Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.10. 00:45:15

Chino írta:
2024.09.09. 14:17:50
Tegnap megnéztem az U19-esek meccsének első félidejét (amúgy nyertek 3:2-re), nagyon ügyesek voltak, Quim Junyent újra kimagaslott a mezőnyből.
Flick ezt a mérkőzést is az első sorból nézte Krkic-el. Valóban nem csak duma volt, hogy odafigyel az utánpótlásra, hanem tényleg komolyan szemezget.
Kíváncsi vagyok kik fognak még bemutatkozni alatta.
Junyent pazar ügyességű játékos, szerintem kb 99% Puig, de az a kérdés, hogy Flicknek kell egy ilyen ember... majd kiderül.

Egyébként ahogy így belegondoltam, amit Flick csinál, az gyakorlatilag (nem tudom mi a magyar megfelelője) ralationism, nem? És annak is egy letisztultabb, modernizált változata, ahol azért nem 8 játékos megy a labda körül előre. Az elmúlt 1-2 évben (újra) nagyon felkapott lett 1-1 dél-amerikai edző révén (Diniz pl.), akik nagyon látványos focit toltak, és eléggé híre ment, innen ugrott be. Gyakorlatilag a pozíciós játék ellentéte (támadásban legalábbis, védekezésben szerintem Flick papírra felrajzolt alakzata nagyon jól kirajzolódik), ahol a játékosoknak nincs igazán posztjuk 1-1 kivétellel, hanem egymáshoz viszonyítva, egymás közelségében mozognak, elsősorban a pálya közepén vezetve a támadásokat (elég egyértelmű, miért élvezi ezt a szabadságot, meg kicsit grundfociszerű játékot a focisták többsége, kb úgy érezhetik magukat, mint otthon az utcán, ahol megszerették a játékot).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.09. 14:17:50

Tegnap megnéztem az U19-esek meccsének első félidejét (amúgy nyertek 3:2-re), nagyon ügyesek voltak, Quim Junyent újra kimagaslott a mezőnyből.
Flick ezt a mérkőzést is az első sorból nézte Krkic-el. Valóban nem csak duma volt, hogy odafigyel az utánpótlásra, hanem tényleg komolyan szemezget.
Kíváncsi vagyok kik fognak még bemutatkozni alatta.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.09.08. 18:43:31

Ennél bizony én egy kicsit egyszerűbben fogalmaznék.

Jelenleg nagy valószínűséggel minden csupán úgy történik, ahogyan a megfelelő szakmai háttér mellett egy ilyen klubnál történnie kell.

Amit cirka 8 éve - FC Barcelona mérkőzéseit tekintve - hétről hétre folyamatában nézni lehetett, abból azért néhányan egész biztosan kristálytisztán látták azt is, hogy a szakmai háttér bizony egyáltalán nem biztos, hogy a klub patinájához megfelelő színvonalon működik.
(csodavárás és szurkolói illúziókon kívül)

És ehhez még Barca szurkolónak sem kellett lenni.... :mrgreen:
bence0330

2024.09.08. 12:59:25

Egyre több nyilatkozat születik arról (mintha nem sikítana a képernyőről amúgy is), hogy mennyire komoly edzéseket tart. Most épp az otthon ragadt Raphinha nyilatkozott úgy, hogy míg Xavi inkább csak a labdás edzésekre fókuszált, Flick sokkal fizikálisabb edzéseket tart, és emiatt a pályán sokkal jobban tudják élvezni a játékot. Különösen érdekes, hogy a labdás játék is javult, nem is kicsit, pedig korábban ugye azon volt a fókusz. De hát logikus, a jó erőnlét magabiztosságot, gyorsabb lábat, passzsebességet, gondolkodást hoz magával, vica versa nem igazán működik.

Pedri ugye nemrég kb szóról szóra ugyanezt elmondta, ennél még tán direktebben is (sokkal keményebben dolgozunk, mint Xavi alatt).

