Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Itt nem az volt a lényeg, mit csináltunk részleteiben jól vagy nem jól (szerintem alapvetően az igazolásaink Ferrán kivételével semmiképp sem voltak rosszak, de Ferránt sem lehetett előre tudni hogy fél év után elfelejt focizni). Lewyn lehet vitatkozni, de még mindig a világ egyik legjobb centere. Xavi másfél évig elrontotta, de akkor is az volt. Szóval igazából vettünk kb 3 évre egy top3 centert. Ez szerintem igazolható. Adeyemi két évig majdhogynem mém volt, erre nekünk nem volt időnk, szerintem nagyon tutira mentünk. És ha valaki két évig gyenge egy Dortmundban nem túl nagy nyomás mellett, akkor, garantálom, hogy két évig gyenge lett volna itt is. Előző szezonban lőtt 5 gólt, azelőtt 9-et. Na ennél jobb egy öregedő világklasszis. Nyilván nem fő csapásvonalként, erről szó sem volt nálunk, hanem 1-1 esetbenTroym írta: ↑2024.10.17. 22:02:11Lehet másként is csinálni, mindig a Milan a példa, ami kb a szélsőérték a témában. Ugyanerre akár írhatom a másik véglet Intert, aki pár éve kiárusított mindenkit majd eljutott BL döntőig, bajnoki címig, a Dortmund Haaland, Bellingham, Akanji, Sancho eladása után eljutott BL döntőbe szóval igenis lehet felelős gazdálkodás mellett is sikert elérni.
Egy összevetés a Dortmunddal: 2 éve tavasszal mi is nézegettük Adeyemit, majd 50 millióért megvettük a 34 éves Lewát 30 milliós fizetéssel, a Dortmund megvette a 20 éves Adeyemit 40 millióért, 5 milliós fizetéssel. Ma nekik van egy 50-100 milliót érő 22 éves játékosuk, menedzselhető fizetéssel, nekünk meg itt van a legjobban fizetett Európában játszó 35 feletti játékos tizedakkora piaci értékkel, aki ingyen fog távozni, addig meg jelentős kihívás a fizetése.
Lehet másként is csinálni, mindig a Milan a példa, ami kb a szélsőérték a témában. Ugyanerre akár írhatom a másik véglet Intert, aki pár éve kiárusított mindenkit majd eljutott BL döntőig, bajnoki címig, a Dortmund Haaland, Bellingham, Akanji, Sancho eladása után eljutott BL döntőbe szóval igenis lehet felelős gazdálkodás mellett is sikert elérni.
Még csak most adták be a papírokat, most vizsgálódnak pár hónapig, majd összeül egy hivatalos bíróság, amit még talán össze se állítottak, aztán ülnek rajta és pár hónap alatt ítéletet hoznak. Április-május körülre várnak hivatalos ítéletet, de előzetesen azt írták, hogy az idei szezonra még elmarasztalás esetén (ami úgysem lesz) sem fog kihatni az idei szezonra.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.09. 08:27:30Én is Txikit várnám sportigazgatónak, a legnagyobb erősítés lehetne, de a hírek szerint szeretne visszavonulni.
Az MC szerintem semmilyen büntetést nem fog kapni, azért tologatják. Esetleg levonnak tőlük pár pontot, 10 alatt.
Elvileg tegnap szüketett bírósági döntés szponzor ügyben, ami nem függ össze az eljárással, és a bíróság a Citynek adott igazat, és elmarasztalta a PL-t, mert jogtalanul lépett fel a City ellenében.
Guardiola ettől függetlenül szerintem év végén távozik.
Én is Txikit várnám sportigazgatónak, a legnagyobb erősítés lehetne, de a hírek szerint szeretne visszavonulni.
szerintem kihagyná Txiki a másodosztályt (meg is értem) 115 vádpontot nem oldhatnak meg 2 pont levonással, ha mások 1-1 vádpont miatt kapnak 8-15 pont levonást.
Katalán rádió szerint nem. Megbízhatóbb forrás.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 16:03:16Sok forrás hozta le pár napja, hogy megvan a szóbeli megegyezés a Nike-kal. (Nem Laportja állítja!)
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... firma.html
Reméljük tényleg hamar véglegesítik a dolgot, hátha már télen is kicsit beléphetünk a piacra, ha akadna valami lehetőség.
Én nem vagyok biztos abban, hogy jó lenne belenyúlni a kasszába, még ha megvan a Nike szerződés is. Persze, ha akadna valami kivételes lehetőség akkor más lenne a leányzó fekvése, viszont nagyon ritka az ilyen. Komoly játékosokat nem szoktak télen elengedni, ráadásul mindenkiért legalább dupla árat kell fizetni, mint normál esetben.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 16:03:16Sok forrás hozta le pár napja, hogy megvan a szóbeli megegyezés a Nike-kal. (Nem Laportja állítja!)
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... firma.html
Reméljük tényleg hamar véglegesítik a dolgot, hátha már télen is kicsit beléphetünk a piacra, ha akadna valami lehetőség.
Tudom, hogy nem vagyunk 1:1-ben (ahogy az aramarkos történetről írtam, hogy nem lesz egy sétagalopp, és szezonkezdetig nem lesz liberós pótlás), ezért írtam feltételes módban.
Nem vagyunk 1/1gránit írta: ↑2024.09.16. 14:17:02Az 1:1 lényege, hogy "minden klub akkor költhet 1 eurót új játékos regisztrálására, ha és amennyiben 1 eurót mindeközben fel tud mutatni bevételi oldalon, vagy játékoseladásból, vagy fizetéscsökkentésből".
Van egy új keretplafonunk, 424 millió euró. Ezt a jelenlegi 180 milliós keretünkből indulva nem minden megkötés nélkül tölthetjük fel, hanem a fentieknek megfelelően.
Ezért amit leírtam, szerintem lehetetlen megállapítani, hogy mennyi lesz jövő nyáron a bérsapka, ha minden jól megy 500 fölött. Abba belefér pár új szerződés/igazolás.