1. milyen tapasztaltod és rálátásod van milliárd dollár bevételű cégek pénzeszközeinek kezelésében?Troym írta: ↑2024.09.11. 08:48:292022-ben 4 millióból hogy csinálsz 5-t? Pl Magyar állampapír kamata 10-15% voltmenczel írta: ↑2024.09.11. 06:39:55
Túl korán van vagy te nézted be ennyire, hogy az első és második opció pont ugyanannyit hoz?))
1. forgatókönyv nagyjából stimmt (bár kíváncsi vagyok milyen részvénybe/kriptoba raknád h két év alatt 20%-t hoz): 11m
2. forgatókönyv: bevesszük 9m, elmegy a te általad mondott 20-ért : 11més nem megyek bele hosszasan befektetési alapok témába
2. forgatókönyv, ha mi magunk visszavesszük, mert a visszavásárlási opció egy más dolog.
Ha most vissza akarnánk hozni, akkor 9 millióba kerülne. Ha 3-4 millióért eladjuk, akkor is tehettünk volna visszavásárlási opciót és ugyanúgy hozhatnánk vissza 9 millióért, viszont elméletben a számlánkon lenne az a 3-4 millió, amennyiért anno eladtuk, tehát igazából 6 millióért lehetne visszahozni.
Nekem semmi, de kizárt dolognak tartom, hogy befektetési alapokba rakhatnák/raknák a pénzt.
Cashflow-t nyilván nem tudnak technikailag állampapírban tartani, megtakarításink meg sztem nincsenek, de ha vannak se tőzsdéznek velük.
Állampapírt még elképzelhetőnek tartanék, de azt is csak portfolióban, most hasra ütésszerűen kiválasztottál egy fejlődő piac állampapírját, de azt vegyítenék német, spanyol stb papírral és máris nagyon messze vagy te a 10% os returntől.
2. Magyarul a te képzeletbeli szcencárióban, úgy adjuk el, hogy minden további számunkra kedvező kitétel is benne marad. Ha ilyet lehet kívánni, akkor én is ki tudok találni vadakat. Kimaxolták a dealt? Nem, de sztem közel voltak hozzá, ha minden egyes adásvételnél ilyen közel lennénk a lehető legjobb megoldáshoz, akkor már rég nem lennének megszorítások.