Ilyenkor ijesztő belegondolni, hol lehettünk erőnlétben Koeman környékén, amihez képest még Xavival is komolyat előreléptünk. Alighanem ez lehetett a gyenge, Xavival a közepes, Flick-kel meg az elit. Tényleg remélem, hogy bármi történik idén, hosszabb távon tervezünk a némettel, mert nagyon hülyén venné ki magát, ha pont vele szemben ilyen mélységekben lévő kerettel nem lenne türelem, én kb jelenleg mindentől függetlenül legalább, nagyon alsó hangon 2-3 évre elkötelezném magam mellette.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2024.09.06. 21:04:27

Troym írta:
2024.09.06. 20:51:27
menczel írta:
2024.09.06. 19:45:16
Tetszik amit látok Flicktől, de volt egy sikeres időszaka egy csapattal, és most meg nyert 4 meccset. Guardiolához, Ancelottihnoz hasonlítani még nagyon indokolatlan.
Egyetértek veled.
Örülök és tényleg élvezetesek a meccseink, de neadjIsten a BL első 3 játéknapja után ha 3 ponttal állunk, akkor meg mindenki melegebb éghajlatra küldené, márpedig a Monaco V, Young Boys H, Bayern H meccsek simán alakulhatnak sajnos így is.
Várjuk ki.
Nagyon remélem, hogy nem így lenne. Az első edzőnk Lucho óta (sőt, igazából vele is csak sokára derült ez ki), akiben tényleg óriási a potenciál és azt bebizonyította már korábban is, hogy mit tud, és most is, 16 óta a legjobban összerakott csapatot látjuk úgy, hogy előszezonja sem nagyon volt. Fogunk bőven vereséget szenvedni idén ilyen hátsó alakzattal. És? Nagyon remélem, hogy ebben az esetben senki nem küldi el melegebb éghajlatra. Jó, ha középcsapat szint jelenleg a vkp-védelmünk. Egy baromi jó edző sem csodatevő, egy Pepnek ha ezt a hátsó sort adnád, megnézném, mit csinálna (2008óta sosem volt olyan gyenge kerete, mint most nekünk). Azt várom, hogy mi lesz, amikor csapata is lesz. Ez megtörténhet akár télen is nagy mázlival (minden visszatérő+1:1 kombóval bármire esélyes keretünk lenne), de addigra már lehet, mindegy lesz. Ha ez csak jövő nyáron lesz, akkor úgy. Ha valaki a világon, akkor ez az ember képes lesz egy ütőképes, BL győzelemre is top esélyes csapatot összerakni, amint legalább csak kicsi lyukak lesznek, és nem teljes hiányzó csaparészek.

Sokkal inkább legyen parázs játék egy évig, és pár vereség a personel problémák miatt, mint bármilyen más alternatíva, jelen kerettel, jelen körülmények közt. Az szerintem garantált, hogy egy átlag héten bizony rendesen szórakoztatva leszünk. És ja,, lehet most még egy ilyen Casadó-Cubarsi vonal megroppan egy Monacótól is.
Troym
Llegenda del Barça

2024.09.06. 20:51:27

menczel írta:
Tetszik amit látok Flicktől, de volt egy sikeres időszaka egy csapattal, és most meg nyert 4 meccset. Guardiolához, Ancelottihnoz hasonlítani még nagyon indokolatlan.
Egyetértek veled.
Örülök és tényleg élvezetesek a meccseink, de neadjIsten a BL első 3 játéknapja után ha 3 ponttal állunk, akkor meg mindenki melegebb éghajlatra küldené, márpedig a Monaco V, Young Boys H, Bayern H meccsek simán alakulhatnak sajnos így is.
Várjuk ki.
bence0330

2024.09.06. 19:49:38

menczel írta:
Többször kiemeltem, hogy kicsi a minta, és emiatt nyilván nem, pusztán az eddig látottakból kiindulva az edzői érzéke szerintem ott van. De így, hogy gyakorlatilag a 2. klubját edzi évtizedek óta, ez nyilván nem derülhetett ki, igaz-e hosszútávon, vagy sem. De amilyen látványos, markáns impactot adott ennek a két csapatnak, olyat szerintem még nem láttam, amióta focit nézek. A potenciál bőven megvan/megvolt benne, hogy a legnagyobbak között lehessen, szerintem.

