Troym írta: ↑2024.08.31. 12:09:15
brazilfan írta: ↑2024.08.31. 12:01:32
Sok más eltérés mellett fontos különbség kettejük között, hogy Xavinak ez élete klubja, Flicknek viszont egy állomás az edzői pályafutásban. Szeretheti ettől még a Barcát, a csapatot, a várost, és kihozhatja magából a maximumot, de a Barca akkor is csak munkahely a számára.
Amikor Xavi a problémákról beszélt, azt nem feltűnési viszketegségből tette, hanem mert minden ideköti, és minden gondolata a klub körül forgott. Flick meg egy edző, úgyhogy ő nyugodtan viselkedhet profin.
Amúgy meg tapasztalt edző, sok mindent láthatott már Németországban is.
Bocs, de nekem ezzel Flicket "adod el" nem Xavit.
Az edző nem szurkoló és versa. És ne is legyen.
Szakemberek kellenek ilyen felelős pozíciókba, nem a 2006os BL győztes csapat játékosai. Deco mellett sem szól az égvilágon semmi más, minthogy itt játszott.
Sem a kapcsolatai, sem a végzettsége, sem a tapasztalata miatt nem lehetett volna itt edző Xavi és sportigazgató Deco, helyettesként Bojan.
Xavit rendkívül sokra tartom, mint játékost, de edzőként hoztunk egy 0- kilométeres valakit Katarból. Jobban sikerült, mint számítottam rá így is, de minden oldalról kijött, hogy egy pályakezdő edző betették az egyik legkeményebb feladatot megoldani.
Xavi végig kritikus volt a bírók, ellenfelek, környezet, kezdési idő, keret erőssége stb miatt. Akkor van nagy súlya a kritikájának, ha tizedannyi lett volna
Alapból egyetértek, de Xavi nagyon ígéretesnek tűnt edzőként is. Igen, Katar, de onnan olyan szinten emelkedett ki, olyan szép játékkal, hogy azért az mégiscsak jelent valamit (többet nem tud tenni ott, mint azt, amit tett). Szerintem jó döntés volt idehozni, főleg a pénzügyi helyzetben. Nem is volt rossz, de ahogy írtad, volt bőven hiányossága.
Engem nem zavart, ha azt mondta, nem túl jó a pálya, vagy volt orbitális bírói tévedés, mint az Inter ellen, egy ilyen csapat ellen elighanem Flicnknél sem férne bele 1-2 ekkora bírói blama, ezen súlyos milliók, klubvb, sokminden múlt. Ilyet még Ancelotti is mond néha, és Flick is mondta, hogy a Rayo pályája a legkisebb, de ez van. Xavi egyenes volt, néha kicsit túlzottan (nekem azzal sokkal több bajom volt amúgy, mikor konkrétan taktikai fejtegetésekbe ment bele néha a meccsek előtti sajtótájékoztatón...) nem volt ezzel gond. Az utolsó évében szállt el, mikor már mindenbe belekötött, ármányt látott mindenhol, és tök jogos bírói ítéletet (is) reklamálva, rugdosódva küldte ki magát. Ez tarthatatlan volt nyilván, Xavinak nem szabadott egy perccel sem tovább a klubnál maradnia. Viszont azért az idehozatala mellett szerintem nem csak az szólt, hogy klublegenda focistaként. Az csak anyagi okokból kiemelte a többi lehetőség közül. Volt benne ígéret, volt benne potenciál, de nyilván lutri volt. Kb mintha egy Mottát hoztunk volna el. Kockázatos, de bőven indokolható, pláne nem védhetetlen döntés.
Deco teljesen más téma, nála tényleg nincs ok a múltján kívül az ittlétére, és nagyon megszívtuk, hogy itt van, még akkor is, ha nem irigylem, és nyilván a rossz nyarunk egy óriási százaléka nem az ő lelkén szárad. Az is lehet, hogy nem rossz ő, hanem egy jó közepes, de ide csak zseni lett volna elég. Vagy talán még az sem. Nehéz őt tutira megítélni. De az tény, hogy nincs jele komoly tudásnak másfél év után.
Persze azért így is sajnálom, hogy Flick nem akkor jött. Alighanem sokkal előrébb lennénk csapatépítés terén, még ha eredményekben talán nem is, mert Xavi második éve túlszárnyalt abban minden várakozást. Az a tippem, hogy Laporta akkor is őt akarta már, hisz német edzővel is kampányolt, és eleve pont akkor volt topon Hansi, de akkor több okból kifolyólag nem ment. De ez van, itt van, jobb későn, mint soha, csak sajnos szinte a legrosszabbkor jött. Még Xavinak is jóval erősebb kerete volt, az első hónapja után, már az első komplett félszezonjában.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy