Peter írta: ↑2024.09.05. 14:45:39
Egyetértek azzal, amit írsz, én ezekkel a tartalékcsapatokba hozott igazolásokkal egyáltalán nem szoktam foglalkozni, mert alig-alig vannak, akik komolyabb lehetőséget kapnak az A csapatban. Fayéról is mennyi szó esett, aztán pár barátságos meccs után lefőtt neki. Sok hűhó "semmiért".
Teszem persze zárójelbe a
semmit, mert értelme nagyon is van ennek, csak a helyén kell kezelni. Ha az utónpótlásneveldénk minden évben eladna három embert fejenként 10 millióért, az egy évben 30 millió. Nem tűnik soknak, de 10 év alatt ez már 300 millió. 20 év alatt már 600 millió, márpedig hosszú távon 2,7 milliárdos tartozásunk van. Aminek a nagy része persze nagyon hosszú lejáratú, de nagy terhet venne le a klub válláról, ha létrehoznánk egy ilyen középszer-értékesítő programot.
Csak mondom, ezt a helyén kell kezelni. Teljesen felesleges ezekbe a B csapatos emberekbe belelátni a jövő nagy Barca-játékosait, mert alig lesznek közülük, akik beépülnek a nagycsapatba.
Ha már Afrika, a napokban szereztünk kölcsönbe a B csapatba egy ghánai balszélsőt, Abdul Aziz Issah-t. Teljesen felesleges most bármit belelátni, lehet, hogy az életben nem találkozunk többet a nevével, és úgy párolog majd el egy éven belül, mintha itt sem lett volna. De ha a helyén kezeljük a dolgokat, és elkezdünk ipari mennyiségben pénzt termelni a középszerek értékesítésével, az jó pénz a klubnak.
https://www.fcbarcelona.com/en/football ... ic-on-loan
Peter írta: ↑2024.09.05. 14:45:39
Faye biznisz? Én abból indulok ki, hogy a Barcelona top büdzsével, világszínvonalú márkanévvel rendelkezik. Megpróbálom helyén kezelni a dolgokat és a megfelelő közegbe beilleszteni
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Egyetértek.
Ez a véleményem szerint Barcelona mint világmárka életében talán egy soros hírértékű, amolyan futottak még esemény. Nálam ki is maradt, illetve hamar átlapoztam rajta, aztán most bevillant, hogy "húúú tényleg", erről meg is feledkeztem egy pillanatra, igen volt ilyen, igen.
Feltételezem, ha Antwerp vagy Sahtar szurkoló lennék és ez velük történt volna meg, megmaradt volna frissebben ez a hír bennem is.
Ezt én is így látom. Ha a helyén kezeljük ezeket a bizniszeket, akkor ezeknek a bizniszeknek meg lehet a helyük a klub bevételi forrásai között. Csak tényleg a helyén kell kezelni, mert a korosztályos és B csapatos játékosok közül bizony nagyon-nagyon kevesen jutnak szóhoz az első csapatban.
A más kontinenseken történő tehetségkutatás eredménye nyilván korlátozott, mert az első osztályban legfeljebb 5 nem EU-s játékosunk lehet a keretben (az alsóbb osztályokban legfeljebb 2, bár a latin-amerikaiak Spanyolországban viszonylag könnyen, pár év alatt juthatnak ilyen zöldkártyához), meccsenként pedig csak 3 ilyen játékost nevezhetünk. Itt megint csak a dolgok helyén kezelése jön képbe. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy ezek a játékosok tovább lesznek értékesítve vagy elkallódnak, mint annak, hogy megvetik a lábukat az A csapatban.
Erre jók a partneri együttműködések az utánpótlásneveldékkel világszerte, akiket így megszerzünk magunknak, és minket értesítenek, ha valaki kiugróan jó játékos bontogatja a szárnyait náluk. Ha tíz évente "csak" egy Eto'o lesz ebből, már az is jó. Ha tíz év alatt 30 ilyen játékost el tudunk adni kiscsapatoknak, már az is jó. Nyilván nem lehet a világ minden grundját szem előtt tartani, de ha világszerte vannak kihelyezett partnereink, akik szólnak (és
nekünk szólnak, nem másnak), ha egy nagy tehetségre van kilátás a szervezetükben, akkor nekünk nem is kell minden grundot figyelnünk. Ez így hatékonyabb, különben tűket keresnénk a szénakazalban.