Nálunk most nyilván esélytelen kb, hogy ezt fenntartsa, a keretnek súlyos határai vannak, főleg hátul.
menczel
Entrenador del Barça

bence0330

2024.09.06. 17:41:37

FcBarcelona1 írta:
2024.09.06. 11:24:59
bence0330 írta:
2024.09.06. 10:55:33
Nálam továbbra is érthetetlen, miért nem edzett Flick csapatot a BM-en kívül 20 éve, kicsit olyan Zidane feeling, odamegyek, nyerek 3 BL-t és viszlát. :D. Nem kizárt, hogy a két naggyal versenyezne mostanra már a minden idők, de legalábbis a 2000 utáni legjobb edző címre, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne több BL címe viszonylag nagy klubok padján ülve. Erre egy szerm BM-es időszak után eljön ide, ahol kb semmi esélye. :D
Áthozom.
Szerintem nagyon jó választás Flick a jelenlegi helyzetünkben, mert le tud rakni egy győztes mentalitású alapot, és fizikailag is tud javítani a kereten.
Önbizalmat tud adni a játékosokat, nem mellesleg növelni az értéküket.
Szerintem kicsit szétcsúszott a csapat a VB óta. A Bajnokságot nyert szezonban tavasszal azért már rendesen döcögött a szekér, pontosan Raphinhának és a védelemnek köszönhetően jött a cím.

Flicket tényleg Guardiolahoz tudnám hasonlítani. Támadásra, totális focira építenek, fő cél a látványos, gólra törő játék.
Ehhez viszont a foci jelenlegi helyzetében kell a minőség is, ezzel nem lekicsinyítve Guardiola (vagy Flick) érdemeit.
A BL-ben azért a taktika és a védekezés is nagyon számít.
Igaz szerintem ettől jelenleg nem nagyon kell tartani, max a BL rájátszás meccsein, reméljük ott még be tudjuk darálni az (remélhetőleg gyengébb)ellenfelet.
Komolyabb csapatok ellen visszaüthet ez a taktika, Guardiola esetében már láthattuk többször.
Jelenleg a szervezettség és a játék öröme ami számít, elődöntőre, döntőre ezzel a kerettel nincs sok esély.
Nem derült ki, mit csinál Flick egy Madrid-PSG kaliber ellen, és az a baj, hogy amíg ilyen La Liga középszint keretünk van hátrafelé, addig nem is fog, csinálhat bármit, ezek a játékosok nem lesznek elegek egy szint felett, és kész. Nem tudom, mit fog váéasztani, de ha totális futballt, akkor is lehet, hogsy csak azért, mert azt érzi esélyesebbnek, hogy ugyan kapunk 2-3-at, de rúgunk 4-5-öt, mint hogy kihúznánk hátul bármit is. Nyilván ki lehet hozni belőle a maxot, mint egy Girona pl. tavaly, de az még mindig sehol nincs ahhoz, hogy elég legyen egy magasabb szinten. Jelenleg szerintem egy esély van megverni egy ilyen csapatot, ha ez a támadógépezet tényleg stabilan tudja az eddigieket hozni, és legalább reálisan reménykedni lehet 3-4 rúgott gólban. Kb mint LE idején, bár azért akkor nyilván erősebbek voltunk hátrafelé is emberanyagban.

Én pusztán a BM-ben és az itt látottak alapján érzékben nem vagyok biztos, hogy nem raknám Pep fölé. Még egy fokkal nagyobb profizmust látok benne. De persze nagyon kicsi a minta, ez olyan, hogy volt vezetőedző az elmúlt 20 évben klubnál 2 évet, szóval nehéz bármit is kijelenteni, de tényleg amit láttam tőle, az alapján ő ha nem szórakozott volna el 20 évet, lehet, hogy a világ legjobb edzőjeként lenne számon tartva. Amit abban a 2 év + pár hétben letett az asztalra, az szerintem ilyen... nem is tudom, az angol szó az unheard of lenne. Játékban elsősorban, és a két évhez képest eredményekben is (utóbbiban Zidane nyilván veri ilyen értelemben). Olyan játékosokat emlegettünk ott is a világ legjobbjaiként, akik előtte és utána is max a "jó" jelzőt kapnák meg. Ahogy a támadásépítést szervezi meg, az szerintem pláne páratlan, erősebb benne, mint Pep, vagy Klopp.

Borzasztóan sajnálom, hogy pont most jött. Plusz 3-5 minőségi emberrel a hátsó fertályban szerintem top3 BL esélyesek lennénk.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.06. 11:45:01

FcBarcelona1 írta:
bence0330 írta:
Nálam továbbra is érthetetlen, miért nem edzett Flick csapatot a BM-en kívül 20 éve, kicsit olyan Zidane feeling, odamegyek, nyerek 3 BL-t és viszlát. :D. Nem kizárt, hogy a két naggyal versenyezne mostanra már a minden idők, de legalábbis a 2000 utáni legjobb edző címre, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne több BL címe viszonylag nagy klubok padján ülve. Erre egy szerm BM-es időszak után eljön ide, ahol kb semmi esélye. :D
Áthozom.
Szerintem nagyon jó választás Flick a jelenlegi helyzetünkben, mert le tud rakni egy győztes mentalitású alapot, és fizikailag is tud javítani a kereten.
Szerintem kicsit szétcsúszott a csapat a VB óta. A Bajnokságot nyert szezonban tavasszal azért már rendesen döcögött a szekér, pontosan Raphinhának és a védelemnek köszönhetően jött a cím.

Flicket tényleg Guardiolahoz tudnám hasonlítani. Támadásra, totális focira építenek, fő cél a látványos, gólra törő játék.
Ehhez viszont a foci jelenlegi helyzetében kell a minőség is, ezzel nem lekicsinyítve Guardiola (vagy Flick) érdemeit.
Igaz szerintem ettől jelenleg nem nagyon kell tartani, max a BL rájátszás meccsein, reméljük ott még be tudjuk darálni az (remélhetőleg gyengébb)ellenfelet.
Komolyabb csapatok ellen visszaüthet ez a taktika, Guardiola esetében már láthattuk többször.
Jelenleg a szervezettség és a játék öröme ami számít, elődöntőre, döntőre ezzel a kerettel nincs sok esély.
Ehhez azért még hozzájárul, hogy idehoztuk Julio Toust, aki a fizikai felkészítésért felel, és nagyon nagy névnek számít, ami szerintem máris látszik, illetve German Fernandezt aki az erőnléti és neuromuszkuláris (inkább ilyen sérülésmegelőzés) kezeléseket irányítja.
De Sorgot is előrelépésnek tartom Xavi 2.0-hoz képest, elég komoly múltja és renoméja van.
Szóval Flick mellett szerintem egy elég komoly szakmai stábot is sikerült összerakni.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
Áthozom.

soadroli
Llegenda del Barça

2024.09.03. 10:46:22

Hansi Flick scolded a heavy weight in the locker room after arriving late to training two weeks ago. @mundodeportivo
Kép
Peter
Director del Fútbol

2024.09.02. 12:25:08

bunga írta:
2024.09.02. 11:04:01
Alapvetően ez kb így van.(szerintem is)
Megfogalmazni, leírni azért ez egy kicsit egyszerűbb feladat (ez nem rád vonatkozik, hanem magára a helyzetre), mint kivitelezni és valamennyire tartóssá illetve minőség és eredményesség tekintetében emelkedő pályára tenni.

Néhány bicska beletört már ebbe a feladatba, pedig milyen egyszerűen és közhelyesen hangzik, hogy a megfelelő szakmai munka kivitelezése jelenti a különbséget.
bunga
Capitá del Barça

2024.09.02. 11:04:01

Flicknek nem sok mérlegelnivalója lehetett, amikor Laporta hívta. Utolsó lehetőség egy nemzetközileg számon tartott csapatnál. Megérkezése után kellemes meglepetés volt számára az utánpótlásunk színvonala. E miatt nem kellett izgulnia sem az átigazolásokon, sem a keret rövidségén, sem pedig a várható sérüléseken. Megszervezhette az edzésmunka gyökeres átalakítását és azokkal kezdett dolgozni, akik rendelkezésre álltak. Ez - mint látjuk - a La Ligában máris elég. A BL-ben őt a múltja miatt aligha érheti meglepetés. És a saját játékosai részéről sem: azok megértették, hogy a további karrierjüket az szolgálja, ha hallgatnak rá és megcsinálják, amit mond.
bence0330

2024.08.31. 19:37:13

vidra írta:
2024.08.31. 19:25:41
Igen, igen, csak úgy értem, hogy normál védekezéshez is kellhet ember, meg kialakítani ezt az elem lehetőséget, amit elő lehet venni, ha kell.
Amikor azt mondják, hogy az a taktika, hogy csak támadunk, mindig a PSG elleni első meccs, meg Liverpool meg Roma, meg ilyenek jutnak eszembe.
Reménykedjünk, hogy Flick kiveri belőlünk ezt a ptsd-t. :)
Amúgy persze, értem, mit mondasz. Viszont brutál mód meg kell szerveznie majd a védekezést is, mert egyénekre most nem támaszkodhatunk. Korábban volt Araujónk, aki egyedül is megoldotta, meg Chris is. Most nincs ilyen. Csapatszinten kell lehozni valahogy.
vidra
Entrenador del Barça

2024.08.31. 19:25:41

Igen, igen, csak úgy értem, hogy normál védekezéshez is kellhet ember, meg kialakítani ezt az elem lehetőséget, amit elő lehet venni, ha kell.
Amikor azt mondják, hogy az a taktika, hogy csak támadunk, mindig a PSG elleni első meccs, meg Liverpool meg Roma, meg ilyenek jutnak eszembe.
bence0330

2024.08.31. 19:19:57

vidra írta:
2024.08.31. 19:13:49
Én azt érzem, hogy Flick taktikailag rugalmasabb és a játékosoknak is több szabadságot is enged, emiatt kiszámíthatatlanabbak vagyunk. Kicsit félek viszont, hogy komolyabb csapatok ellen visszaüt majd ez a támadjunkletámadjunkle taktikai elmélet.
Akkor fogom azt mondani, hogy zseni, ha a megfelelő momentumokban busz védekezés elem is lesz (ha kell), ha arra van szükség. Nem érzem annyira jönni ezt nála. Persze amíg dominálunk, meg darálunk, addig ok, de nem lesz mindenki ellen így.
Hát, szerintem most semmi más lehetőségünk nincs, csak támadásba menekülni. Nincs védőnk és nincs védekező középpályásunk... Télig nem is lesz. Ha egy komolyabb csapat nekünk jön, és bebuszozunk, szerintem nekünk lőttek. Nincs hozzá emberünk. Ha tudunk viszont 4-et rúgni, akkor elég, ha csak kettőt kapunk. Az első hét szünet után ha nem is a legfelső polcról, de jó teszt lesz, támadó stílusú csapatok jönnek.
vidra
Entrenador del Barça

2024.08.31. 19:13:49

Én azt érzem, hogy Flick taktikailag rugalmasabb és a játékosoknak is több szabadságot is enged, emiatt kiszámíthatatlanabbak vagyunk. Kicsit félek viszont, hogy komolyabb csapatok ellen visszaüt majd ez a támadjunkletámadjunkle taktikai elmélet.
Akkor fogom azt mondani, hogy zseni, ha a megfelelő momentumokban busz védekezés elem is lesz (ha kell), ha arra van szükség. Nem érzem annyira jönni ezt nála. Persze amíg dominálunk, meg darálunk, addig ok, de nem lesz mindenki ellen így.
bence0330

2024.08.31. 19:11:54

LG írta:
2024.08.31. 19:05:03
Xavit itt a fórumon is gyakran védték azzal, hogy ezzel a kerettel nem lehet jó és eredményes focit játszani, nem ő tehet róla, hogy gyenge a játékunk. Igaz, hogy csak 4 meccs telt el, de szerintem már ezek most elkezdtek megdőlni. Raphinha konkrétan a legjobbjunk eddig, Xavinál nem lett volna jövője.

A végén kiderül, hogy mégsem akkora butaság egy sztáredzőt hozni a szokásos középszer vagy pályakezdő helyett. :mrgreen:
Igen, Xavit alapvetően megvédeném, ha csak az eredményekről beszélünk, azzal a kerettel egy szezonon keresztül stabilan jó játékot fenntartani nem nagyon lehetett. Vagy legalábbis csak 1-2 ember tudta volna megcsinálni, nem szégyen Xaviran ézve. De egy gyengébb kerettel zongorázni lehet a különbséget, ugyanazok a játékosok, akik tavaly bátortalanabbak, lassabbak voltak, most gyorsabbak, erősebbek. És ez még csak egyénileg, ami csapatot összerakott pár hét alatt, arra szavak nincsenek. Xai meg az utolsó szezon végén még arról beszélt, hogy épülő projekt és türelem...
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.31. 19:05:03

Xavit itt a fórumon is gyakran védték azzal, hogy ezzel a kerettel nem lehet jó és eredményes focit játszani, nem ő tehet róla, hogy gyenge a játékunk. Igaz, hogy csak 4 meccs telt el, de szerintem már ezek most elkezdtek megdőlni. Raphinha konkrétan a legjobbjunk eddig, Xavinál nem lett volna jövője.

A végén kiderül, hogy mégsem akkora butaság egy sztáredzőt hozni a szokásos középszer vagy pályakezdő helyett. :mrgreen:
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.31. 13:05:38

Nem a kettejük rátermettségét, stratégiáját, meccsbe nyúlási képességét stb. hasonlítottam össze, hanem kizárólag arra reagáltam, hogy Flick milyen profin, diplomatikusan válaszol a sajtótájékoztatón.
Semmilyen más különbségről nem írtam, nem is írhattam, még csak a negyedik forduló jön a bajnokságban.
És nagyon is fontos különbség, hogy Xavi itt született, itt játszott, és ide könyörögték vissza, amikor égett a ház.
Troym
Llegenda del Barça

2024.08.31. 12:44:15

Chino írta:
2024.08.31. 12:40:27
Érdemben még nem igazán lehet Fick felett ítélkezni, de mind az előszezonban, mind az eddigi fordulók bizakodásra adnak okot.
Remélem télen is hasonló lesz a véleményünk, abból már releváns következtetést lehet levonni.
Nekem az tetszett igazán, hogy hiába voltunk hátrányban vagy álltunk X-re, ha nem is voltam biztos benne, de nem pánikoltam, hogy esetleg nem nyerünk. És ilyet nagyon régen nem éreztem.
Én nem Flick sikerességét illetően mondok véleményt (simán megbukhat, simán sikeres is lehet), hanem azért láttuk sikeres csapatnál (BM) és sikertelennél (német válogatott) de hisztikre, kifogásokra, másokra mutogatásr nem emlékszem.

Amúgy a szezont végigvinném Flickkel, ha nincs veszélyben legalább a BL indulás és ha nagyon gyengék szezon végén az eredmények (szerintem nem lesznek) akkor ismét megpróbálnám 25 nyarán Kloppot, de szerintem maradni fog Flick.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.31. 12:40:27

Troym írta:
2024.08.31. 12:09:15
brazilfan írta:
2024.08.31. 12:01:32
Sok más eltérés mellett fontos különbség kettejük között, hogy Xavinak ez élete klubja, Flicknek viszont egy állomás az edzői pályafutásban. Szeretheti ettől még a Barcát, a csapatot, a várost, és kihozhatja magából a maximumot, de a Barca akkor is csak munkahely a számára.
Amikor Xavi a problémákról beszélt, azt nem feltűnési viszketegségből tette, hanem mert minden ideköti, és minden gondolata a klub körül forgott. Flick meg egy edző, úgyhogy ő nyugodtan viselkedhet profin.
Amúgy meg tapasztalt edző, sok mindent láthatott már Németországban is.
Bocs, de nekem ezzel Flicket "adod el" nem Xavit.

