Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Bocs, de nekem ezzel Flicket "adod el" nem Xavit.brazilfan írta: ↑2024.08.31. 12:01:32Sok más eltérés mellett fontos különbség kettejük között, hogy Xavinak ez élete klubja, Flicknek viszont egy állomás az edzői pályafutásban. Szeretheti ettől még a Barcát, a csapatot, a várost, és kihozhatja magából a maximumot, de a Barca akkor is csak munkahely a számára.
Amikor Xavi a problémákról beszélt, azt nem feltűnési viszketegségből tette, hanem mert minden ideköti, és minden gondolata a klub körül forgott. Flick meg egy edző, úgyhogy ő nyugodtan viselkedhet profin.
Amúgy meg tapasztalt edző, sok mindent láthatott már Németországban is.
Nekem Flick a nyár igazolása, bár Xavit is imádom becsülöm, ott a háttérben sok méltatlan dolog lehetett, Xavi szeretett volna beszélni, hogy a klub hogyan áll, hisz a szurkolónak joga van tudni és nem Laporta féle hazugság spirálba kergetni őket. Ő igazi culé, ez lett a veszte, egyedül marad a "háttérben".bence0330 írta: ↑2024.08.31. 09:59:00Mivel egyelőre angolul megy, követem a sajtótájékoztatóit élőben vagy utólag. Többször kérdezik meg tőle azt, elégedett-e a kerettel. Mindig azt válaszolja, hogy tudta, mi a helyzet, és elfogadta, nem foglalkozik vele, és nagy nehezen kinyögi azt is, hogy elégedett a kerettel. De egy viselkedéselemző szerintem vagy 10 nonverbális jelet találna arra, hogy ez utóbbi nem így van, nagyon látszik rajta, hogy tudja, hogy ezt kell mondania (nem felsőbb nyomás vagy ilyenek miatt, hanem mert ez a normális dolog minden szempontból), és nehezen tudja ezt odahazudni, nyilván senki számára nem lenne ideális, ha egy szem Casadója van vkp posztra, stb. Viszont az tuti, hogy alapvetően keveset foglalkozik vele, és a megoldásra fókuszál, ha már ez van, ebből főzünk alapon.
Ha jól rémlik június elején lett kb hivatalos az érkezése, nyilván ő már kicsivel hamarabb tudta. Valószínű nem ezt az ígéretet kapta, hogy augusztus végére ilyen kerete lesz. Gondolom itt tervbe volt Nico még akkor (akár Olmoval együtt) plusz 1-2 kp, lehet Cancelo stb. Szóval biztos vagyok benne, hogy azt nem tudta még a nyár elején, hogy ennyire rossz lesz a helyzet. Az ígéreteket megkapta ő is. Mondani meg nem is mondhatja, hogy nem erre számított, nem elégedett a kerettel, nem vagyunk versenyképesek, Xavi emiatt már pórul járt egyszer. Plusz fölöslegesen ő sem akar terhet rakni erre a keretre, mert semmi értelme nem lenne.bence0330 írta: ↑2024.08.31. 09:59:00Mivel egyelőre angolul megy, követem a sajtótájékoztatóit élőben vagy utólag. Többször kérdezik meg tőle azt, elégedett-e a kerettel. Mindig azt válaszolja, hogy tudta, mi a helyzet, és elfogadta, nem foglalkozik vele, és nagy nehezen kinyögi azt is, hogy elégedett a kerettel. De egy viselkedéselemző szerintem vagy 10 nonverbális jelet találna arra, hogy ez utóbbi nem így van, nagyon látszik rajta, hogy tudja, hogy ezt kell mondania (nem felsőbb nyomás vagy ilyenek miatt, hanem mert ez a normális dolog minden szempontból), és nehezen tudja ezt odahazudni, nyilván senki számára nem lenne ideális, ha egy szem Casadója van vkp posztra, stb. Viszont az tuti, hogy alapvetően keveset foglalkozik vele, és a megoldásra fókuszál, ha már ez van, ebből főzünk alapon.
No igen, egyelőre... Xavi sem reklamált sokáig, ha nyersz, könnyű.ocsike83 írta: ↑2024.08.28. 08:32:34Én kb. ezt vártam Flick-től, amit az elmúlt 3 meccsen mutatott a csapat körül. Nyilván ebből még messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Ki tudja, hogy nála is eljön-e majd a "....om tele van ezzel, így tényleg ne lehet dolgozni" effektus.
