FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 11:40:26
LG írta: ↑2024.09.15. 11:31:57
Kíváncsivá tettetek. Bevallom mostanában Barca meccsek mellett nem nézek sok egyéb bajnoki meccset.
A Barca nem kap ilyenre büntetőt, nem emlékszem a 20+ éves szurkolási pályafutásom alatt.
Tudtok olyan példát hozni, ahol elrúgták a labdát, és az utána következő szabálytalan belépő után adtak büntetőt? Ami eszembe jut, EB-n Kane hollandok elleni büntetője, ahol a szakértők is megkérdőjelezték a jogosságát, ahol pedig simán veszélyes volt a játékosra Dumfries rúgása.
Konkrétat nem tudnék hozni, hisz nem ragad meg mikor hol volt (én is a Kane esetet tudtam volna csak fejből, dunsztom nincs, ki kérdőjelezte azt meg, egyértelmű volt, de ez az eset még annál is egyértelműbb, a labda a közelében nem volt annak, hogy elhagyja a játékteret), megnézem a nagyobb angol klubok összefoglalóját mindig, néha a teljes meccset, a spanyolokét már rég hanyagolom, semmi értelme. Olaszban is van kedvenc csapatom, úgyhogy fordulónként 1 meccset onnan mindig látok. De láttam már sok ilyen esetet, 100%-os büntető, mezőnyben is 10/10-szer szabálytalanság, semmi jelentősége, hogy a labda már odébb van. Eleve ugye a labda mindig odébb lesz egy szabálytalanságnál, hisz az pont nem labdát fog találni, csak a távolság a különbség, ennek meg nincs jelentősége, és teljesen egyet is értek vele.
Mintha lenne egy olyan szabály, hogy a labdának a játéktéren kell lennie a tizihez, de nem tudom, ez jelenleg is van-e (szóval ha elrúgta és kint van a labda már a szabálytalanság idején, akkor nem számít, ugyanúgy, mint ahogy egy szögletnél sem lehet ítélni semmit (csak lapokat) amíg nincs játékban a labda). De ebben tényleg nem vagyok biztos.
De itt erről szó nincs ez 100%-os tisztaságú. A kéznél jobban lehetne szerintem vitázni, szerintem sima büntető, de ott lehetne még ilyen halvány védelmeket hozni, hogy védte a fejét, persze ilyet nem lehet, meg ezt felülírja a nem természetes kéztartás.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy