davi10 írta: ↑2024.08.25. 11:53:04
Eddig Flick tűnik a legjobb igazolásunknak, de mondjuk ezzel nem mondtam nagyot
Nekem is tetszik ez a bevállalósabb, direktebb vonal, a játékosok mernek lőni, volt egy kifejezetten szép kontra is, aminél az utolsó passz nem jött össze, de az az ember érzése, hogy ez a csapat győzni jön ki a pályára, nem csak focizgatni.
Az élőben írtam, hogy nekem Pedri kicsit kilóg, nem tudom szándékosan lassítja-e a játékot, de mintha Ő még Xavi-tól kapná az edzői utasításokat.
Bernal-ért összetehetjük a két kezünket, 17 évesen nagyon jól lehozta a leglyukasabb posztunkat. Pedig nem volt könnyű dolga, a labdakihozataloknál, mindig 2 támadó is elég közel állt hozzá, nem tudott mindig megjátszható lenni.
Kounde is szépen fogta Nico-t, a Bilbao-nak a tizin kívül nagyon helyzete se volt, abszolút megérdemeltük a 3 pontot, még ha kicsit flipperes gólokkal is jött össze.
Inigo is jó meccset hozott, Cubarsi meg ha így folytatja már a 6. fordulóban pihenhet egyet.
Ferran egy fokkal vállalhatóbb volt, mint múlt héten, de kapura még mindig veszélytelen. Lewy meg megint eldöntötte a meccset, de még mindig önzőzik és sok akció hal el rajta. Nagyon remélem, hogy a keddi meccsen Pau Victor-t kicsit többet fogjuk látni.
MOTM Raphinha, megint nagyot ment, 1 csúnyán elrontott utolsó passzán kívül szinte hiba nélkül hozta a meccset. És most a baloson se tűnt annyira el.
Szerintem Pedri azért volt egy kicsit szürkébb mert a korábbiakhoz képest sokkal hátrébb játszott, de így is jól megoldotta a dolgokat. Megtartotta a labdát, jól játszotta meg, szerintem ez betudható a pozíciójának.
Azért azzal a labdával Raphinhának megmutatta, hogy nem tűnt el a zsenialitás a lábából. Ha annál a löbbölésnél egy jobb lábas játékos kapja vagy a brazil nem mindenképpen ballal akarja megpróbálni, pályázhatott volna a forduló góljára.
A meccs előtt nagyon tartottam a Flick által felrakott kezdőtől. Bernalt egyedül hátratenni úgy, hogy előtte kb. egy Pedri-Raphinha duó volt nagyon neccesnek tűnt. De újra neki lett igaza. Persze kellett az is, hogy a srác így tegye a dolgát, de alapvetően rendben volt a védekezés, nem futottak át a középpályán, ter Stegennek semmilyen bravúrt nem kellett bemutatni, ahogy alapvetően az egész hátsó alakzatnak nem volt szükséges emberfelettien játszani. Mondjuk Koundé nagyon megfogta Nicot, de én is úgy érzem, hogy picit nagyobb hype-ot kapott az EB miatt, mint ami a realitás.
Yamalon szerencsére nem ez látszik. Apropó Yamal. Az, hogy Yuri hogy maradhatott pályán nekem rejtély. Már az első tizenöt percben második durva faultnál figyelmezteti Manzano, hogy fejezze be, utána teljes nyugalommal folytatja Yamal hentelését és lap sehol.