Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ja, ilyenekről lehetett olvasni, ha jól emlékszem Xavi kezdte úgy, hogy nincs önálló edzés (avagy a csapat utasításokon kívüli erőfejlesztés) és mindenki a csapaton keresztül étkezik, hogy megfelelően legyenek ellátva. Különösen fontos az élsportban a táplálkozás, illetve a rendes, célzott edzés.vidra írta: ↑2024.09.02. 23:13:15Korábban lehetett olyan pletykákat hallani, hogy egy-egy játékos folyamatosan "szemetet" kajál és hogy azért sérül le állandóan meg azért nem regenerálódik, ami elég furcsa azt nézve, hogy mennyire részleteiben is meg lehet tervezni az egészet.
Főleg, hogy olyanok is voltak, hogy valaki edzésre kb. a sztrip klubokból szedtek össze.
Ezt évek óta nem értem, hogy lehet, hogy ennyire inkompetens vezetők üljenek a vezetői székekben, hogy senki nincs aki rájön, hogy a részsikerek csak elfedik a valóságot, amely az, hogy színvonalában a világ legjobb, legdrágább bajnoksága lehetne, de olyan dolgokkal mint például a kritikán aluli bíráskodás megölik a nézői élményt.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.31. 06:30:25Transzferpiac 23/24
Pl -768
Seria A -310
Ligue One -129
Bundesliga -114
Saudi Pro league -232
.
.
.
La Liga -12 (-649500/klub)
![]()
![]()
![]()
A nagy részével egyetértek, ez Lewyn és DJ-on kívül szimplán csak versenyképes fizetés (Gündogané lógott még ki, de ingyen jött és a csapat legjobbja volt, és nem is volt több, mint egy nagyobb sztáré egy nagyobb klubban).sanika01 írta: ↑2024.08.30. 21:28:38Hogy a fizetéses buliba én is beszálljak, szerintem amúgy összeségében nincs olyan nagy baj már a fizetésekkel. Én személy szerint mindig a nettó béreket nézem, mivel szerintem az az irányadó. Szinte minden országban változik az adózás, így ha valaki 6 milliót akar megkeresni (nettó, azaz haza is akarja vinni), akkor neki szerintem gyakorlatilag mind1, hogy az adó utána mégegyszer egy annyi, vagy épp kicsivel több, esetleg kevesebb.
Így ha ebben a formában vizsgáljuk, akkor csak az lista első 3 helyén szereplő játékossal van gond, az összes többi átlagos fizetésnek számít, ahogy Gránit is írta korábban. Szerintem ha ezeket valahogyan le lehetne vetközni, és nem csak lecserélni a neveket, akkor végre rendbe kerülhetne minden. Csak ez ha jól látom, ha valamiféle csoda nem történik, leghamarabb 2 év múlva jöhet el.
Amúgy korábban említette már valaki, szerintem is az lehetne a legjobb megoldás, ha kisebb fixet osztanának ki, majd ésszerő bónuszokat kaphatnának, pl. lejátszott meccsszám, kupák alapján. Így simán ki lehetne játszani a lelátón való "drága" szurkolást.![]()
Az is én voltam
Azt nem tudom, a Manchester United is úszik például az adósságban. Szinte mindenki úszik az adósságban, csak ezt egyedül velünk kapcsolatban hangoztatják, mert minket szívat a Liga. Ez olyan, mint a BL és a svájci rendszer. Az újságírók elkezdenek hülyeségeket irkálni, és el is hiszi nekik mindenki.
https://swissramble.substack.com/p/live ... ces-202223Troym írta: ↑2024.08.30. 20:15:01Nem tetszik, egyáltalán, ami velünk történik.
De az sem, amilyen áldozatszerepben tetszelgünk.
A Real és más csapatok sem 2-3-4* akkora pénzt fizetnek a felnőttcsapat bérére összesen és ők nem tartoznak tucatnyi volt játékosuknak.
Az euró/font váltás igaz, jogos, tehát PL élcsapatok bérkerete 15%-al magasabb, sorry.
Akkor a Pool 680 milliós bevételre költ 150 milliót bérekre
Nem tetszik, egyáltalán, ami velünk történik.
A font-euró átváltást azért végezd el, mielőtt összehasonlítod a miénkkel...
A bevétel nem csak a focicsapatból érkezik és ki kell ám fizetni a a női focistákat, kosárlabdázókat, kéziseket, Messi elmaradt pénzét, a szertáros nénit, stb.
Hasonlítsd össze a bevételeket isTroym írta: ↑2024.08.30. 18:22:04Egyébként durcázhatunk az "alacsony bérkereten", de pl a Capology szerint a Bayern 273 milliót költ felnőttcsapat játékosok bérekre, a Dortmund 105 milliót költ évente, a Milan 101 milliót, a Juventus 130 milliót, az Inter 142-t, a Liverpool 125-t, a ManUtd 185-t, az Arsenal 170-et, a Real 280at, mi 225-t.
Biztos téved a portál mindkét irányba, de a nagyságrendek csak-csak összehasonlíthatóak.
Eszerint is top3-5 a bérkeretünk és puffogunk miért nem lehet több, miért kell csökkenteni?
A Laliga 2 legmagasabb alapbérét Frenkie és Lewa kapja.
Kis összehasonlítás: Gvardiol bére 10,5 millió, Bastonié 10,1m, Inigoé 9,4m.