FCBsteve írta: ↑2024.08.29. 22:57:05
Olvasom a "kiregisztráljuk" szót többeknél...
Nem hiszem, hogy ilyen procedúra létezne, sehol igazából nem láttam, hogy éltek volna ezzel! Egy több évre regisztrált játékost kivenni - gondolom a Liga, a játékos szervezet, munkaügyi hatóság, stb egyből kérné a büntetést a klubra és a visszahelyezést...
De, cáfoljatok meg!
(Szerintem a több évre regisztrált, kölcsönbe adott és onnan visszatérő játékosok esetében is kell legyen valami regisztrációs kötelezettség - mert így logikus a rendszer. Ezért számíthatott bele Lenglet stb fizetése a keretbe)
A hosszú időtartamú (több, mint 4 hó) sérülés esetén sem kerül "kiregisztrálásra" a játékos, csak szüneteltetve van a játékosjoga és bekerül mellé egy új név (fizetés 80%-a felszabadul FFP keretben).
De Jong NEM VOLT 4 hónapos sérülésnek prognosztizálva, nem lett kikérve ez az opció, most meg már késő lenne, van pár hete a visszatérésig.
Chris esetében a Liga orvosi testület elfogadta a 4 hónapot (köszönjük meg), így Olmo következő átigazolási szezonig (azaz januárig) játszhat. Utána újból be kell regisztrálni! Ha addig összejön pl a Nike üzlet és nő az FFP keret, úgy Chris is játszhat, mert MÁR REGISZTRÁLVA VAN! Ezzel nyugtatja a klub őt is, Araujo-t is...
Lehet, hogy így van, de akkor kell ilyen kitételnek lennie a szerződésben. Mert különben amíg fizetjük, és megfelelünk a szerződésben leírtaknak, logikusnak tűnne, hogy ne regisztráljuk egy sorozatra, ha nem akarjuk, hiszen kvázi birtokoljuk a játékjogát. Kivéve akkor, ha le van írva, hogy ez tilos a szerződésben. Bale-ék is akkor végig regisztrálva voltak ott a lelátón? Vagy ott történt annyi szerződésszegés a játékosok részéről, hogy ha nem voltak regisztrálva, akkor azért nem, mert úgy már nem kötelezi semmi a klubot? Alighanem túl keveset tudunk erről, és kétlem, hogy bármilyen 100%-os infót lehetne találni bármelyik irányba, hacsak nem precedenssel, de mivel nagyon ritka esetről lenne szó, és nagyon-nagyon ritkán érdeke ez a klubnak, azt sem tudom, lehetne-e találni, és óriási időbefektetéssel járna utánanézni.
Konéra kéne komolyan rászállni. Nem sokkal maradhat el Rabiot-tól játéktudásra, fiatalabb, kisebb bérigénnyel, ha nem is lejáró, de nem túl hosszú szerződéssel, erős távozási szándékkal, német ligából érkezne, nem a legklasszikusabb DM, de egy elég fizikális középső középpályás. Szerintem 30-nál semmiképp nem magasabb az ára. A Milan úgy tűnik, letesz róla.
NewNagyatyesz írta: ↑2024.08.29. 23:04:38
Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy az ő szemszögéből érthető a hozzáállása. Ráadásul ebben a nehéz anyagi helyzetben szerintem nem kéne Laportáéknak sem horror fizut adni Lewanak, vagy nem kellett volna Inigot idehozni ilyen fizetésért, illetve a folyton sérült Fatit ennyire tulfizetni. Maguknak nehezítik meg a terepet
Persze, ezzel egyetértek. Azért a nagyvilágban sok olyan játékos van, mint Gündogan pl, aki ha érzi, hogy teher (ebben az esetben anyagi), akkor azt mondja, hogy rendben, akkor megyek, mert nem akarok ártani. Ez azért kicsit emberi kérdés. De a csökkentés semmilyen szinten nem elvárható.
Az a baj, hogy úgy érzem, DJ akkor sem menne el, ha valami FFP-ben nem tartozó "lelépési bónusz", vagy hasonszőrű címszóval kipótolnánk a hátralévő két évi fizuja és az új klubja által kínált közötti különséget, ergo anyagilag nem járna rosszabbul. Alapvetően a távozás sem elvárható, szerződése van, de itt azért elgondolkodhatna kicsit a játékos.
A legfőbb ok gondolom a családi, jól elvannak itt, de 2 év múlva úgysem itt lesznek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy