Raphinha

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szerinted:

A szavazás 2022.09.12. 12:50:24-kor befejeződött.

- jó vétel volt, fontos lesz a csapat számára
25
81%
- más játékosra költöttem volna az összeget
5
16%
- teljesen fölösleges átigazolás
1
3%

Szavazatok száma: 31
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.14. 10:23:59

davi10 írta:
2024.09.14. 10:11:25
Ő lett a hónap játékosa a Ligában, abszolút megérdemelten =D>

Nagyot megy eddig idén, és szerencsére Ő az egyik legkevésbé sérülékenyebb játékosunk. Plusz Flick valahogy azt is el tudta érni, hogy ne csak a jobboson meg középen, hanem baloson is kifejezetten sokat hozzá tud adni a csapathoz.
Sok kérdés nem lehetett, 1. csapatban legjobb stattal és legnagyobb mezőnymunkával egyszerre, ritka az ilyen. Szerintem alapvetően azzal érte ezt el (Xavi is próbálkozott vele év vége felé, csak nem ilyen jól), hogy igazából nincs a baloson, csak a rajzon. A hőtérképen ott van Olmo mellett pár centivel, teljesen szabad a posztja, balon meccsenként 1-2-szer elszalad, és ennyi, nem sok időt tölt ott, ennyit jobbszélen is eltölt kimozogva néha. Baldé érdeme, hogy ezt megteheti, Flick mellett. Neki fontos, hogy a sűrűben legyen, szüksége van társra a klasszis teljesítményhez, szemben egy Yamallal, vagy Dembélével. Flick mindezt nagyon jól meglátta és megtalálta.

Plusz azzal, hogy megbíznak benne, az emberről sikított, hogy bizonyítási vágyból görcsöl (pláne ismerve az életútját, milyen lassan, későn érkezett meg az élfociba látványos tehetség nélkül), és semmilyen megbecsülést nem kapott, ez sajna rossz pedagógia volt korábban. Ettől még szerintem sokat fog balfékeskedni a ziccerekben, de talán kevesebbet, mint eddig. Plusz lényegesen jobb a fizikai állapota, gyorsabb, erősebb, ez cseleknél, ziccereknél is látszik. De ez mindenkire igaz, Pedri is teljesen máshogy néz ki, de még igazából Yamal is, gyorsabbak, magabiztosabbak mindenkinek a megmozdulásai, az övé is. Itt látszik, mennyit számított anno Gabriék megítélésében is Flick. A világ legjobbjaiként játszottak alatta, azóta meg úgy felsőpolc alja. Mindenki állat volt fizikailag, és mindenkinek megtalálta a legtökéletesebb feladatkört.

Majd őt is rotálni kell biztonsági okokból, mert ennyi melót nem lehet heti kettőben bírni, de óriási szerencse lehet, hogy nem hívták be a válogatottba, és pihenhetett egy sort.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.14. 10:11:25

Ő lett a hónap játékosa a Ligában, abszolút megérdemelten =D>

Nagyot megy eddig idén, és szerencsére Ő az egyik legkevésbé sérülékenyebb játékosunk. Plusz Flick valahogy azt is el tudta érni, hogy ne csak a jobboson meg középen, hanem baloson is kifejezetten sokat hozzá tud adni a csapathoz.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

2024.09.06. 11:05:28

Chino írta:
2024.09.06. 10:25:04
Hirtelen csodálkozik az ember, de nem csoda, ő jön a sorban.
Szokatlan, igen, ugyanakkor szimbolikus jelentősége is van.

Nem különösebben voltam oda azért, amit az előző érában láttam tőle a pályán, nem is hullajtottam volna érte könnyeket, ha eladjuk.
A változás eddigi legnagyobb nyertese ugyanakkor kétségtelenül Raphi.

Most látszik csak igazán, hogy milyen és mekkora különbség van egy "szemellenzős", beragadt struktúra, rossz szereposztás és egy alkalmazkodni, változtatni képes struktúra között.
Reméljük kitart ez a változásból adódott lendület nála és az ő példája reális lehetőséget mutathat ahhoz is, hogy az eddig sérülés miatt szerephez nem jutó játékosok esetében is pozitív változást eredményezhet.

Sajnos abban a beragadt és merev struktúrában több játékos teljesítményét bizony nem volt egy leányálom nézni.
bence0330

2024.09.06. 10:55:33

FcBarcelona1 írta:
2024.09.06. 10:42:23
Chino írta:
Hirtelen csodálkozik az ember, de nem csoda, ő jön a sorban. MAtS kapus, Araujo, De Jong sérült.
Amúgy érdekes, hogy a tavalyi szezonban ilyenkor 12 sárgánál tartottunk, most 8-nál. És abból a 12-ből négyet dumálásért osztottak ki, idén ez a szám 0.
Én is olvastam, de valószínűleg ez nem Raphinhának köszönhető.
Valószínűleg a fizikai felkészítés mellett elég jó mentális felkészítést is kapnak a játékosok.
Érdemes elolvasni Pedri, és főleg Raphinha nyilatkozatát, az utóbbi az NSO-n is fent van a La Liga átigazolási piac zárul hírben.
Egyértelmű, hogy ez nem neki köszönhető, egy kapitánynak túl nagy szerepe nincs, és sokkal jobb nem lehet valaki, mint egy másik, ennyit nem számít. De attól még tuti jobb, ha ő van ott, mint SR, vagy szerintem akár DJ. Én szeretem, ha ilyen habitusú játékos a kapitány, aki minden téren példát mutat a pályán, és húzza a mentalitásával a csapatot. Ráadásul nem nagyon tud olyan szabálytalanság történni a pályán, ahol ő nincs ott 1-2 mp alatt, szemben egy Araujóval.
De igen, ahogy írtad, az egész csapat izzik egy teljesen más mentalitástól, ez fentről jön. Nálam továbbra is érthetetlen, miért nem edzett Flick csapatot a BM-en kívül 20 éve, kicsit olyan Zidane feeling, odamegyek, nyerek 3 BL-t és viszlát. :D. Nem kizárt, hogy a két naggyal versenyezne mostanra már a minden idők, de legalábbis a 2000 utáni legjobb edző címre, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne több BL címe viszonylag nagy klubok padján ülve. Erre egy szerm BM-es időszak után eljön ide, ahol kb semmi esélye. :D
Na de OFF vége. Részemről Raphinha maradna az első számú kapitány, kérdés nélkül, nem csak habitus miatt, de gyakorlati okokból is, ő mindig ott van a sűrűjében, és ez az új szabályok mellett rettentő fontos, Araujonak esélye nem lenne eltolni egy reklamálni akaró játékost, a brazil meg rengetegszer megtette ezt. Ennek megfelelően szerintem ő vagy Pedri az, akik erre gyakorlati értelemben alkalmasak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.06. 10:42:23

Chino írta:
Hirtelen csodálkozik az ember, de nem csoda, ő jön a sorban. MAtS kapus, Araujo, De Jong sérült.
Amúgy érdekes, hogy a tavalyi szezonban ilyenkor 12 sárgánál tartottunk, most 8-nál. És abból a 12-ből négyet dumálásért osztottak ki, idén ez a szám 0.
Én is olvastam, de valószínűleg ez nem Raphinhának köszönhető.
Valószínűleg a fizikai felkészítés mellett elég jó mentális felkészítést is kapnak a játékosok.
Érdemes elolvasni Pedri, és főleg Raphinha nyilatkozatát, az utóbbi az NSO-n is fent van a La Liga átigazolási piac zárul hírben.
Chino
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.09.06. 09:46:10
Az FC Barcelona tájékoztatta a La Ligát, hogy Ter Stegen mellett Raphinha lesz a kapitány a pályán, így a kapuson kívül neki lesz lehetősége reklamálni a bírónál az adott szituációban.
Elég nagy változás lehet ez neki az eddigi szerepéhez képest.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.06. 10:21:27

FcBarcelona1 írta:
Az FC Barcelona tájékoztatta a La Ligát, hogy Ter Stegen mellett Raphinha lesz a kapitány a pályán, így a kapuson kívül neki lesz lehetősége reklamálni a bírónál az adott szituációban.
Eddig is ő volt a kapitány mind a 4 meccsen. És remekül, higgadtan ellátta végig a feladatát, senkit nem engedett oda soha a bíróhoz, szerintem illik hozzá a szerep, ő amúgy is a leginkább csapatkapitány játékos a pályán vagy másfél éve, mentalitásban, habitusban, fociban, mindenben. Nem mintha ennek nagy jelentősége lenne, bár azért lehet, hogy nem mindegy mentalitásban, hogy egy SR vagy egy Raphinha a kapitány.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Chino
Llegenda del Barça

2024.09.03. 09:04:11

bence0330 írta:
2024.09.03. 01:03:40
Na, megvan, miért játszotta végig még az utolsó meccset is, nem hívták be a válogatottba. :D Van pihi idő most bőven. Igaz, hogy el van tiltva egy meccsről, de ez akkor is kemény.

Jelenleg már a Leedsinél is jobb Raphinhát látunk, egy dologban nem, a távoli lövései nem ülnek, de lehet ilyen önbizalommal 1-2 hónapon belül megtalálja őket, de jó lenne. Most lőtt gólt a Copán is szabadból, de itt ha nem is rosszak, valahogy épp nem sikerül soha, pedig aztán bőven benne van a lábában, 12-t lőtt 16-oson kívülről két szezonban a PL-ben, jóval kevesebb lehetőségből, most meg 3-nál tart két év alatt, óriási a visszaesés. Ha még ezt az egyet megoldja Flick, akkor a világ legjobb, de mindenképp leghasznosabb játékosai között lehet idén akár.
Én ebben távolról sem lennék biztos. Igaz, hogy többet húzódik be középre, de így is inkább a bal oldalon van, onnan pedig kevesebb lehetősége van ballal lőni. Jellemzően ő is befelé húzva lőtt, ez most nem fog menni, hiába mozog szabadabban. Nem is nagyaon emlékszem, hogy szabadokon kívül volt-e idén lövése 16-20 méterről.
De igazából nem gond, Yamal és Olmo lő annyit távolról, hogy ez ne jelentsen gondot.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.03. 01:03:40

Na, megvan, miért játszotta végig még az utolsó meccset is, nem hívták be a válogatottba. :D Van pihi idő most bőven. Igaz, hogy el van tiltva egy meccsről, de ez akkor is kemény.

Jelenleg már a Leedsinél is jobb Raphinhát látunk, egy dologban nem, a távoli lövései nem ülnek, de lehet ilyen önbizalommal 1-2 hónapon belül megtalálja őket, de jó lenne. Most lőtt gólt a Copán is szabadból, de itt ha nem is rosszak, valahogy épp nem sikerül soha, pedig aztán bőven benne van a lábában, 12-t lőtt 16-oson kívülről két szezonban a PL-ben, jóval kevesebb lehetőségből, most meg 3-nál tart két év alatt, óriási a visszaesés. Ha még ezt az egyet megoldja Flick, akkor a világ legjobb, de mindenképp leghasznosabb játékosai között lehet idén akár.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.31. 20:48:10

Eddig ő a szezon "igazolása". Előző szezonban is nagyon jól tudott élni azzal a játéklehetőséggel, amit kapott, de ahogy megkapta idén a nagyobb bizalmat, elkezdett olyan teljesítményt hozni, amit én álmaimban sem hittem volna, hogy benne van. :shock:

Idén eddig MVP, pedig vannak még kiváló teljesítmények csapaton belül.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.31. 20:16:22

Cseri írta:
2024.08.31. 19:26:21
Parádé,amit ma játszott! Megérdemelte,alázatos,szerény,megy mint a gép,és végre a jó zsugák mellé jöttek a gólok is. Nagy szezonja lehet,amivel odaszúrhat a kritikusainak is!
Nemcsak csapatkapitány lett, hanem vezéregyéniség is, igazi csapatjátékos, kórosan túltengő egó nélkül.
bence0330

2024.08.31. 19:57:31

Hú, de rosszul öregedett az utolsó posztom, hála az égnek, szeretek így tévedni. Ha Flick önbizalmat ad neki a kapu előtt, akkor igazi szűk elit játékos lesz belőle. Kíváncsi vagyok, mikor volt utoljára európában ilyen játékos, pláne 10-es vagy szélső poszton aki ilyen relatíve közepes tehetséggel ekkora játékos tudott lenni, hogy stabilan, meccsről-meccsre húzóember egy top klubban. Centernél még elő-elő fordul ilyen RVN, Inzaghi, akár Luuk, Crouch vonal, akik belebotlanak a labdába, de gólt tudnak rúgni.

Csak a poén kedvéért, hogy Xavi mit művelt vele: az első évében - mikor 1 sérülése sem volt -, pontosan annyi meccset játszott végig, mint eddig Flick alatt. :D 4-et. Tavaly 6-ot. :D

És még balra téve is ezt tudja hozni. Persze nehéz balszélsőnek hívni, mert Raphinha 1 valahol a bal félterületben mozgott, Raphinha 2 Yamal mellett volt sokszor, Raphinha 3 meg sokszor Pedri mellől vette fel a labdákat, osztogató és beinduló oldalán is rengeteget van a jó passzoknak, szöglet után a saját tizenhatosánál ment, vagy mint ma szó szerint, saját kapujánál szabadít fel szögletnél, és a kontra végén ő lő gólt. Valverde az egyedüli a ligában rajta kívül szerintem, aki ennyire két játékost ér, és mindenhol ott van.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.08.31. 19:26:21

Parádé,amit ma játszott! Megérdemelte,alázatos,szerény,megy mint a gép,és végre a jó zsugák mellé jöttek a gólok is. Nagy szezonja lehet,amivel odaszúrhat a kritikusainak is!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2024.08.29. 20:14:40

Chino írta:
2024.08.29. 19:58:54
Én inkább úgy látom, hogy kapu előtt nem tud jó megoldást választani. Vagy rossz lábra veszi, nem rúgja el időben vagy belebonyolódik. Ez még most is tart nála. 8-9 gól szerintem most is a lábában fog maradni.
Igen, sajnos ott teljesen leblokkol fejben teljesen még mindig, főleg, ha van ideje. 10-es meg előkészítői szerepben viszont kb klasszis szinthez közelít, főleg, ha belevesszük a munkamennyiségét is plusz pontként. Amit leírsz, amiatt nem lesz soha az, kapu előtt fogatlan oroszlán. Csak azért rúg még így is elég korrekt mennyiségű gólt, mert annyit próbálkozik, hogy azért össze is jön neki. Kicsit persze Flick lehet beleveri, hogy ne gondolkozz, csak lőj (amúgy Vini szenvedett hasonlóban Carlo előtt, pedig neki a nyers tehetsége is nagyobb volt, mégis mindig rossz döntést hozott, túlbonyolította, nem tudta eldönteni, mit csináljon, leblokkolt). De szerintem ő már öreg ehhez, sajnos a gyengesége marad, Vini még formálható korban kapta meg Ancelottit.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.29. 19:58:54

bence0330 írta:
2024.08.29. 19:10:13
A kapu előtt sajna még most is görcsös, ő képes lejátszani egy olyan meccset, ahol olyan meglátásai vannak (Pedrinek a passza pl. rosszabbik lábbal), amire kevesen képesek, a nehézségi fokhoz képest nagyon jók a kivitelezések is... kivéve, ha rengeteg ideje van és nagyon egyszerű helyzete. Akkor képes két osztálynyit romlani 1-1 alkalommal meccsenként, szánalmasan elrontani egy nagyon egyszerű utolsó passzt, vagy egy ziccert, ilyen szitukban látszik, hogy nagyon fél a hibázástól, és ha van ideje gondolkodni, akkor ez előjön. De ezen kívül sokat fejlődött fejben, igen, és már másfél éve vezér a pályán, függetlenül attól tényleg, hogy ezt egy jóval erősebb keretben meg tudná-e tenni.

Remélem jól bírja majd, mert idén egy jó gépezetben, ha Lewy magára talál, meg Olmóval (szintet lépő Yamallal, Pedrivel) előrelépünk a góllövésben, ha gy kb kezdő marad, és nem hozunk valami Leao-szerűt, akkor el tudok képzelni tőle egy 20+ asszisztos szezont, szerintem a várhatóban el fogja érni, és a támadóinkon fog múlni, kihozzák-e ténylegesen annyira.
Én inkább úgy látom, hogy kapu előtt nem tud jó megoldást választani. Vagy rossz lábra veszi, nem rúgja el időben vagy belebonyolódik. Ez még most is tart nála. 8-9 gól szerintem most is a lábában fog maradni.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.29. 19:10:13

A kapu előtt sajna még most is görcsös, ő képes lejátszani egy olyan meccset, ahol olyan meglátásai vannak (Pedrinek a passza pl. rosszabbik lábbal), amire kevesen képesek, a nehézségi fokhoz képest nagyon jók a kivitelezések is... kivéve, ha rengeteg ideje van és nagyon egyszerű helyzete. Akkor képes két osztálynyit romlani 1-1 alkalommal meccsenként, szánalmasan elrontani egy nagyon egyszerű utolsó passzt, vagy egy ziccert, ilyen szitukban látszik, hogy nagyon fél a hibázástól, és ha van ideje gondolkodni, akkor ez előjön. De ezen kívül sokat fejlődött fejben, igen, és már másfél éve vezér a pályán, függetlenül attól tényleg, hogy ezt egy jóval erősebb keretben meg tudná-e tenni.

Remélem jól bírja majd, mert idén egy jó gépezetben, ha Lewy magára talál, meg Olmóval (szintet lépő Yamallal, Pedrivel) előrelépünk a góllövésben, ha gy kb kezdő marad, és nem hozunk valami Leao-szerűt, akkor el tudok képzelni tőle egy 20+ asszisztos szezont, szerintem a várhatóban el fogja érni, és a támadóinkon fog múlni, kihozzák-e ténylegesen annyira.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.29. 18:16:59

Raphinha a legjobb példa arra, hogy nem azonnal, az első héten kell megállapítani valakiről, hogy idevaló-e vagy sem, hasznos volt-e leigazolni vagy sem, hiszen vannak, akiknek hosszabb idő kell a beilleszkedéshez és az esetleges mentális görcsök feloldásához.
És arra is jó példa, hogy nem kell szégyellni, ha egy játékos külső, például pszichológusi segítséget kér a problémái kezelésére.
Én a kezdetektől sejtettem, hogy több van benne, mint amennyi a meccseken látható, bár tényleg nagyon görcsös volt. Szerintem leginkább azt nem volt képes feldolgozni, hogy egy angol középcsapat után egy ekkora óriásklubnál, világklasszis játékosokkal összehasonlítva kell bizonyítania, hogy érdemes volt leigazolni, megérte az árát.
Nem most augusztusban kezdett el jól játszani, már bőven Xavi alatt is az egyik legstabilabb húzóemberünk volt. Lehetséges, hogy ez a jelenlegi keret minőségéről is árulkodik, mindenesetre nagyon örülök, hogy nem ment el, és hogy a társai csk.-nak választották.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.29. 12:15:06

Nekem eddig (persze túlzás ilyet írni 3 meccs után) ő a meglepetésember.

Sokkal sokkal jobban fekszik neki középen, akár nyolcasban, akár tízesben. De ha épp kikerül balra, akkor is sokkal jobban néz ki. Valahogy azt látom, hogy nincs magára hagyva, mint Xavinál sokszor. Valamiért mintha Xavi sem ismerte volna ki a saját játékosát, sokszor ki volt dobva a jobbszélre, és csináljon amit akar, oldjon meg 2-3 embert egyedül. (Erre most Yamal az emberünk, és ebben ő sokkal jobb is mint Raphi.) Most mindig van a közelében valaki, akivel megcsinálhatja a kis játékokat, kényszerítőket, kapura sokkal veszélyesebb tud lenni.
A munkabírása pedig átlagon felüli, bár azzal eddig sem volt gond.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.29. 11:06:33

Én sokáig szkeptikus voltam vele, aztán erre a naptári évre kezdett meggyőzni. Flick alatt pedig még jobbnak tűnik. Csak így tovább! =D>
bence0330

2024.08.29. 00:31:40

Na, egyre inkább úgy látszik, hogy meg van becsülve, és meg is hálálja, eszméletlen mit tesz a meccsekbe, rendre a legjobbak közt van akár meccseken belül 2-3 poszton is. Peche van a két gólpasszal, csak a kidolgozott tiszta ziccerekkel lehetne már neki vagy 5, de így is hatból négy gólunkban aktívan benne volt, kulcspasszal vagy kiharcolt tizivel. És lankadatlanul végigtolja az összes meccset, szerintem hozzá képest még a prime Gavi is kevésbé megy. Néha olyan, mintha kettő lenne belőle, mikor pl. egy általa elvégzett szögletrúgást követő kontránál akár ő tud lenni az utolsó ember a saját tizenhatosnál. Flick ezt díjazza is.

Meg nem egy fontos mozzanat, de a régiekhez képest remek kapitánynak, vagy legalábbis kijelölt képviselőnek tűnik, megfigyeltem, hogy minden neccesebb esetnél azonnal sorfalat áll a bíró és a játékosok közé (Koundé-eset, stb), mindig határozottan, de higgadtan tárgyal, szerintem óriási előrelépés Robertóékhoz képest, plusz a hozzáállásával, melójával példát mutat. Nem a tökéletes csk, de szerintem messze a legjobb, aki évek óta volt, Leo óta egyértelműen. Illeszkedik Flick német mentalitásába nagyon.

Olmo és Fermín érkezésével biztos ennyire nem lesz stabil 90 perces játékos majd, talán stabil kezdő sem, nem is baj, mert nehéz elképzelni, hogy lehet ezt így fenntartani.
Peter
Director del Fútbol

2024.06.25. 14:19:31

Ronaldinho&Barca írta:
2024.06.25. 13:16:29
Osztom az igazán diplomatikusan megfogalmazott gondolatot.... :lol:
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.06.25. 13:16:29

Attól eltekintve, hogy egy szimpatikus melós játékos, ment előre leszegett fejjel, azért egy 100-as céduláért cserébe nyugodt szívvel kívánnék neki sok sikerült, azért neki a képességbeli plafonja szerintem nagyjából ez.. Hajrá, 58 misivel mehetünk Nicoért kivásárolni és rendben is vagyunk.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
soadroli
Llegenda del Barça

2024.06.24. 12:00:51

BREAKING: Al Hilal's manager, Jorge Jesus, is going ALL OUT to sign Raphinha.

FC Barcelona have informed them that they want at least €90-100M for the player, which will NOT be a problem for Al Hilal. They're also offering a big salary to Raphinha. @ffpolo
Kép
bence0330

2024.05.12. 02:59:40

Nem hinném, hogy Deco az ügynöke lenne már. Persze ki tudja. Állítólag már akkor sem volt nagyon az, amikor leigazolták.
Pont egy-két órája jelent meg egy cikk a mundón, amely szerint Raphinha nagyon maradni szeretne (szokásos Barca-fan, jó itt az élet, itt született gyerekük történet), de ha menne is, az arabokhoz semmiképp, csak a PL-be. Az Arsenal, Tham, CFC egyelőre a fő kérők. (Arsenalt mondjuk nem értem, mert tízes és szélső poszton is kevés a brazilnál jobb játékos európában, de náluk alighanem pont mindkettő pipa Odegaard-al és Saka-val... szerintem ők nem fizetnének érte emiatt nagy pénzt, nem sok értelme lenne). Kedvelőjeként sajnálnám, ha a CFC-be menne, de ott lenne is igény a játékára és a mentalitására, meg pénzük is van, alighanem tőlük várhatjuk a legnagyobb ajánlatot, hacsak a United be nem száll a buliba, lassan lehet beismerik, hogy Antony óriási baklövés volt.
Válasz küldése