Az edző nem szurkoló és versa. És ne is legyen.

Szakemberek kellenek ilyen felelős pozíciókba, nem a 2006os BL győztes csapat játékosai. Deco mellett sem szól az égvilágon semmi más, minthogy itt játszott.
Sem a kapcsolatai, sem a végzettsége, sem a tapasztalata miatt nem lehetett volna itt edző Xavi és sportigazgató Deco, helyettesként Bojan.

Xavit rendkívül sokra tartom, mint játékost, de edzőként hoztunk egy 0- kilométeres valakit Katarból. Jobban sikerült, mint számítottam rá így is, de minden oldalról kijött, hogy egy pályakezdő edző betették az egyik legkeményebb feladatot megoldani.

Xavi végig kritikus volt a bírók, ellenfelek, környezet, kezdési idő, keret erőssége stb miatt. Akkor van nagy súlya a kritikájának, ha tizedannyi lett volna
Xavi védelmében azért tegyük hozzá, hogy ő is tudta, hogy tapasztalatlan még ehhez és egyelőre nem is akart még jönni, de addig ment a rábeszélés, míg végül eljött.
Az egészséges az lett volna, ha eljön 1-2 évre az Atleticbe és utána lép eggyel feljebb, mint mondjuk Lucho vagy Pimienta.
Ő is egy nagyon nehéz helyzetben érkezett a klubhoz és eredményesség tekintetében, szerintem annyira nem lehet panasz rá. Az első fél és első teljes szezonjában erőn felül teljesített. Az egyik Bl-buktáért elő lehet venni, de tavaly hajszálon múlott, hogy nem kerültünk az elődöntőbe vagy akár a döntőbe. A PSG ellen már szinte a kezünkben volt a továbbjutás, de tudjuk mi történt.
A pálya melletti viselkedése tényleg hagyott bőven kívánnivalót maga után, de be lehet tudni annak is, hogy nemrég hagyta abba a játékospályafutását és onnan ezt még magával hozta.
Illetve a másodedző kinevezése sem volt a legszerencsésebb, ami szintén nagyon fontos. Emlékezzünk mennyit jelentett anno ten Cate vagy Tito, de úgy az egész edzői stáb is. Most ezzel is előre léptünk.

Érdemben még nem igazán lehet Fick felett ítélkezni, de mind az előszezonban, mind az eddigi fordulók bizakodásra adnak okot.
Remélem télen is hasonló lesz a véleményünk, abból már releváns következtetést lehet levonni.
Nekem az tetszett igazán, hogy hiába voltunk hátrányban vagy álltunk X-re, ha nem is voltam biztos benne, de nem pánikoltam, hogy esetleg nem nyerünk. És ilyet nagyon régen nem éreztem.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.31. 12:38:38

Troym írta:
2024.08.31. 12:09:15
brazilfan írta:
Sok más eltérés mellett fontos különbség kettejük között, hogy Xavinak ez élete klubja, Flicknek viszont egy állomás az edzői pályafutásban. Szeretheti ettől még a Barcát, a csapatot, a várost, és kihozhatja magából a maximumot, de a Barca akkor is csak munkahely a számára.
Amikor Xavi a problémákról beszélt, azt nem feltűnési viszketegségből tette, hanem mert minden ideköti, és minden gondolata a klub körül forgott. Flick meg egy edző, úgyhogy ő nyugodtan viselkedhet profin.
Amúgy meg tapasztalt edző, sok mindent láthatott már Németországban is.
Bocs, de nekem ezzel Flicket "adod el" nem Xavit.

Az edző nem szurkoló és versa. És ne is legyen.

Szakemberek kellenek ilyen felelős pozíciókba, nem a 2006os BL győztes csapat játékosai. Deco mellett sem szól az égvilágon semmi más, minthogy itt játszott.
Sem a kapcsolatai, sem a végzettsége, sem a tapasztalata miatt nem lehetett volna itt edző Xavi és sportigazgató Deco, helyettesként Bojan.

Xavit rendkívül sokra tartom, mint játékost, de edzőként hoztunk egy 0- kilométeres valakit Katarból. Jobban sikerült, mint számítottam rá így is, de minden oldalról kijött, hogy egy pályakezdő edző betették az egyik legkeményebb feladatot megoldani.

Xavi végig kritikus volt a bírók, ellenfelek, környezet, kezdési idő, keret erőssége stb miatt. Akkor van nagy súlya a kritikájának, ha tizedannyi lett volna
Alapból egyetértek, de Xavi nagyon ígéretesnek tűnt edzőként is. Igen, Katar, de onnan olyan szinten emelkedett ki, olyan szép játékkal, hogy azért az mégiscsak jelent valamit (többet nem tud tenni ott, mint azt, amit tett). Szerintem jó döntés volt idehozni, főleg a pénzügyi helyzetben. Nem is volt rossz, de ahogy írtad, volt bőven hiányossága.

Engem nem zavart, ha azt mondta, nem túl jó a pálya, vagy volt orbitális bírói tévedés, mint az Inter ellen, egy ilyen csapat ellen elighanem Flicnknél sem férne bele 1-2 ekkora bírói blama, ezen súlyos milliók, klubvb, sokminden múlt. Ilyet még Ancelotti is mond néha, és Flick is mondta, hogy a Rayo pályája a legkisebb, de ez van. Xavi egyenes volt, néha kicsit túlzottan (nekem azzal sokkal több bajom volt amúgy, mikor konkrétan taktikai fejtegetésekbe ment bele néha a meccsek előtti sajtótájékoztatón...) nem volt ezzel gond. Az utolsó évében szállt el, mikor már mindenbe belekötött, ármányt látott mindenhol, és tök jogos bírói ítéletet (is) reklamálva, rugdosódva küldte ki magát. Ez tarthatatlan volt nyilván, Xavinak nem szabadott egy perccel sem tovább a klubnál maradnia. Viszont azért az idehozatala mellett szerintem nem csak az szólt, hogy klublegenda focistaként. Az csak anyagi okokból kiemelte a többi lehetőség közül. Volt benne ígéret, volt benne potenciál, de nyilván lutri volt. Kb mintha egy Mottát hoztunk volna el. Kockázatos, de bőven indokolható, pláne nem védhetetlen döntés.

Deco teljesen más téma, nála tényleg nincs ok a múltján kívül az ittlétére, és nagyon megszívtuk, hogy itt van, még akkor is, ha nem irigylem, és nyilván a rossz nyarunk egy óriási százaléka nem az ő lelkén szárad. Az is lehet, hogy nem rossz ő, hanem egy jó közepes, de ide csak zseni lett volna elég. Vagy talán még az sem. Nehéz őt tutira megítélni. De az tény, hogy nincs jele komoly tudásnak másfél év után.

Persze azért így is sajnálom, hogy Flick nem akkor jött. Alighanem sokkal előrébb lennénk csapatépítés terén, még ha eredményekben talán nem is, mert Xavi második éve túlszárnyalt abban minden várakozást. Az a tippem, hogy Laporta akkor is őt akarta már, hisz német edzővel is kampányolt, és eleve pont akkor volt topon Hansi, de akkor több okból kifolyólag nem ment. De ez van, itt van, jobb későn, mint soha, csak sajnos szinte a legrosszabbkor jött. Még Xavinak is jóval erősebb kerete volt, az első hónapja után, már az első komplett félszezonjában.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.08.31. 12:42:21-kor.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.31. 12:17:16

brazilfan írta:
Xavi minden ideköti, és minden gondolata a klub körül forgott. Flick meg egy edző, úgyhogy ő nyugodtan viselkedhet profin.
Azért, mert bárkinek is a gondolata mindíg ugyanazon dolog körül forog és a szíve lelke is ott van, semmi garanciát nem jelent, hogy ő fogja megtalálni a megoldást.

Az edző legyen edző. Értse a szakmát, tegye a dolgát, a gondolatokat pedig az élet is a gondolkodókra bízza. akik publikálnak, könyveket írnak.
Válasz küldése