Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
The top eight sides in the league will qualify automatically for the knockout phase and will receive a bye to the round of 16, while the teams finishing in 9th to 24th place will compete in a two-legged first round play-off to secure their path to the round of 16, with teams ranked 9th–16th being seeded and hosting the second leg at home while teams ranked 17th to 24th hosting the first leg. The winners will join the top eight, and host the second leg at home, in the round of 16. Meanwhile, teams that finish 25th or lower will be eliminated from all competitions, with no access to the 2024–25 UEFA Europa League.Chino írta: ↑2024.08.29. 19:43:32Nekem az nem világos, hogy a rájátszásban is véletlenszerűen kapnak a csapatok ellenfelet vagy ott is eredmények alapján. Tehát a 9. és 10. is ugyanolyan eséllyel játszhat egymással, mint a 23. a 24.-el? Mert akkor az utolsó meccsek nagy eséllyel már szinte érdektelenek lesznek. Legfeljebb, ha még eséllyel mész az első nyolcba. (vagy esel ki)
A 9-16 lesz kiemelve és a 17-24-el játszanak. Azt nem tudom, hogy onnantól kezdve már random, mint a tenisz kiemelési rendszerénél, vagy a 9. játszik a 24-el, 10 a 23-al, stb, dartsban pl. így van. De ez kb mindegy.Chino írta: ↑2024.08.29. 19:43:32Nekem az nem világos, hogy a rájátszásban is véletlenszerűen kapnak a csapatok ellenfelet vagy ott is eredmények alapján. Tehát a 9. és 10. is ugyanolyan eséllyel játszhat egymással, mint a 23. a 24.-el? Mert akkor az utolsó meccsek nagy eséllyel már szinte érdektelenek lesznek. Legfeljebb, ha még eséllyel mész az első nyolcba. (vagy esel ki)
Nekem az nem világos, hogy a rájátszásban is véletlenszerűen kapnak a csapatok ellenfelet vagy ott is eredmények alapján. Tehát a 9. és 10. is ugyanolyan eséllyel játszhat egymással, mint a 23. a 24.-el? Mert akkor az utolsó meccsek nagy eséllyel már szinte érdektelenek lesznek. Legfeljebb, ha még eséllyel mész az első nyolcba. (vagy esel ki)
Téves. 12 esik ki. Első 8 közvetlenül megy a nyolcaddöntőbe, 9-24 pedig oda- visszavágos rájátszást vív a nyolcaddöntőért. 25. - 36. pedig kiesik, nem lehet már "átesni" az Európa Ligába.
Igen, főleg a kisebb csapatoknak, azért egy Sevilla elég sokszor szerette eljátszani a BL csoport harmadikként EL-be lejutás majd megnyerés forgatókönyvet.bence0330 írta: ↑2024.07.22. 12:10:56"A korábbi rendszerrel ellentétben a BL-ből kieső együttesek nem kapnak lehetőséget az Európa-ligában való folytatásra, így az európai kupaszereplésük véget ér."
Hű, ez azért kemény, akkor van tét rendesen, főleg a rájátszásban szereplőknek. Ha másra nem is, az EL egy mentőhálónak jó volt, kis tapasztalat, meg plusz bevételszerzésre.
Nem, az angolokat mindig hájpolták az elvakult rajongóik. Már az ezredfordulón is minden focis beszélgetést ezzel akartak széttrollkodni, amikor szintén egy szem csapatuk nem volt a 4 között, ahogy idén sem.bence0330 írta: ↑2024.06.21. 11:29:09De amióta hype van, azóta agyondominálták.gránit írta: ↑2024.06.21. 11:14:26Nem dominálták agyon. Nemdehogy agyon nem dominálták, de egyáltalán nem dominálták. Egy szem csapatuk nem volt a négy között.
Értem én, hogy mindig próbálsz kiragadni egy néhány éves mintát a BL-történelméből, de ennek a jelenhez nem sok köze van. Ennyi erővel a spanyolok az '50-es évek végén, '60-as évek elején letarolták a BEK-et. Én nyertem.
Ráadásul az a néhány éves minta, amit mindig felmondasz, pont egybeesik a spanyolok történelmi mélypontjával. Amiből jócskán jönnek kifelé. Az utánpótlásuk is sokkal jobb, mint az angoloké.
De amióta hype van, azóta agyondominálták. 4 különböző csapat döntőzött, 3 különböző csapat nyerte meg, közben egy szem spanyol dacol velük, ez nem egy liga erejét mutatja, hanem egy csapat erejét.gránit írta: ↑2024.06.21. 11:14:26Nem dominálták agyon. Nemdehogy agyon nem dominálták, de egyáltalán nem dominálták. Egy szem csapatuk nem volt a négy között.
Értem én, hogy mindig próbálsz kiragadni egy néhány éves mintát a BL-történelméből, de ennek a jelenhez nem sok köze van. Ennyi erővel a spanyolok az '50-es évek végén, '60-as évek elején letarolták a BEK-et. Én nyertem.
Ráadásul az a néhány éves minta, amit mindig felmondasz, pont egybeesik a spanyolok történelmi mélypontjával. Amiből jócskán jönnek kifelé. Az utánpótlásuk is sokkal jobb, mint az angoloké.
Elnézést, felületes voltam, ezek szerint csak a Negreira ügy ragadt a fókuszomban....
Gondolom az NFL-re gondolsz például, ott valami ilyesmi van, a csapatok tulajdonosai döntenek a kérdéses dolgokban a szezonok között, mint például szabályváltozások, de attól még bírói tévedés ugyan annyi van ott is mint itt, és még a videós rendszer sem biztos hogy jobban működik, igen, van sok kamera, de a fontos ítéletek felét meg sem lehet kb nézni, pl pass interference, leszámítva azt az 1-2 évet amikor volt egy nagyon durván elhibázott döntés egy LAR-NO főcsoportdöntőn, ami miatt állt a bál és tessék lássék módra bevezették hogy vissza lehessen nézni, de nevetséges volt az egész mert hiába dobálták be a pirosat az edzők, szinte alig valamit változtattak meg az ítéletekből.gránit írta: ↑2024.06.03. 08:34:37Egy megoldás van. Vegyük ki a labdarúgást az UEFA/FIFA irányítása alól, és a klubok alakítsák meg a saját bajnokságaikat. Legfelsőbb szinten ez lenne a szuperliga. A csapatok irányítják, nem kell semmilyen felettük álló szervezet, a játékvezetők listáját a klubok írják össze, a rossz játékvezetők azonnal mennének a levesbe. Van, ahol ez már működik.
Javíts ki ha tévedek. Ez az egész azzal indult, hogy a covid miatt bezuhant a bevétel és a meglévő hitelek/kifizetések mellett negatívba ment az ekkor még ugyanakkora bérkeret mint a Realnak. Covid alatt egyedül a Barcelonának volt negatívban a bérkerete ez kiváltotta a szabályozásban azt, hogy csökkenteni kell a béreket és kiadásokat, hogy visszatérjen pozitívba ami az alapján van kalkulálva, hogy a bérek/kiadások milyen arányban vannak a bevétel/törlesztendő hitelekkel tehát ne költsön a klub ész nélkül annyit, hogy csődbe menjen. És azóta is ez van életben hiába mentek el nagy keresők de sok kifizetés még mindig megy volt játékosoknak ahogy korábbi vásárlások is ugye nem egyszerre lettek kifizetve hanem részletekben. Emellé jön a baromi nagy hitel tömeg aminek egy része hosszú egy része rövid lejáratú.