2024.08.29. 10:50:34
Én teljesen értetlenül állok az idei átigazolási szezon előtt. Komolyan nem értem Laportáékat a pénzügyi nehézségek ellenére sem.
Olmo jól szállt be, és tulajdnképpen hozott nekünk 3 pontot a legutóbbi meccsen. De sokkal égetőbb, igazolásra váró posztok vannak teljesen üresen. Ezeket Olmo árából és fizetéséből okosan fel lehetett volna tölteni.
Én úgy látom, hogy Balde mögé Martin nagyon kevés, míg Koundenak sincs alternatívája. Ezeket a hiányposztokat nem a sérülések generálták, hanem a szezon előtt is láthatóak voltak. Fort úgy látszik hátrányban van Martinnal szemben Flicknél, pedig ő elég bíztató volt tavaly, amikor láttam. Ráadásul voltak ide csere emberek, de el, illetve kölcsön lettek/lesznek adva. Én reménykedtem Canceloban, főleg az univerzalitása miatt jött volna nekünk nagyon jól.
A vkp. posztról ugyanezt el lehet mondani, és ez is vékony csapatrész volt már Bernal sérülése előtt is. Lehet Flick nem akar klasszikus romboló középpályást és Pedrit a dupla szűrő egyik posztján akarja játszatni, de azért itt Gavi és De Jong sérülései indokoltak volna legalább egy igazolást. Lehet az anyagi helyzetünk miatt úgy voltak vele, hogy átvészeljük a két sérült felépüléséig a szezont, amit ha nehezen is, de el tudok fogadni. Viszont szélső hátvédek kapcsán nincs kire várni, hogy felépüljön...
És még ott a bal oldali támadó poszt is, bár azt félig-meddig Olmo és Raphinha megoldja.
Amúgy ha mindenki felépülne, akkor a kezdőnek nem lenne rossz:
TS - Balde, Araujó, Cubarsi, Kounde - De Jong, Pedri - Yamal, Olmo, Raphinha - Lewa. Ez nem egy rossz névsor összességében, bár a középpálya komoly meccseken kívánsi vagyok mire lesz elég.
De a cseresorunk elég tragikus:
Pena - Martin, Chris, Inigo, Fort - Gavi, Bernal (Casado) - Ferran, Fermin, Fati - Pau. Ez azért elég félelmetes. Nyilván nem fogunk ilyen kezdőt látni egy meccsen sem, de azért ebből látszik, hogy pár ember az, aki valósan tud lendíteni a csapatjátékunkon.
Azért követem a híreket, átha sikerül leaasztani még valakit, de ha igen, akkor sem értem, hogy miért kellett az átigazolási szezon végéig várni...