De eddig tetszik, amit látok tőle (igaz az elődje nem tette magasra a lécet):
1) német precizitás, a végsőkig küzdés. Ugye volt anno a a mondás, hogy "A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek.” Ezt az elmúlt 3 meccsen látni véltem nálunk is
2) Teljes higgadtság, német elegancia a kispad mellett. Nem tutyimutyi, nem idegbeteg, Teszi a dolgát.
3) (Egyenlőre) nem foglalkozik a külsőségekkel. Bírókkal, ellenfél játékosaival...
4) Nem rinyál, panaszkodik fűre, időjárásra, kialvatlanságra, vékony keretre.....
5) Egyenlőre működik nála a "Nem baj, van másik" dolog. Kérdés, hogy meddig bírja ezt csinálni. Lassan naponta dőlnek ki játékosai...
Ennek az indoklásnak semmi értelme, még az előszezonnak sincs vége. Hidat építeni is folyamatosan kell, sőt, ha valamikor, akkor a szezon közben lenne szükség a hatékony mediációra. Ha akad valamilyen konkrét feladat/állás, ahol Thiago nagyon gyorsan kiköt, értelmet nyer a lépés (de ezt miért nem jelentik be rögtön?), amúgy csak összeesküvés-elméleteknek ad teret az egész.Messa írta: ↑2024.08.16. 12:36:30Thiago távozott a stábból. Meglepő, de elvileg eredetileg is csak az volt a terv, hogy az előszezon során segít Flicknek a beilleszkedésben, meg a Barca filozófia átadásában, illetve hidat építeni a játékos és az edző között.
Már el is köszönt, Arnau Blanco lesz az állandó segédje, aki az utánpótlásban tevékenykedett eddig.
Valamilyen értelme van a reklamációnak, persze normális keretek között, nem belemászni a bíró arcába.davi10 írta: ↑2024.08.10. 10:37:30Ezzel én is egyetértek, csak a játék hevében nem mindig tudnak a játékosok nyugodtan kommunikálni. Másrészt már ha jól tudom a Ligában is jön az új szabály, hogy csak a csk (és talán az érintettek) beszélhetnek a bíróval, a többiek nem rohanhatják csak úgy le, ebben azért eléggé az élen voltunk eddig.ktm írta: ↑2024.08.10. 00:14:51Szerintem komoly(meccset befolyasolo) hibas dontesek kizokkentik a jatekost, akar reklamal, akar nem. A legjobb megoldas, ha kultur ember modjara meglehet beszelni a biroval a kerdeses szituaciot, nyilvan erre a bironak is vevonek kell lennie es a jatekos se mehet ugy oda a birohoz mint ahogy a nagyatlag teszi. Ha szo nelkul elmennek minden hibas dontes mellett, akkor a biro elhiheti, hogy jol vezeti a meccset.
Ezzel én is egyetértek, csak a játék hevében nem mindig tudnak a játékosok nyugodtan kommunikálni. Másrészt már ha jól tudom a Ligában is jön az új szabály, hogy csak a csk (és talán az érintettek) beszélhetnek a bíróval, a többiek nem rohanhatják csak úgy le, ebben azért eléggé az élen voltunk eddig.ktm írta: ↑2024.08.10. 00:14:51Szerintem komoly(meccset befolyasolo) hibas dontesek kizokkentik a jatekost, akar reklamal, akar nem. A legjobb megoldas, ha kultur ember modjara meglehet beszelni a biroval a kerdeses szituaciot, nyilvan erre a bironak is vevonek kell lennie es a jatekos se mehet ugy oda a birohoz mint ahogy a nagyatlag teszi. Ha szo nelkul elmennek minden hibas dontes mellett, akkor a biro elhiheti, hogy jol vezeti a meccset.
Jelenleg egy az egyben ugyanezt gondolom.
Én azt gondolom, hogy már megalkudott, különben a vkp-posztról nem mondta volna azt, amit. Nem hiszem, hogy ő ezt valóban így gondolja, de ez nálunk szerintem kulturális és nem szakmai kérdés.