legjobb csapatában ott van Raphinha, Yamal, Olmo és Lewa is.

Amúgy a legjobb kapus meg Gulácsi volt a héten, tényleg annyira jól védett?

Arról hallott valaki, hogy sztrájkra készülnek a Laliga edzők valami olyasmi miatt, hogy kirúgáskor nem fizetnek végkielégítést a csapatok?
On: a mienk jogosan vannak ott, Raphinha szerintem a legerősebb szezonkezdetet hozta Európában. A szünet nem jön jókor, hiszen benne van, hogy megörti a lendületünket.

Off: Gulácsi jogosan van ott, úgy gondolom, nagyon kellett a B04 legyőzéséhez, a szurkolóik is őt éltették a meccs után.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.03. 20:28:34

A top5 liga hét legjobb csapatában ott van Raphinha, Yamal, Olmo és Lewa is.

Amúgy a legjobb kapus meg Gulácsi volt a héten, tényleg annyira jól védett?

Arról hallott valaki, hogy sztrájkra készülnek a Laliga edzők valami olyasmi miatt, hogy kirúgáskor nem fizetnek végkielégítést a csapatok?
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.02. 20:02:57

Ha ilyen hópihék minek nézik? Ez egy média amit vagy nézel vagy nem nézel. Ha meg ennyi befolyásolja őket akkor nulla jellemek és semennyire nem alkalmasak ilyen pozicióba. A közelében sincs annak hogy a szövetség vezetője bármilyen ügyletbe keveredik vagy nem. Szegény sanyargatott embereknek tanítsák meg a távirányító és az internet használatát a szabálykönyv után mert az se megy.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.02. 19:42:54

El Sie7e írta:
2024.09.02. 19:27:43
https://twitter.com/i/status/1830337485857030326
Itt lépett rá Aitor lábára. elrúgja a labdát és utána lép rá. ha ilyet befúj rá is gyújtják az új stadiont.
Nemhiába írják, hogy ugyanaz én hasonló szituációt mondanék, mint Kounde esete. Átvette a labdát, majd rálépett a Rayos lábára.
Nem ezzel van a probléma, mert összességében a Real megérdemelte a győzelmet. Amit a hivatalos csatornán leművelnek, az undorító, és simán kimeríti a bírók befolyásolásának fogalmát. A Barca esetében már elvileg a feltételezhető befolyásolás is büntetést vonhat maga után (UEFA szabályai). Itt pedig a világ szeme láttára csinálják, és erre Tebas is csak annyit mondott, hogy be kell fejezni a befolyásolást a hivatalos csatornán. Erre eltelt egy év, és semmi változás. Ez piszkálja az emberek csőrét.
https://footmundo.co.uk/2024/02/27/javi ... madrid-tv/
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.02. 19:27:43

https://twitter.com/i/status/1830337485857030326
Itt lépett rá Aitor lábára. elrúgja a labdát és utána lép rá. ha ilyet befúj rá is gyújtják az új stadiont.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.02. 19:13:20

El Sie7e írta:
2024.09.02. 18:26:56
Ceballos felrúgása egyértelmű büntető.
A kéz szabály tudtommal változott, lásd Cucurella németek ellen.
Vinicius beakasztotta a lábát, pont az szerintem nem büntető.
Aitor Ruibal lábára rálépett, az volt az első kétes szituáció, szerintem simán befújhatta volna.
Pont most megy a stúdióban az összefoglaló a spíleren. Ők is így látják, a Betis esetleges büntetőjéről nincs szó. (Kéz, Ceballos)
A Viniciusét ők büntetőnek látják. Hát ezt viszont nem értem.
Tökmind1, nem kellene nyomást helyezni a bírókra.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.02. 18:53:55

Tegnap Ceballos és Mendy is megsérült, mindketten 1-2 hónapra estek ki. Fel kell majd hozniuk pár ifistát.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.02. 18:26:56

FcBarcelona1 írta:
2024.09.02. 17:28:49
Már majdnem elhittem, hogy tényleg nem kapott meg a Real 2 db büntetőt, de most olvasom
https://index.hu/sport/futball/2024/09/ ... yolorszag/
https://barcanewsnetwork.com/barcelona- ... -scenario/
Az utóbbi Ituralde Gonzalez szerint büntető.
Az érdekes, hogy múltkor hasonló szituációban Kounde belépőjénél elvették Lewy gólját.
amit linkeltél videóban pont 10mp-nél látszik a kontakt hogy a kapus eltalálja Vini lábát és utána akad el benne. ha ez nem tizi akkor nem tudom mit nézel.

erre a kézre
https://pbs.twimg.com/media/GWazbZWWwAA ... name=small
ez volt a bíró válasza és mutogatja hogy a háta mögött volt. de ok legyen véletlen.
https://pbs.twimg.com/media/GWe3HnUWkAM ... name=small

https://twitter.com/MayankRMFC/status/1 ... 79/video/1
itt Ceballost rúgja le a védő ez is semmi volt.

https://twitter.com/Radical_Vini/status ... 11/video/1
itt meg Militaot rúgja le szintén semmi.

szóval igen borzalmas foshalmaz volt a bíró. az előző fordulóban szívtunk a Las Palmas ellen de kifejezetten tetszett a bíró tevénykedése. Most nyertünk és szidom mint a bokrot.

ps: https://youtu.be/s_dTWq9a3ek?t=107 Barca győztes tizi a Valencia ellen. lehet véleményezni. Elképesztően lehúzza a bíráskodás a bajnokságot. És még büszkék is rá, hogy milyen ügyesek, közben meg botrány az egész.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.02. 17:28:49

Már majdnem elhittem, hogy tényleg nem kapott meg a Real 2 db büntetőt, de most olvasom
https://index.hu/sport/futball/2024/09/ ... yolorszag/
https://barcanewsnetwork.com/barcelona- ... -scenario/
Az utóbbi Ituralde Gonzalez szerint büntető.
Az érdekes, hogy múltkor hasonló szituációban Kounde belépőjénél elvették Lewy gólját.
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.09.02. 12:52:24

Hat sztem nagyon gyengek voltak tegnap is..Ha nincs Valverde zsenialis golpassza sima 0-0,vinire meg szavak nincsennek akkora irritalo a pali.remelem elhuz a psg be hamarosan.
bence0330

2024.09.02. 12:20:44

Én csak a másodikat (vagy abból 25 percet kb). Beindult az a gépezet, még ha kicsit döcög is. Ebben a pillanatban nyilván nem olyan jó a focijuk, mint a miénk, de ők nem is erre mennek, tavaszra szépen összeáll majd a dolog. Bár aggódhatnék emiatt, de nem nagyon érzem, hogy bármi alapom lenne rá.
Válasz küldése